- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #4087 üzenetére
Story mode on
Adott a feladat, vannak egy generált oldalon gombok, a fajta gombból is >= 0 darab, b fajta gombból is >=0 de általában több darab. Ezen kívül még van pár elem amire listenert kell kötni mert azok is csinálnak valamit. Maga az action nagyon egyszerű, a és b gombok esetén is csak el kell navigálni egy adott url-re, de az url-ben változnak a query paraméterek. Ugye ebben semmi nehéz sincs, meg is csináltam gyorsan, kb ilyeneket írtam:
var aButtons = document.getElementsByClassName('a'),
bButtons = document.getElementsByClassName('b'),
cButton = document.getElementById('c'),
dDropdown = document.getElementById('d');
for(var i = 0; i < aButtons.length; ++i){
aButtons[i].addEventListener('click', function(){
var queryParam = this.getAttribute("data-myImportantValue");
window.document.location.href = 'localhost:myport/myservice/..stb/myFun&query=' + queryParam;
return false;
});
}
.. bButtons-re is..
...cButton-re is stb..Mivel gyorsan megvolt, gondoltam akkor megpróbálom szebben megírni, arra gondoltam, hogy például az szebb lenne, meg memória (bár itt annyira mindegy...) szempontjából is jobb lenne, ha a function() { ... } helyett lenne egy eventHandler függvényem amit az összesben tudnék használni. És az lenne még jó, gondoltam, ha a 'localhost:myport/myservice/..stb/myFun' részt, mivel myFun minden esetben más aButton-ök esetén myFunc, bButton-ok esetén myFunc2 stb... ha ezt megadhatnám a handler paraméterében, valamint arra gondoltam, hogy a queryParamétereket &query= is egy paraméterben adnám át a handler függvénynek.
Azt nem tudtam, hogy ezt így nem lehet, sőt, igazából lehet.
Megnéztem az addActionListener Chrome beli implementációját, máshol is tuti így van, ott van egy listeners tömb, amibe a listener függvény objektumokat teszik. Ezáltal később lehet mondani removeListenert amikor csak simán kiveszik a listener függvényobj-ot a tömbből. Ezért ha ezt írom, az nem jó.
addEventListener('click', eventHandler(param1, param2));
Mert ebben az esetben a () miatt rögtön meg is hívom a függvényt ami ugye nem jó, a tömbbe se tudja a böngésző így betenni stb...
Mentem tovább, mi lenne, ha a paramétereket bindolnám az objekthez, így nem kéne a függvényt rögtön meghívni, a böngésző el tudná tárolni a listeners tömbben:
addEventListener('click', eventHandler.bind(thisArg, param1, param2));
Ez jobb, itt a két paraméter a függvényhez lett bindolva, ezeket elérem egy ilyen fügvénnyel utána:
function eventHandler(param1, param2) { }
De ezzel meg az a gond, hogy a thisArg-nak nem tudtam átadni se az event-et, se a this-t. Tehát az eventListener-ben utána nem érem el a aButtons objektet, szóval ez se jó így.
Na és valahol itt írtam be a topikba, hogy hátha valahogy meg lehet úgy csinálni, hogy az eventHandler függvénynek átadom a aButtons(i) referenciát mint thisArg, valamint a saját paramétereimet, és akkor írhattam volna ilyeneket:
for(var i = 0; i < aButtons.length; ++i){
aButtons[i].addEventListener('click', eventHandler(this, 'localhost:myport/myservice/..stb/myFun', {
someId: "data-myImportantValue",
somOtherId: "data-otherImportantId"
}));
}
for(var i = 0; i < bButtons.length; ++i){
bButtons[i].addEventListener('click', eventHandler(this, 'localhost:myport/myservice/..stb/myFun2', {
someStuff: "akarmi"
}));
}
function eventHandler(baseUrl, queryParams) {
var queryString = processParams(queryParams);
// queryString:
// &someId=<this.getAttribute("data-myImportantValue")>&someOtherId=<this.getAttribute("data-otherImportantId")>
window.document.location.href = baseUrl + queryString;
}Szóval semmi komoly, csak szebben/jobban/máshogy akartam megcsinálni, ennyi
Megj: PH random italic tageket tesz a hsz-be, wtf? Nem győzöm törölni őket
Hát de ez mi? Nem tudom kitörölni a hsz-ből a dőlt bekezdéseket, mert visszteszi őket :/ Itt van amit nem sikerül szépen formáznom: pastebin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Második bétánál jár a One UI 8
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- EAFC 25
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest