Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
robi0604 #7195 üzenetére
Igen ez igy igaz hogy milyen gyártó nevével fémjelzik attól még nem fog jobban szólni :-)
Sőt.
Az a baj hogy a gyártó a kereskedő és a bolt és keresni akar vele rajtad ezért ilyen elszáltak és aránytalanok az árak hogy ha 5.1 hangfalredszert akarsz vásárolni is a gyártó ennyire lent tudja tartani az árat gyenge minőségű hangszórókat tesz bele ezért lehet akkora különbség hangzásban és vagy egy ilyen szett ha utánaolvasol a kompromisszumok összesége.
-
Integra
titán
ebből azért már komoly cuccot tudsz venni, ha csak ennyit szánsz az 5 hangfalra és a subra..
nekem az amúgy már nem éppen nem fostaliga kategóriás avr-em és 5.1-es rendszerem került ennyibe kábelekkel, rövidzárlat elleni elosztókkal meg ami még kell etc (ca 1400 euro, alkudtam pofátlanul, de itt lehet) és olyat szól és úgy, hogy csak pislogok.
én is házimozira vettem kifejezetten, de mint kiderült zenehallgatásra sem utolsó ha átkapcsolom 2.1-re, de még 6 csatornásban is meglepően jól osztja szét a hangokat, kezde megszeretni így hallgatni a zenéim. (utána olvastam és ez a rendszer ezért is nagyon jó, mert mindkettő területen nagyon korrektül helyt áll ezért az összegért, a kidolgozási, megmunkálási minőség meg önmagáért beszél)úgyhogy hagyj időt magadnak és járj utána. viszont legalább ekkora figyelemt fordíts az avr-re is!!! egyre inkább gondolom azt ugyanakkor, hogy érdemes úgy rendszert nézni hogy egy márkától jöjjön az avr és a hangrendszer is, mert azokat együtt fejlesztik és egymásra ki. egyáltalán nem biztos, hogy egy komoly avr és egy komoly hangrendszer ami két különböző gyártótól van, össze fog csengeni ideálisan, mint ahogy azt az egy gyártó termékei teszik.
-
nebulo5
senior tag
Talán nem korrekt dolog, mert van hírdetés topic. Mégis [ezt] érdemes megnézni! A tulajt ismerem, alig van otthon! Az erősítő valóban újszerű álapotú!
Elnézést az off-ért!
-
Jauzsiv
csendes tag
válasz
Daywalker #7183 üzenetére
Ez így igaz csatlakozom az előttem szólóhoz
A D-osztályú erősítők kapcsoló üzemben működnek, aminek következtében jellemzőjük a nagy hatásfok, jellemzően 90% feletti a korszerű konstrukciókban. Mivel a kimenete mindig teljesen ki vagy teljesen be van kapcsolva, a veszteségek minimálisak. Egy egyszerű módszer, az impulzusszélesség-moduláció (PWM) is használatos; a nagy teljesítményű kapcsoló üzemű erősítők digitális technikát használnak, mint a sigma-delta moduláció, hogy nagy teljesítmény érjenek el. Régebben hangtechnikai eszközökben csak mélysugárzókhoz használtak a korlátozott sávszélesség, és a viszonylag nagy torzítás miatt, a félvezetős eszközök fejlődése azonban lehetővé tette a hifi minőségű, a teljes hallható frekvenciasávot lefedő D-osztályú erősítők kifejlesztését, a hagyományos erősítőkhöz hasonló jel/zaj aránnyal, és torzítással.
-
BBéci
legenda
Véleményem a következő.
2003. őszén kaptam tesztelésre egy a tiéddel megegyező hangdoboz szettet, hozzá Denon AVR 1804 erősítőt, ami durván ugyanolyan (picit nagyobb) teljesítményű, mint a Yamahád. A Denon ára akkor 160000 Ft volt.
20 négyzetméteres nappalimban sem volt meggyőző a cucc hangzása. Tisztán, szépen szóltak a Celestionok, de nem volt bennük elegendő kakaó. Ha érdekel az erről írt tesztem, emailben elküldhetem.
Mostani, 22 négyzetméteres moziszobámban kipróbáltam néhány igazán komoly erősítőt (Denon AVC-A1XV 10x220 W, Pioneer VSA-AX10i, Arcam AVP700/P1000 2 kilowattos táppal)
és egyiket sem találtam túlzottan erősnek. Alapigazság, hogy teljesítményből sosem lehet elég.
Hangdobozokból pedig akkorát kellene választanod, amelyek képesek alaposan megmozgatni a levegőt. Ahhoz 20-as mélyhangszórók kellenek, hozzájuk egy 38 centis szubbal. -
kimi02
őstag
Eddig Celestion F30-as hangfalaim voltak F10 és F35c , ezeket akarom lecserélni valami jobbakra. Mozira kéne ,de azért zenét is halgatok. Ja és 50-55 nm a házimozi szoba.Az erősittőm meg egy Yamaha Rx-V 640-es. 300-350ezer ft-ot szánnák rá. Ti milyen hangfal cuccost mondanátok ??
-
csili123
csendes tag
Sziasztok van 1-1 100Wattos 4 Ohmos hangfalam es szeretnek hozza egy erositot venni ami tudja a 4 Ohmot. A kesobbiekben bovitenem egy melyladaval! Hasznaltakat nezelodok de nem talalok megfelelot hozza segitsetek mar lecci milyet erdemes venni, es mire kell ugyelni?
AMugy a hangfalok Sony ss-17eb + melylada menyire eleg bel\kulteren?
vAlzaokat elore is koszonom! -
dhcodoki
senior tag
huhh.. most jól elkeveredtünk a sűrűjébe..
Szal én eredetileg arpibacsi hozzászólására reagáltam.
Csak a tisztánlátás kedvéért, 30nm-re javasoltam:
-4 álló hangfalat+hozzá való centert+mélyládát (+esetleg két polcsugárzót, melyet DPLIIz alkalmazása mellett, a frontok fölé rakhat.. elvégre nagy a szoba)
-ehhez megfelelő HD dekóderes erősítőKözben elgondolkodtam, s ez így már nem is olyan egyszerű, ha a tökéletességet keressük. Lehet inkább 30nm-re, a jó elhelyezés miatt, mégis inkább polcsugárzókat kéne.. De abból akkor komolyabb, testes dobozt. Elvégre az álló surroundok a megfelelő elhelyezést figyelembe véve, nem a legjobb választás.... Mostanában egyre inkább azon vagyok, hogy a surroundokat felrakom kb 150-180cm-re, s beforgatnám (ill. kissé lefordítanám) a hallgató irányba..
Na a lényeg viszont az, hogy az egyforma dobozok hozzák a legjobb képet -
-
-
dhcodoki
senior tag
válasz
Winzsolt #7164 üzenetére
Egy a lényeg. A Dolby pro logic IIz pont arra jó, hogy a nagy helyiségeket jobban feltöltse hangahatással. A kis szobákba sem okoz kárt, megfelelő dobozok kiválasztása mellett... Növeli a térérzetet, stb...
Nem kell hozzá 7.1-es hanganyag!!! A sima DD 5.1-ből és DTS-ből szépen kiválogatja magának a megfelelő hangokat, s azt leadja.. Próbálja a térérzetet előttünk, ill. a fejünk fölött növelni.
Hogy mit csinál egy sztereó jellel, azt nem tudom.. De ki néz manapság sztereó filmeketAzért kíváncsi lennék zenénél, hogy szuperál..
-
-
BBéci
legenda
-
joccadoki
senior tag
válasz
dhcodoki #7151 üzenetére
a pro logic II ált a stereo forrást alakítja virtuális surroundba.Vélemény : egy pioneer vsx 417 bőven elég 3 álló large (front;center)és 2 asztali 3utas bass reflex nélkül (rear).
Bár nem mindegyik film támogatja valamelyiknél nem is lehet észre venni
Valamelyik viszont nagyon frankó(gyűrűk ura,hazafi,stb ......) -
Winzsolt
aktív tag
Aktív témák
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S92CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- JÓ ÁRON HIBÁTLAN 65" 4K UHD Samsung TV (UE65MU6102) Első tulajdonos..
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest