Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Mikor Hifissel nlztük a Hg1-t még vittem is kávét, hogy úgy nézzük. Aztán a lelkesedés hevében elfelejtettük.

Az is igaz, hogy nem tudod mikrométer pontossággal egy helyben tartani a darálót, így nem tudni mennyi a tengely ütése (ha csak nem magára a darálóra rögzíted az eszközt, de a kilengések akkor is jelentősek kézzel tekerve. Max motorral hajtva lehetne kizárólag a tengely ütését mérni. -
Kávé Kálmán
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Még soha nem volt mérve az őrlő ütése. Miért is, amikor faszák a vele húzott italok.
Üresen 25 ezred mm-t mutatott, majd bedobtam egy oldalról négy öt szemet. 2 egész tized mm!!!
https://www.youtube.com/watch?v=A48auRSWB4g
Pont az történt, amire számítottam, amikor beleraktam 20g-ot szépen elegyengetve. Az egyenletesen elosztott kávé centralizálja az őrlőt, de így is legalább 4-szer akkora kilengéseket produkált, mint üresen.
Aztán tekerés közben megütöttem a mérőt, úgyhogy újrapozícionáltam. Itt a slomo videó róla:
https://www.youtube.com/watch?v=S97-GH48-9U
A két végpont közti ütés 0,1mm, azaz négyszerese az üresjáratnak. Fair módon azért be kell vallani, hogy nagyobb fordulatoknál kávé által kiváltott ütések nyilván csillapodnak. Hogy mennyit, az egy jó kérdés.
Ezekkel az eszközökkel a gyártók nem a Holdra kívánnak leszállni. Nyilván a pontosságon egy bizonyos határ fölött, már tökéletesen értelmetlen feszengeni, pláne akkor ha semmidesemmi hozadéka nincsen.
Ahh! Fosok a videók. Itt egy éles fotó a műszer(kezet) skálájáról:
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Varia Aku Mini barista mérleg
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 - Titanium Black - 8/256GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest