- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
ekkold #86809 üzenetére
Életvédelem:
már gyerekkoromban is próbálkoztam egy tranzisztoros áram szaggatással, hogy aztán trafóval megnöveljem a feszültséget, fénycsövet próbáltam hajtani, vagy nixi csőhöz, vagy glimm lámpához kellett. Párszor bele is nyúltam, rázós élmény volt, de jópárszor már bele nyúltam a 230-ba is figyelmetlenség, vagy hülyeségből, vagy villanyszerelés közben, eddig még meg vagyok !
Igaz, már rég nem vagyok gyerek, a középkorú szervezet már lehet jobban zokon veszi a megpróbáltatásokat, azért köszi a figyelmeztetést.Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
ekkold #86809 üzenetére
Szevasz
Tényleg, most már emlékszem erre a PC trafós, kompakt fénycsöves kapcsolásra, régebben találkoztam vele, de mostanában sosem dobta fel a kereső, valszeg másképp kerestem, de ez is jó lehet !
Köszi a hasznos infókat, így már sok mindent értek, amit tapasztaltam a kísérletezés során !
Szóval akkor az önrezgő és egyszerű oszcillátoros kapcsolások sosem lehetnek biztosak, pláne magas frekvencián, könnyen felborul bennük az egyensúly és akkor elszáll az áramfelvétel, ... meg vele egy-két alkatrész is !
Az IR-es FET meghajtó kapcsolás alkalmas nagyobb teljesítményre is, ha a FETek és a trafó bírja ?
Én is kétszerezővel gondoltam használni az ATX trafót, eredeti tekerccsel, csak odáig nem jutottam, hogy szólóban megfelelően működjön, meg legyen stabilan a 110-115V körüli feszültség, a kétszerező csak ez után jöhetett volna.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest