Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Igen, az elektromos cuccaimnak semmi baja nem lett, viszont a 200€-os bőröndömet tönkre hasították a kedves budapest airport munkatársak.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
wardemi
senior tag
Igen küld valamilyen emailt hogy bereggeltek az amazonra arra az email címmel. Ha a készüléket is beregeled majd rá kapsz egy kindlés email címet amire majd a könyveket lehet küldeni konvertálás céljából. Nálunk tavaly volt ez a szitu. Én akkor direkt előtte csináltam mindent (regelés, email küldések stb), hogy megtudjam mutatni neki, hogy hogyan is működik ez az egész.
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
wardemi
senior tag
Nekem k3 van ugyan, de már majdnem fogtam mindegyik kindlet. Szerintem a lapozó gombok nagyon jó helyen vannak és ezen a kényelmetlenségen (ha van) egy tok sokban segíthet. Én mint 'ős' felhasználó számomra tök logikus hogy minden nemű lapozás akár menü akár könyv stb. lapozó gombokkal történjen. Hát a borító kihagyása.. én sem értem bár az is igaz én még sosem néztem igazán. Ezek mind felhasználó függő dolgok én személy szerint imádom a sajátosan semmi pénzért nem válnék meg tőle. Nekem olvasásra tökéletes mindenhova viszem akár a tömött BKV is kényelmesen tudok olvasni vele egy kézzel. 1 hónapot röhögve kibír és a töltési idő is kevés.
Én csak a kindlet ismerem közelebbről a nook-t stb. nem szál az én véleményem elfogult de nekem még semmi féle hiányérzet nem merült fel
[ Szerkesztve ]
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
Degeczi
nagyúr
valszeg nem vigasztal, de angol elválasztást sem tud...
(igaz, ott kevésbé hiányzik a jellemzően rövidebb szavak miatt)nemrég írták, h a PPW-on elvileg már van rá mód hackeléssel, de a korábbiakon még nem
a margót egy file tartalmának átírásával lehet csökkenteni (a Touch-on asszem már nem), alapban valóban nagy
-
Degeczi
nagyúr
(ez nem a Vándorsólyom Kisasszony szövege!)
Igen, Kindle 3-at használok (ezért egyszerű a képernyőkép is: Shift-Alt-G hackelés nélkül is. Billentyűzet nélkülin nem tudom, hogyan oldható meg), a legújabb, pár hónapja megjelent firmware-rel - lehet, h az változtatott a kiegyenlítés eljárásán is.
Nagy betűméretet nem is ideális használni, mert akkor tényleg zavaróak lehetnének a hosszú szavak, még a tiéden meglévő ronda kiegyenlítés nélkül is. A sajátomon a 3. fokozatra állítva felel meg kb. egy átlagos könyv betűméretének, és azzal még a hosszú szavak sem okoznak semmi feltűnőt, mint az alább beszúrt képen látható is.
A tiédhez 4.1.0 az aktuális firmware: ha esetleg régebbi van rajta, megérhet egy frissítést, mert tényleg furcsa lenne, ha ezt eltérően kezelnék a különböző szériák. -
¤Envy¤
aktív tag
Az első poszt szerint 30e Ft (+/- pár 100).
Arra gondoltam, hogy esetleg lealkudhatnám 25-re is a hirdetőnél, ha olyan az eladó. De pont, ahogy te is írtad, zavar, hogy nem tudok referenciát olvasgatni az emberkéről.Annyiban lenne jobb, hogy egyből kézhez kapom a cuccot, ilyen árú gépet külföldről rendelni mindig para (számomra).
De szerintem inkább legyen pár ezerrel több, de megbízható... Most úgyis csak hirtelen felindulásból néztem körül.
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
Nekem ez kissé érthetetlen.
Én nemrég óta (2012 márciusa) használom a készüléket, de soha nem volt gondom az elválasztással. Mondjuk én egyébként se szeretem az elválasztást semmilyen formában. Iskolában is mindig úgy írtam, hogy nem választottam el a szavakat.Amit belinkeltél képet, azon nekem túl nagyok a betűk. Ha kisebbre veszed már nem olyan zavaró az elválasztás hiánya.
Persze nem vagyunk egyformák, bár hogy valaki azért nem vesz Kindle-t, mert nem tud elválasztani, már sok nekem.rasti rusti
-
Zirowe
nagyúr
Pedig sok értelme van.
A kindle megjelenít egy tartalmat, nem pedig feldolgozza.
Egyesek kicsit sokat várnak el egy célhardvertől.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
hampidampi
senior tag
Ha jól emlékszem azért a CoolReader is elég buta egy program, ha jól emlékszem a fejezethatárolókkal meggyűlik a baja és mintha a behúzásokat is rosszul kezelné meg a nemtörhető szóközt sem ismeri (bár lehet, hogy az FBreaderrel keverek valamit).
CoolReadert Kindle-re is lehet rakni. -
Zirowe
nagyúr
Az az Erdoke nekem szólt volna?
Ja, igény.
Két évig kb senkinek nem hiányzott, mert enélkül is teljesen használható volt a készülék, de hirtelen ez lett a legfontosabb funkció, és jönnek a nagy "használhatatlan" jelzők.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
ultio
aktív tag
Nem használtam a Kindle előtt e-könyv olvasót.
De mondom, sehol nem szeretem az elválasztást. Semmilyen formában. Se nyomtatott, se elektronikus formában. Én ilyen vagyok. Más pedig más.
De ettől még érthetetlen lehet számomra a probléma. De ettől természetesen elfogadom, ha valakit zavar. Engem nem, így jól jártam.A kézzel írott szöveget nem keverem semmivel, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy én kézzel írva se választottam el soha, csak ha kifejezetten az volt a feladat, ergo már a véremben van, hogy inkább nagy szóköz, de ne legyen szétbontva a szó.
"de mar megint ott tartunk hogy " a Kindle nem tudja, TEHAT felesleges""
Én ilyet nem mondtam és nem is állítom. Nekem nem fontos, nincs rá szükségem, ennyi.
Ha másnak igen, nyilván választ másik készüléket.rasti rusti
-
Zirowe
nagyúr
Az speciel nem neked szólt, hanem az eredeti hozzászólásom címzettjének, aki mondta, hogy még karácsonyra se veszi meg így.
Kindle még csak nem is támogatja a magyar nyelvet, akkor hogy menne neki a magyar elválasztás?
Azt nem tudom, hogy más nyelven van-e rajta.
+minden egyes alkalommal, amikor méretváltoztatás van lehetne újraszámolni.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
Zirowe
nagyúr
A karaktertámogatás nem egyenlő azzal, hogy nem tud magyarul.
Nem tud magyarul: nem ismeri a magyar nyelvet, nincs magyar lokalizáció (hivatalosan)--> ebből következik, hogy akkor honnan ismerné a magyar elválasztást?!
de itt nem 'magyar elvalasztasrol' volt szo, hanem ugy altalaban az elvalasztasrol mint olyanrol, amit nem tud
Pedig szerintem itt végig a magyar elválasztásról volt szó, melynek hiánya annyira fel lett fújva.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Szerintem igen, de még nem próbáltam a k4-esen.
-
hampidampi
senior tag
"meg lehet valahogy oldani, hogy 'normalisan' konvertalja a PDF-eket?"
Sajna a pdf szívás. Nem csak a Calibre-ben."Jelenleg a PDF minden sora utan kemeny sortorest rak (tehat effektive uj bekezdest kezd) ami katasztrofalisan nez ki.."
Valószínűleg azért, mert a pdf-ben is így van. Kopipészteld pl. wordbe a szöveget. Meglásd, ugyanezt kapod. Ez a pdf-ek egyik nagy hátránya."Ra lehet valahogy venni hogy eszrevegye a behuzasokat, es az alapjan azt, hogy hol van bekezdeshatar?"
Ilyen esetben az ocr-ezés adja a legjobb megoldást. Lehet próbálkozni még a pdf2epub programmal illetve az Amazon e-mail konvertálásával, de túl jóra azért ne számolj. -
hampidampi
senior tag
Lehet olyan scriptet írni, ami törli a nem mondatzáró jellel rendelkező bekezdés végéket, de azt nem tudod simán eldönteni, hogy egy mondat vége bekezdés vége is.
Saját tapasztalatom szerint az ocr adja a legjobb eredményt. Az ABBYY pl. felismeri azt is pl. , ha a mondat vége nem a sor legvégére esik, akkor az valószínűleg bekezdés vége is. -
exacum
tag
Biztos volt már, de itt találsz segítséget
-
Zirowe
nagyúr
Fene tudja, csomó más ebook olvasós jön ide, gondolom azért, mert ez a topic pörög a legjobban.
Csak aztán mindig buta kérdéseket tesznek föl.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyArc
tag
Igen, bele kell csak pattintani, de ez olyan fixen fogja, hogy szerintem örökre ott marad.
Ez jó tok, egyetlen hátránya, hogy nincs a fedlapon bemélyedés a gomboknak, ezért becsukásnál csak óvatosan..... (van a családban, tapasztalatból mondom)
Ez eddig fel sem tűnt, de tényleg úgy van, hogy ha nagyon erősen megnyomod az elejét, akkor ezzel esetleg megnyomhatod a gombokat is. Szerintem normál használat mellett ez nem nagyon fordul elő. Tulajdonképpen az összes tok ilyen, egyiken sem láttam még itt bemélyedést.
Továbbra is azt mondom, hogy szuper, ennyiért meg főleg.
-
Az 1000mA-es töltő nem "beletol" az eszközbe 1A-t, hanem ha az eszköz (aksi) ennyit kér, azt gond nélkül le tudja adni.
A másik véglet a gond, ha egy 1A-t kívánó készüléket akarsz egy 500mA-es töltővel tölteni.
Ilyenkor a töltő nagy eséllyel elfüstöl és nagy szintén eséllyel rántja magával a készüléket is. -
Zirowe
nagyúr
Szerintem inkabb kebe az eredeti ideszallitott amazon arat alapul venni, mert sok tudatlant tudnak ezzel megteveszteni, hogy "mekkora akcio"+ugyebar sanszos a kso.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest