Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Pengeélen
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tototos
üzenetére
Ahogy utaltam is rá, a magyar társadalom sajnos sikeresen örökíti tovább generációról generációra a szülői mintákat. Önmagában már a Te előrelépésed is szép eredmény!
Nem kell beleragadtnak érezned magad axioma, hiszen én a "tehetséges és alkalmas" fiatalokról beszéltem, nem azokról, akik szerint a cégvezetői lét egyenlő az "igazgatás-mániákussággal". Ha valaki ezt így látja, az mindenképpen maradjon alkalmazott, úgy is élhet valaki teljes és boldog életet.
Hogy hány általam leírt vállalkozót ismersz, az nyilván merítés kérdése, nyilván teljesen más a lakókörnyezetünk, az ismerősi és baráti körünk is.
A szülők társadalmi helyzete jelentős részben a társadalmi gondolkodás zártsága miatt öröklődik tovább. Gyakorlatilag nemhogy komolyabb átjárás, de még párbeszéd sincs a társadalom gazdaságilag sikeres elitje és az alsó decilisek között. Magyarországon az alsó decilisekbe tartozó emberek - más, sikeres társadalmaktól eltérően - gyakorlatilag nem akarnak semmit tanulni a náluk gazdaságilag sokkal sikeresebbektől, a különbségeket szinte mindig kizárólag külső tényezőkkel magyarázzák és így is nevelik a gyermekeiket. Az eredmény ismert...
A magyar értelmiség egyik legfontosabb feladata az lenne, hogy ezt a társadalmi zártságot feltörje. Sajnos azt kell mondanom, nincs rá igény. Itt a fórumon is alapvetően politikai és társadalmi véleménybuborékokban folyik a vita.
Ahogy utaltam is rá, én is azt vallom, hogy az embereknek csupán kis része alkalmas cégvezetőnek.
"A sikeres meg a sikertelen vállalkozó között az a különbség, hogy előbbinél volt egy gazdag apuka aki kifizette az első négy sikertelen vállalkozás tanulópénzét, mielőtt az ötödik sikeres lett végül."
Ez a társadalom önfelmentő butasága, napestig lehetne sorolni az ellenpéldákat a tőzsdék meghatározó nagyvállalataival.
"Pár éve a HVG-ben volt erről egy cikkecske -most nem találom- hogy az anyagi sikeresség legjobban azzal korrelál, hogy gazdag családból származik-e az illető."
Ez valóban igaz, de mégiscsak rossz tanulságot szűrtél le. Ha gazdag családból származik valaki, akkor az intelligenciakutatások alapján nagy mintát vizsgálva általánosan kijelenthető, hogy az átlagnál magasabb az IQ-ja (a szüleinek is az volt, amit a gyerek megörökölt, ez nyilván jól jön), többet és jobb iskolában tanul, nem társadalmi hátrányt jelentő szülői mentalitással nevelik stb... Ezek mellett természetesen az is igaz, hogy anyagilag is könnyebb helyzetben lesz, ha vállalkozást akar indítani, de elsősorban nem az anyagiak a döntők, hanem a neveltetés és a sikeres szülői minta.
Én a "a valóban minőségi élet anyagi feltételeiről" beszéltem. Ti a megcsonkított mondanivalómra reagáltatok vatival.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez aztán elég komoly ProArt monitornak tűnik!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Nintendo Switch 2
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Hardcore café
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Rackszekrény - APC NetShelter SX 48U, Fekete, 2258H x 600W x 1070D mm TAA
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Több db 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 x4 SSD
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
- MacBook Pro 14" 2023 M3 Pro 36GB RAM, 11 core CPU, 14 core GPU, 512GB SSD, Space Black 27% Áfa 0458A
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest