- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nitro16
senior tag
válasz
Totheground #162333 üzenetére
Bemelegítés hossza/fajtája, később a levezetés(nyújtások).
1 órás aktivitás alatt ezek az alapvető változások simán jelen lehetnek mint:izotermia melynél bekerülsz hipertermiás állapotba.
Izovolémiás szintedtől ami függ az életkorod,nemedhez,folyadékszintedhez ha ez csökken dehidratáció lesz,
illetve romlik az izotónia-izoionia is ezáltal.
Valószínű be is savadosz(acidózis) tehát izohidriás állapotba is kerülsz. És esetleg még ha nem étkeztél úgy
akkor hipoglikémia is lehet.Csökkentések érdekében amiket megtehetsz: megfelelő napszak kiválasztása, megfelelő öltözék, folyadék pótlás ami nem víz hanem akár saját otthon készített izotóniás ital, edzés végén izompólya fellazítás stb stb.
És innen akkor következik az edzéstervezés: ingersűrűség, időtartam,terjedelem, elfáradás szakaszait figyelembe venni és még rengeteg minden van.Nem is gondolná az átlag ember aki csak sportól, hogy mi minden zajlik/változik ilyenkor a szervezetben, és hogy ez nem is olyan egyszerű.
kali Értem akkor a nem megfelelő edzéstervezés volt jelent illetve rosszul megválasztott intenzitás. Én nekem is volt, hogy elvitt az ego és igaz úgy, hogy teljesítmény csökkenés nem volt de túledzettem magam 3 hónapig. És jól bírtam majd egyszerre berobbant minden komolyabb részleges izomszakadás illetve részleges keresztszakadások, fél év kihagyás, és benne volt a pakliba, hogy soha többet nem lesz olyan, de kézbe vettem a dolgokat és míg helyre nem hoztam addig nem mentem vissza olyan terhelésre. És akkor is tisztában voltam vele mik zajlanak le csak nem akartam figyelembe venni, azóta inkább a lassú víz partot mos, mint hogy egy lépés előre, kettő hátra.
-
válasz
Totheground #162333 üzenetére
Az esetleges túlterhelésre, amit nem feltétlenül érzel meg időben.
nitro16: Kicsivel lejjebb húztam volna meg a terhelési határt, szerintem jobb lett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer nitro 5 gamer laptop
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- ROG Ally X (Garancia+Sok ajándék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!