Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
n@p@lm #52448 üzenetére
Fixre van kötve, itt már írtam róla korábban. Kinti hőmérséklet függő, 1.2 kW a max ECO módban emlékeim szerint. Egy Daikin 3.5 kW-os kívűl-belül inverteres kézikészülék lett felszerelve, tavaly decemberben.
Szerk: 32 ft 1kW emlékeim szerint, egy szorozd fel 1.2-vel. Illetve nekem 16 forintal, mert alkalmazott vagyok a Műveknél.
-
polonic
félisten
válasz
föccer #52446 üzenetére
3,4 %-ert vajon megeri szolni. 1 kobmeternel 34 liter viz. Egyebkent meg minositett vallalkozo szerelte fel az orat. Ugyintezest is ok inteztek a vizmuvek fele.
Mit lehetne egyebkent tenni, ha megis csereltetnek. Ezt ugy ertem, hogy nem akarok emiatt plusz koltseget. Ok csesztek el. -
Dr.Zoo
őstag
No kérem, már 1 napja megy folyamatosan a klíma, eco módban 25 fokra van beállítva, 70m2 hűtök vele.
A Kölök szobájában 25.3 fok van stabilan, az a legtávolabbi pont, a szobában elhelyezett klímától. Nekem minden centjét megérte, ilyentájt nálunk már 26-27 fok szokott lenni, a klíma előtti időkből. De emlékszem rá, hogy volt 30 fok is a kecóban, mikor kint tartósan meleg volt. -
föccer
nagyúr
válasz
szakalistvan #52444 üzenetére
Valószínűleg engedélyezik, de mindenképpen terv és engedély köteles, valamint a társasház beleegyezését is meg kell szerezned.
üdv, föccer
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Panelben mennyire lehetséges betonfalakat kivenni? Szeretnék egy nyitott nappalit + két félszobát de egy 10 cm vastag 1,25 széles fal útban van. Alaprajzon pirossal jelölve,a zöld vonalak gipszfalak,a fekete beton.
Felettem már nincs több szint.Mennyi esély van rá hogy rábólint egy statikus? Az ajtók felső vonalában lenne a bemetszést,akár egy áthidalót is be lehetne rakni. -
r.levente75
addikt
válasz
macilaci78 #52442 üzenetére
+1
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Nerazim #52441 üzenetére
Én meg a problémát nem igazán vágom.
A szegélyléc alatt lehet egy kb ujjnyi széles rész a parketta és a fal között. Itt jöttek fel a hangyák?
Ne öntsd ki semmivel, ez dilatációs hézag, illetve a parketta alatt is lehet repedés és az illesztések között, egyenetlen ragasztónál is feljöhet a hangya. Vagy van egy normálisan öntött aljzatod és akkor csak a fal tövében lehet illesztési hiba. Szórd tele írtószerrel és rakd vissza a szegőt. Ha későbbiekben más úton jutna oda hangya, annak is elveted a gondját. -
Nerazim
őstag
válasz
macilaci78 #52440 üzenetére
Köszi a hasznos tanácsot, még talán van is egy kevés lakkom a gyerkőc szobájából kimaradt. Arra van tipped, hogy mivel öntsem ki a repedéseket? Vhol olvastam h "misunggal" öntötte ki,de nem egészen vágom mi az
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Nerazim #52439 üzenetére
Szikével vágd el a lakkot a lábazat és parketta találkozásánál, hogy a lakk ne szakadjon el.
A lábazat élét visszarakás előtt finom csiszolóvászonnal igazítsd meg, majd ha visszaraktad, akkor ecsettel 1-2 sorral lakkozd össze megint az illesztést.
Túl sok vizet ne rakja a parketta mellé, mert a fa felszívja, ráadásul a fal mellett bütümetszet van, sokkal fogékonyabb a vízre. Ha nem is dagad fel, esélyes, hogy elszíneződik. -
Nerazim
őstag
válasz
r.levente75 #52436 üzenetére
Ahogy nézem egyben lett lakkozva, de akkor majd óvatos leszek
köszi a segítséget
mezis:
Azzal is akarom majd a végén az illesztéseknél, de én arra gondoltam, hogy ha felszedem az aljzatbetonig akkor ott a repedésekbe/lyukakba vmit beleönteni, hogy minél jobban elzárjam az útjukat, utána a végén jöhet a szilikon. -
r.levente75
addikt
válasz
realist #52431 üzenetére
A falcsiszolással mi a célod? Leszedni a festéket vagy szintbehozni mert ez függ a rétegvastagságtól a falon. Ha vastag azaz sok festék van a falon azt hiába vsiszolod le kell kaparni. Ha csak szemcsés de síma nincs vastagon tehát nem kell kaparni elegendő lehet a csiszolás.
-
Nerazim
őstag
Üdvözlet! A régi csaphornyos parketta szegőlécét tervezem h felszedem, mert a kis mocsok hangyák aláfészkelték magukat és nem bírok velük, ebből fakadóan lenne két kérdésem:
1, mivel tudnám felszedni, felfeszíteni, hogy ne sérüljön, mert ez is menne vissza majd.
2, az apró kis repedésekbe mit öntsek, (cement+víz?) hogy jól ellepje az apró járatokat?
Köszi előre is. -
polonic
félisten
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy most szereltettünk fel hitelesített vízórát egy téglaház lakásába. Csak hidegvíz van, de ahogy látom (90 C fok van az órán), melegvizes órát raktak fel. Ez lehet probléma vagy csak fordított esetben?
Köszi
-
realist
őstag
válasz
AndrewBlase #52432 üzenetére
Van "portartálya" elvileg így kevesebb szállna. Az otthoni porszívónkat erre rá nem kötöm az tuti.
Rezgő csiszolót javasolták nekem a feladatra. Szerinted más célszerszám kellene?
Ahogy néztem 6-8 ezer körül már lehet hasonló gépet kapni. Ha ez megadná magát akkor veszek neki egy másikat, ez azért alap.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
realist #52431 üzenetére
Van festékhez való (fehér színű) csiszolópapír hozzá. Barkácsboltokban (Obi, Praktiker és társai) nézz körül. Bár a csemperagasztó szerintem nem fog tetszeni a gépnek (se).
Mondjuk azt nem tudom, hogy a deltacsiszoló mennyire alkalmas erre a célra (én a rezgőcsiszolóval csináltam 1×), de arra készülj fel, hogy iszonyat port csinál. Porszívó használata javallott hozzá! Plusz, kölcsöngéppel nem biztos, hogy nekiállnék egy ilyen jellegű/kaliberű munkának. Neadjisten megadja magát a gép, aztán nem lesz mit visszaadni a tulajának.
-
realist
őstag
Van nálam kölcsön egy parkside - delta alakú - rezgőcsiszoló (160 A1).
Ilyen: [link]A terv, hogy ezzel csiszolnám a lakásban a falat/plafont (van ahol glet, van ahol csemperagasztó, van ahol csak minta van pluszba felkenve a festett falra).
Valamint nekiesnék a beltéri ajtóknak is.Kérdés, hogy milyen csiszolópapírt vegyek ehhez és hol lehet ilyet kapni? (LIDL-ben néztem, nem volt
)
-
TaliGa
aktív tag
válasz
pirosvilamos #52426 üzenetére
Köszi!
-
macilaci78
nagyúr
Szezon van, akinek pénzt a munkája, annál a protekcióval csak annyit érsz el, hogy válaszra méltat.
Én a kivitelezést követő festésjavításra 2 hónapja várom vissza a mestert, aki vis maiorra hivatkozva nem jön. Az árban benne van, le van glettelve minden hiba, csak festeni kéne kb 35 m2-t.A 20m2 szoba a kerülettől és magasságtól, valamint ajtók, ablakok méretétől függően pár m2 falfelüttől akár sok négyzetkilométert is jelenthet. (Egy kutyaól magasságú kör alakú helyiség szemben egy pl 1 méter széles, 20 méter hosszú (eddig ez 20 m2), 5 méter magas helyiség durván 100 m2 falat jelet.
-
üszök
őstag
Végül megvettem ezt, 2 év gar, majd kiderül jó lesz e.
TaliGa
(tag)
Ha sima papír,valszeg tapéta ragasztóval van feltéve. Langyos vízzel átitatod simán lejön. Ha habosított,ahhoz van külön bordűr ragasztó az lefogja szedni kicsit mag akörül a festéket ha rendesen felrakták. -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok!
Falról a papír dekorcsíkot (egy 5cm széles dekorációs csík, ami a fal színét a mennyezetétől elválasztja) festés előtt, hogyan lehet a legkönnyebben leszedni? Van vmi trükkje? -
updog
őstag
Sziasztok,
Tud valaki ajánlani egy szobafestőt (igen, itt most protekcióra játszok), aki jövő hét végéig kompletten (plafonról előző festék levakarása, falakra min. 2 réteg glett + festés) meg tudna csinálni egy kb 20m2 szobát?
Csinálnám én, csak nincs már szabadságom, hétvégén meg nem érek most rá, így viszont egyelőre úgy néz ki, hogy nem tudunk majd beköltözni, ami minimum kellemetlen
-
macilaci78
nagyúr
válasz
kennystyle #52422 üzenetére
Mindenképpen olyat javaslok, aki a helyi viszonyokkal tisztában van.
-
kennystyle
aktív tag
sziasztok,
Teljes házfelújítás lesz, fűtésátalakítással, gázóra áthelyezéssel, stb... és ehhez kellene nekem egy gépész tervező, aki segít, hogy mit-merre-hogyan szabad megvalósítani az elképzelésekből, aztán persze az előnyös, ha vállalja a gáztervet, engedélyezéssel együtt meg ami hozzá tartozik.
Tudtok ajánlani valakit aki képben van a szabályokkal, segít ötletekkel, és természetesen lehetőség szerint nem horror áron ?előre is köszi
-
Morris
veterán
15 cm vastag ytong falba kellene vésnem csatornát a víz csőnek. Mivel csináljam?
Ütni / vésni nem szeretném, mert egy ajtó helye van befalazva így. -
veze
őstag
meg kell különböztetni egy kút esetében azt hiogy mi a kut nyugalmni vízszintje (amikor áll a szivattyú ( ez általában a talajviz szintjével egyenlő (némi pozitivitas is lehetséges, de az nem ilyen mélységű kutaknál jellemző.
Aztan van egy üzemi vízszint, ami akkor áll be amikor elinditják a szivattyút, ez jellemzően valamivel kisebb mint a nyugalmi vizszint. Minél kisebb a kettő között a különbség, annál jobb a kút ( es a réteg amire ültetve van stb) De ez függ a rátelepitett szivattyú vizhozamátol a kút átmérőjétől is stb..
Ezeknek a vizszinteknek semmi köze a kút mélységéhez.
Amikor egy szivattyú emelési képességét vizsgáljuk a szívási mélység tekintetében az üzemi értéke a mérvadó. Házi otthoni körülmények között ezt kevésbé mérhető érték, de a nyugalmi az könnyebben mérhető.
Amiről ír a forumtárs, hogy sok a viz a locsolofejhez, teljesen érthető
és nem oldja meg a folytás szűkítő sem , felesleges lenne ilyesmit beszerelni. A szivattyút működésre van ez hatással tökmindegy hogy folytás vagy természetes kis keresztmetszet (a locsoló fuvokájának mérete) okozza. A szivattyú emiatt képeségeihez mértem mindig hogy ugy mondjam "túlterhelt" . gazdaságtaléan és idő előtti elhasználódáshoz vezuet. A "házi vízmű" ezt a problémát képes orvosolni. A locsoloberendezés a fuvoka méretének megfelelő vízigénnyel működik . a szivattyú ennél többet, vagy többszörösét képes kiemelni b normál üzemi körülmények között. a felesleget a puffertartályba tölti. majd amikor a beállított nyomás értéket eléri lekapcsol. a locsolo eközben működik tovább mintha misem történt volna, veszi a vizet a pufferből.. Ennek következtében csökken ott a nyomás, eléri a minimum értéket, a szivattyú indul.. felnyomta leáll..és nem erőlködik 5bar nyomáson folyamatos üzemben miközben 3-3,8 között működtetné a nyomáskapcsolo szakaszsan.. és a locsolohoz ez bőven elég is.
Elképzelhető ha két szórófejet kapcsol rá, vagy nagyobbra cseréli a fuvokát ( ha lehetséges) akkor már folyamatos üzemben is képes a szivattyu tolni , mert ban vízelvétel is megfelelő mennyiségben. Ha nincs akkor ugyanugy elkezd kapcsolgatni..
Akár a szivó oldalon de főképp a nyomo oldalon a fojtás csak egy hatásfok rontó ( és az eszköz tulterhelt igénybevételére irányulo) elgondolás -
pjen
félisten
Ebben igazad van,csak ez a szivattyú már megvan.Ameddig működik szerintem egyszerűbb párszáz forintért beépíteni egy fojtást a szívó körbe mint venni másikat.Ha télyleg csak esőztetésre használja a puffer edény eléggé értelmetlen,hisz a nyomás úgyis leesik ha kifolyik a víz.
-
mezis
félisten
A legolcsóbb törpevízművek szivattyúja 500W körüli. Egy víztartályt (+levegő) felnyomnak 3 Bar-ra. Amíg ez a nyomás nem esik kb 2.5 Bár alá, addig a motor áll.
(Mértem a törpém áramfelvételét, a vízszállítástól, fojtástól függetlenül 500Watt körüli volt az áramfelvétele.
Fölösleges pénzkidobás a szükségesnél sokkal nagyobb teljesítményű szivattyú használata.) -
üszök
őstag
-
csibor
addikt
60X120-as bukó-nyíló ablakba tennétek tokrögzítő csavart? Ha már beállíttatom nem szívesen venném ki, a pár csavarért. Utána olyan jó móka lenne pont ugyanoda beállítani.
-
mezis
félisten
Én 3 - 4 évvel ezelőtt a majdnem legolcsóbbat vettem (T.I.P. HWK 46/42, műanyag ház, műanyag lapátkerék). Kb 7m-ről szív, 1"-os KPE szívószáron. Természetes kavics (sóder) szűrőn keresztül jut a víz a kútba (a környéken több kavicsbánya működik ebben a rétegben). Igaz csak tavaszól késő őszig használjuk, semmi probléma nem volt még vele.
A víz tisztaságát egy PET palacknyi vízzel szoktam ellenőrizni. Soha, semmilyen szemcsét, lerakódást nem tapasztaltam még. Olyan tiszta, mint az ivóvíz. Íze nem kellemes, nitrát tartalma magas (talán 70mg/l).A jelenlegi szivattyú meg lehet tartalék, ha a lyukak egyeznek a törpevízművével.
-
pjen
félisten
válasz
AndrewBlase #52406 üzenetére
Egy kiváló könnyű lábszeleppel működhet a 8m is.
-
-
Csabroncka
addikt
25 ért felesleges pénzkidobás, sz@rokat venni az összes gyak. egy kaptafa!
Ha ilyet veszel 3 év alatt kuka!
Normális hidrofor kiépítése megéri, ha van is használva! Én a Pedrollo önfelszívóit javaslom, a puffertartály márkája gyakorlatilag mindegy, érdemes membránosat venni, hogy ne kelljen havonta levegőt pumpálni bele, de kerti locsolásra egy régi típusú is teljesen megteszi. Ha mélykútszivattyút veszel akkor ebben a legjobb a Grundfos.
-vagy pár ezert nagyobb áteresztő képességű pofozósat kell tenni a búvár után.......
-
Armahun
addikt
Én még annyit beleszólnék, hogy nekem is az a kék szerű lábszelepes van ami linkeltél.
Ha újra vennék nem ezt választanám, hanem inkább egy közepes mélykúti csőszivattyút.
Nem kell a motort kerülgetni, nem kell neki akna, csak leengeded és kész.
Lehet kapni átfolyásos nyomáskapcsolót most vettem 8 pénz volt.
Nem kell hidrofor tartály csak bekötöd a szivattyú és a csap közé, aztán ha megnyitod a vizet elindul a motor, ha elzárod leáll. -
thyeby
őstag
Alapvetően a legelső (legolcsóbb) kategóriák úgy 8 m-ről képesek felszívni a vizet.
Az, hogy a kút mélysége 22 m, nem mond semmit. Azt jelenti, hogy olyan mélyről nyeritek a vizet. Ám ez a víz automatikusan feljön a talajvíz szintjéig. A kérdés tehát nem az, hogy milyen mély a kút. Ennek a vízminőség, és a vízhozam szempontjából van relevanciája. Hanem az, hogy hol a talajvíz szintje. Ez ritkán van 8m alatt. De ha mégis, mondjuk 9,5m, akkor ásol egy 2m mély aknát, és oda installálod a szivattyút.25 ezerért tényleg csak tecsógazdaságos létezik, az is csak karácsony táján. Azt érdemes tudni róla, hogy kérész életű lesz. Egylépcsős, műanyag kerekes. Gyenge, és gyorsan kopik, kivált, ha homokos a víz.
Az öreged tudja, hogy inkább ad sűrűen 20-30 ezret egy új tecsógazdaságosért, vagy áldoz többet, és akkor kap bronz kerékkel, porcelán betéttel, több lépcsőset, ami 10-15 évig megy javítás nélkül. És akkor még lesz hozzá alkatrész. Mert a tecsógazdaságoshoz már most sincs.Nézd, itt ez az ALKO pölö. Úgy ír arról a műanyag kerékről, mint ha legalább kevlár lenne - de tudni kell, hogy a kevlár sem bír annyit közel se, mint a porcelán. Ebbe a gépbe annyi minimum anyagot tettek, hogy amikor telepíted, képes legyen beindulni. A marketingesek most szédítenek, hogy milyen jó ez a gép, amikor meg hamarosan megáll, akkor azzal fognak szédíteni, hogy a gép az kifogástalan volt, hanem a víz volt homokos. És honnan tudja azt egy földi halandó mérni, hogy mennyi homokot szív a kútja, aki annyit ért a vizes dolgokhoz, hogy ha kinyitom a csapot, jön a víz, ha elzárom, akkor nem jön - de még abban is bizonytalan, hogy jobbra, vagy balra nyílik az a qrva csap? Szóval ezt joker lapot bármelyik gyártó bármikor kihúzhatja, hogy homokos volt a vized sajnos. De melyik fúrt kút nem homokos? Elvileg ott van mindben a szűrő, de ha megnézed a vödör alját, ott lesz benne a homok. Valahogy kijátszotta a sunyi a szűrőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox Series X|S
- Crypto Trade
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest