Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6165) scarf válasza King Unique (#6164) üzenetére


scarf
csendes tag

Szia!

Köszönöm a felvetéseket - amiknél a korábban általad ajánlott témában tanultakból reménykedtem, szembesülve a lekérdezés után, hogy az 512e és az 512n formátumok között talán nem lesz baj, és használható is lesz oda-vissza.

Annyira az elméleti síkot erőltettem, hogy közben legevidensebb módszer eszembe sem jutott, hogy akkor most ezek után, hogy a dokkolóba bekerült az ominózus HDD, bepróbáljam magába a gépbe, felismeri-e, tud-e róla másolni, írni rá valamit...?!

Most kipróbáltam a tegnap dokkolóban felavatott winchestert a gépben is SATA-kábelen is, mint normál belső merevlemezt, és felismerte, működött, tudtam vele mit kezdeni. Igaz, egyelőre próbaként alig pár giga adatot másolgattam rá, hogy ha valamilyen úton-módon mégis gikszer jönne közbe, akkor nagy baj ne legyen - de úgy néz ki, nem lett belőle gond, és nagyon remélem, hogy ilyen téren a későbbiekben sem lesz probléma ezen a téren - bár, később egy próbát megérhet majd az is, ha már viszonylag sok adat kerül rá (amikért esetleg nem annyira nagy kár), azokkal, abban az állapotban is boldogul-e majd.

Igazából a korábbiakban általad vázolt szektorméretes kérdéskörben így most méginkább képbe kerültem a nem kis segítségednek köszönhetően, csak az bizonytalanított el, hogy így direktben az 512n formátummal korábban nem szembesültem, mint lehetőség, plusz az, hogy míg a belsőként használt vinyónál a logikai és fizikai méretek különböztek (ez lenne az 512e-re utaló érték), a dokkolóban lévőnél viszont megegyeztek (ez pedig akkor, ahogy kiderült, az 512n formátuma).
És ennél a pontnál hirtelen megakadtam, mert bár különbözött, de nem a 4Kn / 4Ke irányába (ami nem jött volna jól), hogy ilyenkor, ezek között lehet-e hasonló összezörrenés a működésben.

Nálam jelenleg úgy néz ki, hogy ez a fajta "átjárhatóság" megvan, és talán másnak is jól jön még valamikor ez a fajta információ.

A segítségedért pedig ismételten nagyon hálás vagyok, és köszönöm szépen! :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.