- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #77353 üzenetére
Lehetőségekhez mérten keresek is de mivel nem szakmabeli vagyok hanem inkább műkedvelő laikus így sokszor igen nehéz kibogarászni a helyzetet.
Ma felnyitottam a műhely elosztót hátha látok ott valami számot, de annyira kevés látszik ott is a vezetékből hogy reménytelen. Ezért megmértem tolómérővel de ha a rézvezető átmérője változhat akkor ilyen alapon a szigetelés is.
A mérések szerint 11mm az 5 érrel ellátott kábel legnagyobb átmérője, benne az egyes vezetékek pedig több mint 3mm és próbálom egy katalógusba azonosítani hogy végül mekkora.
A vezetőket még nem sikerült, mert pl. a H07V-U 450/750 V kódjelű vezető 1.5verzióban 2.8mm 2.5verzióban 3.4mm én meg erős 3mm értéket mértem. De ez egy önmagában levő vezeték a katalógusba, vagy ugyanaz érvényes ha többeres kábelben fut?
A legnagyobb átmérő ami 11mm, sem adja ki mert 5x1.5 10.3mm míg 5x2.5 12.1mm ha az NYM 300/500V kódjelű vezetéket nézem.
Viszont az NHXMH 300/500 V kódjelen egyezés van, merthogy az 5x2.5 a katalógusban is pontosan 11mm átmérőjű és tűzben kedvezőbb tulajdonságú. Mivel továbbra is szakember építette, már csak nem hülyeségből dobott rá 25A biztosítékot még a legvégére is? Mert az ág közvetlen az elején is egyszerre kapcsolható 3fázisú 25A biztosítóval és a mellékhelyiségben ahol fűtök is lehet de ott már csak egyenként.
További megfigyelés, hogy a fűtendő helységben van egy saját szabványú 3x1.5mm2 épített lengőkábel amit közepes fogyasztókhoz (pl. porszívó, vagy kis hősugárzó) terveztem és használok sikeresen, annak az átmérője tökéletesen egyezik a korábban 1mm2 átmérőre saccolt kis vezetékkel. Nem hinném hogy a sodort vastagabb lenne a tömör vezetéknél úgyhogy elképzelhető hogy még is 2.5mm2 a rendszer és csak az új fűtőtest igen vastag kábele zavart meg? Arról most már tudom hogy a mechanikai védelem miatt olyan vastag 1.5ös létére.
A villanyos majd jön valamikor mert lesz dolga a környéken, de addig is jó lenne nyugodtabbá lenni
-
törölt tag
válasz
PROTRON #77353 üzenetére
Az összes átfolyó áram eredője mindig zerus, ergo a nullán folyó áram maximuma nem lehet több mint bármely fázis maximuma. Vagyis tök mindegy ebből a szempontból, hogy 3 vagy 4 vezető amin az áram folyik.
Viszont minél több vezető van egy térben (védő föld nem játszik mert üzemszerű áram nem folyhat rajta) annál kisebb lesz a vezetők terhelhetősége, a hő leadás problémája miatt .
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen autót vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest