- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
atm*RefeeZ
tag
próbálom én struktúrálni
debug ment folyamat, visszakaptam (elvileg) mindig, gyk. nem. rossz dolgot adtam vissza a getComponentAt()-tel, de a ha egyenlő return c; teljesen jól működik
az az újabb kérdés, hogy ha visszakapok így egy komponenst, ami eredetileg textfield volt, miként tudom kinyerni a textfield tartalmát? - csak most állok neki kutatni, de mivel egyelőre dunsztom sincsen, merre keressem, ha valakinek van tippje, szóljon
-
atm*RefeeZ
tag
Szia!
Az adott komponensre rálel név alapján, és másik fórumon ki is lettem javítva, hogy a
this.getComponentAt(c.getLocation())
felesleges, simán return c; elég lenne utána. Kezdek tanácstalan lenni
Nem akarok minden textfield-et úgy létrehozni, hogy TextField akarmi = new TextField(); mert a huszadik ilyen után egy nagy maszlag lesz a programból. -
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok.
Az volna a kérdésem, hogy miként tudok utóbb hivatkozni olyan ojjektumra, amit korábban nem tároltam változóban, hanem pl. feltettem a GUI-ra, és jóidő.
Emígy szól a 'csináló' metódus:
private TextField createTextField(String text, String name, int cols)
{
TextField nextTextField = new TextField(text, cols);
nextTextField.setName(name);
return nextTextField;
}Aztán így próbálok később hozzáférni:
private Component getByName(String componentName, Container cont)
{
for(Component c : cont.getComponents())
{
System.out.println(c.getName());
if(c.getName() == componentName)
{
return this.getComponentAt(c.getLocation());
}
}
return null;
}Az elgondolás az volt, hogy a komponenst megnevezve megszerzem magamnak az uralmat fölötte, de valami nem úgy működik, ahogy szeretném. Pl. , ha setBackground-ot vagy setForeground-ot állítok, semmi sem történik, setEnabled(false) -ra pedig meghal a teljes program.
Mit szúrok el? Bármi ötlet jól jönne
Köszöntem!
-
atm*RefeeZ
tag
válasz
atm*RefeeZ #1692 üzenetére
bumpi
-
atm*RefeeZ
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert nem sikerül MenuItem-et utólag setEnabled() metódussal babrálnom. Hogyan érek el egy-egy itemet? Próbáltam, hogy ActionEvent-ből getSource()-szal hivatkozok rá, de kevéssé voltam sikeres. Van bárki, aki tud valamit ajánlani? Megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged