Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.jeno
senior tag
válasz
H. Peter
üzenetére
A content\map mappa alá beteheted mind a három térképet, de semmi értelme, mert a primo és az iGO8 vagy az amigo is a TM térképeket preferálja, a többivel nem foglalkozik, ezen okból már bizonyára találkoztál egyes skinek alatt a térképváltás lehetőségével, nos az egy megoldás arra, hogy ugyan nem egyszerre, de tudsz több térképet is használni.
A térképek közt vannak eltérések tartalomban és sajnos útvonalban is, kamionosok részére pillanatnyilag csak a Navteq térképek használhatóak, stb....
Poit mindig érdemes a térképgyártóhoz igazítani, a TM-hez a TM-es poikat, a TA-hoz is sajátját. -
H. Peter
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egyelőre semmi bajom a Primo-val, nekem nagyon tetszik, szerintem jobb mint az Igo8, bár azzal sincs semmi probléma, ha hozzáértő személy teszi fel a kütyüre (főleg ha nem legális
) Egyébként én MIO C320-on használom.A kérdésem azonban a következő lenne: Ha pl Magyarország térképet másolok fel az Igo-ra a megfelelő helyre, van-e értelme feltenni mondjuk a Navteq, a Teleatlas, és a Topmap térképeket egyszerre, vagy felesleges, mert egy térképből dolgozik a kütyü?
Azért kérdezem ezt, mert anno pl felraktam csak a navteq-et és nem mutatta a táblákat autópályán illetve a térkép sem volt valami fullos. Melléraktam a TM-et és lám minden ok.
Vajon az Igo kezeli egyszerre a több térképet, poit stb???Válaszokat előre is köszi!
-
m.jeno
senior tag
Probáld meg a sys.txt-be beírni a következőket:
[power]
backlight_manage_values = 0
backlight_manage_keys = 1
backlight_min = 1
backlight_max = 10
backlight_reverse = 0
backlight_key_timeout_BA = "BatteryTimeout"
backlight_key_timeout_AC = "ACTimeout"
backlight_key_ontap_BA = "BacklightOnTap"
backlight_key_ontap_AC = "ACBacklightOnTap"
backlight_key_on_BA = "OnOff"
backlight_key_on_AC = "ExtOnOff"
backlight_methods = 5
backlight_events = 1 -
No.01
addikt
Sziasztok,
Azt lehet tudni, h Androidra elerheto lesz e a Primo? Ha igen akkor kb mikorra varhato?
Elore is koszonom
-
radai
csendes tag
Jó estét minden forumozonak.
Kérdésem lenne a hp-en futó primo használat közben pár perc mulva elhalványodik a kép ernyö és érintésre lesz hátér világitás minden hátér beállitási csuzska a maximumon van mégis elmegy a világitás van valakinek tipje hogy tudom kiküszöbölni?? -
m.jeno
senior tag
válasz
akisbandi
üzenetére
Akkor rosszul figyelted meg, hogy mit csinál!
1, Kell továbbra is map mappa, mert az aktív térképek mindig ott lesznek.
2, a map_ta vagy map_xxxxx azt a térképcsoportot tartalmazza, amit egyidőben szeretnél használni, ebbe mindegy hogy melyik gyártó térképei vannak
3. a térképváltás során a program kiveszi a map alol az ott lévő térképeket, majd az adott map_xxxx ből átmásolja a map mappa alá az ott lévőket. -
akisbandi
aktív tag
Sziasztok!
Ezt az external map changert hogyan sikerült beüzemelni nektek?
A MapChanger mappát bemásoltam az primoba. A MapChanger.ini ben átírtam az elérhetőségeket Storage Card-ra. A sys.txt-be is bekerült a switcmap, a megfelelő elérésekkel. Ha a 'map' -ot átnevezem _nt kiterjesztésre, már reklamál is, hogy nincs térkép.Valakinek van ötlete? A sok kísérletezéstől lassan elkopik a miniUSB csatlakozó.
-
m.jeno
senior tag
válasz
denver6772
üzenetére
Mondjuk ha megvárod amíg Nanuka elkészül a primo-ra való branding.zip-pel, akkor biztosan működni fog.
-
denver6772
tag
Üdv mindenkinek, azt szeretném kérdezni, hogy brandingba megcsináltam, hogy mutassa a kutakat, ami a save mappa törlése után inditom a primot csodára be is jön a benzin kút ikon egy pár másodpercig és visszavált a földgömbre? Ha esetleg valaki tudna valami megoldást az szívesen megköszönném.
-
eisento
addikt
sziasztok. van olyan emberke itt akinek megjelenik ez az opcio igo primoban?

nekem vmiert nem jelenik meg -
Gaabe
tag
Hello, tegnap sikerült a tmc t beüzemelni, talált is egy pár fizetős és ingyenes adót, minden oké, mára az ingyenesek eltűntek a fizetősek megmaradtak. Vmi ötlet?
-
neotix
csendes tag
Ezzel nem megyek sokra. Ezt már rég beálitottam,de még igy semüködik, vagyis csak egyszerű autos modon vezet.
-
PaFec
aktív tag
válasz
denver6772
üzenetére
Olvasgassatok itt kamionos beállításokkal kapcsolatban, hátha segít.
[link] -
denver6772
tag
Hali én is szeretném már élőre kelteni a primo kamionos részét de mind idáig én sem jutottam eredményre, a többi része már működik. Ha lehetséges akkor tedd már fel a kamionos licenset, mert egy próbát megérne és ha jó lenne akkor majd elküldöm neked az én összeállításomat. egyébként olvastam, hogy van akinek már működik tökéletesen de nem osztja meg milyen módon sikerült aktiválnia! Köszi előre is.
-
neotix
csendes tag
Hello!
Igo primot valaki használya kamionos licensel?
Nekem nincs semmi külömbség a kettő között,ugyanugy mindenhova bevisz.
Ha valaki tud segitsen!
köszi -
denver6772
tag
Wolfskin
sys.txt
port =
Baud =
így működnie kellene, meg esetleg a
[device]
type="navon_N750" add meg a te navid nevét.
Itt
SAVE\system.ini
port ="1"
Baud ="57600"
nem tudom mert én itt nem írtam át sosem, ha más nem itt is írd átSAVE\system.ini
port =
Baud =
sok siker. -
Wolfskin
őstag
továbbra is fenn áll az a probléma, hogy a primo nehezen talál műholdat. illetve nem műholdat nem talál, csak nem tud ráállni.
elindulok Gödöllőről, és Mogyoródnál (10-15 perc) még mindig a Hungária x Váci sarkot mutatja (ahol utoljára ki lett kapcsolva).
előtte a lakásban használtam, de ott nincs jele. készenléti módban van, az autóban bekapcsolom és elindulok. a műholdakat látja, mert a bal felső sarokban az ikonra kattintva több mint 8 oszlop van 50% felett, mégis azt írja ki, hogy nincs vétel.
ilyenkor kikapcsolom teljesen, újraindítás után 10 mp-en belül megtalálja a jelet és helyesen navigál.
---------------------------------------------
a beállítások:
SAVE\system.ini
port ="1"
Baud ="57600"sys.txt
port =1
Baud =57600
itt korábban úgy nézett ki, hogy " Baud =38400" de ugyanez a jelenség akkor is előfordult. itteni javaslatra átírtam, hogy egyforma legyen, de nem segített.lehet az a gond, hogy ez a térség egy Bermuda háromszög? a mobilhívások pl. Mogyoród körzetében 100%-ban megszakadnak. akár én hívok, akár engem hívnak. tudom, hogy nincs köze a kettőnek egymáshoz, de lehet itt valami anomália esetleg?
bár korábban Igo 8-a nem emlékszem, hogy ez előfordult volna... ez inkább primos fícsőr lehet.
-
tjb007
nagyúr
A naviextras.com -ról lehet letölteni hangokat.
-
Hippo
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, remélem legális

Honnan lehetne letölteni pako, roma meg egyéb muris hangokat a GPS-hez?
-
plajos
aktív tag
Sziasztok!
Friss sebességmérő kamera adatbázis (M6 is!) tölthető le innen: [link] -
Badboys
őstag
Tiszteletem!
2 napja volt kérdésem amit itt az oldalon föltettem tegnap még megtaláltam mára eltünt érdekelne a dolog,hogy miért vette le valaki mikor semmi olyan nem volt benne ami sértette valaki v.valami jó ízlését és még warez sem volt.Megköszönném a szíves tájékoztatást.
-
PaFec
aktív tag
Navigálás közben nincs hang. miért nincs? hangerők max-on vannak. Ha valaki tud segíteni megköszönném. Üdv.
-
radai
csendes tag
válasz
denver6772
üzenetére
primo skin
-
sgabor1
csendes tag
Sziasztok! Igo primo 8.5.9 használok és abban csak egy jármű szerepel, valaki tudna segíteni honnan lehetne hozzá letőlteni? és hogyan kell telepíteni? Előre is kösz!
-
vizimento
senior tag
Ha POIt akarok keresni, mondjuk név alapján, akkor ahogy elkezdem irni a nevet, minden egyes betű után várnom kell egy csomót, míg lefuttat egy keresést.
Nem lehet azt megoldani valahogy, hogy ne keressen minden betű után névrészletre, hanem hagyja, had irjam be a nevet, és után a találatok gombra kattintva futtassa csak le a keresést?
Így csak egyszer kellene kivárnom a keresési időt, nem pedig annyiszor, ahány betűs szóra akarok keresni... -
denver6772
tag
Valaki tudja esetleg, hogy ezek mik lennének és hová kell berakni, MortScript-4b11-PPc sk_Primo_Sbertaud13_1_9a_EUR-???
Természetesen a P...Ó hoz.
-
m.jeno
senior tag
válasz
luciferike
üzenetére
A TMC-nek semmi köze a speedcam-hoz.
-
Aimer415
csendes tag
Szia !
Köszönöm a gyors választ!

A TMC nekem nem fontos csak rákérdeztem..."készüléked ennyi aggyal"
A Ram -ra gondolsz?
Mert sajnos az tényleg kevés rajta.

Hát nem véletlenül szeretnék másik készüléket venni....Bocsi a hülye kérdésekért!

Köszönöm a speedcam.txt fáj ötletet is!

Látom Te sokaknak segítettél már...Én is szoktam csak másban...
-
m.jeno
senior tag
válasz
Aimer415
üzenetére
A lefagyások egyik oka lehet, hogy túl sok mindent szeretnél, amit a hsz-ed második része is igazol, viszont nem rendelkezik a készüléked ennyi aggyal, ezért vegyél vissza a kívánsagidból és a memo méretét vedd figyelembe -3D épület,stb.
A vasuti átjárókat legjobb tudomásom szerint csak akkor jelzi, ha szerepel a speedcam adatbázisban, keress másik speedcam.txt fájt, akkár itt is találsz, és nem tartalmaz mindenféle hülyeséget.
-
m.jeno
senior tag
válasz
Aimer415
üzenetére
Neked is ajánlom a visszaolvasást, jelen esetben a #122 hsz-t.
Mielőtt lodorongolnátok, hogy ennyit nem lehet visszaolvasni, közllöm, hogy nem is kell, csak a keresőbe írjátok be a bűvös szavakat, mint TMC vagy speedcam vsgy ... és megjelennek azok a hozzászólások amikben előfordulnak az általad leírt betűk.
-
m.jeno
senior tag
válasz
luciferike
üzenetére
Néha nem árt ha visszaolvas az ember gyermeke, Te is tedd ezt, mondjuk a #594 hsz-t.
-
Aimer415
csendes tag
Ja és igaz hogy a TMC csak Nyugat-Európában müködik?
Több helyen ezt olvastam...
Köszönöm!
-
Aimer415
csendes tag
Sziasztok!
Mindenki véleménye érdekel.

A következő problémám van a gps-el amit néhány hete vettem,és hogy korábban is írtam Primo 8.5.9.142948 van rajta.
Tegnap óta(az első 2hét alatt "csak"3x) többször kikapcsolt ill.lefagyott navigálás közben ill.amikor 1-2dolgot állítottam rajta akkor is...

Aksi minden alkalommal min.80%-on volt...Tehát megállt a navi és nem reagált semmire,de tényleg semmire.
Még kikapcsolni se tudtam,csak úgy hogy a reset-et benyomtam,majd újra indult.
A kikapcsolás utoljára úgy 2órája történt,menet közben ill.navigálás közben....mintha lemerült volna az aksija,sötét kijelző stb.pedig autós töltőn volt.Szerintetek mit lehet vele csinálni????

Különben nagyon pontosan navigál,méter pontosan,és nem beszél hülyeségeket.

Különben szerintem pontosságban a Gábor hang a legjobb.
Legalább is leteszteltem mind a hármat és nem egyformák navigálás közben....minimális különbség van,rossz irányba egyik se akart küldeni.Szerintetek a térkép hibája hogy már a 2.vasúti lámpás! átjárót nem mutatja ill.jelzi hanggal???

Beállítottam előtte mindent amit kell...még szerencse hogy elég figyelmes és óvatos vezető vagyok...
Pedig Szhelyen belül az egyik legnagyobb vasúti átjáró(Csaba út végén)csak azt mutatta hogy az úton keresztben van egy vasúti sín...
Ja és már sok éve ott van az a vasúti lámpás átjáró,és a gépen a Magyaországi térkép
TM 2009.12 havi.Köszönöm!!!

-
luciferike
csendes tag
.A problémám a következö lenne a gps készülékemen igo primo van és menet közben semmi féle fajta traffipaxot nem jelez pedig be van állitva minden jelzésre.segitsetek kérlek hogy hova kell betenni ha letöltöm valahonnan és ha még vannak hasznos progik szivesen használnám csak még nem vagyok jártas de ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!!!!!
-
blt.62
őstag
Szio!
Az enyémen iGO primo van tökéletesen működik,de a női hang amelyik bemondja az utcaneveket is az nekem nagyon halk. A férfi hang az hangos de az nem mondja az utca nevét. Pedig max-ra van állítva a hangerő.Nem tudom mitől lehet ez?
Navigálás közben meglehet nézni,hogy mennyi műholdat fogott be? Ha igen akkor hogyan? -
m.jeno
senior tag
Attól függ, hogy mit szeretnél a többfajta térképpel:
1. Országonként eltérő térképet akarsz használni, pl.: Magyarország TM, Ausztria TA, Szlovénia NTQ, mindezt a map mappába téve megteheted, csak a NTQ-es térképek nem teljesen kompatibilisek a MT és TA térképekkel, ezért a határokon való átlépést nem biztos, hogy jól tervezi a program, lehetnek kissebb nagyok kerülők emiatt, a TA és TM 100%-ban összeér.
2. Egy-egy országról többféle térképet szeretnél használni:
- egy mappába téve nincs értele, mert amelyik országnak van TM térképe az élvez preferenciát és csak azt látja a program, a TA és NTQ között pedig a frissebebt fogja használni.
- a gurjon skin alatt lehetséges térképváltás, ott pontosan le van írva, hogy milyen mappákat kell létrehozni és, hogy hogyan működik, természetesen a létrehozott térképcsoportokat tudod váltani egyszerre, egy csoporton belül viszont lehet TM-es és TA-as térkép is, hiszen nincs minden országra TM-es térkép. -
nacant
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Ha több fajta térképet akarok használni (TM, Navteq), Akkor azt hogy kell eltárolni? Ömlesztve a maps mappába vagy külön almappákba? -
seger
addikt
Bocsi a hülye kérdésért, de új vagyok e-téren. Mi a TTS?
-
csiki52
tag
válasz
Aimer415
üzenetére
igen
nálam tökéletesen müködik FM transmitter. blutooth, zenelejátszó kihangositással egyidejü használatnál is navigácioval. TMC vevőt külön kell venni hozzá az is jol müködik nálam.
Navigácio közben automatikusan lehalkitja a zenét hangbemondásnál majd visszahangositja pl. -
Aimer415
csendes tag
Sziasztok!
Wayteq x920BT-et szerintetek érdemes meg venni?

-
dzson1
tag
Hali
Tud valaki okosat írni,hogy hogyan lehet az ikonokat cserélni mint az IGO8-ban,meg hogyan lehet hozzárendelni ikont a saját kedvenc helyeimhez mert ugye az IGO8 -ban ezt is lehetett
előre is köszi ! -
Aimer415
csendes tag
Gps-em adatai:
Processzor:400MHz
Memória 64Mb
Operációs rendszere Widows CE 5.0
Akkumulátor:1500mAHTudom hogy gyenge a Ram és a proci....
Ötlet hogy majd milyet vegyek helyette?

Köszönöm!

-
Aimer415
csendes tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Szia!
Sajnos nekem se beszél az Eszter TTS hasonló okok miatt..

Hasznos nagyon ez a fórum,végig olvastam.
2hete vettem a gps-t de még ebben az évben lecserélem de nem túl drágára..de jobbra az már biztos.
Személyes véleményem hogy igazán jó a Primo,gyorsan talál müholdakat még menet közben a kocsiban is,1percen belül,1x nem jelzett egy vasúti lámpás! átjárót Sárvár után,csak a térképen látszódott az úttal merölegesen a vasúti sín...de gondolom ez a térkép hibája..
ill.1x egy mező közepére akart terelni a Balcsitól 30km-re..Köszönöm mindenkinek a sok-sok hasznos hsz.-át sokat tanultam és okultam belölük..

Azt nem tudjátok véletlenül hogy mitől van az hogy már 3x kikapcsolt magától a gps mintha lemerült volna...miközben az aksija kb.80%-on volt?
-
hakos1987
őstag
esetleg privibe írjon, aki tud segíteni wince 5.0, 6.0 telepítésében

-
plajos
aktív tag
válasz
hakos1987
üzenetére
Ha szimulációban sem beszél Esztike akkor annak a következő oka lehet:
- hiányzik valamilyen TTS-fájl
- WindowsCE 4.2 az op.rendszered. TTS hangokhoz min. WinCE 5 op.rendszer kell.
- a TTS hangokhoz +7MB memória szükségeltetik. 64MB-os gépeknél előfordul hogy ez a plusz memória nem áll rendelkezésre (túl sok POI, túl nagy SpeedCam adatbázis, 3D épületek miatt) -
enzimke
tag
Egy olyan kérdésem lenne IGO-val kapcsolatban,ha útvonalat tevezek, olyan lehetőségem nincs hogy ne városközpontot és ne címet adjak meg hanem csak magát a város?
Értem ezalatt ha tervezek egy útvonalat és pld szeretném, hogy Pesten át menjen,de nem akarom hogy címre vagy városközponton keresztűl menjen,akkor hogy lehet azt megadni neki?
MErt köztespontnál csak várost töltöm ki ugy nem enged tovább ha beirom, hogy városközpont akkor meg bevisz

Közbe nekem az M0 is jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Elektromos autók - motorok
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- World of Tanks - MMO
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Apple Beats Studio Buds - SZÜRKE, bluetooth füles
- Torso Electronics S4 - Hangszobrász mintavevő -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 256GB NVMe aktív toll ujjlolv gar
- Palit GeForce RTX 3080 GamingPro V1 10GB Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- Akció! Bontatlan Sandisk Ultra 3D SSD 1TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) Egyébként én MIO C320-on használom.