Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Látom kicsit keveredés van, szeretnék segiteni Keresztezödés nézet ügyben:
1. Beállitások/Képi Navigáció/Keresztezödés nézet - ez csinálja az elöre rajzolt(renderelt) képet, ami mindig változik függöen a lehajtás kihajtás elágazás fajtájától, de ez inkább csak autópályákon van (pl. feljáró, lejáró, M1/M7 ahol kettéválik). (TomTom feature például)
2. GJmpp Skin Beállitások/Müszerfal Beállitások/Extra Nagy Következö Manöver Jelzés - ez meg azt csinálja, hogy a következö manöver jelet, ami a bal felsö sarokban, van, azt rakja ki a forduló, keresztezödés, körforgó, stb. elött kicsivel, szinte egész képernyöre. Ennek lehet állitani az idejét, átláthatóságát. Ha jól tudom, akkor ehhez az 1.9-es GJmpp skin kell.
Remélem segithettem kicsit...
-s-
-
potkem
aktív tag
Ma Budapesten kolbászoltam az Igo Primo-val. Szinte egész nap a belvárosban .
100% -ig meg vagyok elégedve.
Egyszer sem tévedett. -
m.jeno
senior tag
válasz
bigdigit
üzenetére
A beállítások közt van egy olyan, hogy valósághű kereszteződés megjelenjen-é, ha igen, akkor majd ha olyan helyen jársz, ahol az NNG úgy gondolta, hopgy te szeretnél "valósághű" kereszteződést látni, akkor meg fog jelenni a kereszteződés képe - messze a valósághűtől- , de az útvonal nyomvonalát nyomatékosítva mutatja, hú..... ezt a végére még én sem értem, de alényeg, ha mondjuk az M7-es autópályán haladsz Budapest felé, akkor mielőtt letérnél a sztádáról, fog mutatni egy olyan egészképernyős képet, ahol van három sáv és a lehajtó és neked ki lessz festve sárga nyíllal, hogy merre menj!
Szimulációban nem mutat semmi, csak úgy megjegyzen, csak ha ott jársz, akkor és ott.....
-
Jaki2000
aktív tag
A "valósághű" kereszteződés megjelenítés, hogyan jelenik meg? Még csak utalást sem találok rá a menükben.
-
Bálint85
senior tag
Hali!
Érdeklődnék,hogy melyik navigáci szoftver jobb?Igo8 vagy Igo primo
-
sensor060
aktív tag
Hello Bog !
Természetesen olvastam már régebben, ezért mondom azt, hogy sajnos engem átvertek anno, mikor a pna+igo6-ot vettem. Támogatás nincsen, pda-t kellett volna vennem.
Aki egy üres pna-t vesz, az törvényt sért azzal, hogy másolt, warez navigációs software-t tesz fel rá. Az egy dolog, hogy ugymondjam rá van kényszeritve, dehát ez van ma Magyarországon. Szerintem igy nem is lehetne árulni a boltokban, csak software-rel, és odatenni mellé azt, hogy nincsen támogatás, legalábbis igo-hoz.Van egy másik dolog is, ez pedig az emberek butasága. Szoktam pc-ket összerakni ismerösöknek. Mondja mennyi pénzböl, én megveszem a cuccokat, összerakom. Kérdezem töle, hogy akkor milyen operációs rendszer. Hát windoz, jön a válasz, mi más, furcsán néznek ennél a kérdésnél. Ekkor elmondom nekik, hogy a windoz egy fizetös oprendszer, ha másoltat akarsz, akkor törvényt sértesz. Ekkor komplett bolondnak tartanak, és csak nevetnek. Ök azt hiszik, a pc-hez jár a windoz, mivel anélkül nem is lehetne használni.
-s-
-
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Microsoft szerint a WinCE-t TILOS a végfelhasználó kezébe közvetlenül adni, azaz olyan pna-t, vagy bármit árulni, amin nincsen egy célprogram, amit a felhasználó használni tudna. Ezt a gyártók/kereskedök azzal védik, hogy a pna-k induláskor egy saját kis programot inditanak, amit mindannyian látunk. Ezzel lehet zenét hallgatni, video-t nézni, és persze navigációs szoftvert is inditani.
Az a furcsa, hogy pna-kat lehet ugy Magyarországon kapni, hogy nincsen rajta navigációs soft, azaz kb. annyit tud, mint egy mp4 lejátszó.
Én a navimat (wayteq) ugy vettem, hogy volt rajta IGO (6-os), és elmondták a boltban (MediaMarkt), hogy igen lehet frissiteni késöbb, mert van hozzá támogatás.
Persze ma már tudom, hogy nincsen, ugyanis IGO a mai napig nem létezik pna-ra, csakis a pda-s verzióját lehet megvenni sd kártyán, és igy kaphatok hozzá támogatást, azaz frissitési lehetöséget. Maximum az a cég, aki kereskedelmi forgalomba hozta az eszközt, az tudná frissiteni, de ilyen nincsen, egyedül talán az IconX-nek volt valami hasonló megmozdulása.Átvertek...
Ez igy normális ?
A warezröl csak annyit, hogy ezek a "széthakkolós" emberek nagyon kevés százalékát alkotják azoknak az embereknek, akik igo-t használnak, és van egy sanda gyanum, hogy a sok ujitás, hibajavitás nagyban köszönhetö nekik, persze közvetett módon. Mindenki tudja, hogy ez igy nem legális, mégis jó a cégnek, mert nem Józsibácsi fog rájönni a hibákra, hanem a skin-eket, egyebeket "gyártók". Nem fog tönkremenni a cég. Páran torrenten letöltenek egy filmet, megnézik, mégis milliókat hoz a konyhára, tehát nem kell félteni, hogy James Cameron eladósodik. A Sony már rég elfelejthette volna a Playstation nevet, ha a PS1 nem csinál akkora hirnevet, amekkorát.....naés miért terjedt ennyire ? Szerintem a modchip, meg a cdcopy...
Köszi!
-s- -
Wolfskin
őstag
térképek.
TM: TopMap
TA: TeleAtlas
NTQ: Navtequtolsó információ szerint melyik a legjobb Magyarország térkép?
érdekes képeket linkelt be PLaci58 az fenti cikk hozzáaszólásaiban. megnéztem a google mapson (térkép+műhold) a TM jobban hasonlít a helyszínre (engedelmével átlinkeltem a két képet)TopMap:

Navteq:

-
m.jeno
senior tag
A sebbességkorlátokat nem a Primo nem ismeri, henem a MT, próbáld ki TA térképpel vagy akár NTQ-val sokkal pontosabb adatokat mutat mindkettő, a TM-nél úgy néz ki mintha közigazgatási határokhoz kötné a sebességhatárokat

2 GB-s SD kártyán el kell, hogy férjen, minden, csak dobáld le róla amire nincs szüksége pl. nem magyar nyelvi fájlok, nem magyar hangok, ha nem kell külföld - akkor térképek, 3 D épületek....stb. és mindjárt elfér az egyész 700 MB-on.
Ilyen szoftver iGO-ban nem talász, amit önállóan meg tudnál venni PNA-ra. -
potkem
aktív tag
Arra gondoltam hogy nem használom a primot, mivel a sebesség korlátokat nem ismeri.
Ez az Igo Primo teljes Európa, mérete 1,8GB. ( a memo kártyám 2GB)
A kártya ful tele van mert a GPS nem ismeri fel mind a 2GB-ot. Tehát ha lesz majd frissítés tuti nem férne rá. Szóval kártyát kellene vennem a frissítés miatt.Helyette szeretnék venni olyan tiszta szoftvert amely csak Magyarországot tartalmazza.
Tökéletesen ismeri a sebesség korlátozásokat,frissíthető stb.Sajna fizettem már eleget gyorshajtásért.
-
m.jeno
senior tag
Térképfrissítéssel kapcsolatosan nézz körül a naviextras oldalán.
A legfrissebb Mo térképek a TM-nél és a TA-nál 2010.03. havi, NTQ 2009.12 Q4, de lehet hogy van már 2010-es, csak én nem találkoztam vele.
Frissítés általában negyed, vagy félévente, illetve a össze vissza van.
Ezeket a kérdéseket nem értem?Mikori a legfrissebb szoftver ami csak Magyarország?
Mennyire megbízható a Primóhoz képest?Szoftrvernek a legfrissebb a iGO Primo, de az nem Magyarországra szól.
Micsuda?
Magyarországra a TM-es térképek a legjobbk, és a változásokban a legfrissebbek, a Naviextras-ról is azt tudsz venni.
A TA sem rossz, csak a frissítése - mármint az utak, körforgalmak stb. változását sokkal hosszabb idővel követi, mint a TM. -
Wolfskin
őstag
egész jó cikk lett. valamilyen szempontból igaza van a navngo-bnak. így is törik szoftvert, úgy is törnék. de ha forgalomba hoznák végfelhasználói szinten sokkal kevesebb licenszdíjat kapnának a jelenlegi szerződött partnerektől. így meg a jogvédelem költsége is megoszlik a hardvergyártókkal, mert nekik is érdekük a piaci felügyelet.
talán ez lehetne megoldás, ha minden hardvergyártó egyformán licenszelhetné a szoftvert. akkor sem lenn szükség fogyasztói értékesítésre. bár valszeg számoltak a navngo-bál, és csökkenne a pillanatnyi bevétel. ez egy olyan üzletmodell, ami rövidtávon profitmaximalizálásra lett kihegyezve, hosszútáván azonban bedőlhet. de ez a cikkből is kiderül.
-
Spark86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy (számomra) filozofikus kérdésem. Miért nem lehet bizonyos PNA-kra jogtiszta iGO-t kapni? Javítsatok ki, ha tévedek, de az iGO-t fejlesztő csapatnak nem az lenne az érdeke, hogy minél szélesebb körben elterjedt legyen a termékük, és minél több felhasználó vásárolja meg a boltban, ahol tudtommal nem is lehet kapni? Tuti valami gazdasági indok van a háttérben, amit én nem látok.
-
potkem
aktív tag
Igo Magyarország térképet lehet külön venni? (Külföldre úgysem megyek)
Mert ha nem túl nagy beruházás, akkor rámennék.
( Most úgyis kellene kártya mivel az Igo Primo frissítés már nem fog ráférni a mostanira.)
Akkor nem kellene külön kiadnom 3000ft-ot kártyáért, hanem megpótolnám és lenne egy ful szoftverem frissítésekkel stb.
Az a baj nem ismerem a térkép szoftvereket. Sokat olvastam róluk, de a vélemények nagyon megoszlanak.
Valakinek tapasztalata?
Mikori a legfrissebb szoftver ami csak Magyarország?
Milyen időközönként van hozzá frissítés ?
Mennyire megbízható a Primóhoz képest?
Mennyibe fájna?
MINDEN INFÓ JÓL JÖN!!!!!!!!!! -
radai
csendes tag
Sziasztok nem tud valaki HP 316-hoz friss térképet mert amit adtak azt nem lehet frissiteni ás az is 2008-as ha valakinek szivessen fogadom
-
Wolfskin
őstag
most esett le. szóval csak a figyelmeztető feliratot iktatja, ki, ami kiírta, hogy a táp lecsatlakozva... a visszaszámlálós menüt nem lehet kilőni?
ha így, akkor működik.azt tudtátok, hogy a 2D/3D váltó gombot hosszan nyomva tartva megjelenik rajta egy repülőgép ikon, és távoli 2D nézetbe vált (olyan áttekintő féle, de csak amikor a jobb oldalon van a sima vagy nem tudom milyen nézetben.)
-
bigdigit
addikt
üdv
van egy régi asus 636-os pda-m.gond nélkül fut rajta az igo 8.3.
primot lehet erre pakolni?igaz csak 320x240 a felbontás de állítólag ezt meg lehet oldani.
és úgy működik a dolog,hogy mindkét programot tudjam használni sd kártya cseréjével?
feleslegesen nem szeretnék beruházni. -
m.jeno
senior tag
Ha használsz Gurjon skint, akkor a GJmpp skin beállítások - GJmpp figyelmeztetések beállításokban tudod a Külső táp bekapcsolás emlékezteteőben kikapcsolni, hogy ne szoljon ha lecsatlakoztatod a külső tápról.
A kikapcsolás 10,9,8... nem tudod menüből megváltoztatni.
Logikáról kérdezd a NNG-t. -
vmikike
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget kérnék.Sony NV-U93-asomon a Primo szépen működik. Egyetlen gondom, hogy amikor lehúzom a tápról - számomra teljesen véletlenszerűen - hol a kikapcsoló képernyő ("A külső tápellátás megszünt a készülék kiakapcsol 10,9,8.." ), hol pedig "Külső tápellátás lecsatlakoztatva.A készülék akkumulátorról működik tovább" üzenet jelentkezik. Hogy lehet ezett beállitani, befolyásolni, vagy mi benne a logika?
Előre is köszi a segitséget.
Üdv -
drmc
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek,mert kissé besokaltam.
Az én Primómban nincs 320x240-es felbontás a legkisebb 400x240. Légyszives segítsetek,hogyan és honnan tudok egy ilyen skint letölteni és beletenni,mert a hp pna-ám 320x240-es felbontást használ.Köszönöm a segítséget előre is.
-
Jaki2000
aktív tag
Ezt hol írta Bog? Vagy neked küldte?
Én továbbra is fenn tartom a skinhez hasonló fejlesztésekkel kapcsolatos véleményem.
Valószínűleg azért nem szólnak a gyártók a skinekkel kapcsolatban:
1. mert nem befolyásolja az eredeti szoftverek kereskedelmét
2. igen nagymértékben emeli azok fogyasztói értékét, megjelenés és használhatóság tekintetében
3. ezek folytán egy fejlesztésnek is tekinthető, mely nem a gyártó erőforrásait vette igénybe
Lásd az Amigó esetében. A felhasználóbarát lebutított felület igen sokaknak nem nyerte el a tetszését. Hasonlat: Windows Visat = kuka.Egyébként! Ha már warez (lsd. Bog szólása a témához). Erősen kérdéses ki milyen forrásból teszteli, vagy használja a programokat. Senkin nem kérhető számon, főképpen ha nem derül ki az eszmecseréből.
Bár van rá példa egy másik fórumon (i..x), ahol csaknem számlával kell bizonyítani a hozzászólónak, hogy jogtisztán pofázik. Ez meg már a hülyeség határa. -
m.jeno
senior tag
válasz
Jaki2000
üzenetére
Új szabály !!!!!
" Nézd, egyrészt:
ha valaki idejön, hogy igo8-at, primot, amigot és ilyesmit akar, akkor még azt sem akarom látni, hogy "PÜ ment" neki, mert vidáman kimeríti az alapelvekben a warezre való buzdítás és segítség témáját. A skinek is neccesek, de azokat hagyom, mert eddig nem ugrált miatta egyetlen cég sem - még. " by BOGIgaz nem írtad, hogy ment !

-
m.jeno
senior tag
válasz
morgomedve
üzenetére
A jobb oldalon az opciók alatt szüntesd meg a piros sort!!!!

-
Jaki2000
aktív tag
válasz
morgomedve
üzenetére
PÜ
-
morgomedve
csendes tag
akkor ha nem warez elmondaná valaki hogy mit kell letöltenem és hová kell tennem

Köszi
-
Jaki2000
aktív tag
Hmmm... jó gyors vagy!
Ezzel nem igazán értek egyet, mivel ebben az esetben nem módosítja az eredeti produktumot, csupán kiegészíti. Akár a különböző hang filék.
A vindows-hoz is van millió skin, és még sehol nem hallottam, hogy az problémás lenne.
Sőt, vannak hozzá akár free, vagy akár open buherációk melyeket még nem nyilvánított senki wareznak, holott igen sok helyről szabadon hozzáférhetők.
Ez miért lenne másképpen ebben az esetben? -
m.jeno
senior tag
válasz
morgomedve
üzenetére
Olyan témába kezdtél, amit itt hivatalosan nem lehet megválaszolni, szerintem keress másik topikot, fórumot vagy üzenetet.
-
kájé
csendes tag
M jenönek. tudsz nekem ebben segit eni? Nekem azert gyanus mert amit megneztem az eddi mindenhol csak 37kb. És ez nagyon keves
-
kájé
csendes tag
m. Jenonek. Megtalaltam a tts-nau v5 mappát Ha behivom nem ddl fájl jön be hanem HDR fájl és csak 2-3 kb
-
kájé
csendes tag
m.jenönek. köszi a valaszt.de nekem a voice.TTs.nua.-hun-f1.dri 40 vss5f van az Eszterke mellé irva .de csak ha behivom elimondja hogy jo utat vezess ovatosan ha kiválasztom navigaciora megsem szolal mit csináljak légyszi segiteni köszi
-
morgomedve
csendes tag
köszönöm a segítséget, skint hogy tudok letölteni és telepíteni, a gurjon oldalán van primo-hoz de egyesével kéne letölteni egy csomót és nem tudom hová kéne tenni.
-
m.jeno
senior tag
A nyelvi fájllal csak a megjelenő menü szövegek jelennek meg magyarul szinte mindenütt.
Azt, hogy több táblát láss, azt nem a nyelvi fájl hanem a skin tartalmazza, ezért folyamatosan frissítened kell, sőt kell hozzá fda fájl is, - de hogy azt hogy lehet aktíválni még nem tudom -, és végezetül eszterke nem fog többetr beszélni, mert ahhoz a TTS mappáda kellene belenyúlni, vagy egyáb sunf fájlokat feltölteni. -
nacant
csendes tag
Mostmár értem! A skin által létrejött menüpontot magyarosította.Bocs az értetlenkedésemért...

-
nacant
csendes tag
Jaki 2000 ajánlására letöltöttem a magyar nyelvi file-t, amit ki is cseréltem működik tovább a primo, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mivel bővebb mint a meglévő nyelvi file. Talán több táblát tud mutatni, vagy Eszterke bővebben tájékoztat, vagy más egyebet tud +-ba. Nagyjából ennyi... Remélem így márérted.

-
m.jeno
senior tag
válasz
morgomedve
üzenetére
Gurjon skined van-é, mert ha van akkor abban - Egyebek - Beállítások - GJmmp skin beállítások - Áttekintés beállítások (a második menüpont) - oszt játhasz vele, hopgy hoagyan, mit,mikor.
A vasútat csak akkor jelzi, ha a seedcam.txt-t tartalmazta azt is. Az egyéb figyelmeztetések stb,. szerintem hiáányzik valami liszensz vagy egyéb, mert nekem azt mondja, hogy inaktív tartalma van a Hungary.fda fájlnak?
de az is lehet, hogy tévedek, és csak NTQ térképpel működik együtt, ami nem kizárt. -
kájé
csendes tag
Nekem az Eszterke miertnem navigal valaki tudja a valaszt?
-
morgomedve
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom hogyan tudok madártávlat módot beállítani, a 8ban automatán volt, itt nem.
vasúti átjárónál hogyan lehet hogy figyelmeztessen?
A figyelmeztető jelzéseket mind kipipáltam de semmi... -
m.jeno
senior tag
Kivel mondatod a szövet, Pákó, Vajda ?
Cseréld le a voice fájt, lehet hogy sérült!
TTS hangot egyszer kipróbáltam, de a megszokott Andrea helyett Eszterke nem nyerte el a tetszésem, nem tudom miért kell megváltoztatni és főleg eszement mondatokat kitalálni a megszokott egyerű szöveg helyett. -
flash-
veterán
hát jó, de mindig jól mutatja az eszköz, csak nem mindig úgy mondja.
meg az nem tetszik hogy ha balra akarok fordulni ,de előtte még van egy kis utca.
akkor azt mondja hogy fordulj balra,nem pedig azt hogy a második utcán fordulj bara....meg forditva is igaz,amikor a következő utcán kéne lefordulni balra,nem mondja azt hogy a következő lehetőségnél fordulj balra....
-
m.jeno
senior tag
válasz
Jaki2000
üzenetére
Hogy ki mit szólt eddig, az már a feledés (törlés) homályába ment, és nem azért , mert barátságtalan volt a hangnem, hanem azért, mert ronda dolgokról esett szó, és abból 1-2 ember megtudott olyan dolgokat, amit nem szabad, nem illik, de mondjuk inkább úgy, hogy tilos!

De nem győzzük számtalanszor megkösszönni
házigazdánknak, hogy figyelő szeme mindig rajtunk, és a helyes irányba terel minket. -
flash-
veterán
igo primo val mentek szüleim egy helyre,arra hallgattak amit mondott az eszköz és többször rosszul mondta,így eltévedtek.utána már nem is mondta nekik merre menjenek,csak mindig annyit hogy túllépted a sebesség határt.
Ilyen az igo8 nál és az amigo nál is van?
-
Jaki2000
aktív tag
Bog 110-es hsz-e után is hibádzik egy csomó hsz.
Ki mit szólt itten?
Holott, egyébként teljesen barátságos az eszmecsere. -
eftepe
tag
Az én primomon egy tankkal megyek . Hogy lehet ezt lecserélni ?
-
paroczi
csendes tag
Sziasztok!
Olyat tapasztaltam, hogy amikor beszél a "néni", akkor a térkép "szellemképes" lesz. Olyan mintha "berezonálna" a kép azaz a felbotása kicsi lesz. Illetve akkor tapasztaltam ilyet amikor a térképet hirtelen megmozgatom. Nálatok nem volt ilyen gond?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iPhone topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Metal topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 192SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 3-11. gen.
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15 G2 - i5-1135G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

DM43