Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4644) SybenX


SybenX
őstag

Megvolt nekem is az egyhónapos kontroll, igaz csúszott 3 hetet, 2 hónaposnak is elment volna, de sajnos a helyi kirendeltségek nem működnek most, a szemorvosok is oltanak...

enginev3.0 :
Én az utóbbi egy évben napi 8-10 órát nézem a monitort és azelőtt is megvolt a napi 6 óra átlagban. Az utóbbi 3-4 évben nem romlott a szemem, azért is vállaltam most már be a műtétet, de ez előtt is nagyon kis mértékben romlott csak.
Most műtét óta ennek ellenére nekem is még javult a látás, 150% már a kettő együtt, egyenként 120.

Én nem igazán hallok olyat, hogy a monitor rontaná a szemet felnőtt korban. Apám is napi 6-8 órát simán monitorozott heti legalább 4-5 napban, sosem romlott a szeme, 100% feletti a szeme műtét nélkül, aztán van olyan is akinek monitor nélkül is romlott. Szerintem inkább valamilyen vitamin hiányok vagy ehhez hasonló dolgok állhatnak a háttérben. Legalábbis én ezeket hallottam, ezekre kell jobban odafigyelni.

A doktornőtől kérdeztem is, hogy a kékfény az tényleg ártalmas-e a szemnek, azt mondta csak az UV fény ami árt, a monitor nem. Persze én is pihentetem napközben, már csak a szárasság miatt is. Távolra a fókuszt én sem érzem rossznak hosszú közeli nézés után.

Des1gnR
Nekem sem használ sokat a Refresh, fél óra és ugyanolyan száraz, emiatt felírták a Vizol S 0,2-t nekem is és valóban sokkal jobb, 2-3 óra megvan gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.