Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-14 09:59:02

LOGOUT.hu

Milyen projektort és kiegészítőket javasoltok házimozi vetítés kialakításához?
Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
Mindenképp szeretném felhívni a figyelmed, hogy ez a topik kifejezetten vászonra való vetítést támogatja, így annak megléte feltétel! Továbbá fontos kihangsúlyoznom, hogy a szoba/terem megfelelően sötétíthető legyen.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Janaboy


Janaboy
(Topikgazda)

Sziasztok,

Eltérően az általános Projektorok topiktól, ez a topik kimondottan az otthoni vetítéssel foglalkozik, vászonra és törekedve a legjobb minőség elérésre. Természetesen nem csak a több milliós rendszerek kialakításáról van szó.
Az üzleti és low budget kialakításokhoz továbbra is használjátok légy szíves az általános projektorok topikját.

Köszönöm,
üdv

Janaboy

(#2) szpali válasza Janaboy (#1) üzenetére


szpali
(őstag)

Klassz lesz, követni fogom a tipikot :K

Mi 9T & Mi 9 Lite || DELL XPS 15 9560 & 2709W & 2312HM || LG 42LF652V | Denon X520BT | Wharfedale 240 & 220C & 220 & 10.DFS & Roth Audio Oli KH30 || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#3) *Ropi* válasza Janaboy (#1) üzenetére


*Ropi*
(félisten)

Jó gondolat. :) Nekem a legjobb minőség (színhelyesség) eléréséről a projik kalibrálása jutott eszembe, mint általánosan javasolt megoldás.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#4) gyeniko válasza *Ropi* (#3) üzenetére


gyeniko
(őstag)

Nekem pedig az, hogy műanyag optikával szinte biztosan nem lehetséges éles (vagyis jó) kép, de az üveg optika megléte önpagában nem elegendő a jó képhez!

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#5) *Ropi* válasza gyeniko (#4) üzenetére


*Ropi*
(félisten)

Így igaz (ahogy a fotózásban is). :) Egyébként a kalibrálást sem egyetlen (amolyan mindenre jó, általános megoldásként), hanem utólagos finomításként gondoltam a megfelelően összeválogatott rendszer kiépítése után.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6) c4


c4
(őstag)

Akkor végre az összefoglalóban a THX szabvány szerinti "mozizás" szerepelhet, és csak azok írogatnak ide majd, akik minden feltételnek megfelelnek vagy meg szeretnének felelni.

Hajrá!

(#7) devil-k válasza c4 (#6) üzenetére


devil-k
(veterán)

Félreérted.

"A türelmed nélkül, kitűnő barátom, úgy dagonyáznánk a tudatlanságban, akár egy ólnyi disznó."

(#8) c4 válasza devil-k (#7) üzenetére


c4
(őstag)

Miért? Azt folytatnátok, ami a régi topikban folyik 10 éve? Belépő és középkategória mennybemenetele? :)
Ehhez semmi szükség nincs erre a totyikra. :) De ti tudjátok.

(#9) c4


c4
(őstag)

Csak egy kis adalék a hitvitákhoz... Mindenki levonhatja a maga következtetését.

(#10) .DLL válasza c4 (#8) üzenetére


.DLL
(veterán)

Amit Janaboy odaát írt, az szerintem ide is vonatkozik, akinek nem tetszik ne olvassa. Eleinte nem értettem egyet mégegy topik nyitásával, de végülis nem kér kenyeret, nem fáj, és ha nagyobb nyugalom lesz (amihez persze alapvetően békés szándék kell) akkor miért ne.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#11) c4 válasza .DLL (#10) üzenetére


c4
(őstag)

"...és ha nagyobb nyugalom lesz (amihez persze alapvetően békés szándék kell) akkor miért ne."

Úgy legyen. :)

(#12) *Ropi* válasza c4 (#11) üzenetére


*Ropi*
(félisten)

Ha még Dinamit fórumtárs is csatlakozik, akkor nehezen bizonyítjátok be, hogy nem feszítitek robbanásig a hangulatot. :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#13) xtremetuning válasza c4 (#9) üzenetére


xtremetuning
(addikt)

...és bedobja az első trollbombáját :D

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#14) szepi0808 válasza gyeniko (#4) üzenetére


szepi0808
(aktív tag)

Példa erre a régi nagy vasak, amiket nagy jó optikákkal szereltek, de fényerőben és kontrasztban illetve panelszíntartóságban és homogenitásban, mára már elavultnak számítanak :)

AVmax, házimozi üzletág, projektorok, vásznak, hangfalak, erősítők, kábelek, stb. ScreenLine, Sony, Epson, Benq, SVS, M&K, Emotiva, JL Audio, Anthem, Marantz, Denon, és még sok minden. Keress bátran! :)

(#15) Q válasza gyeniko (#4) üzenetére


Q
(aktív tag)

Ha itt húznád meg a határt, akkor nem lesz nagy forgalom az új topikban.

(#16) c4 válasza xtremetuning (#13) üzenetére


c4
(őstag)

Á, hamarosan távozom. Tényleg csak az érdekesség kedvéért linkeltem be.
Nem holmi kituggya milyen ország, kituggya milyen szákértői, ugyi... Sokat fórumozó és nagyra becsült magyar szaktekintélyek vettek részt eme nemes bizonyítási kísérletben.

Mondjuk érdekes lesz majd olvasni, hogy vászon ügyben mi lesz az alap elfogadott a topikban. Véleményem szerint csak a fix feszített és az oldalfeszített motoros vásznakra lenne érdemes szót pazarolni.
Na de télleg csak olvasgatnék még pár hozzászólást a topik életének zavarása nélkül. Majd az összefoglalót elolvasom, ha elkészül.

(#17) gyeniko válasza Q (#15) üzenetére


gyeniko
(őstag)

Az biztos! :)

[ Szerkesztve ]

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#18) gyeniko válasza c4 (#16) üzenetére


gyeniko
(őstag)

Az az igazság, hogy szándék szerint ez egy pártatlan és jól kitalált/szervezett, valóban "vak" teszt volt. Nem volt prekoncepció, a cél az volt, hogy ami látszik/hallatszik, azt valóban lehessen látni/hallani. Nem volt benne csalás, "testcsel", előre leírt protokoll (sorrendek) szerint folyt az eljárás, a protokollt a tesztelők a végén megkapták, elvihették. Még hitelesítő is volt, akinek egy dolga volt csak: ellenőrizni, hogy a kábel cserék a protokoll szerint történnek-e. A leadott értékelő lapok adatai grafikonon és táblázatban is összesítésre kerültek, de nem született írásos értékelés, mindenki értelmezi, ahogy szeretné.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#19) Janaboy válasza c4 (#6) üzenetére


Janaboy
(Topikgazda)

Remélhetőleg legkevésbé se erről lesz szó, sőt..
A cél az lenne, hogy legyen egy elvárt minimum (természetesen bizonyos szinten szakmai érvekkel alátámasztva).
Én abba bízok, hogy a topikban ugyanúgy megfog férni a benq w1070, optima 141x vagy az Epson, Acer stb projektorok belépő kategóriái is.
Korábban devil-k említette, hogy a tv-s topikban a minimum az 1080p felbontás, úgy gondolnám, hogy ez itt is elvárható lenne.
Természetesen a vásznaknál se a Stewart oldalt feszített vásznai lesznek az elvárt minimumok, de nem is OSB lap vagy ikeas vagy obis roló.
Továbbá bízom benne, hogy nagyobb hangsúly kerül a sötétlési lehetőségekre, a távolság és elhelyezés megállapítására is.

Janaboy

(#20) c4 válasza Janaboy (#19) üzenetére


c4
(őstag)

Na csak-csak előhozod belőlem az ördögöt. Szakmailag győzz meg a HDReady használhatatlanságáról. Már a másik topikban többször is említve lett, hogy a pixelek, csirkeháló láthatósága csupán a képmérettől, az alkalmazott technológiától és a nézési távolságtól függ, Szóval: ha valaki egy egykori csúcsmodellre vet szemet, Sim2 C3X, Runco, vagy konzumer márkák közül DC3-as chippel szerelt készüléket, akkor az már nem illik a topikba. Sőt, tovább mennék, az egykori 9"-os CRT vettők is bizony a mai napig ott vannak a toppon, ha a fényerőt nem vesszük alapul. A vászonkérdés is tréfás lesz, a legtöbb ma árult vászon kínai, PVC alapanyagú, gyakorlatilag egyenértékű a festett fallal. Különböző márkanevek alatt forgalmazzák a kereskedők.

Sőt, ha akarod, a másik topikban válaszolj erre, tényleg nem szeretnék már itt tovább kellemetlenkedni.

[ Szerkesztve ]

(#21) .DLL válasza c4 (#20) üzenetére


.DLL
(veterán)

Van az ajánlott látószög, ami persze nem univerzális, mert mindenkinek más a szeme, de hogy milyen szög alatt tölti ki jól a vászon a látóterünket. Átlag embernél ez FHD felbontás esetén elvileg teljesen pixelmentes, illetve élesebb (persze jó optika esetén) De ez a felbontás is csak ajánlás (szerintem az elvárás rossz szó) egy használt, minőségi házimozi vetítő, ami HD-s szerintem is bőven jó belépőnek. De ugyan így FHD sem lehetetlen küldetés, saját példám a Benq első FHD vetítője... még DC2 chipes, de a felbontás és az üveg optika nagyon jó rajzolatot és helyi kontrasztot ad, "komoly" színekkel, s ez volt "javítva" állapotban 100k használtan, és azért amit kaptam, enyhén szólva nem volt vészes ár, pedig nem vagyok nagy keresetű, de pl. TV-m nincs, azt nem használnám ki eléggé, arra nem költöttem.
Szerencsére a vetítéssel már elég korán megismerkedtem, így fel sem merült, hogy valaha is TV-vel kezdjem, mivel a fogható műsorokat úgysem nézem, csak amit én teszek be, így a projektor adta magát.
Kicsit elkanyarodtam a témától, bár a "mégérés" valamennyire ide tartozik, ha valaki hasonlóan tudja hogy mit akar, hogy vetíteni akar, annak megéri FHD-t keresnie, nem annyival drágább használtan, de időtállóbb, tehát megéri.
Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#22) c4 válasza .DLL (#21) üzenetére


c4
(őstag)

"Van az ajánlott látószög..."

Házi-mozi... Szóval többnyire 2-4 ember maximum.... Milyen látószögről beszélünk így? Két ember esetén meg végképp elfelejthető. Amiről írsz, az ipari szabvány egy mozi esetére... Ott pontos képletekkel kéne a sorok magasságát, a székek számát, azok háttámlájának dőlésszögét beállítani. De itt is belépnek zavaró tényezők, a néző nem ül szabvány szerint, esetleg 197 cm magas vagy 155 centi alacsony...

Hiába jó rajzolata volt a w5000-nek, azonnal lecseréltem a w6000-es megjelenésekor, mert a w5000 előtti DC3-as 720p vetítőm képe sajnos agyonverte fekete szintben, mélységérzetben...

Ha nem vetítenék ekkora képméretet, simán bevállalnék a mai napig egy 3 chipes SIM2 Grand Cinema C3X LITE -t. Láttam egy ocó 240 széles vászonnal (később egy Stewart-al is), úgy 3,5 méterről, hát nem semmi a mai napig. Nem hinném, hogy nagy versenytársa lehetne a w1070 vagy akár az újabb rec709-es modellek... Szóval vigyetek már valami komolyságot ebbe a topikba.

(#23) .DLL válasza c4 (#22) üzenetére


.DLL
(veterán)

"Házi-mozi... Szóval többnyire 2-4 ember maximum...."

Nem tudom, hogy jön a nézők száma az emberi szem látószögéhez. Én a képátló per nézési távolságra írtam, magyarán, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy a nézett kép.
- - -
Node akkor magyarán azt mondod inkább legyen egy 720p-s modernebb DC3-as gép, mint egy régebbi DC2-es, de fullHD-s. Ez végülis indokolható, ha a képe tényleg mélyebb, dinamikusabb.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#24) c4 válasza .DLL (#23) üzenetére


c4
(őstag)

"Én a képátló per nézési távolságra írtam"

Már az első hozzászólásaim közt szerepelt a THX minősítés megemlítése. Az tartalmazza az általad kívánt paramétereket. Aztán majd kiderül, ki mennyire tartaná be az ajánlásokat a helyiség kialakításánál.
Szép lassan elérünk a dedikált moziszobákhoz. :)

"Node akkor magyarán azt mondod inkább legyen egy 720p-s.."

Csak annyit mondtam, hogy nem a fizikai képpontszám határozza meg a képminőséget. Szerepet játszik benne, de csak 1 elem a sok közül.

Például gyeniko nem tartja méltónak az itteni szereplésre a műanyag optikás készülékeket. Ezzel pedig akár 1 millás gépek is kiesnek a szórásból. :)

(#25) xtremetuning válasza c4 (#22) üzenetére


xtremetuning
(addikt)

"Ha nem vetítenék ekkora képméretet, simán bevállalnék a mai napig egy 3 chipes SIM2 Grand Cinema C3X LITE -t. " - ha gondolod, van itt dobozban egy c3x 1080p-m... ;) a mostani méretedhez. ;]

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#26) c4 válasza xtremetuning (#25) üzenetére


c4
(őstag)

Córesz vagyok én ahhoz. :) illetve rég nem áldoznék rá annyit, mivel egyre kevesebb film érdekel. :)

Az én helyem a régi topikban van, csak futó látogató vagyok itt... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#27) .DLL válasza c4 (#24) üzenetére


.DLL
(veterán)

"Szép lassan elérünk a dedikált moziszobákhoz. :) "

"Szóval vigyetek már valami komolyságot ebbe a topikba."

Most akkor mi a baj, hogy túl komoly ez a topik, vagy hogy nem elég komoly?

Én pl. azért vagyok itt, hogy a komolyabb lehetőségekről is tájékozódjak, mert amúgy még eléggé belépő szinten vagyok a komplett rendszert nézve.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#28) Janaboy válasza xtremetuning (#25) üzenetére


Janaboy
(Topikgazda)

Ajcsiba johet :DDD

Janaboy

(#29) c4 válasza .DLL (#27) üzenetére


c4
(őstag)

Leírtam, csak ismételhetem magam. Belépő és középkategóriás gépekhez felesleges volt új topik.
Nem lennne baj, ha túl komollyá válna a topik, csak baromi kevés az a felhaszmáló, aki valóban prémium vetítőkkel rendelkezik, ide írogat és a környezetet is beáldozta a vetítés miatt. Többnyire ők dedikált szobát készítetttek ennek. Aztán a hangrendszer, akusztika is szorosan beletartozik a kérdéskörbe, nem kerülhető el, ha komolyan vesszük a témát. Rengeteg fotón láthatjuk, hogy keresztben helyezik el sokan a vetítőket, a hangsugárzókat... Innentől kezve már komolytalanná is válik a kérdés...

Szóval ha lett egy új topik, legyen szerintem értelme is. Ha csak tovább csapkodjuk a szahart, max, több lesz a falon, de nem ad hozzáadott értéket az új topik a régihez képest.

Uff.

Én lépnék igazán innen. Szóval nem tiszteletlenségből nem válaszolok, ha reagál valaki a hozzászólásomra,
a régi topikban elérhető vagyok. Akár törölhetitek az akadékoskodásaimat innen.

(#30) xtremetuning válasza .DLL (#23) üzenetére


xtremetuning
(addikt)

"Node akkor magyarán azt mondod inkább legyen egy 720p-s modernebb DC3-as gép, mint egy régebbi DC2-es,"

Inkább úgy érti, simán lehet, hogy egy régebbi 720p-s high end proji a felbontás ellenére is agyon tudja verni a mai fhd projik nagy részét. Azért a c3x 720p, a maga 3 darab 0,95"-es DMD chippjével még mindig megdöbbentő képet tud csinálni. Persze az egy kiemelkedő gép. DE, ha elég messze tudsz ülni a vászontól, akkor nem fogod kiszúrni a kisebb felbontást. Cserébe kapsz némi ferraris képélményt. SZVSZ

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#31) dota1 válasza szepi0808 (#14) üzenetére


dota1
(aktív tag)

+1 :K

(#32) devil-k válasza c4 (#20) üzenetére


devil-k
(veterán)

Hol van ma már létjogosultsága a HD-ready-nek? 2017-ben visszafelé megyünk? Értem én, hogy inkább egy jobb 720p, mint egy "rosszabb" 1080p... de azért... :(

[ Szerkesztve ]

"A türelmed nélkül, kitűnő barátom, úgy dagonyáznánk a tudatlanságban, akár egy ólnyi disznó."

(#33) xtremetuning válasza devil-k (#32) üzenetére


xtremetuning
(addikt)

Ott, ahol a vászonméret/nézési távolság indifferensé teszi a felbontásbeli különbséget.

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#34) motoroskanál válasza devil-k (#32) üzenetére


motoroskanál
(tag)

A c3x inkább előrelépés lenne képminőségben, jó néhány 1080p projektort lepipálna. Persze ritka ma már a keveset futott példány idős orvos házaspártól. :D

Láttátok az új (kamu)4K benq natív kontrasztját? 1100:1 körülit mértek nála. Haláli. :D

(#35) dota1 válasza motoroskanál (#34) üzenetére


dota1
(aktív tag)

Igen, de a c3x már a high end vonal. Használtan is egy új kisautó árát kell letenni érte. Arról nem is beszélve ha elszáll benne a dmd vagy bármi főalkatrész, nincs ki megcsinálja, nincs hozzá alternatív alkatrész, csak a gyári jöhet szóba. Könnyen rá lehet költeni a használt ára felét is ha úgy alakul. Éppen ezért nagy az értékvesztés a régi öreg csúcsvetítőknél.

Bocsi közben látom, hogy a 720-as ról van szó, bár az sem olcso :)

[ Szerkesztve ]

(#36) Janaboy válasza c4 (#29) üzenetére


Janaboy
(Topikgazda)

Kicsit túltolod ezt az egészet, hagyjuk a maga útján menni egyelőre ezt a topikot, ha nem váltja be a célt, amiért létrejött, akkor megszűnik.

Nekem amúgy erősen az az érzésem, hogy a másik topikban jobban előtérbe fognak kerülni a nagyon olcsó használt és a kinai projik is.

A 1080p vs 720p csak egy tipp volt, épp ezért kértem a segitséget, hogy probáljunk irányt adni, a vászonokra is (akár konkrét márkákkal).

Janaboy

(#37) Norbi 72 válasza Janaboy (#36) üzenetére


Norbi 72
(veterán)

Ehh,Benq 1070 befér ide? :DDD ;]

(#38) motoroskanál válasza Norbi 72 (#37) üzenetére


motoroskanál
(tag)

Nekünk műanyagoptikás trógereknek semmi keresnivalónk itt. ;]

(#39) Norbi 72 válasza motoroskanál (#38) üzenetére


Norbi 72
(veterán)

Ettől tartottam... :O

(#40) dota1


dota1
(aktív tag)

"Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak"
A vetítési környezet kialakításáról , sötétítéséről, meg úgy egyáltalán kinél , hogy néz ki a megvalósítás jelenleg a fórumtagoknál (pl. fal,plafon színe), arról pl. szívesen látnék egy-két sample fotót :) , hogy okuljunk belőle ill. esetleg helyreigazítsunk.

[ Szerkesztve ]

(#41) hm15 válasza Janaboy (#1) üzenetére


hm15
(aktív tag)

Inkább egy üzleti, low budget és prezentációs projektor topicra lett volna szükség, ami egyértelműen elválasztódik a házimozi vetítőktől.

(#42) xtremetuning válasza Norbi 72 (#37) üzenetére


xtremetuning
(addikt)

Miért ne ?

...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

(#43) .DLL válasza hm15 (#41) üzenetére


.DLL
(veterán)

Miért, ez a topik egyértelműen elválasztódik, és a házimozira van kihegyezve.

Ha lenne egy külön olcsókínai/prezis topik, és a régi topik lenne az általános mozis topik, attól még ugyan úgy betévedhetnének oda nem házimozira való cuccokkal.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#44) Q


Q
(aktív tag)

Ne temessétek a topikot előre. Én úgy gondolom, hogy az ide látogató fórumozók között egyetértés van abban, hogy a mozihoz igenis kell a vászon, környezet, hang...stb. Nem kell végletekben gondolkodni. Én többnyire csak olvasó vagyok, de már engem is bosszantott a sok egyforma kérdés a kínai sz@rokról, meg a jó lesz a meszelt fal kérdések a régi topikban.

(#45) hm15 válasza .DLL (#43) üzenetére


hm15
(aktív tag)

Nem egyértelmű, mert értelmetlen a projektor és haladó projektor elnevezés, csak keveredést szül. Ha elnevezzük az említett módon, mindenki számára egyértelmű melyikbe írjon. Prezis nem ír majd oda, ahol mozisok vannak. Házimozi projektorokat kettéválasztani véleményem szerint felesleges, így sincs sok hozzászólás a témához, nyugodtan megférnek egymás mellett a belépő vetítők a haladókkal.

(#46) .DLL válasza hm15 (#45) üzenetére


.DLL
(veterán)

Nem volt ilyen írva, hogy "haladó projektor" hanem haladóknak; és a házimozi projektorok sem lettek kettéválsztva, én ezt sem látom sehol.

"Prezis nem ír majd oda, ahol mozisok vannak."

Egyértelmű, tehát ő nem fog ide írni, mert nem ez a célja. so? :)

(P.H.)

(#47) Norbi 72


Norbi 72
(veterán)

A Benq X12000 forgalmazása elindult.

6300 font..

(#48) devil-k válasza Norbi 72 (#47) üzenetére


devil-k
(veterán)

Csinos kis darab!

"A türelmed nélkül, kitűnő barátom, úgy dagonyáznánk a tudatlanságban, akár egy ólnyi disznó."

(#49) Janaboy válasza devil-k (#48) üzenetére


Janaboy
(Topikgazda)

Jaja azt nézem, hogy eléggé ígéretes..5000-el kevesebb lenne meg is venném :D

Janaboy

(#50) devil-k válasza Janaboy (#49) üzenetére


devil-k
(veterán)

Van az a fizetés. :DDD

"A türelmed nélkül, kitűnő barátom, úgy dagonyáznánk a tudatlanságban, akár egy ólnyi disznó."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.