Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Akula

félisten

válasz #42365184 #100369 üzenetére

"Nem értem, miért erőltetik ennyire a Windows 10-et."

Pedig egyszerű: hogy ne kelljen ugyanazt a javítást megírni 25 féle oprendszerre. Mikor ehelyett csinálhatnak 25 javítást a legújabb-legjobbra is. Melyik hatékonyabb/jobb/ésszerűbb? Hát az utóbbi. Az örök nyafogóknak meg tökmindegy, nekik mindig az aktuális lesz a szar. Amikor a most istenített XP/7 volt az új, nekik akkor épp az volt szar. Majd a Win11-nél már ők is rajongani fognak a 10-ért. Kis időeltolódásban vannak, mint Don Quijote.

"Win10 egy még mindig több sebből vérző szörnyeteg"

Legalábbis annak akinek a duplaklikk is túl bonyolult. Érdekes hogy aki egy minimálisat is ért hozzá, annak soha semmi baja nem volt vele. Ahogy a Vistával se, ott is csak a hulladékvassal rendelkezők nyígtak, az alapkövetelményeknek megfelelő hardveren az is pont ugyanolyan jó volt mint a 7. Volt most legutóbb ez a default könyvtársa hiba. Soha az életben nem használtam semmilyen My Documents / Documents and Settings könyvtárat. 3.1-től 10-ig egyiken se. Mert alap hogy a fontos dolgaimat nem valami temp könyvtár 20. almappájába hányom bele, hanem könnyen menthető helyre, lehetőleg külön vinyóra, amit nem érint egy rendszerösszeomlás se. És azt is menteni kell külső egységre. Lehetőleg többre is. Utoljára a Win 8.1-nél futottam létező hibába, az is a Creative műve volt, egyszerűen nem voltak képesek kékhalál-mentes drivert írni. Vagy 3 év kellett hozzá hogy kijavítsák, utána ment az is. Ott se a Win8 volt a szar. Régebben a Lenovo eljátszotta azt hogy átnézte és átírta a Thinkpadek gyári drivereit, ámuldozott is mindenki hogy 20 sec alatt betöltődik a Windows (az akkori default 1-2 perc helyett). Pedig az MS megmondta már korábban is hogy a sok tröger driver több hibát és lassulást produkál mint a Windows maga. De ugye csakis a Windows lehet a szar... Több Win10-es gépet használok otthon és melóban is, fényévekkel stabilabbak mint az XP vagy a Win7. Az meg külön üdítő hogy a frissítés nem úgy néz ki hogy most talált 1 updatet, aztán még 170-et, majd megint 10-et, majd még 3-at, és így tovább egy fél napon keresztül. Van egy cumulative update meg 1-2 delta (ami majd a következő cumulativeban benne lesz) és kész. Bocs a hosszú léért, de már kicsit unalmas az állandó Win10 fikázás.

"Elképzelni sem tudom a fejlődő országok idegen nyelvet nem beszélő, lassú adatkapcsolattal rendelkező, tapasztalatlan felhasználói, hogyan oldják meg a helyzetet."

Vagy írnak pongo-pongo nyelvű cikkeket saját maguk, vagy megtanulnak angolul. Pont mi magyarok sírunk ezen, mikor itt mindig valamilyen másik nyelven kellett tudni? Német, ruszki, török, már 1000 éve ez megy itt, és még mindig akad akinek nem egyértelmű hogy nem a világ fog megtanulni magyarul.

• Donki Hóte

veterán

konklúzió: csak akkor frissíts Win10-re, ha nagyon alapos indoka van és biztos vagy benne, hogy géped boldogul vele :R

Két gépen is megtartottam a régi oprendszert (8.1) a nagy upgrade kampány ellenére :K

(Két gépemen viszont Win10 fut, nincs is nálam gond vele, nyilván csak olyan gépen használom ezt, ahol 101 %-ig biztos vagyok benne, hogy a gép probléma nélkül tudja futtatni.)

• Butcher82

senior tag

Konklúzió.... ne használj krumplit oprendszernek.. :DDD ;]

(sorry, természetesen csak viccelek, tegnapi "megbeszélés" jól sikerült :D )

Új hozzászólás Aktív témák