- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Hirdetés
-
LOGOUT
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
sid.:Rc211v #5197 üzenetére
Ahogy olvasgattam pár próbálkozásról, eléggé kiforratlannak tűnik még ez a tuning mód.
Bukod az integrált VGA-t(ami nem gond ha van kártya) na meg ugrik az energiagazdálkodás ha jól olvastam, meg instabilnak, bugosnak is tűnnek a kiadott biosok, persze ezt csak olvasottak alapján írom.
Na meg azért ennek a tuning módnak sem igen lehet/érdemes nekiállni valami gagyi lappal, tehát szerintem abból is valami minőségibbet érdemes venni(ami drága).
Persze ha kiforrja magát a dolog még lehet belőle valami, hacsak megint le nem húzzák a rolót a tuning előtt Intel oldalról.Mod. Nekem az jött le eddig, hogy elég macerás, sok a buktató kínlódás.
-
válasz
sid.:Rc211v #5197 üzenetére
Ezt nem tudom de ezeket is elég szépen lehet húzni.Ha jó példányt fogsz ki szerintem ezzel is el lehet érni ugyanazt az órajelet gondolom.
-
válasz
sid.:Rc211v #5195 üzenetére
Szia.Lehet tuningolni de nem éppen ugyan úgy.Non K-s tuning esetén nem lehet használni az integrált grafikus magot azaz külön videokártya kell hozzá.és nem a szorzót hanem a bclk frekit kell állítani.De a tesztek alapján szépen tuningolhatóak.
-
sid.:Rc211v
őstag
Akkor most végeredményben a sima pocikat, ugyan úgy lehet tuningolni mint a K-s társait ? Semmilyen "hátrányba" nincs az aki sima cpu-t vesz a k-sal szemben ?
-
SpongyaBob
veterán
Nem tudom volt-e már, de egy kis szájbarágós non-k BCLK tuning tutorial Giga lapokhoz.[link]
Én még nem próbáltam a 6700-zal, de ami késik, eljő'
-
keIdor
titán
Csatlakoznék én is a csoporthoz, bár még csak a főszereplővel!
Sajnos lap, ram, hűtés még nincs itt, úgyhogy a teljes konfig még várat magára... H100i az van jelenleg is, de H110 GT-re szeretnék majd váltani.
Annak örülök, hogy megjelenési áron jutottam hozzá, bontatlan (volt egész eddig) és még 35 hó gari van rá.
Kíváncsi leszek milyen lesz ez a batch. -
csucsbicep
nagyúr
Volt egy kis időm és kipróbáltam ezt a HD530-as csodát pár játékban. Nagy csodák nincsenek, de meglepő módon a legtöbb esetben FHD-ban eldöcögött normal beállításokkal.
-
westlake
félisten
válasz
Achill3uS #5178 üzenetére
Valóban úgy van, ahogy írják. Viszont csak a C232 olcsóbb, mint a Z170. A C236 viszont drágább, viszont egy normál felhasználónak rosszabb választás, mint a Z170. A C23x-as PCH-k nem támogatják az i7-es processzorokat, a Z170-nel meg már ugye nem lehet meghajtani a Xeon CPU-kat. Ki van ez találva. C23x-as alaplapot annak lesz érdemes vennie, akinek még 500 forint is számít.
-
Achill3uS
nagyúr
GIGABYTE teases X170, X150 Desert Camouflage workstation motherboards
If you want to use an LGA1151 Xeon processor with the latest Skylake microarchitecture you must use an X series chipset, and the new chipset doesn't offer support for an iGPU. The X series motherboards also support select i3 and i5 Skylake CPUs, but the i7s and "K" SKUs are not supported.
ha ez igaz akkor annak sokan örülhetnek, johetnek az olcso lapok non K procik bclk tuninghoz, vinnék mint a cukrot itthon.
-
Lenne értelme lecserélni asszony korosodó Core i3-550 (1156) Egy G4400ra? Értelmes összehasonlítást nem találok. Lap és memo van fölös.
-
oliba
őstag
1,35V sem sok. Ha nem tolt el rossz erzessel, ha nem mennek 3GHz folott a memoriaid, akkor nincs ertelme cserelni. Nem tudom milyen markaju a memoriad, de az eselyed megvan a 3GHz-re is akar, egy gyengebb idozites mellet
Ha most hazaerek, akkor pakolok 1,45V-ot a ramoknak. Micron es a hynix chipek kb addig skalazodnak.
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki megoldódott a lap probléma. Kiszedte én is a műanyag keretet a prociról és most rendesen működik, ahogy kell. Egér, memóriafoglalat minden.
A kérdés az lenne, hogy van előny abból ha gyorsabb ramokat veszek? Most alap 2133-as CL14-es van benne.
Nézegettem 1,2-1,25V-on működő ramokat 2800 CL15-16-al. 1,35V-os ram nem sok? A foglalatra 1.2V van írva. Mert ha nem sok és van értelme hétköznapi felhasználásnál a gyors ramnak akkor 3200-as ramok is vannak még elfogadható árban. -
deicide
veterán
A CPU SA voltage auto-n extrém magas, ott kézzel vedd lejjebb nyugodtan, az 1.2 környékén is bőven elég.
A CPU IO pedig mehet kicsit feljebb, nekem segített, igaz nálam 3380-on mennek a ramok. Adj neki 1.175-öt próbaképp, hogy ott tudod-e stabilizálni a 4.5-öt.
PCH-val játszhatsz még, nálam 1.13-on van. Illetve léggel nálam az i7 1.35V-ig simán hűthető, azaz ha kis plusz fesszel stabiliziálni tudod 4.5-ön, akkor hajrá. Meg jó volna látni a memória időzítéseit, nehogy amiatt hibázzon. -
WaterWawe
őstag
A képen csak a voltage mode-van autón. Szerintem próbálkozz fix fesszel vagy offsettel és manuáliasan állítsd be a feszt, hozzá. Egyébként ha teszt alatt hibázik akkor lehet hogy csak egy kis plusz kell már neki, szóval azt még kicsit tolhatod följebb ha a hőfokok rendben vannak. Bár a lapunk teljesen más, de én nálam így van beállítva. Így 1.29V-t kap.
-
Szinyák
őstag
thx, így vagyok vele én is ... szerintem túl van tényleg lihegve , a régebbi konfigokat / foglalat lga1155 / lga 775 semmi gondom nem volt vele , azért ez sem lehet rosszabb ..
Szállításnál persze egy 1.5kg léghűtővel figyelni kell csak fektetve stb . illetve a csavarokat nem kell nyomaték kulccsal meghúzni csak érzéssel akkor nem lehet gond vele...Akkor maradok az mx4.-nél jó lesz ez továbbra is.. Én is bankkártya/ vagy v.mi kemény igazolvánnyal egyenletesen vékony rétegben szétkenem , hogy ne legyen légbuborékos ....
-
oliba
őstag
válasz
Szinyák #5161 üzenetére
Mx4 konnyen kenheto. En is szetkenem mindig vekony retegben. Korabban gc extreme-et hasznaltam. Azt nem lehet potybe hasznalni, mert olyan kemeny, hogy nem tud szetkenodni. Gc talan 1 fokkal jobb, mint az mx4.
Ha le akarod ellenorizni a hajlast, akkor csekkold meg a cpu nyakot. Megnezheted a cpu foglalatban a labakat, de akar a cpu erintkezesi pontjait is megnezheted, de en nem csinalnek nagy felhajtast neki
-
Szinyák
őstag
Szvsztok..
Szeretném majd újra pasztázni a cuccost . Most MX-4 van alatta .. Érdemes kipróbálni a MX-2 vagy tudtok v.mi extra jó pasztát ? MX-2 elvileg jobban kenhető/ hígabb mint a 4.-es ...
Illetve ha már szétszedtem akkor megnézem ezt a lefogatós / foglalat hajtogatós dolgot.Akkor mit kell pontosan néznem ? a lap foglalati tűket és a proci nyákot , hogy meg van hajolva vagy sem ?
De nem hinném, hogy gond lenne vele jó az enermax liqmax2 lefogatása , 4 pontos rugós csavaros és jó a hátlapi keret is ...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
-FreaK- #5146 üzenetére
Volt egy ugyan ilyen z68gd80-as lapom.Bios hibás volt és dobálta magát a dual bios miatt.Belőttem,ment,okés volt,de ahogy valamihez hozzápiszkáltam a biosban,vagy áramtalanítottam a gépet,nem volt hajlandó indulni,bootloop,stb...3 évig szívtam vele.Bios frissítésre nem reagált,garizni nem tudtam,mert ugye alapon flottul ment,oc-ra meg nincs gari...majd a végén végleg megadta rajta magát az egyik bios chip.
A mostani deszkám egy álom hozzá képest,pedig a fenti 3 évell ezelőtt is 30 ropival drágább volt. -
westlake
félisten
Valóban úgy tűnik, hogy az OEM verzióra csak 12 hónapot adnak. Ebben csak az az érdekes, hogy 1 millió forintos Xeon CPU-t is lehet venni OEM verzióban. Valahogy nem szívesen adnék ki ennyi pénzt valamiért, amire 3 év helyett csak 1 év garanciát adnak.
Tényleg. Nincs itt olyan, aki tray verziót vett és tudja is a CPU FPO azonosítóját?
-
oliba
őstag
válasz
#Morcosmedve #5154 üzenetére
Igen-igen
En is igy gondoltam
westlake: angliaban es itt magyarban is csak 1 ev van irva
-
westlake
félisten
Biztos, hogy nem. Legalábbis hivatalosan az Intel-nél. Gyárilag minden CPU-ra 3 év garanciát vállal az Intel. Kivéve persze azokra a darabokra, amiket nagytételben a brand-eknek adnak el. Ezeket a darabokat nem is lehet garanciáztatni az Intel-nél. Ezért van az például, hogy az Intel Warranty oldalán bizonyos FPO-ra a rendszer azt írja, hogy nem találja az adatbázisban. Az eBay-en például a legtöbb nem dobozos termék ilyen.
#5154: Szerintem a tray verzióra is 3 évet adnak. Mondjuk biztos akkor lehetnék benne, ha lenne egy tray CPU-m.
-
Zlcsi
senior tag
a box és az oem jelzés között mi a különbség?
-
Habugi
addikt
válasz
-FreaK- #5143 üzenetére
A magam részéről régen leszoktam a különböző "alakzatokról"/pöttyről meg hogy majd a hűtő szétnyomja. Pasztától/lefogató erőtől függ mennyire nyomja szét, egy MX-4 szintű/viszkozitású pasztát soha nem fog annyira szétnyomni mint pl egy MX-2-t azonos erőkifejtés hatására.
Pár éve MX-2 only, egyik oldalra vékony csíkot húzok, bankkártyával egyenletes nagy mozdulatokkal áthúzom a szemközti oldalig. Abból az elve kevés pasztából eközben még többet le is szedek, csak egy nagyon-nagyon vékony réteget hagyva rajta, majd oldalról, döntve ráeresztem a SilverArrowt. Annyi a trükk, azon az oldalon ahonnan élével a döntés kezdődik majd egy kicsivel többet hagyok hogy legyen mit tolnia maga előtt/alatt eközben.
Végeredmény egy kellően vékony, mégis légbuborék mentes réteg, feltéve persze ha semmit nem ront el közben az ember.
Aztán ahány ember/hűtő/paszta, annyiféle bevált/"tuti" módszer..
-
-FreaK-
veterán
válasz
Old FatBoy #5145 üzenetére
Az első egy-két nap alapórajelen ment, illetve most az utóbbi két (három?) nap pedig 3680-on. Így játszottam Fallout 4-et és nem volt semmi fagyás. Illetve még 4320Mhz-en nyomtam egy órás Prime-ot és simán jó volt.
(#5147) Habugi:
Na ez így jó módszernek tűniklehet, hogy így is megpróbálom
Már csak arra jönnék rá hogy mitől viselkedik ilyen hektikusan a rendszer..
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
westlake #5140 üzenetére
Nem is állítottam.
Én csak a pasztázásról írtam.
Ha meg akarsz győződni az illeszkedésről egy kis plussz munka frissiben leszeded a hűtőt ekkor már érezni ha jó a kontakt /nehezen jön/ megvizsgálod a pasztát az eloszlása mutatja ha jó majd újra elkened a pasztát és mehet vissza a hűtő.
De a proci hőfok is jó visszajelzés én ezt régen nem kockáztattam volna pölö egy AMD K6 procival mert egyből elfüstölt volna akár lappal együtt is. -
-FreaK-
veterán
válasz
Old FatBoy #5139 üzenetére
Na most akkor melyikőtök módszere a tuti?
Most úgy csináltam, hogy kis pötty középre, még lefogatás előtt rányomtam a bordát kézzel, de azért óvatosan. Utána jött a lefogatás, két csavarhúzóval, megpróbálva egyszerre csavarni, majd óvatosan, egy negyed fordulat itt, egy negyed fordulat ott, és most erősebben meghúztam.
Eredmény?
Beállítottam 4480Mhz-re, 1.34v-al és elindult a gép, el is kezdtem írni ezt a HSZ.-t, de közben lefagyott.
Utána megpróbáltam 4320Mhz-en / 1.34v-on, nem indult.
Utána 3680Mhz-en / 1.32v, elsőre nem indult, kiírta, hogy nem volt jó az OC, utána belépve biosba majd újraindítva változtatások nélkül elindult a gép, és most így fejezem be a HSZ-t.Nem tudom mi a tököm csinálja ezt, de azon gondolkozom, hogy lapot kéne cseréljek...
-
westlake
félisten
válasz
#Morcosmedve #5141 üzenetére
Engem ez nem nagyon érdekel. Meghúztam, működik. majd ha kiszedem, akkor kiderül, hogy elhajlott-e. Ha pedig elhajlott, akkor azt vissza is lehet hajlítani. Egyébként biztos vagyok benne, hogy olyan hűtésnél is elhajolhatnak, amiknél nincs "szükség" arra, hogy koppanásig legyenek húzva a csavarok.
-
westlake
félisten
válasz
Old FatBoy #5134 üzenetére
Viszont ezzel a módszerrel nem derül ki, hogy valóban 100%-osan érintkezik-e a hűtő felülete az IHS-sel.
#5131: Én ezért szoktam "koppanásig" húzni a csavarokat. Szerintem nincs olyan gyártó, aki ne gondolna arra, hogy vannak emberek, akik a végletekig meghúzák a csavarokat. Biztos vagyok benne, hogy emiatt úgy tervezik meg a felfogatásokat, hogy semmiben ne tehess kárt az így meghúzott csavarokkal.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
-FreaK- #5136 üzenetére
Ha az MX4-et így próbálnám szétnyomi a procin mivel elég sűrű akkor valószínűleg belepaszíroznám az alaplapba és a foglalatnak annyi meg a hírekből ítélve a proci nyák is elhajolna.
Szerintem ha szétkened és egy-két helyen kimarad pár pici folt ráhelyezés után picit jobbra-balra elforgatva a hűtőt amennyit a foglalat enged ezek is megszűnnek.
Persze ez az én véleményem saját tapasztalatok alapján. -
-FreaK-
veterán
válasz
#Morcosmedve #5137 üzenetére
Rendben, teszek akkor még egy próbát így.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
CsonkaImo #5132 üzenetére
Már írtam korábban, ez egy Be Quiet! Pure Rock.
(#5134) Old FatBoy: Ezzel a felfogatással totál bizonytalan hogy mennyire lesz egyenletes a hűtő felfekvése, egyszerűen nem lehet jól csinálni.
A pasztázásra: korábban láttam egy videót YT.-on (tudom van pár) ahol a szétkenős módszernél kis légbuborékok keletkeztek a pasztában, a középre egy pötty módszer volt a legjobb, amikor a CPU tolja ki maga alól. Ezek szerint akkor mégsem?
Overclocking: Egyszerűen nem megy. Ugyan az mint korábban, egy rakat variációt megpróbáltam, nem akar menni.
Először, ahogy írtam minden jó volt 4320Mhz-en, korábban használtam így 1-2 napig, játszottam is vele, ezt tehát stabilnak mondanám. Elindultam felfele, és hiába növeltem a feszültséget, csökkentettem a ram órajelet, nem indult a gép. A legtöbbet 140-es BCLK-val (4480Mhz) próbálkoztam, de mivel még 1.37v-al sem indult el, így mentem lejjebb, majd ahogy a múltkor, most sem indult el a korábbi 135x32-n. Korábban, akkor 115-re raktam a BCLK-t és úgy használtam az elmúlt két napban gond nélkül, most viszont lefagyott a Windows indításánál, így vissza kellett tennem teljesen alapra. Próbáltam, hogy minden beállítás előtt vissza az optimized defaultsra, hátha beragad valami beállítás a biosban, de nem. Valami nagyon nem kerek itt..Most megyek, leszedem megint a hűtőt és felrakom a pasztát a spread módszerrel.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5133 üzenetére
Thermalright. Szerintem.
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
-FreaK- #5131 üzenetére
Meglepő lenne ennél az illeszkedésnél ha nem jelentkeznének anomáliák.
Régebbi procik simán megsültek ilyen esetben.
Ebből látszik,hogy elég fejlett önvédelem van ezekben az új architektúrákban.
Mellesleg a pasztázási módszereden nem ártana javítani!
Ne a procival akard szétnyomni a pasztát,hanem mielőtt rárakod a hűtőt egyenletes vékony rétegben kend szét a kupakon! -
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #5119 üzenetére
Leszedtem ma a hűtőt, valóban nem volt rendesen a helyén. Azt nem tudom, hogy ez okozhatta-e az anomáliákat, de majd kiderül. Minden esetre most beállítottam a korábban már jó 4320Mhz-et, 1.32v-al és elsőre elindult. Kiszedtem azt a műanyag pozicionálót is, hátha az is okozott valami illeszkedési problémát.
Így nézett ki a paszta a hűtőn meg a cpu-n:
Viszont ez a felfogatási módszer nagyon szar, hogy lehet ilyet tervezni?
A hídon át ugye két csavar szorítja le a hűtőt. Nincs semmi segítség vagy jelzés, hogy egyenlően húztad-e meg a csavarokat. Ezt egyébként szinte lehetetlen megoldani, ugyanis nem érzed hogy mikor kap bele a menetbe a csavar, mikor először ellenállást érzel, már meg is húzta valamennyire, így a híd a másik oldalon elemelkedett. Esélyed nincs egyenlően belőni, max szemre, hogy egyenes-e a torony, de az első felrakásnál én is azt hittem hogy egyenes, pedig nem volt az.
-
Modst3R
senior tag
Hali mindenki!
Én ugyan elvok a jó kis ördög kanyonommal, de asszonynak el kéne már egy rendes netezős gép! Vmi ilyesmire gondoltam:
Ház: CC-9011051-WW
Táp: evga 550 g2
Sdd: ---
Víz: Pure Rock
Ventik: bq 120mm
Lap: Asrock z170 extreme4
Proci: i3 6100 + delid?
Ram: G.Skill F4-3000C15D-8GVR RipjawsVMajd jelentkezem h mire jutottam a vassal...
-
golf2gt
tag
Sziasztok!Remélem itt kapok választ a kérdésre .. Miért lehet az , hogy ha fel van rakva az AI SUITE 3 akkor ha 67fokot eléri játék alatt a vga akkor el kezd hangosan hűteni de , ha nincs felrakva a program akkor ugyan annál a hőfoknál halkan hűt . Nem tudom mennyire érthető , csak ha a program nincs fenn mivel a 3 ventim 4pines pwm-es így maxon pörögnek. Ha biosban állítom a pwm szabályozást ugyan úgy hangos lesz a vga , nem értem miért..
-
westlake
félisten
válasz
-FreaK- #5119 üzenetére
Végülis lehet bármitől. Vannak olyan CPU-k, amik nem szeretik a magas feszültséget, és bizonyos idő után már magasabb feszültségen sem tudják azt a sebességet, amit előtte alacsonyabb feszültségen tudtak. Ott a hőtágulás is. Elképzelhető, hogy tényleg nem érintkezik az összes láb (alaplap) az összes érintkezővel (CPU).
A tuning már nem az én asztalom, így nem nagyon tudok segíteni. -
-FreaK-
veterán
válasz
westlake #5117 üzenetére
Oké, igazából szerintem sem, csak meg akartam kérdezni. Az egyenetlen leszorító meghúzás még okozhat ilyet?
Mert ilyet nem kéne csináljon, hogy még 1.39v mellett sem indul el a gép 4.4Ghz-en. Ha eljutok a windows-ig és ott lefagy, akkor azt mondom oké, kifogtam a világ legszarabb CPU-ját OC terén, de még csak ez sem.
Közben meg egy 6400-at húztak fel minden különösebb gond nélkül 4.7-re(#5118) oliba: Okés, holnap kipróbálom a dolgot. Reménykedem benne hogy "csak" ennyi az oka a sok hülyeségnek.
(mondjuk halkan megjegyzem, hogy azért bugos még ez a bios, néha van hogy meghülyül a görgetés menne, felcserélődnek az irányok, vagy nem megy görgővel egyáltalán, stb..) -
westlake
félisten
válasz
-FreaK- #5115 üzenetére
Érdekes. Nem is láttam még ilyet. De ez igazából csak arra jó, hogy minimalizálják annak az esélyét, hogy valaki elhajlítsa az alaplapi lábakat. Mindenesetre ötteles.
#5116: Csak egy kiegészítő elem. Biztos vagyok benne, hogy semmilyen hátránya nincs annak, ha valaki alkalmazza.
-
-FreaK-
veterán
válasz
westlake #5113 üzenetére
Én is így gondoltam, de a leírásban benne volt hogy kell, gondoltam berakom, erről van szó: ASUS Z170 CPU Installation Tool
(#5114) oliba: Van hátlapi merevítő szerencsére. Arra viszont nem nagyon figyeltem, hogy pont egyformán legyenek meghúzva, csak szemre lőttem be, hogy egyenesen áll-e a torony.
-
oliba
őstag
válasz
-FreaK- #5112 üzenetére
Nem tudom milyen muanyag az. Enyemhez csak a foglalatvedo volt, amit kiszedtem es messzire hajitottam.
A hutovel akpcsolatban... Ha van hatlapi merevito, akkor ha jobban megteped a csavarokat, az sem gaz (elmeletileg). Ha nincs, akkor ne huzd meg teljesen, de arra figyelj, hogy ugyan annyira legyen az osszes csavar meghuzva. En pl 180°-os fordulatonkent huztam atlosan felvaltva 2-2 csavart.
-
-
-FreaK-
veterán
Na, most hogy mondod, ezt akartam is kérdezni.
Volt a laphoz egy ilyen műanyag bizbasz amit rá kellett tenni a CPU-ra, ha jól értettem azért adták hozzá, hogy valami hülye nehogy fordítva rakja be a procit. Az tuti kell?
A másik meg, hogy a hűtő leszorítóját jól meghúztam, de azért nem maxra. Nem lehet hogy esetleg elhajolt a vékony PCB?
-
-FreaK-
veterán
A legutóbbi beállítást kipróbáltam játékokkal is, teljesen stabil volt.
Gondoltam ma folytatom a dolgot, próbálok feljebb menni. Hát valami nagyon nem stimmel vagy a lappal, vagy a BIOS-al, nem tudom, de másfél órát szoptam és nem sikerült elindítani sehogy. Megint ugyan az, miután alkalmazom a beállítást, el sem indul a gép. Már felmentem 1.39v-ig, azzal sem indult, próbáltam 2000alatti ram sebességet, azzal sem... akkor már kezdtem beletörődni, hogy ez nem fog menni, mondom akkor megyek lefele, a korábbi beállítás felé, aztán meglátom.
Az lett a vége, hogy most a múltkori beállítással sem indult el, de még jóval alatta sem.. komolyan nem értem.
Most sikerült végre elindítani 115-ös BCLK-val.
Szerintem nem a proci lesz itt az akadály, hanem valami beállítás, vagy bios bug. Igaz, hogy utoljára a c2d-t tuningoltam, de ilyet még nem láttam. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #5107 üzenetére
Az okés hogy buék Mackótestvér,de...hol van az almanach????
Máris 1 éves késésben vagy
-
WaterWawe
őstag
Boldogat és újat minden topiclakónak!!
-
#Morcosmedve
veterán
BÚÉK!
-
aok1
tag
Most őszintén ti meg vagytok elégedve a skylake platformal?Hagyhatnák ezeket az oc biosokat,és nélkülük már gatyába rázhatnák a biosokat.Mert teszek én a gyártók oc biosaira.Maradjanak már a rendes tervnél amire kilettek találva.K húzható,non k meg nem.Nem kell itt megnyerni a vásárlók kegyeit.Ezen már korábban elkelett volna gondolkozni.Most kiad az ember + 20at a K procira + 1 normális alaplap alá(rog és társai),és azzal vannak elfoglalva,hogy a szorzózár mentes biosokat tökéletesítsék.Először nem azzal kéne foglalkozni,hogy az a feszültség érték tényleg azt a feszt adja le?És ne szórásokkal?Utána már ha minden rendben foglalkozhatnak az oc szarságaikkal.Már bocs de ez kikívánkozott.
-
Gerisz
addikt
válasz
#Morcosmedve #5104 üzenetére
Most már én is úgy gondolom.
Ami van az asus oldalán audio driver az van fent.
De valami tuti bugos benne, mert ha beállítom, hogy az első kimentet kezelje külön akkor is egybe kezeli és letiltja a hátsót.Ok hír, de gondoltam asus meg z170 jó lesz, de nekem itt is jó.
-
#Morcosmedve
veterán
Ertem
Tovabbra is 99% lap...
Laptopikok nem is lesznek kulon, mert nem porognek ugy. Most egyben vannak, skylake-re.
Szvl ez a Z170 topik, ide is alig irnak... de hatha.Most hirtelen nem tudom, hogy a hankartyanal mi nem megy?!
Sonic valami fent van?Szerk.: Amit linkeltél, az egy hír, nem szakmai topik.
-
Gerisz
addikt
válasz
#Morcosmedve #5097 üzenetére
Csak kettő slotban megy a ram. Az A1-2 működik a B1-2 nem. Az egerem is hülye az USB-ben.
Átmehetnénk az Asus Z170 lapokhoz, mert lenne pár kérdésem míg nincs pörgősebb topikja a témának. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest