- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
Kb egyideje így megy, március óta káosz van, 100 napos idők nem kírívóak, a gyors szállítás na az.
Amit észrevettem a tajvani posta hipergyorsan szállít, probléma nélkül beelőz más legtöbbször gyors módot. Tajvani csomagok megjöttek, postNL még mindig sehol, és igaz az epacketre is.":április 20-i rendelés és DPD-s feladás, sehol nincs nyoma az okos órának."
nem DPD szállítja feladástól-célig, kínai logisztika elviszi valamelyik európai DPD központban és onnan fogja DPD hozni neked. Így akár még az untracked tajvani postánál is lassabb lesz! -
Dronte
aktív tag
Ugyanitt van valakinek tapasztalata orosz postával? Ajánlott levelet küldtem kifelé (Moszkvába), elsőbbségivel 1,5 hónapja és még nem ért oda.. Amennyire hallottam, a légiposta arrafelé sem megy, de azért 1,5 hónap alatt egy nyomorult levélnek csak oda kellett volna érni, nem?
-
Fizsó
csendes tag
válasz
skyrush7 #94588 üzenetére
Nem tudom. Nagy gubancok vannak a légi szállítással és a szállítmányok fogadásával is.
Megesik, hogy itthon nem fogadják és visszafordítják a tételeket. Ki tudja miért?
Én csak azt látom, hogy a szállítási ciklusok ismétlődnek. Először repülővel jött el a termék, másodszor vonatszállítással (gondolom, ezért fordult meg a pekingi központi állomáson, és indult később onnan újra) Több csomagnál, több esetben hasonló a helyzet. Regisztrált csomagoknál. A nem regisztráltakról meg jobb nem is beszélni!
Az Alinál már 90 napos szállítási garanciával vállalnak csak rendelést.
Szerintem Kínában is baj van, meg az európai országokban is.
Rossz ez mindenkinek, az eladóknak és a vevőknek is egyaránt.Egy január 31-én rendelt telefont például május 14-én kaptam meg, miután már vissza is fizette a Gearbest az árát. EU priority line DPD szállítás volt.
Most ugyanaz ismétlődik:április 20-i rendelés és DPD-s feladás, sehol nincs nyoma az okos órának. -
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Az Amazon UK-ről rendelt csomagot itthon ki kézbesíti? Az Osztrák Postához tartozó 25 jegyű trackinget kaptam, eszerint a csomagot átadták végső kézbesítésre, de hogy kinek..
GLS, DPD, Magyar Postát néztem, de nem stimmel.
-
Fizsó
csendes tag
Nem biztos,, hogy megérkezett. Az Aliexpress téves megérkezésekről értesít, és a csomagok valójában Kínába érkeztek vissza, majd újraindulnak. Sajnos több ilyen csomagom van (RE..CN). A 17 track-ben ez nyomon követhető, ha az ember lekérdezi a részleteket.
Regisztrált csomag akkor érkezik meg hitelesen, ha megjelenik a Posta nyomkövetésében.
Először a kicserélőben, majd a logisztikai központban. -
fecs
senior tag
Június elején megérkezett az országba 3 különböző csomagom. Vámérték alatti, de még nem hozta a postás. Másnak is csücsül ennyit itthon a csomagja? RE132...8CN-es trackek
-
ssgt1981
senior tag
Az normális, hogy lassan egy hete dekkol két csomagom a nemzetközi posta kicerélőben?
-
Fizsó
csendes tag
válasz
petipetya #94564 üzenetére
A jelenleg hatályos rendelkezések szerint a 22 Euro feletti értékű (szállítás is vámalap) csomagnál sem kell megfizetni a közterhet (áfát), ha annak az értéke nem haladná meg a 10 Eurót.
Ez nem attól függ, hogy melyik cégnél van a kihelyezett vámügyintézés.
Vagyis hiába választják ki vámolásra, a beküldött rendelési adatok alapján nem fognak vámot kiszabni durván 38 dollár értékű áruig.
A postai vámhatóság ilyen esetben nem számolt fel vámeljárási díjat.
Legalább is 2020. december 31-ig. 2021, január 1-től az egész EU-ban - a pillanatnyi állás szerint - megszűnik a kis-értékű csomagok vám (áfa) mentessége.
-
vandor01
senior tag
azert vannak jo hirek is! kezd visszaterni az elet a szallitasba!??
ezt LB888700863BE junius 17-en rendeltem az Alin Belgiumba....
mara itt van a belga kicseroleben jovoheten TALAN kézben?? -
Fizsó
csendes tag
Nem tudom, mi az, amit vissza kell küldeni. De ha nem nehéz, nagy méretű az áru, akkor mehet ajánlott levélként.
Nekem 2 éve egy telefont kellett Hong Kongba visszaküldenem. A csomagárakat néztem,és 12-13 ezer forintra számítottam. A postás hölgy javasolta, hogy ajánlott levélként küldjem. 3200.-Ft volt és 4 nap alatt odaért nyomkövetéssel.
Tudom, azóta nőttek a postai tarifák, de egy félkiló körüli ajánlott levél (kis csomag) nem hiszem, hogy 4-4,5 ezer forintnál több. -
Fizsó
csendes tag
Rengeteg gond van a szállításokkal. Értesítés jön az Aliról, hogy az országban van a csomag, de a nyomkövetés szerint ismét Kínában van és indul (néha, kétszer-háromszor). Nem regisztrált küldeményeket eltűntet hetekre, hónapokra, néha örökre a Magyar Posta.
Kb. 10 rendelésem nem kaptam meg az Aliról az elmúlt 3 hónapban 60 napon túl sem.
A Gearbest EU priority line szállításai (DPD-s) szintén állnak, az egyik 65 napja, a másik május 5. óta. Azt újra feladták, de nem mozdul Hong Kongból. Szóval, totál káosz és megbízhatatlanság.
De a lényeg, amit kérdezni szeretnék: Van rá esély, hogy egy június 18-án Feucht-ból állítólag nemzetközi szállításra átadott csomag még megjöhet?
Cseh raktárból indult és került oda (minek?), német DHL nyomkövetési szám.
Szóval: van esély, hogy ezt az utóbbi telefont még megkaphatom? Vagy biztosan ellopták?
De van jó példa is: A héten egy hétfőn, német raktárból rendelt terméket ugyancsak Feutch-on át simán, csütörtökön már megkaptam.
5 hete szintén cseh raktárból rendeltem monitort, Feutch után a 3. nap itt volt. -
Véreshurka
senior tag
válasz
petipetya #94564 üzenetére
A DHL vámügyintézési díjáról nem tudok semmit (hogyha nem kell áfát fizetned akkor is kérik-e), de a szállítási díjak is beleszámítanak, ha fizetned kellene. Az éven kétszer kaptam DHL express küldeményt, mindent intéztek csak csengetni kellett. Nem kaptál fizetésre buzdító emailt vagy sms-t tőlük?
-
azbest
félisten
válasz
MCGaiwer #94572 üzenetére
Rossz példa. Itthon eladod nekem, itthon kell adózni miatta. Plusz a gyártáshoz használt és külföldről behozott dolgokért is itthon kell adózni.
Legyártod John Smith számára a terméket, ami lehet az alapanyagtól kezdve végig az ő tulajdona, te csak a munkádat adot bele, nem a terméket. S nem itthon hozzák forgalomba, hanem eleve az usába megy, végig lezárt, lepecsételt módon. Az usában forgalomba hozzák és egy európai importőr is rendel belőle. Kifizeti a vámot az amerikai termék után és elkezdi itthon árulni. De még ha az itthoni leányvállalata hozza is itthon forgalomba, akkor is amerikai jogilag a termék.
De ha simán eladják innen az usába, majd onnan eladják ide, akkor lehet a kinti cégek a különböző adókat vissza tudják igényelni, ha nem az usában került a vásárlóhoz. Az európai vásárló akkor is ki kell fizessen mindenféle adót, mert usából lett beszerezve. Legfeljebb az amcsi cég le tudja nullázni az ő beszerzéshez kapcsolódó adóit. A hatóságot a bevétel érdekli, nem az, hogy miért veszel amerikából olyasmit, amit eu-ban gyártanak. Ha nem tetszik, keress olyan eladót, aki európában hozza azt forgalomba.
-
MCGaiwer
addikt
-
azbest
félisten
Ha valaki nem tudná, akkor a terméket, amit egy országban gyártanak, de nem ott hoznak forgalomba, arra nem kell azokat az adókat ott megfizetni, ami az ottani forgalomba hozatalnál lenne. A kifejezetten ilyen üzem területe lehet vámszabad terlület. Jogilag minta nem is abban az országban készült volna.
Nem is tudom miért írtam ezt, mivel nem várt ilyen választ senki. Költői kérdés
-
MCGaiwer
addikt
Vámmal kapcsolatos költői kérdés:
Miért van az, hogy egy terméket, amit az EU-ban gyártanak, kiutaztatják US-be, majd visszaküldik, akkor arra teljes vámtarifát kell fizetni?
-
Dronte
aktív tag
válasz
steveblack #94568 üzenetére
SpeedPAK-ot sehogy (ha a tracking numbered EE-vel kezdődik és sok karakterből áll). Az valójában nem trackelt küldemény, kamu trackinget adnak. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem érkezett még ide.
-
steveblack
csendes tag
Nekem is már több mint egy hónapja FERIHEGY-en van (SpeedPAK Kína gyüjtő) , de nem kézbesítették. Van valakinek infója hogyan vagy kit lehet keresni IDEHAZA ez ügyben? Nagy segítség lenne! :-)
-
Makifeju
tag
válasz
alex devil #94565 üzenetére
Az ilyen ismeretlen,és ehhez hasonló helyeket el kell kerülni messzire,nem nagyon foglalkoznak a problémákkal. Tudom nem boldogít, de lépj tovább, és maradj a bevált, nagyobb oldalaknál.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Unikahúgom a Shein webáruházból rendelt ruhát de valószínűleg összekeverték valakiével a rendelését, mert mást kapott. Irtam a supportnak már kétszer is, lassan két napja nem válaszolnak. Van valakinek valami tapasztalata a Sheinnel reklamáció ügyben? -
petipetya
nagyúr
Rendeltem egy tárcát az etsy-ről, 20USD értékben, melyre rátoltak 5 USD szállítást, így a végösszeg 25 USD. Viszont Indiából jön, és az eladó DHL Expresszel küldi - ezt nem kérdeztem meg a vásárlás előtt.
Jött is e-mail a DHL-től, hogy 07/06.án kézbesítik, és vámügyintézés alá kerül. Az összefoglaló alapján nem tudom, hogy mi érvényes a csomagra: beleszámít a +5USD szállítási költség is, vagy szimplán csak a 20USD-s értéket nézik?
Ha csak a 20USD számít, akkor:
"0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény"
Ekkor is ki kell fizetni a 6000 HUF vámkezelési költséget a DHL-nek?
Ha a 25 USD-t nézik, mert beleszámolják a szállítási költséget is, akkor:
"22,1 - 150 euró között vámmentes, de 27% ÁFA terheli a küldeményt"
Mennyi ÁFÁ-t kell rá fizetni? A rendeljkinai-n található ÁFA kalkulátor 40USD alatt semekkora összeget nem mutat, csak 41USD-től felfelé van díja.Összefoglalva, mekkora ÁFA/VÁM lesz érvényes rám a 20USD termék +5USD szállítási költség után a DHL Expressz által? Csak 6000 HUF? Kerestem, de nem találtam meg azt a lehetőséget, hogy kitöltsek bármilyen online cuccot, és előre kifizessem, hogy ne a futárnál kelljen szerencsétlenkedni. Hol van ez?
Köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
DHL-nél mit jelent a HU8050, korábban HU1000 volt PROCESSED AT DELIVERY TERMINAL státusszal.
-
szuszinho
őstag
válasz
Szállító76 #94530 üzenetére
Kicsit tartottam és is Feucht-tól, de szerencsére átjött:
2020-06-24 03:58
The shipment has been processed in the parcel center
2020-06-23 19:13
The shipment has left the import parcel center in the destination country/destination area.
2020-06-23 10:12
The shipment has arrived in the destination country/destination area
2020-06-20 06:50
Feucht, Germany, The shipment will be transported to the destination country/destination area and, from there, handed over to the delivery organization.
2020-06-20 05:43
Feucht, Germany, The international shipment has been processed in the export parcel center
2020-06-19 15:20
The instruction data for this shipment have been provided by the sender to DHL electronically
2020-06-19 14:12
Rüdersdorf, Germany, The international shipment has been processed in the parcel center of origin
Már a kézbesítőnél van
-
bl4ze
veterán
PostNL , elég érdekes ilyet még nem láttam :
19 Jun 2020 08:15 The shipment is handed over in bulk, final acceptance of goods to be confirmed POSTNL - NETHERLANDS POST
11 Jun 2020 01:42 The item is ready for shipment POSTNL - NETHERLANDS POST
11 Jun 2020 01:40 The item is pre-advised to PostNL POSTNL - NETHERLANDS POST
-
BaLee
addikt
Ha paypal-al fizettél akkor a paypal állja bizonyos összegig a visszaküldés árát. Nézz utána a részleteknek, ha nem is mind de jó részét át fogja vállalni.
Ezt kell még kitölteni visszaküldés előtt: [link]
Továbbá a vámoláskor kapott papírok kellhetnek még gondolom azt megőrizted.
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok! A Logisztikai központból küldhetik vámeljárásra a csomagot, vagy innen már a kézbesítő postára küldik?
KÜLDEMÉNYNAPLÓFelvételFelvétel a feladótól
2020.05.12. | 17:54SzállításKüldemény előkészítése szállításhoz
2020.05.14. | 00:00SzállításKimenő küldemény beérkezése a kicserélőbe
2020.05.14. | 09:12SzállításKüldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2020.05.14. | 10:21SzállításKüldemény átadása nemzetközi szállításra
2020.06.16. | 23:59SzállításA bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2020.06.22. | 14:13Nemzetközi Posta Kicserélő KözpontFeldolgozásA küldemény feldolgozása folyamatban
2020.06.23. | 15:51Országos Logisztikai KözpontFeldolgozásA küldemény feldolgozása folyamatban
2020.06.23. | 21:48Országos Logisztikai Központ -
ssgt1981
senior tag
Április 1-i ebayes kínai rendelésem ma érkezett meg.
-
Occon adom
aktív tag
Feladtam pénzt valakinek, a csekken van sorszám.
Honnan tudhatom, hogy átvette a pénzt?
Nagyon fontos lenne, hogy tudok ránézni, mizujs vele?
Várom segitő válaszotokat, bocs az offért -
imis
senior tag
Garanciális javításra küldésben van valakinek tapasztalata. Vámolt cuccról lenne szó.
-
peestike
senior tag
válasz
Occon adom #94550 üzenetére
Közönséges levél 12 napra ért ide most nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest