Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5899) King Unique válasza kocsiska15 (#5895) üzenetére


King Unique
titán

"Támogatja a 3,5 hüvelykes SATA III / II / I merevlemezeket, kapacitástól függetlenül"

Ami szerintem kellően világos és egyértelmű, meg ha másnál 6 TB-os HDD-t is kezel, akkor nyilván nem téma a "legalább 2TB-osat (de akár 4-5 is lehet)". Sőt, akár még pl. 8 - 18(+) TB-osat is kezelne, mivel a jelenlegi HDD-k tárolókapacitásához mérten nincsen tényleges limit. Ami manapság a modern, USB 3.X külső házaknál általában jellemző, max. az egyes régi, USB 2.0-s típusoknál lehet ok aggodalomra, mivel az utóbbiaknál szokott 2 TB-os limit lenni, de itt most ugye eleve nem olyanról van szó és pont ezért nincs miről beszélni.
Itt a HDD illetve az azon lévő partíció kezelése szempontjából probléma max. akkor lehet, hogy ha az a helyzet áll fenn, amiről nemrég volt szó egy másik esetnél. Vagyis ha eltérő logikai szektorméretet használ a külső ház USB-n mint ami a PC-ben van SATA-n / másik külső házban van USB-n, valamint ilyenkor nem a külső házban USB-n, hanem a PC-ben SATA-n / másik külső házban USB-n lett / lesz inicializálva és particionálva a 2+ TB-os HDD. Viszont ha nem 4Kn (4Ke) szektorméretet használ USB-n az AXAGON külső ház (eddig nem említette is senki, hogy 4Kn (4Ke) típust kapott volna), akkor nyilván nincs miről beszélni és nincs miért aggódni, valamint értelemszerűen akkor sem, ha tárolókapacitásról függetlenül eleve a külső házban lenne inicializálva + particionálva a HDD, Továbbá akkor sem, ha 2 TB tárolókapacitású a HDD és pl. a PC-ben MBR séma szerint lett inicializálva + particionálva, lásd más esetét.

Ha olcsó USB 3.0-s külső ház kell, akkor mind az említett AXAGON, mind az LC-Power megfelelhet a célra. Ahol ugyan nem feltétlen tökéletes egyik sem, az előbbinél volt aki a HDD melegedésére panaszkodott, míg az utóbbinál más a linkelt bejegyzésben a nem túl masszív belső vázat és az erős fényű LED-eket hozta fel. Viszont ha eleve csak ritkán, pár havonta lenne használva a külső ház offline biztonsági mentés célra, akkor nyilván ezek sem különösebben téma, ahogyan az előbb linkelt példában másnál sem volt az ilyen használatnál.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.