Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Alza+ Megéri?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A kérdés...
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kernel
üzenetére
Köszi a korrekt választ!
Én is úgy veszem ki, hogy 15V-ig elmehet, de eddig még nem ért el, 14,4V körül megállt. Igen, a kapacitás tizedével lehet max tölteni, de gondoltam úgyis ráérek, és ezért elkezdtem 100mA-rel, így ment 2 órát, majd felvittem 300mA-re, megint 2 óra, és végül 500mA-rel töltöttem, na itt kezdett el pattogni kicsit, aztán inkább lekapcsoltam.
Azt tudtam, hogy a savas akksiknál normális, ha pezsegnek kicsit, de ilyen gondozásmentest még nem töltöttem, aztán nem akartam leégetni a házat...
Ezt a cellánkénti töltést én nem állítgattam, szerintem nem is lehet földi halandónak. Egyáltalán, hogy tudja mérni, hiszen itt az egészet látja egyben.

Kapacitáslimit alapból 30Ah, de fél óránként figyeltem, mennyi ment bele, ezért nem foglalkoztam ezzel. Eddig 1,5Ah-t töltöttem bele összesen (ezt így mondják?), és már kezdett visszaesni a töltőáram 500mA-ről 300mA-re, szóval hamarosan véget ért volna magától is a folyamat.
Egy szó, mint száz, ne foglalkozzak azzal, ha pezseg kicsit? Tapintásra abszolút nem meleg az akksi, viszont az foglalkoztat, hogy ebből hova távozik a gáz? A savas akksikon szokott lenni egy szellőző, ezen is van vajon?
A töltőáram gondolom sokkal nagyobb is lehet, mint a névleges kapacitás tizede, gondolok itt arra, amikor hosszú önindítózás után a generátor gyorsan sokat tölt vissza. Bár az nem tart 10 óráig, az is igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Arc Raiders
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- Precision 5560 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ELADÓ iPad 9th cellular 64 GB space gray - "láthatatlan" karc a kijelzőn, képeket csatoltam
- T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold