Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

törölt tag

válasz Lauda #15995 üzenetére

Köszi :R Igazából ez még a VDSL2-es HGW-hez lett vásárolva, ezen lóg a kábelmodem, és a router, valamint az LCD TV, de van egy másik is: Dobozba zárt feszültség - APC Back UPS CS 650, ami a cikkel kb egyidős, mert 2005 nyarán vettem, és eddig csak pár évvel ezelőtt kellett benne akkumulátort cserélnem. Azon csak RJ11-es csatlakozó van, egykoron az ADSL2+ modem is azon keresztül érte el az Internetet :)

A Speedport HGW-nél, újra kábeleztünk, így ahol bejön a házba a telefonvonal - ma is le van fektetve, kábelvezetőcsatornában - onnan közvetlenül az UPS-be futott, és az UPS-ből a HGW-be, így a telefonvonal védelem is meg volt oldva. A DECT készülékek szintén túlfeszültségvédőkbe voltak illetve vannak csatlakoztatva.

Most annyi a különbség, ha az E.ON áramszünetet lenget be, ahol a helyi Invitel központ van, akkor nincs Telefon és semmilyen más inviteles szolgáltatás. A kábelmodemből kimenő telefonvonal - egy APC PH6VT3-GR-be fut be, és onnan megy tovább a készülékek felé. Az APC PH6VT3-GR-en egyébként csak RJ11 van, ezt egyébként megcsinálhatod, hogy veszel egy ilyet, és az Inviteltől kapott ZTE HGW-t bekötöd egy UPS-be, nekem az xDSL is erre volt rákötve, utána pedig a telefonvezetéknek a telefonos szakaszát egy másik túlfeszültségvédőbe kötöd bele. Ennek viszont csak akkor van jelentősége, ha DECT telefont használsz, és az küldene egy kis túláramot hiba miatt. Egyébként a VoIP vonalad védve van onnantól kezdve, hogy bement az UPS-be. A középső képen látható, hagyományos telefonnál például felesleges lenne a dupla biztosítás, hiszen csupán annyi áramról megy, amennyit kap a HGW-től.

Szerk: Igen:
    RJ11 - telefonaljzat
    RJ45 - UTP

"Ahogy nezem ezen a szunetmentesen csak utp ki es bemenet talahato"

A két aljzat mindegyike olyan, hogy befogadja az RJ11-et is, és az RJ45-öt is egyaránt :K

• n000rbi

senior tag

válasz Lauda #15995 üzenetére

>Az UPS-en lévő bement RJ-11-hez és RJ45-höz egyaránt jó (legalábbis APC-k esetében).

Szóval szerintem simán megoldható, ahogy írtad.

Aktív témák