Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• nitro16

senior tag

válasz Totheground #162333 üzenetére

Bemelegítés hossza/fajtája, később a levezetés(nyújtások).

1 órás aktivitás alatt ezek az alapvető változások simán jelen lehetnek mint:izotermia melynél bekerülsz hipertermiás állapotba.
    Izovolémiás szintedtől ami függ az életkorod,nemedhez,folyadékszintedhez ha ez csökken dehidratáció lesz,
    illetve romlik az izotónia-izoionia is ezáltal.
    Valószínű be is savadosz(acidózis) tehát izohidriás állapotba is kerülsz. És esetleg még ha nem étkeztél úgy
    akkor hipoglikémia is lehet.

Csökkentések érdekében amiket megtehetsz: megfelelő napszak kiválasztása, megfelelő öltözék, folyadék pótlás ami nem víz hanem akár saját otthon készített izotóniás ital, edzés végén izompólya fellazítás stb stb.
    És innen akkor következik az edzéstervezés: ingersűrűség, időtartam,terjedelem, elfáradás szakaszait figyelembe venni és még rengeteg minden van.

Nem is gondolná az átlag ember aki csak sportól, hogy mi minden zajlik/változik ilyenkor a szervezetben, és hogy ez nem is olyan egyszerű.

kali Értem akkor a nem megfelelő edzéstervezés volt jelent illetve rosszul megválasztott intenzitás. Én nekem is volt, hogy elvitt az ego és igaz úgy, hogy teljesítmény csökkenés nem volt de túledzettem magam 3 hónapig. És jól bírtam majd egyszerre berobbant minden komolyabb részleges izomszakadás illetve részleges keresztszakadások, fél év kihagyás, és benne volt a pakliba, hogy soha többet nem lesz olyan, de kézbe vettem a dolgokat és míg helyre nem hoztam addig nem mentem vissza olyan terhelésre. És akkor is tisztában voltam vele mik zajlanak le csak nem akartam figyelembe venni, azóta inkább a lassú víz partot mos, mint hogy egy lépés előre, kettő hátra.

• kali

legenda

válasz Totheground #162333 üzenetére

Az esetleges túlterhelésre, amit nem feltétlenül érzel meg időben.

nitro16: Kicsivel lejjebb húztam volna meg a terhelési határt, szerintem jobb lett volna.

Új hozzászólás Aktív témák