Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote
üzenetére
Biosban beállított procifeszhez képest kevesebbet kap valójában a proci (droppol). Üresjáratban ezt CPU-Z-vel tudod nézni, majd terhelés hatására még lejjebb esik a fesz.
Na az LLC azt hivatott kiküszöbölni, hogy az üresjárathoz képest ne legyen kevesebb a fesz terhelt állapotban sem. Hátránya, hogy lehetnek feszültségtüskék és a proci KO lehet, de ez magasabb feszen fordul elő elvileg csak... de az ördög ugye nem alszik elven én nem szoktam ajánlani. Inkább állítsa mindenki magasabbra a feszt biosban, minthogy egy ilyen fesztüske miatt füstöljön el a proci.Nézd meg bebootol-e a win 310-320 és 330-on, ha igen, akor prime mehet neki... az fsb felső határát keresd meg, ha megvan akkor lehet majd szorzókkal pepecselni. Ha nem menne 330-on, akkor meg odatolod neki a prociszorzót és a ramot olyan visszaosztásba teszed, hogy ne legyen nagy sebességcsökkenés 1066-hoz képest.
-
szacsee
nagyúr
válasz
üzenetére
Úgy rémlik... estleg ds3r-be mintha lenne, de ez sem tuti. UD-ban viszont van.
Nálam Extreme volt és hiányoltam is... no meg mikor jöttek az UD lapok gigáék nénikéjét emlegettem.
P45T-DS3R-ben van
P45 DS3P-ben nincs
P45 DS3R passz
P45 DS4 szintén van...
Akkor lehet az első szériásokban nem volt, aztán beletették..

Zájecnek, Gorneck-nek is DS4-es lapja volt és nekik nem volt LLC.
-
szacsee
nagyúr
válasz
ZCoyote
üzenetére
Alapfeszel átlag mennek a lapok (ICH, IOH) 333-360 közt lazán.
400-nál meg a Quadok vallosak nem a P35.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Anno Q6600-al 410-el validoltam P5K Deluxe-al.
A proci meg megmondja mennyinél wallos.
Ha gondolod írj rám pü-ben öcsinek is P35-öse van dobok 1-2 beállítást.
Ja ha giga lapod van, akkor ha normalra állítod a Vcore-t akkor műkszik az eist, c1e is, és a feszt is visszaveszi.. feltéve ha normál feszen (VID) megy a proci annyit amennyit be akarsz lőni).
-
szacsee
nagyúr
W7-nél hibrid alvásos buli van ha azt használsz... ha elmenne az áram a vinyóról visszatölt ugyanúgy mintha hibernáltál volna... csak épp alvásba tetted.
"Hibrid alvás: elsődlegesen asztali számítógépekhez tervezték. A hibrid alvás az alvó mód és a hibernálás kombinációja: a nyitott dokumentumokat és programokat a memóriába és a merevlemezre menti, majd a számítógépet energiatakarékos állapotba helyezi, hogy gyorsan folytathassa a munkát. Így ha gond van az áramellátással, a Windows a merevlemezről visszaállíthatja a munkát. Amikor be van kapcsolva a hibrid alvás, és a számítógépet alvó módba helyezi, a gép automatikusan hibrid alvás módba vált. Az asztali számítógépeken általában a hibrid alvás mód alapértelmezés szerint engedélyezve van."
Forrás MS Magyarország -
szacsee
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Tedd a Vcore-t normal-ra és akkor lesd meg mit ír a biosban újraindítás utána hwmonitor, vagy ha jól tudom a normal értéket írja is.
Ha 1,3V körüli vid-es a procid, akkor 1,15-12V-ig nem ehet egetverően többet... ezt viszont everest-el megnézheted.. viszonyításnak jó... sőt nézd meg alapon mennyit eszik (prime alatt) és állítsd be úgy a feszt, hogy annyit egyen tuningolva is, így minden MHz ajándék.
Ha jövőre hagyod a vásárlást, akkor már 1155-ös foglalatok lesznek, így nem fog hamar elavulni... bár intelnél fele tudja.darál0w: Nekem mindig sikerült a lecsóba nyúlnom, sosem volt kis fogyasztású gépem.
Haver rádumált AMD-re mert jobb... P4 korszak után, a neten nem kutakodtam... erre kiderül, hogy a c2d erősebb és akkor csak egymagos amd-m volt... vettem egy 2 magosat, Nforce 590-es lappal... gondolom nem kell bemutatni a fogyasztást... Q6600 + P35 kevesebbet evett üresben, tuning nélkül alúlfeszelve is szerényebb volt.
Sajnos a P43 is kevés oda... max 400-410-es FSB ha jól sejtem.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Fesz emelésével nő négyzetesen a fogyasztás... nálad van Normal Vcore a biosban.
Állítsd arra és akkor megy az energiatakarékossági fícsörlista is (C1E, Eist).
Ha magas a VID-je a procidnak, akkor próbálj meg 1,1V-tól felfelé nézni olyan beállítást, ami még nem nagyon veszélyes. Ilyenkor nem megy ugyan a C1E, ami visszaveszi a feszt, de az EIST-et használhatod.. jobb pl 1,15V @3500-on tolni a gépet, mint VID (1,34V pl és 3600-on 30-40W-al többet csókol be.) No para, nálam ha úgy van belőve a cucc IDLE és Load alatt annyi a fogyasztás beli különbség, mint a komplett géped beterhelve GPU Caps Viewerrel és Prime-al eggyütt...
Más: Ha annyira zavar a fogyasztás, akkor VGA csere 5750-re akkor idle fogyid kevesebb lesz jóval a teljesítmény meg jobb elvileg. Ha ez sem elég, akkor H55/P55 + i5 5xx 6xx.
Idle 35-40W max, terhelve pedig max 100W, de a fogyasztásbeli különbséget nem kapod meg kp-ban még ha 30évig is járatnád szerintem 7/24-ben.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Softverre ne hagyatkozz, próbálj ki és tesztelj ki 1-2 beállítást ha fogyasztásra gyúrsz.
A lapod biosában lehet menteni profilokat nem?
Így nem OS és progifüggő az egész... mire újratelepíted a Win-t elfelejted mik voltak a beállítások, viszont biosban megmarad... ha stabil akkor meg nem kell biost frissítgetni (csak akkor veszik el a profil).
VGA nem sok vizet zavar... nézd meg visszaveszi-e a feszt és a frekit 2D-ben, ha igen no para. 1-2 század volt lefaragás és 1-2 MHz csökkenéssel is max 1-2 W-ot spórolsz.
Gépet feles csonkítani (ramok kivétele stb).. inkább ha energiatakrékosságra gyúrsz, akkor CL5-ben hajtsd őket barátibb feszen, ha meg kell a kraft, akkor + fesz és cl4.
Procit pedig belövöd rammal és a többi fesszel a biosban, kiteszteled és elmented profilként.
Ha játszani akarsz 1-2 órát, akkor előtte úgyis van 1-2 perced, hogy átállítsd a profilt így nem szoftvertől fogsz függeni.
darál0w: Nemtom nekem unszimpi az amd és ezt nem tagadom.. Biztos szép, meg jó, de nekem nem kellene.. Pár procijuk szívatott meg elég keményen és az, hogy vidéken 2db olyan X2-be belefutok, ami anomáliákat okoz többféle lapban és alapfeszre állítva emeli saját feszét, amíg le nem kapcsol a maglassulási küszöb felett az nekem rejtéj... de belőttem fix feszre azóta no para... ja és a lapokat próbáltuk több procival is azokkal nem volt ilyesmi.
Mondjuk Birsalmák voltak, azóta nemtudom mi változott.. de döglött C2D-vel nem találkoztam ami emberi feszen volt hajtva... Na ennyit az előéletemről.. viszont azt nem tagadom, hogy a 4 magos intelek tudnak csipegetni, főleg ha húzva vannak, bár a York-ok annyira nem vészesek.. i7 meg egy állat, még a fogyasztásmérő is leesik, ha 4Ghz-en beterhelem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szacsee
nagyúr
válasz
Biliskmer
üzenetére
Északi híd 22W, ICH 10 pedig 4,5W-ot eszik.
Ramok 3-6W idle és load kb.darál0w: Olvass csak utána nem úgy van az teljesen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
c'n'q jobban működik mint c2d energiagazdálkodása - persze, mivel intelé hardver függő csakis, amd-nél meg tölts le q&q drivert, xp-nél állíts energiatakarékos módban meg ilyenek (még szerencse, hogy MS Vistába és W7-be integrálta ezek beállítását és driverét).
AMD-nél a memvezérlő a prociban van, a C2D-nél pedig az északi hídban. Azok az értékek csak iránymutatóak, de sok külömbség nincs a jelzett és a valós között.
I7-nél van, mert a giga lap a QPI és L3-at nem méri, így kevesebbet mutat, mint a valós, de ha annyira szar az Intel akkor miért van, hogy nálam i7-el 10W-al több az idle mint nálad és load 150W linx alatt?

Új hozzászólás Aktív témák
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- TP-LINK routerek
- Sorozatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)