Hirdetés

Aktív témák

• Adi

senior tag

Üdv!

A $SUBJECT vinyókal kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, amik nem jók.

Tavaly augusztusban vettem három ilyen vinyót, aki nem ismeri, annak kicsit segítek: 4 mega cache, 18G kapacitás, U160 SCSI interface, én a 68 tűset vettem. U2W vezérlőn voltak és Linux-féle software RAID5-be fűzve mentek/mennek egy 24 órában dolgozó servergépben. Azért vettem IBM-et, mert régebben nekem jó tapasztalataim voltak a vinyóikkal, de ez most befejeződött, méghozzá nagyon!

Visszatérve a történethez: augusztusban megvettem, korrekt és legális úton egy normális nagykerből, ismerős kiskeren keresztül, 3 év garival. Vehettem volna 5 éveset is, de az kicsit drágább volt és akkor az számított. :) a gépbe.

A második vinyó ugyanazon a partíción február elején lett badblockos. Itt nem részletezendő problémák miatt egyelőre hagytam a gépben, a RAID miatt kifele ez úgysem érződik. Mindenesetre a Linux kernel a tömböt újraépítette, birtokba véve az egyik IDE vinyón az ehhez a tömbhöz hozzárendelt hot-spare területet.

Hidegzuhany: március közepén a harmadik vinyó is az eredeti szériából badblockos lett, totál ugyanazon a partíción, ami ugye azt jelenti, hogy mindhárom vinyónak ugyanazon a helyen hibásodott meg a lemeze.

Ha annó nem rakom bele a két IDE cuccost, akkor most az /usr partícióm hétfő reggelre repült volna, köszönöm IBM! :(( Így szerencsére csak annyi történt, hogy a másik IDE vinyón kijelölt hot-spare területet is felhasználta a kernel.

Éppen ezért mindenkinek szeretném felhívni nyomatékosan a figyelmét arra, hogy a jövőben az IBM DDYST-18350-es típusú high-end serverwinchestereit kerülje, mint a pestist, mert nagy esélye van szívni vele, folyamatosan!

Köszönöm, ha végigolvastad és remélem, hogy sikerül ezzel a fórumtémával pár embert legalább a hasonló szívásoktól megmenteni.

Aktív témák