Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Pitterix: Gyógytorna
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Lupi00
üzenetére
A GND és az L bemenet meghajtja a jobb kimenetet is.
A GND nem hajt semmit, mert az a GND, vagyis a közös viszonyítási pont.
Anélkül megy a jobb fele, hogy be lenne kötve.
Ilyen trükköt én is tudnék csinálni, ha rosszul kötném rá a hangszórókat. Például közösnek hinném az egyik mínusz jelet (ami persze nem igaz).
Van értelme a kimenetnél hidalni a végfokon?
Kétszer is leírtam, hogy ennek híd az alapkapcsolása, a hangszórók bekötési rajzát is megadtam. Pont úgy kell bekötni hídba, ahogy a rajzon szerepel.
Ha GND-hez képest kötnéd a hangszórót, akkor egy DC-leválasztó kondenzátorra is szükség lenne, de egy kimenetről fele teljesítményt kapnál csak. Ez az, aminek nincs értelme.
-
PHM
addikt
válasz
Lupi00
üzenetére
"Ha a bluetooth kimeneteinek földjeit egyesítem a közös bemenet miatt, elhalkul."
Kezd kaotikussá válni a helyzet.
A legjobb az lenne, ha lerajzolnád, mit és hová kötöttél.
"Van értelme a kimenetnél hidalni a végfokon?"
Nincs, mivel eleve hidaltak a kimenetek.
De ezt már többször is említették előttem... -
PHM
addikt
válasz
Lupi00
üzenetére
Korábban mintha nem ezt mondtad volna.
Mindegy, a lényeg, hogy a jelet közvetlenül a végfok bemenetére add.
Ily módon, és helyesen bekötve rendben működik?
A bluetooth fülhallgató vevőre később térjünk rá.(#46653) Lupi00: Haladjunk sorjában, egyszerre csak egy problémát
vess fel, ha lehet, mert el fogunk veszni a részletekben.
Amúgy, ha 1x6 ohmra gondoltál, a válasz: Nem. -
Kernel
nagyúr
válasz
Lupi00
üzenetére
Nem nagyon lehet így értelmezni, de talán épp az a gond, hogy rosszul kötötted be, csak azért nem ment még tönkre, mert jó a védelme.
Kimeneten nincs közös test, földfüggetlen kimenete van, a sztereó modul 4 db végfokot tartalmaz, ami hídba van kötve, annál jobban már nem lehet.
Nemrég is szerepelt a topikban:

-
Kernel
nagyúr
válasz
Lupi00
üzenetére
Az már alapból hídvégfok, hiszen csak így lehet elérni, hogy mindössze 5 V tápfeszültségből, 4 Ω terhelésen kihozható legyen annyi teljesítmény. Főleg USB-táplálású hangszórókhoz lett kitalálva, de természetesen bármire használható.
Én egy LCD TV-be építettem be ilyet, annak tönkrement végfoka helyett. Nem érzékeltem minőségi problémát, a maga kategóriájában kifogástalanul szólt.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Pentax DSLR topic
- Napelem
- NiMH akkumulátor
- Ipari mennyiségű szuperszámítógéppel dagasztaná az AI lufit az USA
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Energiaital topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2017 CTO iMac 27" 5K - i7 4,2 GHz, 32 GB RAM, 512 GB SSD, Radeon Pro 580, Magic Mouse+ Numpad Keyb.
- Újszerű ERŐMŰ Lenovo P1 G3 (4K Intel Core I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- ERŐMŰ Lenovo Thinkpad P1 G2 Workstation (Core I7 32Gb 1 Tb 4Gb Nvidia 4K kijelző) laptopom eladó!
- Macbook Pro 16 A2485 EMC 3651 27% 16" Retina XDR IPS M1 Pro 32GB 500GB magyar vbill gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Macbook Pro 2019 // i9 // 32GB / 2TB // Számla+Garancia //
- HP 16 Elitebook 860 G9 WUXGA IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold