Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Skylake-

addikt

válasz D1Rect #27618 üzenetére

Szerintem egyáltalán nem az. Szerintem a munka egy szükség, hogy a havi 143 ( a 6,5-el számolva) óra időtöltéseddel fedezni tudd a maradék 577 órádat. Én azt gondolom hogy ez maximum akkor kényelmes, ha a munka hivatás. Hivatás lehet mondjuk az, amikor valaki művész (de nem a betanított grafikus és társai) , hivatás lehet ha valaki orvos, hivatás lehet ha valaki éjjel nappal azért kűzd, hogy szegény afrikai országokban élő emberek életét jobbá tegye. Akkor nem sok 6,5 óra. Az, hogy multinál data engineer vagy, az nem hivatás. Az munka. Abból pedig értelemszerűen a minél kevesebb a kényelmesebb, mert nem úgy fogod kinyitni a lapost reggel, hogy véééégre végre már kezdődik az új nap, hanem úgy, hogy ki kell. Nagyon nem ugyan az.
    Én szeretem amit csinálok, de muszájból csinálom, pénzért csinálom, hogy amikor épp nem dolgozok, akkor több lehetőségem legyen a pénz által amit keresek.
    Szerintem nagyon sok ember nagyon sok nagyon nagy dolgot érhetne el, ha nem lenne ilyen mesterséges keretek közé szorítva és az lenne a világ célja, hogy kibontakozzanak és teret nyerjen a kreativitás. Ez olyan de olyan hihetetlen messze van a napi 8 óra / heti 40 szerződés alapján vállalt kódolástól, hogy arra nincsenek eléggé kifejező magyar szavak. Napi 6.5 óra munka akkor kényelmes, ha 8 óra helyett 6,5. Ha 6 helyett 6,5 , akkor már nem. Ez egy muszáj, nem pedig egy kitörni vágyó érzés, hogy csinálni akarom. Nagyjából senki nem úgy DA , hogy bárcsak holnap lenne, hogy ismét csinálhassam és várja hogy elteljen az éjszaka, mert annyival is közelebb van a kövi nap.

Azaz de, van egy kivétel , a csütörtök éjszaka. Tehát van az a szituáció, amikor alig várod a következő napodat : a csütörtök este, mert akkor a következő napod a péntek és akkor már egészen közel vagy ahhoz, hogy szembe jöjjön 64 olyan óra, amikor tényleg azt csinálod ami boldoggá tesz és amiért "érdemes élned" .

• emvy

félisten

válasz D1Rect #27618 üzenetére

Kérdés, hogy mit nevezünk munkának. Ha hétvégén egy kávé mellett gondolkozom a munkáról (vagy csak a szakmáról), az beletartozik? Ha reggel a vécén szakmáról olvasok, az beletartozik a napi 8 órába?

Új hozzászólás Aktív témák