Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KillerKollar

őstag

Hali!

Erről valmi infó esetleg? Előzmény: Chrome és a többi böngésző rendszeresen crashelt (status_breakpoint, status_access_violation), néha kékhalálozott is a gépem, mindig Windows alatt, nem volt terhelés. Lefuttattam a Win memóriadiagnosztikát, Memtestx86-ot mind a kettő átment. Aztán egyik délelőtt 5-10 percenkét kékhalált és végül odáig jutott a dolog, hogy el sem indult a Windows, indulásnál IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL kékhalállal újraindult a gép. Újratelepíteni is csak nagy nehezen engedte, Win újratelepítés közben is kaptam egy kékhalált. Végül felraktam egy olyan wint amin semmi driver, felbontás lószar, netet se ismerte fel. Pentdriveról feltettem az Intel Diagnostic Toolt, lefuttattam 4x amiből 2ször Fail volt.

Gondoltam oké meg van a ludas, a CPU-m (13900KF), mostanában olvastam, hogy szeretnek meghalni. Bevittem egy szervizes ismerősömhöz, hogy azért tesztelje le mert még az SSD volt gyanús. Visszaszólt, hogy a procinak semmi baja, max annyi, hogy ezer éves BIOS volt fent, frissítette, az egyik SSD-m halt meg, de nem az amin a Windows volt hanem a másik. Akárhányszor onnan olvasni akart egy hibás szektort kékhhalálozott és ettől a Windows fáljai is korruptak lettek. Frissítette a BIOS-t, újrahozta a Wint és a régi cuccaimat átmentette egy új SSD-re a halottról. Azóta a gépem használható és a helyzet javult de a problémák nem szűntek meg teljesen: Még mindig crashel a Chrome ugyan azokkal a hibákkal csak sokkal ritkábban és azóta is volt kékhalálom de most PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (linkelt dumpfile) hibával. Az Intel Diagnostic Toolt azóta is lefuttattam 3-4szer (igaz nem egymás után) de minden alkalommal "Pass" volt. Ami még volt tipp, hogy a régi SSD-ról át lett másovla 1-2 korrupt file amiket ha olvas a rendszer az okozhat kékhalált.

Ami fura nekem: A kékhalálozás MINDIG Windows alatt történik, vagy nem csinálok semmit, max nézek egy YT videót ami nem egy akkora terhelés egy ilyen gépnek, vagy otthagyom a gépet órákra bekapcsolva, visszajövök és látom, hogy újraindult, megnézem a bluescreenview-t és bam ott a kékhalál. Viszont a legnagyobb terhelés amit a gép kap, az a játék és az instabil i9-esekről szóló reportokban mindenki azt mondja, hogy terhelés alatt crashel és kékhalálozik ami logikus is, de játékok alatt nálam soha nem fagy vagy crashel a gép, még azelőtt sem mielőtt újra lett rakva. Amire még gondoltam, hogy az egyik E-Corenak lehet valami baja amiket ugye nem használnak nagyon a játékok ezért játék alatt stabil de Win alatt ha kap egy feladatot a hibás E-Core akkor kékhalál.

• KillerKollar

őstag

Üdv,kellene egy kis segítség.Nemrég villámkár miatt tönkrement a gépem(Táp,alaplap,proci,vga-k),szerencsére a biztosító kifizeti,ki lettek cserélve a dolgok,de nem teljesen ugyan azok a dolgok kerültek bele.A Táp Corsair HX 850 volt és Corsair RM 850 lett,az alaplap Asrock Z77 Extreme 4 volt és Asrock Z97 Extreme 3 lett,a Proci i7 3770K volt és i7 4770K lett,a VGA-k Sapphire R9 290X referencia kártyák voltak és ASUS Radeon R9 290X DirectCU II-esek lettek.Grafikus terhelés alatt kaptam kékhalált többször is(játékok,teszt programok 3D Mark Valley,stb...),úgyhogy újratelepítettem az egész gépet a nulláról,felraktam az alaplapi drivereket a legújabb windows frissítéseket,a 14.4-es WHQL Catalystot és ismét előjött a hiba.BlueScreenView-el ezt a képet lőttem,úgy látom hogy VGA-val van a gond,azért is ide írtam.Szerintetek?Állítólag mind a két kártya le lett tesztelve mielőtt berakták a gépbe,de akkor lehet hogy mégis az egyik a hibás?Esetleg a BIOS beállításoknál van valami gond?Nem állítottam még semmi.Vagy a táp nem elég a 2 kártyának?Az előző táp elég volt és az is 850-es volt,akkor nem volt gond.

Új hozzászólás Aktív témák