- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Argos: PH!arckép
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Valamikor volt a kezemben hasonló, a hegy kiképzése elektronikai célra, panelokhoz nem fekszik olyan jól, mint a cseh páka hegye, vagy inkább rosszul.
Tartós hegyem van egy lengyel pákához, ez sem volt sokat használva, mert hajlamos izzani, nem lehet olyan jól érzékelni, utána meg már ledobja az ónt. Először csak a felső részen, tehát ahol nem forrasztunk vele, később az egész felületen.
Másik pákához is rendeltem inkább rézhegyet, mert meguntam, hogy túl gyakran oxidálódik.
Pedig van rá módszer, ónozott lemezen (árnyékolólemez, konzervdoboz stb.) ónnal, gyantával forgatni, koptatni, úgy lejön az oxid és felveszi az ónt. De nem tart sokáig. A rézzel meg öröm forrasztani. Tart, ameddig tart, ezt a pákát úgyis csak ritkábban használom.
Blankolót sem használok, készülékjavításhoz nem kell, egyebet megoldom a hagyományos módokon.
(#62864) Doki16
Lehet is, meg nem is. Ha zárlat van, akkor ki kell venni, utána derül ki, hogy a dióda zárlatos, vagy valami más. De nem csodálkoznék, ahogy írtam, hiányzik az impulzuskorlátozó, így ki is nyíródhatott valamelyik dióda.
Annyiból jó, hogy ilyen zárlatba menő diódák megvédik a többi áramkört a károsodástól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- Háztartási gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Cyberpunk 2077
- VR topik
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- L13 Yoga Gen4 13.3" FHD+ IPS érintő Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 256GB NVMe IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elite x2 1012 G2 Touch 2-in-1 LTE/4G Win10 Tablet billentyűzettel/Notebook, üzletből, garanciával
- Nitro AN515-57 15.6" QHD IPS i7-11800H RTX 3070 16GB 500GB NVMe gar
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest