- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SVLaller
senior tag
köszi szépen az előítéletet és a hülyének nézést, engedd meg hogy én is így tegyek.
amúgy olyanról sem hallottam még, hogy egy hosszabb jelút "stabilizálja" a jelalakot, általában mindig rontja az átvitelt, mivel aluláteresztő szűrőként viselkedik. a négyszögjel legömbölyödik, nő a felfutási idő stb.(#7564) Diocles
-
Diocles
aktív tag
Én ebben a dolgoban a fórumtárssal értettem egyet. Az egyenesági összefüggés nyilván létezik, a jel valóban véges sebességgel terjed a vonalon, tehát a jelút duplázása a terjedési időt is minimum megduplázza. A terjedési sebességet a szigetelő közeg, jelen esetben főleg a nyák anyaga határozza meg, az induktív és kapacitív tulajdonságok a frekvenciamenetet ronthatják. Úgy gondoltam, hogy módszeres tervezés esetén (árnyékoló rétegek, földelő sávok alkalmazása, hurkok kerülése) esetén ez utóbbiak nem okoznak problémát, de a jelutak azonos hosszúságára mindig figyelni kell. Ehhez szükség esetén alkalmaznak meanderező vezetősávokat, bár a linkelt képen pont nem látok ilyet, illetve high tech nyákon még igazából még sosem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest