Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WiZARD

veterán

válasz Parci #101970 üzenetére

Én is áthúzom.
    Pont most ősszel döntöttem el a kávézóban, hogy én soha többé nem rendelek dél- és közép-amerikai (CasMo) kávét eszpresszónak. Elmúlt 3 évben próbálgattam, mégiscsak annak a szezonja. Sokaknak ízlett, de nekem sose ízlett. Úgy meg utálok bemenni, hogy 1-2 hétig olyan kávét kelljen innom, ami nem ízlik és sokszor már inkább nem is ittam kávét amíg el nem fogyott.

Filterre is csak azért rendelem, mert ott elfér a másik mellett és aki akarja az választhasson.
    De amíg eszpresszóra 1 őrlőt használunk, addig abban az 1ben többé biztos nem lesz ilyen.

• verti1

aktív tag

Szerintem totál mindegy, hogy nekem milyen egy kávé ahogy te mondta az én “koordináta” rendszeremben. Ugyanaz a kávé nálad biztos más lesz. A kolléga óvatosan oda is írta, hogy “számára” unalmas. Nem a hardcore topik adott ki nyilatkozatot vagy írta be az összefoglalóba hogy a dél amerikai kávé kerülendő. Nekem ez egy személyes vélemény/ízlés, semmi más. Te is köztudottan ki nem állhatod a robustát pl. aminek itt hangot is adsz. Ezzel nem vagy egyedül, de van itt jó pár kemény hardcore arc akik szeretik. Ők se horkannak fel, hogy nehogy már kijelentsük, hogy mocsári. Ismerem nagyjából az elveidet itt, hogy nem szereted ha alaptalan, nagyívű megállapítások születnek, mert félre vihetik az olvasót és lehet egy hét múlva más szelek fújnak. Ez a része rendben is van, rendesen kipróbált és megrágott dolgokat szabad csak kijelenteni. Ez viszont semmi más csak egyéni ízlés, egy ember saját véleménye volt.

• kzoltann

aktív tag

Nem tudom, hanyszor kell meg leirnom, hogy nem huzom at a teljes kontinens kave kinalatat. Fantasztikus kavekat ittam Kolumbia/Costa Ricabol, pont ma beszeltuk Pbalinttal, hogy a CasMo San Isidro egy meghatarozo elmeny volt. Az egesz kommentet egy Las Lajas Black Honey Caturra kaves allongee elmenyem inditotta el. Sonora Sl28 19gramstol is eszetlenul bejott.
    De attol meg a tobbunk altal unalmasnak velt izvilag az adventi naptarban 95%-ban az amerikai kontinensrol jott.
    Amire en gondolok, hogy ha egy kaven meglatom szarmazasi helynek valami del-amerikai orszagot es izjegyek kozott dominalnak az csoki-vanilia-mez-csonthejas izjegyek azt filterre nem vennem meg. Ennyi es nem tobb.
    Ezt ne gondoljuk tul, ne vonjunk le belole hamis kovetkezteteseket, koszonom.

Új hozzászólás Aktív témák