Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
blg
senior tag
válasz
üzenetére
Otthon-munkahely között autózok 3.-11. kerület között, általában heti 3-szor. Mindkét végponton van saját parkolóm. Céges autó, nekem nem kerül pénzbe ha használom/nem takarítok meg semmit ha nem használom. Menetidő reggel 6:20* körül indulva általában 35 perc (de ma pl. 28 perc volt-mint kés a vajban), vissza 45-55 perc.
BKK: 1 óra - 1 óra 5 perc a menetidő mindig, és ugye alapból bérletem sincs.
*: ha BKK-val megyek, akkor is elindulok ugyanekkor.Nagyon erős indok kell, hogy ne autóval menjek.
Pl. tavaly 2 hónapig le volt zárva a budai alsó rakpart, akkor BKK-val jártam inkább. -
Pfiucska
senior tag
válasz
üzenetére
Nem mondom, h stresszmentes a bp-i autozas de a gond az, hogy sok esetben szignifikansan gyorsabb megoldas.
Eddigi rendszeres, oda-vissza tapasztalataim a teljesseg igenye nelkul:
-deli agglobol 14. Ker / 5. Ker / 9. Ker / nyugati agglo —> legalabb fele volt a menetido
-9.-bol 5.-be, szinten
-9.-bol 14.-be, szinten
-19.-bol 5.-be, szinten
-19.-bol nyugati aggloba, szinten
-deli agglobol 11, szinten
-deli agglobol 23, szintenOszinten szeretnek egyszer egy olyan munkahelyet, ahova a tomegkozlekedes valos alternativa lesz (az almom az, hogy az iroda elerheto legyen erollerrel 10-15p alatt). Tehat nem/vagy nem jelentosen lesz hosszabb a menetidom. Na, akkor elfogok gondolkozni.. de jelenleg (is) valaszthatok, hogy atlag 35-40p kocsi vagy 1o30p tomeg amit a tovabbiakban meg jelentosen javit az auto javara, hogy ha tulorazom/korabban megyek (mindketto igen surun elofordul), akkor a tomegkozlekedes ritkabban jar az auto menetideje a forgalom miatt pedig lecsokken 30p-re.
Neha-neha tomegkozlekedek (leginkabb, ha a belvaros a cel a haverok-buli-fanta miatt), de ilyenkor nem szamit az ido. Ami meg problema tud lenni a korabban emlitettekhez hasonloan, hogy ha nincs minden utasnak berlete, akkor mar jegyet kell valtani ami nem feltetlen megeros, ha az elsullyedt koltsegekkel - helyesen - nem szamolsz.
Repterre pl tomeggel megyek mert ott valos alternativa nekem: 20p auto / 30-35p tomegkoz (0 atszallas) es 700 ft vs 15.000(?)
-
Worm40000
csendes tag
válasz
üzenetére
Kényelmes autózás nézőpont: 3. 4. 13. kerület viszonylatban fordulok meg leginkább. Kis túlzással hamarabb érek be a munkahelyemre, mint amennyi idő a vonatig kisétálni. Jó időben biciklizni is szoktam, de az majdnem dupla idő az autóhoz képest.
Viszont a belvárosba jellemzően én is BKV-zok, valamint én kifejezetten szeretek is vezetni. -
válasz
üzenetére
A parkolóhely keresés és a miatta megjelenő extra idő kb ilyen mumus szinten van... Tehát, milyen gyakoriságról beszélgetünk. Ha valaki munkába jár autóval, az tuti nem fog parkolóhelyet keresgélni, mert ez azt is jelenti, hogy fizetős parkolót keres. Ennek akkora a költsége, hogy nincs ember aki ezt így csinálja. Tehát totál nem életszerű, hogy Pista minden reggel beül a kocsiba, átmegy egy másik zónába és ott perkálja a napi díjat miután 10 percig keresgélte a helyet...
Ha eseti utazásról van szó, az meg megint más tészta. Ha heti egyszer mész be vagy kétszer...mert valamit intézel... az azért nem a világ vége...
Én kaputól, parkolóházig megyek...céges parkolóban landolok...
Az hogy téged idegesít...oké. Elfogadom. BKV, meg bicikli...rendben. De van akit nem. Tehát az, hogy téged frusztrál ez a tevékenység az nem érv amellett, hogy mindenki más tegyen úgy mint te.

-
bandus
veterán
válasz
üzenetére
ez altalanositas, nekem az a tapasztalatom, hogy a legtobb helyre gyorsabban odaersz kocsival. parkolni lehet a parkolohazakban. vagy eleve olyan helyre mesz ahol van parkolo. amig a mammut-oktogon kozott ingaztam, reggel pont annyi volt kocsival (a biciklisav ellenere is), mint bkv-val. hazafele meg altalaban rovidebb, mert viszonylag sokaig bent ultem, neha persze volt ez az ut 30-40 perc, meg 10-20p parkolohely kereses, ez ilyen. a kocsi szerencsere ment magatol a dugoban igy az sem volt faraszto egyaltalan

most a kulvarosbol a belvarosba menet hetvegente a tomegkozlekedes kb 1:00-1:15, ugyanez kocsival kb 35-40 perc, ami ezert sok. ha nem metro kozeleben laksz becsben eleg lassu a kozlekedes. ilyenkor inkabb sharenow-t hasznalunk.
-
tototos
addikt
válasz
üzenetére
Nálam vegyes az autó használat Budapesten belül. Ha jóval gyorsabb kocsival akkor beülök és megyek, ha nem és még a parkolással is szívni kell akkor tömegközlekedés. Igaz legtöbbet nem csúcsidőszakban közlekedem.
Volt olyan hogy tömegközlekedve 1 óra lett volna az út(sok átszállással), kocsival meg 30 perc. Ebben az esetben a kocsit választom.
Van olyan is amikor olcsóbb a kocsi 2 embernek mintha BKV-val mennénk, igaz ehhez kell, hogy szinte teljes HO-ban vagyunk és gyalogtávra vannak boltok, ha meg nagyobb bevásárlás akkor kocsi. Persze lehet mondani a kocsi is pénzbe kerül, de azt most úgy veszem hogy van, a BKK bérlet meg közel 20 ezer forint lenne havonta 2 főnek.
Jah és ha már környezetszennyezés: Toyota Priust használok ami dugóban nagyon szépen tud elektromosan araszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konteó topic
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Kompakt vízhűtés
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- További aktív témák...
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 03.11.
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB CM MasterBox MB511 RGB 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest