Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
lócitrom #110614 üzenetére
Pár nap kelleni fog, amin belül lesz kis időm előtúrni és átnézni az alkatrészpakkból a neked kellő dolgokat, de úgy emlékszem, hogy lesz csavar, zsanér és HDD fedél is. Nyilvánvalóan ingyen felajánlásról van szó, nem gondolom úgy, hogy ezek pénzt érő dolgok - én örülök, ha valaki hasznát veszi a nekem nem kellő dolgoknak, valamint mivel budapesti vagyok, feltehetően az átvételt is viszonylag egyszerűen megoldjuk majd.
Félreértés ne essék: mSATA SSD-re gondoltam, azt tudsz bele átalakítóval tenni, a normál HDD helyére. Átalakító alatt ilyesmire gondolok: [link] - példának linkeltem, nincsen tapasztalatom a konkrét bolttal és termékkel.
Normál, 2,5" méretű SATA SSD csak úgy fog menni, hogy az ODD helyére teszel egy caddy-t és abba teszed. Amiket megtaláltál, azok elvileg jók, a gyakorlatban viszont én még nem találkoztam olyan változattal, amelyiknél át kellene tenni az ODD fedlapját a caddy-re, szóval ebben nincsen tapasztalatom.
Ha az utóbbi megoldásban gondolkodsz (tehát mondjuk az általad linkelt Kingston A400 SSD lenne a rendszernek szánt meghajtó az ODD helyére tett caddy-ben), akkor viszont ajánlom figyelmedbe Flashcash fórumtárs tapasztalatait a témában: [link]
Sebességre szerintem mindkét megoldásnál a PATA busz lesz a korlátozó tényező: mind a HDD hely, mind az ODD hely PATA csatlakozót használ (utóbbinál ne tévesszen meg a speciális csatlakozó, attól még PATA az).
Ha olyan SSD-t használsz, amelyik tud magától, az OS közreműködése nélkül trim-et és/vagy garbage collection-t, szerintem Windows 7-nél régebbi Windows esetén sem kell különösebben tartanod attól, hogy hamar elhullana a meghajtó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- iPad topik
- Google Pixel topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos autók - motorok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5 / 16 GB / 256 GB SSD + Windows 11
- Hibátlan Lenovo P14s Gen5 AMD Ryzen 5 8540U /16GB 512GB SSD/HUN BILL
- ASUS Vivobook Pro 16X 4K OLED M7600Q /Ryzen 7 5800H/RTX 3050/16GB/512GB M.2
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest