Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4096) Apollyon válasza spammer (#4088) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Dettó, kötelező olvasmány nekem már általánosban is volt, Pál utcai fiúk, Egri Csillagok stb. Semmit nem olvastam el, egyszerűen annyira nem kötött le 10-14 évesen, hogy sehogy. Mindig valami olvasónaplót olvastam inkább, hogy abból szerezzek valami tudást.

A kötelezőkből egyedül talán a Pál utcai fiúkat olvastam el (nem sok maradt meg), a Szent Péter esernyőjét és középiskolában egyedül a Candide-ot. A Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője gyakorlatilag érthetetlen nyelvezetű, nagyon régies, és ez nagyon akadályozott a folyamatos olvasásban pláne a megértésben, amikor azt sem tudod mit olvasol... Legalábbis 11-12 évesen nekem ilyen érzés volt. Középsuliban egyedül a Candide-ot voltam hajlandó végigolvasni, az legalább tetszett (igaz, rövid is volt). Szóval én kibekkeltem ennyivel, mást azért olvastam, pl. Bogáti Péter: Az utolsó ember. Ezt a könyvet többször is elolvastam már, annyira tetszett anno...

A verseket hagyjuk... Régi idők divatja volt, mára már elmúlt. Én már úgy látom ezeket hogy megfogalmaznak valamit úgy, hogy rímeljen, azt kész. Az mondjuk oké hogy meg kell ismerni Petőfi műveit, de a verselemzés kit érdekel? Meg honnan tudod, hogy ki mit gondolt, mi járt a fejében ~200 évvel ezelőtt? Tippelni lehet max., így még azt is ki kell találni mi jár a tanár fejében ezzel kapcs.

Millió jó könyv van, az internet korában ami megzombítja az embereket meg aztán pláne nem fog a többség könyveket olvasni. Mondjuk az e-book egy kisebb gyógyír lehet ezekre a dolgokra.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.