- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Telefonjaim a kezdetektől máig, avagy: My phone's antology
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
-
LOGOUT
Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
Elvileg alkalmas egy ilyen közvetlen SATA-USB átalakító is összekötni a géppel és Y kábellel elegendő tápot is kap. Az, hogy nem stabil és eldobálja, az lehet vmi noname vezérlő, illetve oprendszerrel való kis inkompatibilitás miatt is. A pontos okát nem tudom, de egy megfelelő külső ház általában stabilabban szokott működni.
Akkor, ha az említett funkciók működnek, nem is rossz ez a 2.0-ás rack, sőt. Egy baja van csak, hogy nem 3.0-ás.
-
King Unique
titán
Ha nincs vele gondod, akkor ok.
Attól, hogy a vezérlő kicsit noname, még működhet rendesen.
Esetleg ami fontos lehet még, hogy leválasztásra leállítja-e a HDD-t, netán x perc üresjáratban alvóba is küldi, valamint HD Sentinel felismeri?(#2603) Gedeon31: igen, eleve meghatározó a szoba hőmérséklete is. Nyáron azért is melegednek jobban, mert előbbi is magasabb. A fémház is sokat számít, főleg akkor hatékony a hűtés, ha a HDD érintkezik fémesen a rack falával. Nálam pl. a Becrux-ban a 7200-as HGST Travelstar 7K1000 sem melegszik különösebben.
-
batagy
őstag
Ez a DX-es külsőre inkább az 1)-esre hasonlít, nem is annyira a 2)-esre. De a nyák másnak tűnik. A vezérlő feliratát nem tudom leolvasni, de nekem Initio-nak tűnik. Az még egy fokkal még mindig jobb, mintha Noname chip lenne.
Az eredeti listádról én a 2)-est választanám, ha ezek közül lenne muszáj választani.
A vinyó elrontásával kapcsolatban, sajnos azt kell mondjam vannak ilyen rémtörténetek. Az Ebay-jes kütyük topikban volt erről némi vita kb 1 éve. Pár hozzászólás: 1 2 3.
Én ezeket azért fenntartásokkal fogadom, mert lehet kábelezési probléma is. De ha télleg noname a chip vagy a nyák olcsó kivitelű, akkor nem bíznék rá vinyót.
Nekem ma jött ez, ASM1153 chippel. Még nem teszteltem. A fotón Innostor IS621 chip van, de nem azzal küldték.
Majd rakok fel ismertetőt róla.
-
batagy
őstag
USB2.0-ás noname rackek valóban elérhetőek 1500 Ft környékén, de akár 1000 Ft magasságában is, pl. amiket linkeltél. Összességében ezeket már nem szoktuk ajánlani senkinek, mert alig kevéssel több pénzért már USB3.0-as, de főképp megbízhatóbb racket lehet venni.
USB2.0-ással nekem ilyennel van sok tapasztalatom, vagy itt van kék színben is. Azt kell elmondjam hogy működni működnek, de sok a hibás példány belőle, nekem kb az 1/4 hibás volt. Ezek amúgy Initio INIC-1618L vezérlősek. A nagyobb áramfelvételű vinyókat nem tudják meghajtani még Y kábellel sem. De ha kifogsz egy működő példányt és viszi a vinyót, akkor már jó. Én eladtam az összes példányomat belőle, hála a jóégnek.
Pl. 2000 Ft-ért ez ajánlható , ha csavaros rögzítős szükséges, ez Initio INIC-3619PL chipes. Az Initio chipet annyira nem kedveljük egyébként. Ugyanilyen kinézetűből 300 Ft-tal drágábban ez van, ami a kép szerint Innostor IS621 chipes.
De ha neked az össze miatt ennyire limitált a lehetőség, megpróbálhatod a linkeltjeidet.
1) Nincs vele tapasztalat, nem ismert a chip sem. Valszeg nem csavaros.2) Ezzel sincs tapasztalat, nem ismert a chip. Nagyon olcsó! Egy próbát megér talán .
3) Ez ugyanaz, mint az 1)
4) Ez még gányabbnak tűnik. Műr a fotón is látszik az olcsó nyák kivitel, és a chip felirata nem ismerhető fel.
5) Ez megintcsak ugyanaz, mint az 1), csak más színekben.
-
batagy
őstag
-
King Unique
titán
Összefoglaló táblázatot nem nézted
Azt nem írtad, milyen WD vinyó, mert van a WD10TPVT=12,5 mm, meg a WD10JPVT/-X=9,5 mm, tehát rackbe is olyan kell, amibe belefér?
Van az üresjárati leállítás és a leválasztáskori, utóbbit PC / TV esetében is érdemes manuálisan megtenni, aztán, h valóban le is állítja e rendesen, az már benne lévő vezérlő chiptől, annak firmware-étől is függ.Ütésálló 2,5" külső vinyók leginkább egybeszerelt, kompakt kivitelben vannak, de külső mobil rack is akad, pl. Raidsonic kínálatában: 1, 2. Bár azért megjegyzem, egy kompaktnál, a többrétegű ütésálló burkolat vsz jobban véd, mint ezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik 2,5"-os és részben M.2 méretformátumú, valamint USB, Thunderbolt stb. csatolófelületű külső házakkal foglalkozik és ad információkat, tanácsokat a vásárlók számára. A 3,5"-os külső házak, dokkolók és gyárilag készre szerelt külső merevlemezek az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak, az ügyben értelemszerűen ott tessék érdeklődni
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
• Milyen belső merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- WD Blue SN580 2TB NVMe SSD - garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest