Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulku
veterán
válasz fericske #1515 üzenetére
Nézd nekem is vannak ilyen teszt zenéim, de számtalan esetben felfedezem, hogy nem támaszkodhatom kizárólag rájuk (pl egy füles hangolásánál) mert megtéveszthet...
Ebben az esetben, megnéztem pl az adott számot az elkészült wireless fülesemmel és semmilyen visítást, torzítást nem fedeztem fel (pedig messze van a hájendtől, az biztos)...viszont mivel ismerem pár számukat azért elmondhatom hogy ezeket innen onnan kevergetik a srácok (Two steps...) tehát nagyjából borítékolható, hogy azok véreznek el itt, amik ezeken a frekiken érzékenyek...és épp lehetséges, hogy nem egy nagy szám az adott füles-fejes, de épp itt vissza van véve az adott tartományon és szépen átmegy a teszten, sőt még jól is szól a többihez képest...Nyilván meghatározó az adott hangszín, az hogy milyen karakterisztikára van hangolva, mire érzékeny, mit tud nagyon jól...stb...
Egy sok armatúrás fülesnél pl ahány változat, annyiképp vannak hangolva...ugyan olyan armatúrák, ugyan azzal az elhelyezkedéssel, csőhosszal, damperrel, ha egyetlen kondit kicserélünk akár 2-300 nF-dal eltolva, visszahat az egész rendszerre és teljesen más hangképet kapunk...nyilván az eleve rosszul hangolt torz rettenetekről nem beszélek, de a te esetedben pl az illesztéseket is figyelembe kell venni...még ha az egy 10000 fontos szörnyről szólal meg, akkor is...különösen ha a meghajtó egység a QP1R volt...Egyébként jó lehet ott lebegni az őrület közepén...egyszer majd kipróbálom én is talán...itthon ilyen sohasem lesz, a hifi vagy hájend show egy vicc ebből a szempontból...egy fejest nem tudsz meghallgatni, akkora hangzavar van, szól a zene mindenhonnan...na meg itt - ahogy írtad is - volt felhozatal rendesen....
-
darvinya
titán
...itthon ilyen sohasem lesz, a hifi vagy hájend show egy vicc ebből a szempontból...egy fejest nem tudsz meghallgatni, akkora hangzavar van
Talán, mint nagyobb hangszerboltban lévő csendszoba kellene ott is, csak egyszerűbb csendfülkékkel.
Arról nem is beszélve, hogy legtöbb rendezvényen, azért másra hangolt egységet pakolnak ki, mint amit eladnak.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
válasz darvinya #1552 üzenetére
Ha csak füles-fejes hallgatás van, akkor nincs akkora baj...ott max a zsibongás lehet problémás nyitott fejesek esetén...de egy itthoni mindentbele rendezvényen ezerrel szólnak a hangfalak mindenhonnan...ráadásul volt hogy a hangfal mellé tették le a nyitott Ether-C-t...na azt hallgasd meg...
-
fericske
addikt
Az biztos, hogy csak erre nem lehet támaszkodni, és csak ez alapján én sem hangolnék be semmit.
De én akkor is tanulságosnak tartottam ezt a tapasztalatot, és továbbra is alkalmazni fogom ezt a tesztet.
Az is biztos, hogy kevés ez a teszt, de többre egyszerűen nincs idő. Két teljes nap és kb. egyharmada így is kimaradt a cuccoknak.
Kipróbálni amik engem érdekelnek és próbálni találni, felfedezni olyasmiket aminek a topik is hasznát veheti...
Ez a teszt eléggé objektívnak, gyorsnak és hatékonynak bizonyult erre, én úgy vélem.
Ilyen alkalmakra teljesen jónak és elegendőnek tartom.
Meg az egészet meghallgattam mindig, hogyan szól, nem csak a kritikus részt. 2 perces nóta, nem vészes.
És ami rossz, az rossz. Nem fogok nekiállni ott ellenállásokat forrasztgatni, meg átcsövezni dolgokat, nem az én feladatom, hogy jó legyen a végtermék.
Mint írtam, a Focal Clear volt egy tragédia amit produkált, és én máshol beszélgetések közben ezt megemlítettem. Érdekes módon mind azt válaszolta erre, hogy igen hallották már másoktól is, hogy a Clear nem jó. Persze ők maguk "nem hallották", de legalábbis nem ismernék be, hogy más gyártók termékeit is hallgatják.
Az Utopia nekem sosem jött be amit szólt, már a legelső meghallgatásán is pár éve, nekem bántóan szólt. Ez a teszt meg nem szubjektív. Írtam, hogy ők nem voltak fülsértőek az Audeze-zel, egyszerűen csak mostak, amit nekik nem szabadna, ennyi.
Ha a felvétel rossz volna, minden bukott volna.
Az LCD4z-t most hallottam először, több időt kellene adni neki, de már ennyi idő után is az LCD4 le tudott nyűgözni, a 4z meg nem.
A sivítás az végülis a mosás lenne, csak igen, hogyan van hangolva a cucc, de ez épp elég is -> Hatásvadász hangolás, plusz-mínusz.
A te füleseden jól artikuláltan, szépen különválnak a hangszerek és a kórus, hogy közben részletes is marad?
A Meze99C ilyen volt. Meglepően jó. Egy kakukktojás, és ő csak a Qp1r-ről volt meg. A Meze planár meg Questyle CMA800i-ről.
Az AEON-oknál a részleteket hiányoltam, az egész zene alatt, hiába szeparáltak jól. Ők mentek Hugo2-ről is (a nagy Moon dac/amp mellett volt beüzemelve és Questyle CMA400i is volt, ez utóbbit hanyagoltam), mert az világosabb karakterű, több magassal, de ugyanaz volt vele is a végeredmény.
A QP1r csak adat transzport volt, nem meghajtó egység. Optikain ment át a jel, ahogy írtam, jóféle Atlas kábelekkel. Nem a QP1r-ről buktak el az itt tesztelt alanyok.
Keresgéljek szinergiát, hogy talán ott a baj? Nincs száz évem rá. Meg egy kis bizalmat megszavaztam a demósoknak, hogy összeillő rendszereket állítanak fel. Egyedül a Final planárt lehetne a QP1r rovására írni, de ezt is írtam, hogy arra nem volt alkalmam, hogy egy korrekt alávalóról menjen.
Nem, nem. Rendben van ez a teszt. -
akva
tag
válasz fericske #1555 üzenetére
Szerintem se nagyon lehet ennyi idő alatt jobban tesztelni. Persze, ha mindent haza lehetne vinni egy hétre... vagy inkább kettőre...
Meze: szerintem elképesztően jól skálázódik ez a fejes. Telefonról elfogadhatóan szól. Aláteszel egy Dragonfly-t, és többet mutat magából. Alápakolsz egy Chord Mojo-t, és szárnyakat kap (itt nagyon számít a jó szinergia).
Aztán rárakod egy komolyabb otthoni rendszerre, és mikor véget ér az album, csak ülsz percekig a csöndben, és azt mondod, "köszönöm, hogy hallhattam ezt".
Kíváncsi lennék, van -e még benne valami.
Usbridge -> iFi Nano -> Tabla -> Metrum Octave DAC / Chord Mojo -> Pointe 672SE / tmp Ant -> Vandersteen 2ci / Amiron Home / RHA T20 / AudioQuest kábelek, iFi tápok
-
fericske
addikt
válasz gianni85 #1556 üzenetére
Two Steps From Hell - Run Free
A végén bejön minden a zenébe. Ott arra kell figyelni, hogy a klarinét szépen elváljon a női kórustól és mellette egy tuba és jól hallható legyen már ez közben is.Eszembe jutott, hogy az N5005-öt hallgattam még Dekoni szivaccsal, mert nem tudtam szigetelést elérni a saját szilikon bogyójával. Erre a problémára sokan panaszkodnak, mondta az AKG demózós úr.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz fericske #1558 üzenetére
Válaszom csak annyi, hogy itt azok nem véreznek el, amik sötétebb hangolásúak és kevésbé pregnáns középmagasakkal rendelkeznek...na az én CIEM-em vagy a Meze épp ilyen...de nem akarok polémiát szítani, természetesen mindenkinek a maga keresztje...
Elkészült a Muse CIEM, de gondolkodom, hogy szétszedem és a TWFK-t kissé feljebb tolom, kiszedem a dampert, a DTEC-et lefojtom 4700-al és kap egy Tocos potmétert (Layla, Angie) majd mindkét oldalra bebiggyesztek középnek két RAB-ot piros damperrel és egy másodrendű low-pass filterrel...ez még épp beleférne...persze nem vagyok normális, de ilyen ez a szakma...
-
fericske
addikt
Én sem akarok, tisztában vagyok vele mit akarsz mondani.
Csak hát arra meg ott van a T60RP ellenpéldaként. Az ő karakterébe nem fér bele a sivítás, de mégis összemosta a kórust a klarinéttal, egyformán a QP1r-ről és a Heritage dac/amp-ról. Ez a Heritage szekciónál volt, és közben megint eszembe jutott, hogy szépen teljesített a TH900MK2 is, szintén ez utóbbi két forrásról, pedig nála nem kell keresgélni a magas szekciót.
Mindegy. Ki fogunk tartani az álláspontjaink mellettJól néz ki a cuccod. Jövőre akár "exhibitorkodhatnál" vele a CanJam-en. Nem viccből mondom, teljesen komolyan.
Lefotóznád úgy, hogy a füledben van?
Neked ugye nagy kagylózód van. Van rá esély, hogy kissebb fülre is elkészülhessen ez a project?[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz fericske #1563 üzenetére
Kisebb fülre esélytelen...az akku miatt...oda erato apollo kell, vagy vmi kisebb szerkezet, akku...abban sokkal kisebb akku van 12 mm-es ebben pedig 16 mm-es...hatalmas különbség...
Darvinya: nem baj, sőt gondolkodom hogy eleve lepattintom az acél gyűrűt az mmcx apáról...elég csabeledugni és tölti, nem kell belepattannia...ide csak nyugvó helyzetben lévő kontakt kell nem lesz töltés közben mozgatva....
-
darvinya
titán
Nem gyűrűvel van gond, hanem magával közép kapcsolattal.
Mint tudod ez antennához lett kitalálva, ami inkább feszültségre van kitalálva nem áramra.
Pont áram miatt adja meg magát hamar, mert max. 0.5mA huzamosabb terhelésre tervezték.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
MMCX csatlakozónak mindnek ugyanolyan csatlakozása van.
Nem forrasz rész, ami enged, hanem csatlakozás.
Áram hevíti az anyagot, pont emiatt mennek tönkre microUSB csatlakozók is, és korlátozza 1.4A-re átvitelt (bar már ekkora áramon is hamar feladja csatlakozó).Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
Szóval 3 nap folyamatos őrület, némi készpénz és irgalmatlan gondolkodás után történelmi pillanathoz érkeztem...nyilván nem nyugodtam míg a Layla és a a wireless nem lesz közösítve....hát íme...a számomra eddig hallott magasan legjobb wireless hang...nyilván nem a vezetékes Layla, de sok tekintetben hasonlít, így nyilván nekem ez már elég....
Nos a teljes összeállítás után az össze vissza álló vezetékek miatt tapasztalható kapcsolódási problémák megszúntek, csak a Bragi esetén tapasztalható időnkénti egyik fél kihagyás tapasztalható...a hardver egy Erato Apollo7 lett, mert baromi kicsi (sajna ezért 50 maH akkuval...így hihetetlen kínlódás után belevarázsoltam a testbe...persze át kellett rendeznem, gondolnom az egész Layla belsőt....de sikerült...és a lkapott hang kárpótol...
Az apollo szerintem elmarad a Muse5-től térben és egyenletességben, a magasakon állítani kellett, kapott egy 4,7 ohmos ellenállást, így már tökéletes...ez a jó ebbena hármas Layla felépítésben...
De persze van egy kis üröm is....tehát a 2-3 óra eredeti üzemidőt a Layla erőteljesen redukálja...szerintem max 1,5 de inkább 1 óra....munkába oda-vissza tökéletes...de egy hosszabb vonat útra vinnem kell a Muse5-ből készített CIEM-et...bár azt most fogom igazán górcső alá venni és felturbózni...
Hát ennyi....izomláz van a nyakamban, annyit nyomorogtam...
Na még a finis hátravan, de igazolásképp....
-
fericske
addikt
válasz darvinya #1572 üzenetére
Lehetne fülkampós is. Attól még mindig pure wireless.
A kampó fül mögötti részébe mehetne nagyobb akksi, a fülben lévő részben meg több hely maradna a hangtechnikai játszadozásoknak. Pl. akusztikai a DD-nek stb.Pár éve olvastam, hogy a hadiipar grafit alapú akkumulátorokon dolgozik, amik jelentős súlycsökkenés mellett sokszoros üzemidőt hozna. Aztán, hogy ez mikor lesz elérhető a konzumer piacon....?
-
darvinya
titán
válasz fericske #1573 üzenetére
Már van, ugyanúgy LiFe is.
Az is egy lehetőség, s még 300mAh is belefér és stabilitás is jobb lenne.
Csakhogy fülkapónak méretezhetőnek kell lenni, vagy állítható csatlakozású, amit legtöbb felhasználó játéknak nézné (sokat állítana), ami hamar tönkre megy.
Mert masszív kivitelezés súly és méret többlettel jár.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz fericske #1575 üzenetére
Nem lenne rossz, csak félő hő hatására mennyire fog nyúlni és csavaró hatás ellen miként fog védeni.
Ugye a használok ellen minden lehetőséget ki kell zárni, hogy ne legyen baleset veszélyes és megfeleljen bizonyos szabványnak.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tulku
veterán
válasz fericske #1573 üzenetére
Sheratan is felvetette ezt a lehetőséget....de ekkor már - mint ti is írjátok - egy plusz toldás, kényelmi állítgatás, hordozhatóság....stb ...lépnének a képbe...ezt az 1 óra körüli békát le kell nyelnem, a mini töltőjét eszkábálom és zsebben nálam lesz állandóan, így bizonyos helyekre megérkezve azonnal tölthetem...ez több órás tevékenységek esetén jelenthet gondot, ott a másik erato átépítés lép majd képbe...vagy végsó esetben a Bragi, annak ugyanis 5 óra az üzemideje ...nyilván nem ezzel a hangminőséggel...
-
bucsher
őstag
Van egy eladó U6 Moszkvában.
Nem jár arrafelé valaki?In the pipe - five by five!
-
Tulku
veterán
Kissé kikészített a Layla projekt, most jövök helyre ...de az eredmény kárpótol...valahogy mindig a Layla hangját hallom, persze tudom, hogy tudna ez sokkal jobban is szólni, de perpill ez az egyetlen miniatűr szerkezet a világon ami meghajtja...
1 és háromnegyed órát bír...de a töltője nálam van folyamatosan, így minden érkezési ponton tudom tölteni...
2-3 óra közötti értéket realizáltak teszteknél, tehát nem szívja számottevően jobban a 12 armatúra az energiát, mint a pöttöm DD...ami mellesleg rettenetesen V hangképet adott, bár nem volt hallgathatatlan...Na most lehet Falcon BA és DD fülesei lesznek soron...mit lehet a kínai izékből kihozni...
-
s4tch
veterán
Te jó ég.
-
∂яσнυη
senior tag
Persze. Nagyon jó áron volt, azért is gondoltam, hogy miért ne. Amúgy is hiányzott már valami ami szórakoztató útközben is(én vagyok az earbudos gyerek,aki még a júliusi összejövetelen volt, ha emlékszel).
Téged csak azért írtalak, mert te linkelted anno a dx50emet. De az is jó deal volt. A következő a forráscsere lesz valamikor...Úgy tűnik még maradok egy darabik hordozható vonalon. Az asztali rendszer még várat magára. Meg hát még tanulás fázisban vagyok, nem engedhetek meg bármit magamnak.
-
s4tch
veterán
Használd egészséggel! Nekem két fenntartásom van a típussal: a középmagas kiemelése nem tudom, mennyire fárasztó hosszú távon, és nem cserélhető a kábel. Amúgy még mindig az egyik legjobb hang, amit hasonló műfajban hallottam: gyors, transzparens, részletes, és maga a füles is kényelmes, jó minőségű. Ezért az árért nagyon jó vétel volt.
-
fericske
addikt
Talán érdekes lehet valakinek.
Tsumbay Truly Wireless earbuds - Youtube review
Ebay -
vicze
félisten
válasz fericske #1589 üzenetére
Szokásos OEM termék, random minden szirszarok gyártó cégtől.
Nyilván nincs AptX és szokásos kapcsolat probléma mint az olcsó füleseknél általában. A review a szokásos pay to review kategória. -
∂яσнυη
senior tag
N5005 valakinek apróról? 75k
-
törölt tag
Ha valaki esetleg próbálkozó kedvében van, akkor egy ilyet esetleg?
Bár sajna a szokásos probléma, hogy ez is csak aptX-et támogat, sem aptX-HD, sem LDAC
-
fericske
addikt
Ezzel az NFC-s párosítással van valakinek tapasztalata?
Konkrétan ez mit takar? A hangba beleszól? -
vicze
félisten
válasz fericske #1594 üzenetére
Az NFC párosítás annyit takar, hogy átküldi a füles a telefonnak, a BT MAC címét és a nevét, és ez bekerül a telefonba mint párosított készülék. Pusztán ennyi a funkciója.
Azt spórolod meg vele, hogy párosítás módba kell rakni és rányomni a pair gombra, ami sok ember képességeit meghaladja és nagyon nagy erőfeszítés számukra illetve nagyon sokan azt hiszik, hogy minden alakommal így kell csinálni.NFC az RFID szabvány része max. 2-3cm távolságra működő passzív vagy aktív rádió jel ami pár kbyte adatot kékes átvinni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Építő/felújító topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik