- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ekkold #86131 üzenetére
Nemrég én is ilyennel szembesültem, alig párszor használt botmixer alsó siklócsapágya elkezdett száraz, zörgő hangot adni. Érezhetően folyadék szivárgott bele. Ha így használják, hamar szét is koptatja, kinyírja magát.
Szétszedni nem lehet, az alsó korongnál be van ragasztva örökre. Itt a képen nem látszik, de a tengelyen van egy lágy szimmering, így kenőanyag nem megy be. (Víz hogyan ment bele, az is lehetséges, hogy egy rosszul sikerült mosogatás közben és / vagy a szimmering is átengedhet.)
Ezért azt találtam ki, hogy függőlegesen felállítva, a tengely felső vége oldalán folyattam le egy kis Oxett A2 szilikonolajat. De úgy trükközve, hogy a szűk rés mellett képes legyen befolyni. Sikerült is, ezután alul ki is szivárgott némi rozsdás anyag, amit lemosattam önmagával.
Az Oxett A2 élelmiszerbarát, mézhez hasonló állagú anyag. Nevezik ugyan zsírnak is, de fizikailag folyékony.
Utána készítettem hozzá egy triac-szabályzós hosszabbító-féleséget, amivel lágyan indítható. Van egy szabályozatlan nagy turmixgép is, ahhoz is jól használható.
-
pjen
félisten
válasz
ekkold #86131 üzenetére
Ha a mai gépek, berendezések is 50 évig tartanának, tele lennénk munka nélkülivel. Nézzél meg egy 50 éves mosó gépet, egy finom mechanikai remek például a program kapcsolója. Most egy motor, dob, inverter és egy mikro számítógép. Az árakról még nem is beszéltem. Mikor a Hajdú energomat mosógépet megvettem, közel fél éves fizetésem volt. Most kettőt tudok venni egy havi fizuért. Egy fúró gép is simán volt egy havi fizú, most elhanyagolható az ára.
Új hozzászólás Aktív témák
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Samsung Z Fold 6 - Navy - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest