Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
Tervezek venni egy szekcionált garázskaput antracit színben.
A kapunyílás déli, délnyugati fekvésű.
Aztmondták az egyik cégnél, hogy ezesetben nem vállalnak rá garanciát, mert nyáron a nap folyamatosan éri és el fog deformálódni.
A mérete 2mX4m.
Tényleg fennáll ilyen probléma? -
macilaci78
nagyúr
válasz
gerisz23 #97335 üzenetére
A lakossági skála 23-ig tart, a közületi skála 31-34. Gyakorlatilag 23=31, de csak akkor, ha a terméket vizsgálják közületi kategóriákra is.
Szóval a 22 még a lakossági skálán sem a csúcs.
3200 Ft-ért van már homogén vinyl, ugyan tekercses, de ipari (34/43) kopásállóságú.
Viszont a legmelegebb hatása a parafa padlóknak van. A korábban linkelt Wicanders oldalon van parafa felső réteggel rendelkező termék is.Lakossági használatra tökre megfelel, csak minden mozdított bútor alján legyen filc, görgős széket kerüld és ne pontszerű lábai legyenek a nehéz bútoroknak. Ebből is van klikkes, gyári lakkos kivitel, amit csak lepattintasz laminált módjára, vagy van 4 mm vastag lapokból álló kivitel (60×30 cm/lap), leragasztod, Boróka vékony lazúrral kedved szerint színezed és 3 réteg hozzá való lakkal lekened. (Ugyanez a móka elvégezhető akár 4 mm vastag tekercses parafával is. A lényeg, hogy a sűrűbb (drágább) alátét parafát kell választani, ennek van megfelelő tartása, terhelhetősége)
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
csemberlen #97341 üzenetére
Igen, ahhoz kéne. Nem kéne hurcibálni a madzagos fúrókalapácsot.
Már csak az a kérdés, hogy jó-e hozzá a már meglévő Parkside-os akksim, ami egy behajtóhoz van. Ez még azelőtti időből való, hogy ráírták volna, hogy Parkside X 20V Team..
Ahogy nézem a csatlakozási pontok ugyanazok. -
Lokids
addikt
válasz
macilaci78 #97319 üzenetére
A linkelt Wicanders és e között a vinyl között mi a különbség?
Miért 2x olyan vastag az előbbi? Utóbbi papíron jobb értékekkel rendelkezik. -
Almos
aktív tag
Szeretnék egy kerti csapot, és ebben kérnék egy kis segítséget, hogyan érdemes nekiállni. A jelenlegi állapot:
Tehát idáig eljön a kpe cső a földben, majd egy könyök idom után jön felfelé (ami végül még szintén meg lett toldva, hogy rá tudjak rakni ideiglenesen egy csapot). A cső külön kerti vízórára van kötve, az aknában van leeresztő szelepe a téli elzáráshoz. Mögötte egy támfal féleség látható a képen, ami a kerítés alapja, másik oldalon fel lesz töltve, de szerintem ennek nincs jelentősége a csap szempontjából. A támfal és a szegélykő közötti fél méteres sávban virágok, bokrok lesznek, a csap alá esetleg beton gyeprácskövet rakok (mégse a földre folyjon a víz, ne csapja fel a sarat, illetve maradt is néhány db), a szegélykő túloldalán térkő lesz.
Egyrészről szeretnék egy kerti csapot, hogy locsolókannát, vödröt tudjak tölteni, illetve slagot tudjak rá csatlakoztatni kocsi mosáshoz, stb. Másrészről idővel szeretnék majd öntözőrendszert is rákötni.
Ezek alapján arra gondoltam, hogy még a kerti csap előtt kellene egy leágazás az öntőzőnek (még ha azt akár később is fejezem be), majd utána a kerti csap.
A felmerült kérdéseim:
- Fog-e később esetleg problémát okozni a földben található 90°-os könyök idom? Ha igen, akkor mire érdemes cserélni?
- Érdemes/kell ide külön téli elzáró, ha a cső másik végén, a vízóra aknában amúgy is van leeresztője? (Mondjuk kényelmesebb lenne, mert az 50m-re van, egy 50 kg-os fedél alatt...)
- Az öntöző részhez gondolom kell majd valami doboz vagy tároló féleség a földbe, amibe kerül a vezérlés. Ez milyen név alatt fut, mit keressek, mekkora méretet?
- A kerti csapot hogyan illik megoldani? A kpe csövet egy fémcsőben folytatom, aminek az alját lebetonozom és kész?Vagy teljesen máshogy szokták ezt csinálni?
-
Koszonom a valaszt
Sajnos van nyilaszaro a kozelben
Ezen a kepen jol latszik: [kép] Ahol kijon a cso, az a furdo. Jobbra ott az ajto az a nappali szeruseg, balra pedig a nagy szoba. Ugye meg van emeleti nagy szoba is, szoval ugymond nagyon sok nyilaszaro van
A kepen a haz vegeben latszik a kulso kemeny, dehat nem tudom, hoggy az alkalmas e bekotesre.
-
gerisz23
őstag
válasz
fojtviki #97336 üzenetére
Kondenzációsat is ki lehet vezetni oldalra,de vannak szabályai.nem lehet közelben nyilászáró,elszívó kivezetés stb.Azt nem tudom engedik-e hogy pl szomszéd felé nézzen.
Függőlegesen se kerül sokkal többe-ha máshogy nem engedik,nemrég csináltattam,igaz födémet előre átfúrtam nekik meg amit tudtam előkészítettem.csak egy példa [link]
-
Tamy
senior tag
válasz
macilaci78 #97331 üzenetére
A saját drivere 45-64 V között ad le, de az dimmelhető.
-
Sziasztok. Bocsanat, de megint akadt egy kerdes
Probaltam olvasgatni a temaban, de nekem elegge erthetetlen. Szoval, ugy nez ki, hogy a gazkazan cserere fog szorulni. A mostani, egy turbos kazan
Szoval anno ugy csinaltak, hogy furdo falat kifurtak, es a kazan csuve kint kb 30cm es ennyi. Letezik kondenzacios kazan amit ilyen modon fel lehet szerelni, vagy mi a megoldas erre? Iaz van kemeny, bar hazon kivul, dehat az biztos nem fele meg az eloirasoknak
Koszonom, ha valaki fel tud vilagositani
-
gerisz23
őstag
válasz
macilaci78 #97319 üzenetére
Én is nézegetem miből csináljam majd az aljzatot,műhely lesz "szobává" alakítva,Tv ,PC,kanapé meg esetleg szekrény kerül majd bele.Viszont oda került a gázkazánom is,külön bejáratú helység.Vagy laminált/járólap kombó lesz vagy valami vinyl vagy hasonló.Mindneképp olyat szeretnék ami lehetőleg meleg érzeted ad.Csak gyors rágugliztam,diegoba 22-es kopásállóságú vinylt adnak 2-3000 Ft-ért.Az mire elég vajon?
Majd lehet mennyezet téémában is jövök kérdezni,az vszleg gipszkarton lesz. -
válasz
macilaci78 #97330 üzenetére
Az nekem is rajta volt gyarilag.
-
Saw
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Szigetszentmiklósra szükségem lenne egy vízvezeték szerelőre egy fürdőszoba projektre.
Ha jó szívvel tudtok ajánlani valakit azt megköszönném.
üdv,
Saw -
Met
Topikgazda
válasz
macilaci78 #97330 üzenetére
Én is (IKEA-s), olyan purfix szerű cucc.
Inkább tömítési célja van mint ragasztási. -
Tamy
senior tag
Tudtok ajánlani szerelvénydobozba rakható, ár/érték arányban kedvező dimmert 18 W-os led panelhez? Távol keleti beszerzési forrás előny, valamint nem lenne baj, ha színben passzolna a Schneider Asfora bézs színű szerelvényeihez.
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Elektromos főzőlap beépítésekor szoktak szilót használni a főzőlap és bútor között? Tehát le ragasztani a főzőlapot. Ha igen milyet? Előre is köszönöm! -
Atomgeszi
nagyúr
[link] Ez akkus ütvefúró, ha jól értem, ugye?
Van valakinek ilyen? Sima lyukacsos téglát jól bírja?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
RexpecT #97321 üzenetére
Nálam a szigetelést baszták el.
Van egy 5×5 cm küszöb a kétszárnyú lengőajtó alatt, befelé lejt kb 5 mm-t, az ajtó a küszöb középvonala fölött. Nem jön ki a víz. Az összefolyó az ajtóval szemben a faltól kb 10 centire, egy 70-80 centis csík. Nálam falban vannak a szerelvények, esőztető is a falból áll ki, réz szerelvények réz csővel. Az elbaszás az volt, hogy a folyékony fólia kikenését követően rakták be a küszöböt, így a küszöb alatt, de a folyékony fólia fölött a ragasztóban haladt a víz.
Amit bánok már, hogy az oldalát ytonggal rakattam, mert a Ravak egyedi gyártású kabinjára sajnáltam a pénzt. Utóbb átszámolva a falazás, fal mindkét oldalára csempe, fém profilok, stb összköltsége összemérhető az üvegkalitkával és nyertem volna kb 10-12 centit a fürdőben. Viszont a csempén annyira nem látszik a víznyom, vízkő, mint az üvegen.
A folyókát hetente ki kell hajazni, a vízvetők sárgulnak, pár évente cserés, de kapok hozzá. -
RexpecT
addikt
válasz
AxBattler #97322 üzenetére
Passz, mint laikus nekem is csak ennyi merült fel, hogy 2 réteg normális vízszigetelés, illetve hajlaterősítő szalag, de macilaci példájából kiindulva, ezt lehet mégsem annyira egyszerű kivitelezni.
20 alatt is van már zuhanyfolyóka, én 30 körül néztem mofémest, plusz 55 körül mofém zuhanyrendszert csapteleppel és esőztetővel, illetve 50k-ból kijön egy zuhanyfal is víztiszta biztonsági üveggel.
A kivitelezés az mondjuk nem tudom mennyi lenne, de elég pepecselős melónak néz ki a kabin aljának a burkolása. Hasraütésre 100k-val számoltam.
Jelenleg a vízszerelés nélkül ennyit kalkuláltam vidékre, ez szűk 500k:
Bojler / Ariston Velis 65000
Zuhanyfal 50000
Zuhanyrendszer 55000
Zuhanyfolyóka 27000
Mosdó 20000
Mosdó csaptelep 15000
Csempe 14m2 49000
Burkolás 12m2 55200
Ragasztó/ 25kg*4 12000
Fuga / 5kg*2 9000
Folyékony fólia /nm 10m2 27000
Sarokszigetelő szalag 9m 9000
Zuhanyzó építés 100000
+20% biztonsági tartalékkal is csak 600k. Nem tudom mit szoktak még beleszámolni, a burkolásra 4600-at számoltam négyzetméterére, de abba nem tudom, hogy beleszokták-e számolni mondjuk a fugázást, vagy az külön tétel. -
-
RexpecT
addikt
válasz
macilaci78 #97312 üzenetére
Igen, nagyon fosok ettől, mert azért az épített jóval drágább mintha egy zuhanykabint kell beszerelni, és ha még sz*r is lesz ráadásul akkor az nagyon dühítő.
Emiatt végül több mint valószínű, hogy maradok a kabinnál, és abból veszek egy magasabb minőségűt + rendszeres karbantartás.
Anyumnak kibírt vagy 6-7 évet egy noname zuhanykabin, mire megadta magát a műanyag görgő, egyéb rossz tapasztalat nem volt vele. -
Ispy
veterán
válasz
Apollo17hu #97309 üzenetére
Nekünk a lefolyó lyukadt ki (vagyis gondolom a duguláselhárítás során cseszték szét a görénnyel a csövet), egy 1,5 nm-es lyukat vertek a konyha közepébe, és csak azt számolta bele a kárszakértő, ami sérült felület volt, hiába mondtam, hogy az egész konyhát újra kell burkolni. Aztán reklamáltunk, akkor még egy keveset adtak, de a teljes kötséget nem térítették meg.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Lokids #97317 üzenetére
Almát hasonlítasz körtéhez. Itt írtam vinylekről.
A linkelt Wicanders anyaga egy sima 2 mm-es LVT padló egy lamináltaknál is használt HDF-re ragasztva, ugyanígy ragasztott kb 1,5 mm parafa hátfallal/alátéttel, zajcsillapítással.
Egy laminált padló lerakva alátéttel, mindennel 10-12 mm vastag (esetünkben 11,7 mm), kb 15-17 dB zajcsillapítással.
Ipari kopásállóságú (34/43) vinyl ebben a rendszervastagságban és zajcsillapítással mennyibe is kerül? -
Lokids
addikt
Vinyl padlóval van itt valakinek tapasztalata? Én nem is foglalkoztam vele, aztán rám szóltak, hogy ez marhára nem ugyanaz, mint a régi PVC.
Azt mondták, hogy a laminált padlónál jobb megoldás.
Ez igaz, vagy csak a drágábbat akarják az emberre sózni?Szobákban a parketta fel lesz szedve, így le kell tennem helyette valamit. Eddig nézegettem valami laminált padlót, de amik általában vannak azok a 6-8mm-es darabok, amiken egy bútort nem lehet végighúzni. Nem igazán jöttek be. Igaz itt meg is jegyezték, hogy ne az OBI-ban nézzek ilyent.
Meg, hogy 32-es alatt ne is foglalkozzak vele (ez gondolom valami kopásállóság). -
Met
Topikgazda
válasz
Apollo17hu #97311 üzenetére
Majd ha megszűnt az ázás utána hívd a kárszakértőt.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Itt még az ajtótok is ázhat. A fa jobban viseli, az MDF (cpl, hpl, papír dekoros ajtók) kevésbé. Persze a fa sem lesz tőle esztétikus, de használható marad.
Javaslom, kezdj el az anyagok után járni. Burkolólap, laminált padló, falszín, stb. Ha nem beszerezhető, akkor a teljes felüleletet lenne célszerű újra burkolni.A víz probléma: megbontják, várnak, míg kiszárad és csak azután burkolható. Laminált padló, festés esetén tuti.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
RexpecT #97303 üzenetére
Nekem garanciában javították, többszöri nekifutásra sikerült, a második csapatnak. Költségem ugyan nem volt vele (2 doboz lapot kellett venni, amit elvileg a generálkivitelező kifizetett, gyakorlatilag színét sem láttam), viszont az első évből kb 3 hónapot nem tudtunk otthon fürödni...
-
szaszyka
senior tag
válasz
Szia. Nálam kárfelméréskor a biztosító embere becslés alapján számolt például újravakolandó felületet kőművesmunkának, teljes szoba újrafestést kalkulált, még a szaki kiszállásainak várható számát is megbecsülte(festő glettelés, festés külön alkalmak voltak). Mindent fotózott, mindent számolt , az alapján csinált egy jegyzőkönyvet. Mindent mondj el neki, még a konnektorokban, padló alá befolyt vizet is. Aztán majd kikalkulál valamit. De amíg nem látta a kárfelmérő, ne nyúlj hozzá!
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Beáztam (panel, 8. emelet). Biztosítótól még nem jöttek kárfelmérni, de addig is szeretnék valamennyire képbe kerülni, hogy mire számíthatok.
A fürdő, az előszoba és a háló találkozásánál ázok; a falon folyik a nedű, nem a plafon csöpög. A fürdő most így néz ki:
Hogy néz ki a helyreállítási folyamat?
Meg kell bontani az álmennyezetet? Egy hozzáértő kb. hány nap alatt építi vissza?
Le kell verni a burkolólapokat is, és újakat kell beszereznem? Ha nem találok ilyen típust, a biztosító téríti-e, ha az egész fürdőt teljesen újraburkoltatom?Nagyon durván saccolva szerintetek ennek a kijavítása mennyibe fájna?
Ugyanez a helyzet az előszobában is - azzal a különbséggel, hogy ott nincs burkolólap. A hálóban pedig barna színű a fal, és befolyt a víz a kapcsolókba is. Nem valószínű, hogy azt a barna árnyalatot megtalálom, szóval az egész falat újra kell majd festeni (de akár az egész szobát, hogy egyszínű maradjon).Ja, és befolyt már a küszöb alá is, a laminált parketta alá. Ilyenkor ezt is fel kell szedni?
Mégegy technikai kérdés: ha mondjuk 3 hétig nem javíttatom, azzal ronthatok a helyzeten?Előre is köszönöm a tanácsokat/segítséget!
-
RexpecT
addikt
válasz
macilaci78 #97298 üzenetére
Nekem jövőre lenne esedékes, de én is ettől fosok, hogyha nem csinálják meg rendesen az építettet(vízszigetelés), azt még drágább kijavítani, mintha csak a kabint kell cserélni.
-
Met
Topikgazda
válasz
macilaci78 #97298 üzenetére
Ez az, vegyétek el a kedvét a zuhanyzótól
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Tápválasztás PC-hez: ne ezt rontsd el – Tech Percek #8
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- BorosPoH!ár
- Autós topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest