Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
-
LOGOUT.hu
Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez a topik a mindenféle hordozható, hangkeltésre alkalmas eszközök kitárgyalására, kibeszélésére és tapasztalatok, vélemények megosztására való olyanok számára, akik kicsit komolyabban szeretnék venni a témát, és érdekli őket a felső és prémium kategória is, vagy csupán a különlegességekre vágynak.
Nem ajánló topik, arra ott van továbbra is a "FÜLhallgató topic", részletes összefoglalóval és ajánlatokkal
-
törölt tag
Igen, ezt már halogatom egy ideje, mert egyrészt elszoktam ettől a fajta írástól, másrészt meg kicsit ki akarom ismerni
Alapvetően szerintem egy elég jó füles, de azért az eredeti ára húzós érte. Jó forrásról elég szép, viszonylag egyenletes hangzása van, jók a driverek benne, gyorsak, precízek, kissé talán hideg (armatúrásan), de szerintem kellemes. Mondjuk XB10-ről a mélyei nem túl acélosak, szub tartomány szinte nincs is egyáltalán, de ha valami izmosabb forrást tesz alá az ember, akkor az is azért jelen van. De elbírna egy extra armatúrát a szuboknak azért. Szerintem.
N40-nél szerintem jobb, feszesebb és precízebb a mélye (XD05-ről, meg mi volt az a másik? Centrance M8?), kicsit világosabb a hangja. Nekem a Primo8-nál is jobban tetszik, nem annyira éles és magasba húzó, és nem olyan száraz azért.Következő lépés a rövidebb kábel lesz, mert egyrészt az a 150 centis kötél, amit hozzá adnak, mindenhogy túl hosszú, másrészt BT modulhoz meg teljesen haszontalan.
-
törölt tag
Az N40 szerintem kicsit olyan buja élvezet kategória, az E70 meg szigorúbb, morcosabb füles. Nekem mindkettő tetszik, de valahogy talán mostanában az E70 hangja közelebb áll a szívemhez.
Tulku: Várjuk szeretettel akkor vicze1 kollégát, ő akar most éppen Tennmak BT kábelt valahogy összedolgozni egy másik cuccal. Amúgy én vevő lennék valami ilyesmi megoldásra, hogy részegységekből összedobálni egy használható kis BT vevőt. Valami olcsó kínai aptx-HD modult rátenni egy DAP-ból kiszedett alaplapra, és megfelelő OPA-t mellé... Nem hiszem, hogy nehezebb lenne, mint a dampereket meg keresztváltókat próbálgatni
-
törölt tag
Persze, nem is azt mondom, hogy indokolatlan a CIEM-ek ára, hanem hogy nekem az sok pénz, annyit nem használnám, hogy megérje kiadni ilyen összegeket.
Amúgy meg ami érdekesség, ha megnézed, akkor a tisztán armatúrás fülesek valahogy mindig drágábbak a hibrideknél. ilyen DD+2BA fülest simán lehet kapni már akár 10 ezer forint környékén is (oké, ilyet, de lehet), de mondjuk egy 2-3 armatúrás kínai névtelen cucc is 2-300$ Alin, hát még a normálisabbak Pedig anyagban nem sokkal több/másabb elvileg.
-
törölt tag
Igen, én is arra tippelnék, hogy a DD kellően egybemossa a hangzást, és az armatúrákat ott csak a vetőcsőbe teszik, ahol nem kell már külön más csövezés mellé. Hát igen, olcsójános megoldás.
Persze azért örülnék, ha elterjednének a jó hangú 3-4 armatúrás fülesek a 200-250€ árkategóriában
-
törölt tag
Egyébként kik csinálnak most értékelhető több armatúrás univerzális IEM-eket? Mármint a nyilvánvaló cégeken kívül persze.
-
törölt tag
válasz #16820480 #33 üzenetére
Illetve Fischer Audio TBA04, közép-centrikusnak mondott tripla BA, utolsó darab.
-
törölt tag
-
törölt tag
Na, most volt időm elolvasni ezt a tesztet. Nem hangzik rosszul, de kicsit azért szkeptikus vagyok, hogyan is képzeljem el a hangját. Ezekből van ilyen demó változat vajon? Mintha olyasmit írt volna a srác, hogy érdemes kipróbálni
Mondjuk a 475€ azért húzós összeg megint csak. Mármint hogy nem akartam ennyit áldozni rá Ha esetleg sikerülne kérni demót, akkor kellene egy F2 - W60 - AF1120 meccset tartani.
-
törölt tag
Hmm, lehet, hogy akkor esetleg kölcsönkérném majd, ha úgy alakul ez a nagy összehallgatás Tudok cserébe küldeni E70-et, bár persze az nem értékazonos. De más nincs a háznál.
fericske: Ha lényegében egy postadíjért ki lehet próbálni, annak nem vagyok ellene Ennyit megérhet, annak, aki nem jut el CanJam és hasonló rendezvényekre.
Mondjuk az ízlésed sem teljesen egyezik az enyémmel, így még elképzelhető, hogy nekem bejönne, de nem is hallottam igazán sok felső kategóriás fülest eddig még. És azokból is a legtöbb az nem olyasmi volt, amikről te írtál, úgyhogy még nincs meg a koordinátarendszer, hogy a véleményed el tudjam helyezni -
törölt tag
Ők valószínűleg úgy gondolták, hogy ez a cucc olyan jó, hogy fejhallgatókat fognak bele dugdosni az emberek, azoknál meg népszerűbb az XLR kábelezés.
Tulku: Laylán az inkább micro-XLR lesz szerintem, a mini az kb egy centi vastag, például a Q701-en van a fejes oldalon olyan csatlakozó.
-
törölt tag
Szerintem nem kell QC chipset az aptX-hez, ott az új Huawei telefon, abban is van, pedig Kirin a SoC benne. Elég lenne a licencdíjat kifizetni. Illetve ugye LDAC is jó lenne, csak ahhoz még eszköz kevés van egyelőre.
De a streaming lejátszás tényleg nagyon hiányzik manapság. Ott a teljes Cowon paletta, tök jó cuccokat csinálnak, de mind saját oprendszer, és nincs semmilyen streaming támogatás Ilyen szempontból jobban megéri valami olcsó okostelefon + USB DAC, bár az méretben nagyobb, de legalább működik.
Nagyon átalakulóban van ez a piac jelenleg, ahogy felvirágzott a high-res DAP üzlet, úgy kb párhuzamosan jöttek a streaming szolgáltatások, és még nem igazán jöttek rá, hogy ezt együtt kellene csinálni (high-res streaming+offline letöltés a DAP-okra). Van néhány androidos lejátszó ugye már, de amiket eddig próbáltam, azok nem igazán tudták még jól megoldani ezt a feladatot.
-
törölt tag
-
törölt tag
Hát igen. Itthon van asztali DAC/amp, kicsit pazarlásnak érezném, ha út közben is lenne egy hasonló árú és értékű cucc. Itthonra viszont nem tudja kiváltani egy DAP számomra a láncot, mert nincs elég bemenet-kimenet rajtuk.
Érdekesség amúgy, amit most vettem észre: ment a zene a telefonról Spotify offline -> aptx-HD -> XB10, és közben odatettem még pár albumot letölteni. Az tűnt fel, hogy iszonyat lassú a letöltés, 5 perc alatt kb 10 dalt szedett le (az amúgy 500mbps interneten). Kikapcsoltam a BT-t egy kicsit, azonnal begyorsult, és 1 perc alatt leszedte a maradék 50-60 számot. Szóval eléggé nagy sávszélességet használ ez az aptX-HD, és nem nagyon fér meg mellette Wi-Fi sem.
Az lesz ennek a technológiának a halála, hogy ha mindenki ezt használ a buszon, akkor a főre eső sávszélesség olyan pocsék lesz, hogy nem lehet majd zenét élvezni vele. -
törölt tag
-
törölt tag
Ne viccelj már, ez használhatatlan méret...
Majd ha mondjuk AP60 vagy Shanling M1 méretben csinál valaki egy vevőt, jó lesz műanyagból is a súly miatt, kijelző nélkül, AK4490-nel, meg normális végfokkal, aptX-HD és LDAC támogatással. Amúgy ha ilyen drága az aptX, akkor az jót tehet az LDAC terjedésének, bár nem tudom, hogy az LDAC-ot támogató adó/vevő chipek hogyan vannak.
-
törölt tag
Önmagában ezzel egyet is értek, de ellenben azt is nézd, hogy telefon oldalon most minden új androidos telefon már ott lesz*** az LDAC, mivel az Android 8.0-ban ingyen és bérmentve benne van.
*** - Mármint ha a gyártó ki nem veszi szándékosan, ami oltári baromság lenne szerintem, de láttunk már ilyet.
Bodz: Nem olyan ördöngösség ez azért. Mindig a Shanling M1-et hozom fel, annak a teljesítménye nekem elég lenne kb, és kijelzővel is hozza az ilyen 8-10 órás lejátszási időt. Akkor kijelző nélkül simán lehetne ennyi, még kicsit nagyobb teljesítménnyel is. Plusz nem kell bele tárhely, meg SD foglalat meg kijelző, egy rakás helyet megspórolnak ezzel.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem garancia, de egy jó alap lehet Sokkal kevesebb olyan cuccot hallottam, amiben mondjuk Cirrus vagy akár Sabre volt, és tetszett, mint amiben AKM vagy Burr-Brown. Igen, ez a gyártók által kialakított hangkép miatt is van.
Amúgy melyikre gondolsz, ami ilyen, csak 4375-tel?Közben bekerült a linkJól néz ki alapvetően, de miért kellett oldalra tenni a jack dugaszt?!?! Mondjuk úgyis csak novembertől lesz kapható.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nézd, úgyse kapható jelenleg, majd valamikor novemberben talán szállítják, ha nem megy közben csődbe a projekt, és nem lépnek le a pénzzel, és nem csúsznak amúgy is egy évet vele. És persze első körben csak azoknak, akik előfizettek már rá, amit most nem lehet jelenleg, hiszen lezárták a projektet. Szóval valamikor a ködös jövőben talán elérhető lesz Addigra talán jön egy XB20 is, amit meg csak simán megrendel az ember.
-
törölt tag
Mondjuk ha lenne egy elfogadottabb platform, és jobban elfogadnák az emberek a crowdfundingot, akkor nem lenne rossz dolog, mert egyfajta piackutatás, hogy mennyi vevő van az adott termékre, mielőtt egyáltalán nagy erőforrásokat ölnének bele. És így egy pár embernek ugye előre eladnák lényegében. És nem kellene a marketinges csapat találgatásaira hagyatkozni.
-
törölt tag
Hordozható cuccoknál szerintem sok esetben nincs is igazán erősítés, mert maga a DAC is lead olyan 2 Vrms körül, csak szabályozni kell valamilyen végfokkal, hogy milyen hangerő jöjjön ki az analóg kimeneten. Asztalinál teljesen más a helyzet, de azok jóval nagyobb teljesítményű cuccok.
-
törölt tag
64audio U8 és U10 massdropon, ha valaki pont most akarna venni.
-
törölt tag
+1
Engem sem nyűgözött le. Az lehet, hogy egy fél millás DAP-ról jobban szól, de aki annyit kiad DAP-ra, az már nem hiszem, hogy meg fog állni 150$-os fülesnél. Árkategóriában hasonló forrásról meg olyan "meh" hangú, kicsit nekem a mélyközépnél volt egy hupni benne, ami teljesen összenyomta a teret, illetve steril a hangja, nem dögös, nem pattogós, hanem csak olyan lapos.
A Primo részletesebb, de szerintem ezt részben csak a magas kiemelésnek köszönheti. Az E70 nekem jobban tetszik, még akkor is, ha nem megy le olyan mélyre, de ameddig lemegy, addig organikusabb hangot produkál, hiába egy BA-val kevesebb. W40 és még a W30 is szerintem sokkal szerethetőbb és jobb hangot ad, még talán az UE900S is, csak az kényelmetlenebb.Anyagminőségre meg hagyjuk is a B400-at, mint valami fröccsöntött gagyi kínai gyerekjáték. Oké, könnyű, és jól ül a fülben viszonylag, de tapintásra szörnyű
Ettől függetlenül 150$ nem sok érte végül is. Aki megbarátkozik ezzel a hangzással, vagy nem restell mellé megfelelőbb forrásra áldozni, annak jó vétel lehet. -
törölt tag
Elvileg az aptX is dinamikusan vált az éppen elérhető sávszélesség függvényében a HD és sima között, bár OP5-ön úgy van megcsinálva, hogy egy menüben kiválasztod, és gondolom azt kényszeríti
Kíváncsi vagyok én is az LDAC-ra, de egyelőre telefon sem sok támogatja, amíg nem jönnek az Oreo cuccok, és hát füles oldalon sincs nagyon eleresztve a piac Kellene olyan modul, mint az XB10, csak LDAC támogatással. Ezek a nyak körüli, meg onnan egyenes kábelvezetésű cuccok nem jönnek be.
-
törölt tag
Annyira nem kínlódás az. Oké, kell figyelni az üzemidőre, de őszintén szólva nem nagyon szoktam 4-5 órát egyfolytában zenét hallgatni, közte meg belefér egy töltés. A hangminőség pedig már egész korrekt tud lenni. Ha azt elképzeled, hogy egy értelmes DAP-ot meg lehet oldani egész kis méretben (Shanling M1 alig nagyobb egy gyufásdoboznál), és abba kell kijelző, meg egyéb cuccok, amik egy BT modulnál nem. Ha valaki fogná az M1 belsejét, megcsinálná kijelző nélkül és LDAC támogatással, most venném is meg (és árban sem lehetne szerintem az M1 felett).
Nem akadok bele a kábelbe, nem törik meg, sokkal kényelmesebb a telefont is használni, amikor nem lóg ki belőle semmi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem összesen a farzsebbel van gondom, ott nincs jel, ha tágas kültéren vagy (nincs honnan visszapattanjon a jel). Ezt simán megoldja egy első-oldalsó zseb, kabátzseb, stb. Szerintem nem téma annyira. Ha szakadozna, az engem is őrületbe kergetne, de erről szó nincs, csak nem szabad teljes takarásba tenni a két eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest