Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Valamikor volt a kezemben hasonló, a hegy kiképzése elektronikai célra, panelokhoz nem fekszik olyan jól, mint a cseh páka hegye, vagy inkább rosszul.
Tartós hegyem van egy lengyel pákához, ez sem volt sokat használva, mert hajlamos izzani, nem lehet olyan jól érzékelni, utána meg már ledobja az ónt. Először csak a felső részen, tehát ahol nem forrasztunk vele, később az egész felületen.
Másik pákához is rendeltem inkább rézhegyet, mert meguntam, hogy túl gyakran oxidálódik.
Pedig van rá módszer, ónozott lemezen (árnyékolólemez, konzervdoboz stb.) ónnal, gyantával forgatni, koptatni, úgy lejön az oxid és felveszi az ónt. De nem tart sokáig. A rézzel meg öröm forrasztani. Tart, ameddig tart, ezt a pákát úgyis csak ritkábban használom.
Blankolót sem használok, készülékjavításhoz nem kell, egyebet megoldom a hagyományos módokon.
(#62864) Doki16
Lehet is, meg nem is. Ha zárlat van, akkor ki kell venni, utána derül ki, hogy a dióda zárlatos, vagy valami más. De nem csodálkoznék, ahogy írtam, hiányzik az impulzuskorlátozó, így ki is nyíródhatott valamelyik dióda.
Annyiból jó, hogy ilyen zárlatba menő diódák megvédik a többi áramkört a károsodástól.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3311
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ipad Pro A1709 64GB és 256GB Retina 2K cellular
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest