Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• I'am Dony

őstag

válasz alphamooncam #166711 üzenetére

Megfelelő hangsugárzóval nem lehet megmaradni egy kisebb helyiségben mellette, olyan hangnyomást produkál. Amikor "normális" hangszinten zenél az ember kb. 1, azaz 1watt a kimenő teljesítménye. Szerintem sokan nem tudják, mire elég az 1 watt.

Ebben van azért igazság, de ahogy más sem, így ez sem fekete v. fehér.
    A hangfalgyártók is próbálják megvezetni az embereket, mert a legtöbbjük nem a tényleges 1W/m értéken adja meg az érzékenységet hanem a jóval kedvezőbb értéket mutató emeltebb szinthez viszonyítanak. Mennyi lehet nagy átlagban a handobozok érzékenysége? 1W/m értéken ténylegesen 85-88 dB? És ezért kell a nagyobb teljesítmény is. Itt már mindenki tisztában van ennek és a hallgatói távolság összefüggésével. A 128 W elég gyorsan össze jön és az még csak 1 méter. Szvsz kellenek azért a wattok, persze nem kell átesni sem...

• gab1ka

senior tag

válasz alphamooncam #166711 üzenetére

Abszolút semmi gond, bár én nem wattoztam, mások tapasztalataiból is felcsipegethet az ember, nem vagyunk egyformák. Mivel te betontömböket készítettél a nappalidba, azt hitten ez a max hangerő dolog ez valami megalapozott alapvető ismeret, személy szerint kétkedem ebben továbbra is.Én magam sem értem néha, hogy amikor egy egy illetőnél megvan a referencia hangnyomás 20-20khz között, simán stb, akkor hova a további erősítőcsere a nagyobb sub a több watt, de feltételezem nem a szomszédoknak építik mutogatni a 100 helyett a 110 dBA-t, hanem megalapozott, a hangzásra gyakorolt hatás a magyarázat. Speciel sztem az általad is vázolt 1-2 Watt esetén meglévő különbség épp hogy nem magyarázata annak miért ne kellhetne 500 watt helyett mondjuk az 1000, ha 3-4 méterre valaki 102 dbA helyett 105-öt szeretne, ott nem elég 1-2 watt ugye.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés