Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Köszi a linket, bár nem tűnik komoly oldalnak.
Ez kétszer is megtalálható az oldalon :
''a programozók ... fogalmatlan (sic!) emberek''
Van ott egy 35 soros program, ami a Java ''bénaságát'' szemlélteti, hát azt nekem (2 hete tanulom a Java-t) sikerült megírnom kissé rövidebben is.
A program a test változó szövegében levő szavak előfordulási gyakoriságát számolja meg:
import java.util.*;
class MyTest {
public static void main(String[] argv) {
String test = ''Let's count the words in this text. ''
+ ''The text contains some words more than once, ''
+ ''so their count will be more than one.'';
Collection<String> list = Arrays.asList(test.split('' ''));
Collection<String> set = new HashSet<String>(list);
for (String word : set ){
System.out.println(word + '':'' + Collections.frequency(list,word));
}
}
}
Egyébként igaz, hogy a Java az elején igen nehézkes volt, pl. említik a linkelt oldalon, hogy castolni kellett a primitív típus - objektum típus miatt, de ez mára eltűnt (autoboxing/unboxing), és a Collection Framework-öt is eléggé ütősnek érzem, pedig csak a felszínét értem. Azután itt van az assert, ami kitűnő eszköz, meg a kivételkezelés, stb.
Meg ''csúnya'' dolog erősen típusos, fordítós nyelvet összehasonlítani script-nyelvekkel.
A Java és a C# próbál közelíteni a scriptnyelvek hajlékonyságához, szabadságához, de nyilván sose lehetnek olyanok.
Ráadásul azt is írja, a Java könnyen tanulható, hát, nem tudom. Nekem gyötörnöm kell magam, meg magolnom eléggé sokat, és még van 400 oldalam hátra, és akkor csak az alapokon rágtam át magam és még gyakorlatom se lesz.
Személyes véleményem, hogy a programok olvashatósága rettentő fontos. Egy ismerősöm azt mondta a C-ről (eléggé régen volt ez) hogy azt csak írni tudja, olvasni nem...
Én eléggé otthon vagyok a perlben, (ami egy zseniális nyelv), de könnyedén összehozok benne olyan 1 soros programot, amit 3 perc múlva már magam se értek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Akciós áron, Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 - 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelző, Yoga funkció, Toll
- Maxdata régi fekvő ház
- Új Amazfit Active 2 NFC premium verzió okosóra
- Samsung Galaxy Watch 7 cellular LTE 44mm zafír okosóra
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938, 100% Akku
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- 0% THM 3 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő