Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mára elég volt a reklámokból
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #65804 üzenetére
az utolsó mondatoddal nem értek egyet. arról nem beszélhetünk, hogy racionális költés-e valami abszolútértékben nézve. de ha a kopi luwak 100e ft-ért "nem olyan különleges", más meg van, ami 15e ft-ért különleges és jobban is ízlik, akkor máris megvan a saját válaszunk arra, hogy vegyünk-e ilyet vagy sem. ha pedig meglepően sokan ugyanerre jutnak (már akik kóstolták), akkor arra is megvan a válasz, hogy általánosságban megéri-e az árát a kávé.
köszi a visszajelzést!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #65806 üzenetére
oké, ezzel meg én értek egyet. az a helyzet, hogy nálam sem a 10e ft a döntő, ami miatt nem próbálom ki, mert ennyi pénzt, sőt, a többszörösét el lehet tolni egyetlen traffipaxszal (...). engem egyszerűen nem villanyozott fel eléggé a kofi ahhoz, hogy akarjam. egy méregdrága geisha filter előrébb van a bakancslistán.
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #66426 üzenetére
köszi, máris okosabb lettem! persze nem túl jó hír rám nézve, ezek szerint én kb. "savmaximumon" hagyom abba a pörköléseket. nincs más hátra, keresni fogok valami kevésbé savas alapanyagot. hiányozni fognak a kirobbanóan gyümölcsös kávék, de egy "paljoc spicy italy" szintre be tudok rendezkedni hosszabb távon is.
attól tartok, hogy lassan elköszönhetek etiópiától és inkább brazíliában, kolumbiában, esetleg indiában kell keresgélni jellemzően...
-
BlacKSouL
addikt
válasz pacuha69 #67974 üzenetére
Értem, köszi.
Vagyis nem egyértelmű, hanem kávé és állapotfüggő, hogy melyiknek a kisebb, melyiknek a nagyobb sebesség ideális, de jellemzően - legalábbis a Majornál - a 600 körüli adja a legtöbb kávéval az ideálisat? Tehát akkor ahogy a kivonatolás paraméterei, és az őrleményfinomság is állítandó ahhoz, hogy az adott kávé adott korának/állapotának legmegfelelőbb kioldódást megkapjuk, tulajdonképp bele lehetne venni az őrlési sebességet is. És ez akkor azt is kellene hogy jelentse, hogy a kézi őrlők alacsony sebessége elég kompromisszumigényes.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
djboris
csendes tag
válasz pacuha69 #72313 üzenetére
Itt a szabályzás a kérdés. A Mina nem tud tömegáramot szabàlyozni csak vezérelve van. A Decent lenne erre hivatott de kiderült megint kihoznak egy újabb változatot mert gondok vannak a precíz flow méréssel és a kalibrációval. A Minánál pl. manuális módban a user oldja meg ezt a flow szabályzást. Ezt természetesen manuál módban nyomás vezérléssel is megoldható a nyomás vezérelt gépeknél. A nyomásprofillal a probléma, hogy ott a nyomást akarjuk tartani ha szabályzási kört akarunk megvalósítani. Ez pl. azt jelenti csökkenő nyomás esetén növelni akarja a rendszer ami nem mindenesetben jó. Amint kilépünk ebből a nyomás szabályzási körből természetesen nem áll fent ez a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfy999
tag
válasz pacuha69 #73054 üzenetére
Én jártam már úgy kávézóban, hogy kértem egy aeropresst és a barista srác azt mondta, hogy sokkal inkább ajánlja a V60-at azzal a kávéval, így végül az lett a rendelés. Szerintem ez a jó hozzáállás. A baristának legyen véleménye és ismerje a kávét, hogy tudjon ajánlani, de ha én mindenképp azt szeretném amit kigondoltam, akkor csinálja meg azt. Lehet például valaki otthon csak AP-t csinál és szeretné összehasonlítani azzal amit a barista csinál neki.
-
jveres
csendes tag
válasz pacuha69 #73773 üzenetére
Érdekesen hangzik! Kíváncsian várom az eredményeket! Valóban nehéz a régivel összehasonlítani, mert -legalább is nekem- az ízmemóriám annyira nem hosszútávú, hogy esetleges finomságokat érzékeljek több nap elteltével.
Itt a kés nem bejáratottan érkezik? Az EK-ban nálam már be volt járatva, anno a HG-nél pedig sokáig "szenvedtem", mert jó pár kg kávé kellett, amire beállt a daráló.
Most aztán jöhet következő lépésben a daráló csere[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #73796 üzenetére
agyaltam anno én is, hogy kicserélem, hiszen adja magát. és a képeidet is látszik, hogy mennyivel nagyobb a 83-as kés. de aztán úgy döntöttem, hogy egyelőre nem ez a szűk keresztmetszet, győzött a lustaság (gazdasági racionalitás ).
-
jveres
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Szólánc.
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón akkumulátor
- Freewell Mega Filter 16 Pack szűrőkészlet DJI Mini 4 Pro drónhoz
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest