- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
podtibi
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
-
tasiadam
veterán
-
Attix82
addikt
-
tibaimp
nagyúr
-
Attix82
addikt
8/16 P Core minden játékra elég. Windows leginkább arra terhel nem az E Core-ra. Akinél akadások vannak ott más gond van.
13900K-m van 125 wattra korlátozva, van amikor 3-4 game is fut egyszerre de semmiféle gondot nem tapasztalok.
-
tibaimp
nagyúr
-
opr
nagyúr
-
tibaimp
nagyúr
Azt gondoltam, hogy mostanra már megoldották ezt az E-mag/P-mag ütemezési problémát!! De akkor ezek szerint nem? Az fasza...
(annó, mikor CPU/lap-ot fejlesztettem, ezért maradtam inkább a 10900-nál és nem léptem meg a 12. gent) -
L.Edit
tag
Addig pattogott a labda microsoft-intel-és az alkalmazás fejlesztők között, még valaki megunta a sz@rakodást és rábízta a feladatspecifikus optimalizálást a userre.

Szerintem a gesztus dicséretes, de egyben azt is jelentheti, hogy ezek hárman még ennyire se lesznek motiváltak a probléma folyamatos oldásában.A végjátéka ennek meg az, hogy intel is inkább kihátrál, ha lesz lehetősége csak p magokból felépíteni a kívánt teljesítményt.
-
hokuszpk
nagyúr
-
tasiadam
veterán
Az AMD adott ki hasonlot, hogy pl a 105w TDP CPU 170 wattig kb fogyaszthat. Es fogyaszt is! A 2700X es az 5800X-em is elment eddig rohogve, alap beallitasokon
-
joysefke
veterán
Produktivitásban zseniális cuccok, csak épp játékban... 50-50. Van, hogy az agyad eldobod, olyan fasza minden. Aztán másnap ugyanaz a játék 15 és 400 FPS között ugrál folyamatosan, olyan szinten tele mikrolagokkal, hogy teljesen játszhatatlan az egész.
Ha használsz VM-eket lehet lehet azok is így futnak, csak ott nincsen FPS számláló...
-
hokuszpk
nagyúr
ott nincs pl1, pl2, amit x ideig tart a proci, aztan visszaveszi magat.
az AMDnel van nehany limit ; aztan ami abba belefer, azt folyamatosan probalja tartani. -
MasterDeeJay
veterán
Jó kérdés az lehet nem ígyműködik. Intelnél talán 2 gen óta így van.
-
Krugszvele
senior tag
AMD procikra nincs hasonló táblázatod véletlenül?
-
Trailblazer
veterán
Én jobbára hobbiból x265-öt recode-olok szakmányban, ide most jól jött. Magasabb órajelen tolja, ha csak a P-magokat használja.
-
törölt tag
Typo: a "használhatáságát" gondolom használhatóságát akar lenni.
-
MasterDeeJay
veterán
Nem is tudom talán már 10 éve úgy adják meg hogy az alap órajelre vonatkozik a TDP. (vagy nem tudom mire)
Külön van több szintű TDP max órajelre és turbóra azaz annak max limitjére. Ezt egy aida64 alaplap/cpuid résznél nézheted meg. (unlocked prociknál lehet valami bazi nagy szám lesz ott ha lap nem limitálja)
P1 és P2 értékek gyárilag totál alapon hivatalosan:
P2 értékeknél időlimit is van megadva amit legtöbbször a gyártók felülbírálnak. (meg ugye a VRM is limitálhatja ha valami gyengébb lapban van)Core i9 11900K
125 Watt
250 WattCore i7 11700K
125 Watt
229 WattCore i5 11600K
125 Watt
182 WattCore i5 11400F
65 Watt
125 WattCore i9 9900K
95 Watt
118 WattCore i9-9900KS
127 Watt
159 WattCikkhez meg hozzászólva:
Eleve az OS-nek kell megoldania a terhelés eloszlását, rég rossz ha ehhez külön program kell. -
opr
nagyúr
Ugyan ez a felbontás nekem is. Win11 (asszem) enterprise. Újabban limitálom monitor maxra, ami 165hz, úgy jóval kevesebb a microlag, így legalább már játszható. Mondjuk nem hülyéskedek dlss-el meg egyebekkel, 1440p mid grafikát igenis passzírozzon ki magából egy 4090 165fps-el (nem is ezzel van a probléma).
Így most 40-165 között ugrált legutóbb. A vicc, hogy az R7 3800X (másik gép) simábban viszi, csak abban a vga egy 5700X, ami egy 4090 után, hogy is megaszondjam, harmatos picit.

-
Peter64
csendes tag
Akkor tud felmenni egy i9 200-240W fölé tartósan, ha olyan az alaplap jó áramellátása, a táp erős és stabil és a hűtés nagy. Nálam az i7 tudja magát felpörgetni 230W körül, aztán mivel i7, 20s után 185-re esik vissza tartósan. Ha hinni lehet a mérő programoknak.
-
Peter64
csendes tag
-
Feri1984
tag
-
opr
nagyúr
Az a 95W-os 11900k csak a mesében létezik. Tesztekben 230W körül fogyaszt terhelve hosszú távon, és közel 300W-ot rövid távon.
-
opr
nagyúr
Produktivitásban zseniális cuccok, csak épp játékban... 50-50. Van, hogy az agyad eldobod, olyan fasza minden. Aztán másnap ugyanaz a játék 15 és 400 FPS között ugrál folyamatosan, olyan szinten tele mikrolagokkal, hogy teljesen játszhatatlan az egész. Mindez 13900k+4090+64gb rám+pcie4 SSD mellett. Játékra jelenleg papíron konkrétan lehetetlen ennél sokkal jobbat összerakni (kizárólag játékra egy 7800x3d jobb lenne). Ilyenkor tudok cefet mérges lenni a tesztekre amúgy.
Mindegy is, igazából 99%-ban munkára használom a vasat, de azért csak massza a csőröm, hogy egy nyomi Fortnite is képes közepes grafikán beszaggatni rajta... -
Krugszvele
senior tag
Teljesen megdöbbentem, mostanában akartam cpu-t venni és rákukkatntottam. Mi történt? A 11. generációban még 95W volt az i9 csúcsfogyasztása, most meg 255W már az i7 is?
Kb annyival lett gyorsabb a proci, mint amennyivel többet fogyaszt? Ez ámítás, nem fejlesztés.
Csak azért erőltetik, hogy évente kijöjjön egy új generáció, hogy el lehessen adni? Apple 2.0, az is ugyanígy parasztvakít.Borzasztó az irány, szörnyű boomer vagyok, hogy nem tudom értékelni ezt a fajta fejlődést.
-
LLKobe
veterán
Zsír. Egy valag pénzt kifizetsz a modern cpu-ért, de legalább kapsz ingyen egy appot amivel a felét kilőheted hogy jól fussanak a játékok?
-
opr
nagyúr
Probalta mar valaki itt ezt? Megoldja az iszonyatos fps kilengeseket ujabb intel cpu mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Synology NAS
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- iPhone topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- AMD Ryzen 7 9800X3D BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Lenovo X390 i5 8265U, 8GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest