Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
Sziasztok,
Járólapot merre lenne érdemes nézni ? Ahol van bőven választék ?
Néztem a zalakerámiát de ott nagyon sok minden nincs mármint az oldalukon.. ( Helyileg Budapesten keresnék valami jó helyet)
-
szabjan
tag
válasz
emitter #41915 üzenetére
A csap a tengelynél csöpög kifelé gondolom így nem belül a golyóval hanem a tengely tömszelencéjével van a gond. Szinte borítékolom, hogy valamilyen piros pillangós kínai golyóscsap. Esetleg Mofém kék karos. Ha bevállalod forgasd meg sokszor és ha szerencséd van eláll a csöpögés. A lakás elzárói szinte kivétel nélkül a tulajdonosra tartozik. Még akkor is ha a plombát bontani kell miatta. Ilyenkor minden leírt költség azonnal keletkezik sajnos. A plomba bontását be kell jelenteni a szerelés napján a szolgáltatónak és rögzíteni az állásokat. Csere jegyzőkönyv is esedékes lehet.
-
szabjan
tag
válasz
kisfer #41939 üzenetére
Nagyon jól jársz a szénacéllal. Valóban nem olcsó de nem tudom milyen más szénacélra gondolsz. A Prestabo a jelenlegi legjobb technologia. A forrasztott réz valamivel szebb, kisebbek az idomok és ha kevés a méter de sok lesz az idom akkor olcsóbb is még a rézcső ára mellett is. Még ötrétegú lenne jó de az falon kívül nem megy ugye.
-
_Petya_
őstag
válasz
fi:zi'k #41935 üzenetére
Köszi a felajánlást, de én Szegeden vagyok, te meg ha jól tudom Bp-n, kicsit messze lenne. Mindenesetre ma vettem egy ilyet: [link]
Jó lesz ez? Kicsit drágább volt mint a 30-40 kilós esztrich-ek, de annyit nem volt kedvem cipelni, meg amúgyis aztán mit kezdek vele?
Hacsak nem.... [link]
Egyébként vettem két 90 fokos lefolyó idomot is, úgy néz ki ha egyet belerakok, akkor már a mostani szinthez képest ha rájön a szigetelés meg a járólap, akkor is elég magas lesz, és a tálcának a lábába sem ütközik.
Köszi mindenkinek a segítséget, akkor egyelőre úgy tűnik jó leszek hétvégéig, mire jön a burkoló.
Ha a vizesemet addig nem érem el, akkor berakom magam azt az egy vagy két lefolyóidomot. Az FBS-t hogy is kell használni? Összedugás után kell csak bekenni vele kívülről, vagy az idomba is kell belőle nyomni, oda ahol a gumi tömítés van?
-
_BM_
senior tag
válasz
DonThomasino #41942 üzenetére
Lehet, hogy azt hívják fekvőnek, amelynek nagyobb a szélessége, mint a magassága ...
Talán a bal-felső sarokban, az a lila lehet a fekvő. -
emitter
őstag
válasz
DonThomasino #41938 üzenetére
én sem hallottam még eddig róla, de ezek szerint ilyen: link
Bár szerintem kellően meg is kérik az árát az ilyen dizájn cuccoknak.. -
kisfer
aktív tag
válasz
Ton-ton #41936 üzenetére
Köszi
De a szénacél csövet nem kell hegeszteni mivel préselős technika.
(#41937) KrenAtesz
Azt tudom h egyszerű,de kell hozzá a présgép, meg drága.
Akkor mi van ha most megcsinálom és később meg változtatni akarok a radiátorok helyén,esetleg bővíteni kell?
Akk az idomokat dobhatom ki a kukába?Ki mit ajánlana hogy mivel legyen csinálva a fűtési rendszerem?
Vegyes tüzelésű kazán lesz és 4db radiátor, később puffertartály. -
DonThomasino
veterán
Milyen az a fekvő törölköző tartós radiátor?
Szerelő ajánlotta , ablak alá kerülne.
Mit gondoltok? -
KrAt
veterán
válasz
kisfer #41931 üzenetére
Én otthon magamnak csináltam meg a fűtést szénacél csövekkel (Viega Prestabo rendszerrel), hihetetlen egyszerű volt, külső csövezés, szép, imádtam. Árban nyilván nem volt olcsó, de akkor az nem volt érdekes..
-
Ton-ton
tag
válasz
kisfer #41931 üzenetére
Előnye, hogy kisebb szivattyú kellhet a nagyobb átmérő miatt (jól méretezett rendszernél hagyományos fűtésnél is elhagyható). Összefér az alumíniummal is.
Hátránya minden más. Drága (nem csak az anyag, hegeszteni kell, így az élő munka is), nehézkesen javítható (hegesztés).
Manapság már nemigen használatos lakásokban. Nincs vele egyébként gond (lásd panelok). Egyszerűen olcsóbb, gyorsabb (s nem mellékesen szinte egy idomított csimpánz is elkészíti) a többi fajtát.
-
_Petya_
őstag
"Kép alapján nem is sikerült rendesen bedugni a csövet az idomba"
Nem, rendesen benne volt, most csak én tettem oda hogy lássátok hogy volt eredetileg. Ott kivételesen nem folyt, de mindenhol máshol igen (nem csak a tálca mellett volt folyás, hanem a szifon fekete részének a kifolyásánál, ahol a fehér gégecső rácsatlakozik, ott is folyt rendesen) Igazi kontár munka volt
Akkor 1 vagy 2 90 fokos idomot berakatok a vizessel, utána a lyukat meg akkor gondolom fel kéne tölteni. Mivel? Valami zsákos anyag, csemperagasztó, esztrich, vagy ilyesmi?
Mennyi ideig szárad egy ekkora folt? Tehát az opció lehet, hogy a burkoló megjön, feltölti ezt a lyukat, majd várunk míg megköt, aztán folyékony fólia, megvárjuk hogy megkössön, majd utána még le is tudja járólapozni fuga nélkül, és ez beleférne 1 napba? Vagy mindenképpen nekem előtte ezt fel kell töltenem magam, hogy száradjon mire a burkoló megjön a folyékony fóliát megcsinálni?
Fugázást majd én megcsinálom (majd segítetek
) a következő nap.
szerk: Ja, és az gondolom látható, hogy a csemperagasztó több helyen lent maradt, mint ahol feljött. Elég jól szárad, így nem vertem fel. Kérdés, felverjem (nagyon nehezen jön, jóféle anyag lehet), vagy inkább azokra a helyekre, ahol feljött, húzzak valami réteget, amivel egyenesbe hozom?
Petya
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Van valakinek tapasztalata szénacél csövekkel a fűtésrendszerben?
Megéri?
Negativ-pozitivumok? -
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kb tavaly novemberben volt teljes furdoszoba felujitas "mesteremberekkel".
Ennek soran a regi 120literes hajdu bojlerunk kapott uj biztonsagi kifolyocsovet meg a falba epitettek lefolyocsovet neki, de persze nem kotottek ossze a kettot.Vettem hozza caopogtetot meg csovet, viszont adodott ket problemam is.
Az elso az, hogy a csopogteto gyakorlatilag csak ugy be van dugva a falbol kilogo lefolyocso csonkba, ami nem lejt, igy ha eleg viz gyult fel az egeszbe, akkor elkezd lecsopogni a falon, ami nem jo.
Lehetseges a cso vegere es a csopogteto talalkozasahoz vmi tomitest rakni?A masik problemat pedig ma vettem eszre, a biztonsagi kifolyocso tetejen (az a kis szeles v muanyagcso, amire az atlatszp csovet huztam) elkezdett csopogni a viz.
Na ez vajon mitol lehet, illetve jelentheti-e azt, hogy cserelni kene az uj biztonsagi kifolyocsovet?Kepek alant:
-
-
vwpolopg
őstag
Sziasztok! Volna egy kérdésem a korábban említett gitteléssel kapcsolatban. Ez javítás volt, illetve évek alatt kihullott gitt pótlása. Elkészült, frankó lett, de... a száradási idő a doboza szerint 1-3 hét. Vasárnap csináltam, szerdán jöhet a vihar. Letakarjam valami fóliával a frissen gittelt részeket? Vagy nem lesz baja ha éri egy kis eső?
-
Met
Topikgazda
válasz
_Petya_ #41923 üzenetére
Kép alapján nem is sikerült rendesen bedugni a csövet az idomba
Amúgy igen, ha a tálca alatt van annyi hely hogy egy 90 fokos idomot betegyél akkor tedd szerintem, majd miután beraktad kend körbe sziloplaszt-tal vagy FBS ragasztóval, majd ott is ahol a csőbe dugod a lefolyó csövét.
-
_Petya_
őstag
No, akkor zuhanytálca szigetelés, sokadik menet:
A lefolyó kiállás jelenleg így néz ki: távolról és közelről.
A szifon így volt bekötve: [link] [link]
A probléma ezzel az, hogy a kiállás gyakorlatilag egy gödörben van, ezt valószínűleg így nem lehet leszigetelni folyékony fóliával. Szóval, valami olyasmire gondoltam, hogy egy 90 fokos lefolyó idomot kellene oda tenni, és így már függőlegesen kiállna a cső, és akkor fel lehet tölteni azt az üreget, és sík lenne a felület, lehetne szigetelni.
Kérlek erősítsetek meg, hogy jól gondolkodom.
Petya
-
zoltan6
addikt
válasz
csemberlen #41921 üzenetére
Miért lenne az övé? a mérő előtt van,szép is lenne levágná a plombát.nálunk is cserélte már a szolgáltató,mert nem zárt el rendesen.szintén panelba.
-
rii
nagyúr
szisaztok
olyan nincs, ugye, hogy csak a betonalappal rendelkező épületek számára kötelző az építési engedély?
-
vzozo
senior tag
válasz
emitter #41913 üzenetére
Ezek az újfajta "dombornyomott" (én csak így hívom) tapéták nagyon szépek, jól festhetőek, csak ajánlani tudom, még ha drágábbak is a sima kommersz "fűrészporostól". Szerintem nem fogod megbánni, ha mégis ezt választod.
Ellenben az illesztéseknél tényleg nagyon észnél kell lenni, én két szobámat is elcsesztem a topiktárs által már említett egymásralapolással, hát az bizony csúnya.
-
emitter
őstag
Újabb kérdés, VÍZ témában
Panellakásban a melegvíz mellékvízmérő előtti főelzáró csapom megadta magát, csöpög (tehát még a méretlen szakaszon, plombált, csak a vízművek cserélheti). A gondnok szerint a vízművek 6-8 ezerért cserélné a plombát + még hozzájön ehhez az új csap ára és a csere munkadíja.
Egy vízvezetékszerelő ismerősöm gyanúja szerint azonban mivel a Vízművek területén van, az ő feladatuk a cseréje, javítása. Ti tudtok erről valamit, mi van ilyen esetben, kinek kell állni a költségeket?(A csap egyébként azért ment tönkre, mert gagyi műanyag betétes, mindig nyitva volt, de most a felújításkor el kellett zárnom, amikor a konyhában szereltem a vizet. Mikor újra megnyitottam, elkezdett csöpögni. A szerelő szerint az történt, hogy bevízkövesedett a csap, és amikor elzártam, a műa. betét szétroppant a vízkő miatt. Tehát nem az én hibám, hanem a vízműveké, hogy ilyen sz@rt raktak be..)
-
Mercutio_
félisten
válasz
emitter #41913 üzenetére
Ja és érdemes az illesztés alá egy vékony csíkot tenni (árulnak ilyet tapétás boltban) ugyanis a ragasztótól felázott tapéta amikor szárad kicsit bizony összébb húzódik és a falat (ami ilyenkor kikandikálna) másképp fogja be a festék. Ha meg átfedéssel rakod a tapétát, hogy ezt kiküszöböld, akkor ott hupli lesz abban a vékony sávban, ahol duplán van a tapéta.
-
Mercutio_
félisten
válasz
emitter #41907 üzenetére
Simánál mind a kettőt, mert a tapéta felszívja a ragasztót, és nem tudod rendesen illeszteni, ha rosszul tetted fel lszedni/arréb tolni picit.
Vlies-ből én inkább mintásat vennék, akkor bár drágább, de megspórolod a színes festéket, és így már nincs akkora difi a fűrészporoshoz képest. Igaz nem is lesz festhető, de egy mosható felületű vlies sok évig bírja, hacsak nem kicsi gyerekek vannak, akik úgy is összefirkálják
-
zoltan6
addikt
válasz
emitter #41907 üzenetére
Helyedben még elgondolkodnék az itt a fórumban is sokat ajánlott festhető vlies tapétán is,kicsivel drágább mint a fűrészporos,de sokkal szebb,meg könnyebb vele dolgozni,ennél a falat kell bekenni ragasztóval.
videó róla
barkácsáruházakban,pld obi vannak kirakva festett minták belőle. -
zoltan6
addikt
válasz
emitter #41903 üzenetére
az a lényeg normális ragasztót vegyél,ne azt az ócska cmc-t,hanem pld.
METYLAN SPEZIAL TAPÉTARAGASZTÓ 200 gr
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest