Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyturista
csendes tag
válasz malagutif122 #22766 üzenetére
Sziasztok! Mivel az enyém a Technics SU-V55A amiről szó volt, elnézést ha írok ide néhány sort. Bár lehet, hogy off:
A kérdező úriember megkért, hogy csináljak egy hangfelvételt, hogy össze tudja hasonlítani egy másik vidóval, hogy ez vagy az SU-V505-ös szól jobban. ??????????????
Ennek ellenére válaszoltam és fényképeket is küldtem a KARCMENTES ÚJSZERŰ ÁLLAPOTÚ 20e HUF erősítőröl. Mivel az általa említett 505 tápja 370w az 55A-nak pediglen 490w ,kétcsatornás sztereo lévén nem hiszem, hogy kevés lenne a teljesítménye bárkinek is.
Mivel Toobee-t személyesen ismerem, ha esetleg hozna egy cd-játékost kipróbálhatnánk, hogy torzít-e 5-ös hangerőn??? Bár csak egy pár JBL STUDIO L880-nal tudnám demonstrálni, de garantáltan nem kér többet hangerőből /Toobee engem költöztettél/ és a technics márkát ugyan szeretik itt a jamóval egyetemben "hozzáértők" meghallgatás nélkül lehúzni, de kíváncsi lennék én arra, hogy hányótoknak volt jobb erősítője 25 évvel ez előtt. Ez ugyanis azóta nálam van, bár nem HIGH END 7.2 THX ULTRA stb. DE! :
KARCMENTES ÚJSZERŰ állapotú! Elnézést ha 20e forintot bátorkodtam volna kérni érte!
Akkor a tisztelt érdeklődő mégsem vett egy marantzot???? Ugyanis priviben nekem ezt írta.
Az erősítőt nem sztárolom agyon, de kezeljük már helyén a dolgokat! 490w az több mint 370 ugye?? Ha már ennyire számít ez.[ Szerkesztve ]
-
nyturista
csendes tag
Nem a konkrét példa miatt írtam a Jamo, Technics márkák lehúzását, és nem is vagyok egy sértődékeny,
csak józan paraszti ésszel szerintem belátható, hogy ezek a cégek gyártottak jót és rosszat is. Árkategóriákban gondolkodva nagyjából ugyanazt kapja x pénzért az ember, innentől kezdve hogy AUDI v BMW ízlés kérdése is.
Ha már a márkákról van szó, nekem is szimpatikusabb a Marantz, Denon , de még jobban a LUXMAN, COPLAND, ACCUPHASE. Lehet ezt ragozni, de a konkrét erősítő igencsak hangos 5-ös fokozaton és biztosan torzít is valamicskét, de nem azért mert Technics. Én SOHA nem hallgattam hangosabban, szigorúan kiemelések és loudness nélkül.
Ez már nagyon off: A mai árakban az a vicces, hogy egy szép állapotú pioneer F99x-et nehéz annyiért eladni mint egy Orion HS280-t. Én fele ilyen idős koromban ezekkel és az említett technics-el hallgattam zenét
/ + HB1 kicsit később/ és még csak nem is ismertem olyat akinél szebben szólt.
Ha anno lehetőségem lett volna csak meghallgatni egy komolyabb márkát, lehet, hogy be sem tudtam volna szerezni. A lengyel PEWEX-ben csak Technics volt+ a nagymama valutakerete is kellett hozzá.
Egyébként később a mozikorszak elején volt Jamo studiom is, nahát az tényleg kritikán aluli, mégis rengeteget eladtak belőle. A Jamo azzal a szériával "járatta le" magát, de azért voltak ott is szebb napok. Ma pediglen mivel szinte minden elérhető termék Kínai, és itt nem csak a hangkeltőkről beszélek, örülök neki hogy a gagyi technics erősítőm még Japán. Mint ahogy az F99X is.
Elnézést Toobee, hogy akaratlanul belekeveredtél és természetesen nem kérem, hogy ezért fáradj, csak kicsit felment a cukrom Malagutfi?? fórumtárs hozzá állásától. Amit az erősítőről írtam az mind igaz, és rendezhette volna ezt normálisan is priviben.[ Szerkesztve ]
-
nyturista
csendes tag
válasz janos666 #28080 üzenetére
Csak egy gondolat a tiedhez, hogy könnyebben visszataláljak ide.
Nemrégiben árultam egy középkategóriás hangfalszettet fél ár környékén, Egyben szerettem volna eladni, de külön-külön is vihető lett volna arányos 50%-os ár esetén.
Az első érdeklődő aki megbontatta volna velem a komplett szettet,/szerencsére priviben/ elmagyarázta nekem, hogy hogyan kaphatom meg a szett árát /50%/ Íme:
Front: Eredeti ár 58%-a
Háttér: Eredeti ár 56%-a
Center: Eredeti ár 37%-aTermészetesen őt csak a center érdekelte volna, ha az karcmentes, garanciás és a doboza is megvan.
Gondolom az "jó vétel" lett volna neki.
Egyébként csak a centert nézve minden egyes százalék egy ezres bukta lett volna nekem. -
nyturista
csendes tag
válasz Gergőke88 #31940 üzenetére
Néhányan fogalomzavarban vannak itt és erről a JBL is tehet, mert az új studio széria eléggé összezavarta a képet ami eddig valahogy így festett:
E, ES, Studio L, LS széria szépen sorban minőség szerint.
Az LS már elég jó minőségűnek mondható.
Az új studio 180, 190 valahol az eddigi ES alatt lehet. Viszont a studio 580, 590 nagyjából az eddigi studio L és az LS széria közé pozicionálható. Tehát ha az új studio szériáról beszélünk nem mindegy, hogy 180 vs 580
190 vs 590 nagyon nem egy kategória.[ Szerkesztve ]
-
nyturista
csendes tag
válasz Oldfighter #31949 üzenetére
Követtem és tudom miről lett Sefter lebeszélve, Madridista83 mégsem engedné hogy lebeszéljétek róla. Általában is csak studio szériaként van említve, de így már világos lehet mindenkinek.
-
nyturista
csendes tag
Ezt most hagyd abba! A bukó nem 15e lesz. Legjobb lenne regelned a diyaudio.hu -ra. Ha jó fej vagy, lehet, hogy ott majd segítenek! Pagrus, Kalmi nagyon jó dobozokat épít! A hangdobozépítést nem szokás sokmilliós kategóriával kezdeni. Mivel az alapján amit írsz úgy látom a kiszemelt doboz váltóját nem ismered, így klónozni biztosan nem tudod majd. A legjobb hangszórókból is lehet pocsék hangú dobozt építeni!
Egy ekkora doboz amit leírsz min. 30mm vastag anyagból legyen! + Minőségi váltóalkatrészek, csillapítóanyag, asztalosmunka, százezres kategória inkább!! Az a vicc, hogy az ismert diyerek is egyre kevesebbet építenek,
a magas alapanyagárak a rengeteg meló, és az eladhatatlan diy dobozok miatt. A használt doboz árak meg a béka segge alatt! Arra nézelődj inkább, nem ér csalódás! -
nyturista
csendes tag
Igen! Éreztem, építettem! Azután szétszedtem és újraépítettem! Most megint szétszedtem! Persze közben sokat olvastam, tanultam és mégsem tudok semmit! Egy kis kétutas dobozzal 2! nyarat melóztam, és év közben is sokat fórumoztam, olvasgattam! Még nincs kész,pedig sokan segítettek, hozzáértők is!
Marha sokba van már, persze sok jó dolgot hozott magával! Pl Nem cseréltem a régi fa ablakaim hanem csiszoltam, gitteltem, festettem, szigeteltem nagy megelégedésemre. Bátrabban nyúlok szerszámokhoz is, de hangdobozt azt nem tudok építeni! Idén elkészül a végleges verzió, de amibe ez nekem került, abból sokkal jobb dobozt is vehettem volna. Ha van kedved hozzá hajrá! -
nyturista
csendes tag
válasz Sefter #47007 üzenetére
Ha nem HD-s erősítőt keresnék, akkor inkább a 770-es Nad-ot választanám az AVX-ről, a 2700-as Yamaha helyett. Közel fele annyiért.
Az 1800-as viszont tényleg nagyon jó áron van, még soha nem láttam 100e alatt. Fél éve, amikor erősítőt kerestem,120-ért bírtam volna venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest