- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
válasz
Protezis #834 üzenetére
Köszi a linket, bár nem tűnik komoly oldalnak.
Ez kétszer is megtalálható az oldalon :
''a programozók ... fogalmatlan (sic!) emberek''
Van ott egy 35 soros program, ami a Java ''bénaságát'' szemlélteti, hát azt nekem (2 hete tanulom a Java-t) sikerült megírnom kissé rövidebben is.
A program a test változó szövegében levő szavak előfordulási gyakoriságát számolja meg:
import java.util.*;
class MyTest {
public static void main(String[] argv) {
String test = ''Let's count the words in this text. ''
+ ''The text contains some words more than once, ''
+ ''so their count will be more than one.'';
Collection<String> list = Arrays.asList(test.split('' ''));
Collection<String> set = new HashSet<String>(list);
for (String word : set ){
System.out.println(word + '':'' + Collections.frequency(list,word));
}
}
}
Egyébként igaz, hogy a Java az elején igen nehézkes volt, pl. említik a linkelt oldalon, hogy castolni kellett a primitív típus - objektum típus miatt, de ez mára eltűnt (autoboxing/unboxing), és a Collection Framework-öt is eléggé ütősnek érzem, pedig csak a felszínét értem. Azután itt van az assert, ami kitűnő eszköz, meg a kivételkezelés, stb.
Meg ''csúnya'' dolog erősen típusos, fordítós nyelvet összehasonlítani script-nyelvekkel.
A Java és a C# próbál közelíteni a scriptnyelvek hajlékonyságához, szabadságához, de nyilván sose lehetnek olyanok.
Ráadásul azt is írja, a Java könnyen tanulható, hát, nem tudom. Nekem gyötörnöm kell magam, meg magolnom eléggé sokat, és még van 400 oldalam hátra, és akkor csak az alapokon rágtam át magam és még gyakorlatom se lesz.
Személyes véleményem, hogy a programok olvashatósága rettentő fontos. Egy ismerősöm azt mondta a C-ről (eléggé régen volt ez) hogy azt csak írni tudja, olvasni nem...
Én eléggé otthon vagyok a perlben, (ami egy zseniális nyelv), de könnyedén összehozok benne olyan 1 soros programot, amit 3 perc múlva már magam se értek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- OLCSÓ MONITOROK
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged