- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #118337 üzenetére
Semmit nem ér ebben a szobában a hivatalos ajánlással (mint ahogy a legtöbbünk sem). Marad az "füllel beállítás" módszere 2 cimborával.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #117992 üzenetére
Pedig egy jó szub nélkül nincs mozi!
Ez nem cs*szegetés, csak ténymegállapítás.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #117990 üzenetére
Tényleg elég komolytalan!
Mit akarsz akkor te hátterezni?
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #117453 üzenetére
Ugyanez jutott az eszembe most. Nem értem, hogy most mire fel ez az egész?
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #117428 üzenetére
"Ha nem a drága rendszerekhez van szokva az ember, nem a házomozi az élete, akkor megteszi."
Aki ebbe a topikba téved, annak mind a házimozi az élete! Nem véletlen nem esik itt annyi szó a belépő dolgokról. Nincs azzal semmi baj, de nem biztos, hogy érdemi választ, segítséget tudnak adni 1-1 ilyen felvetésre. Én is azzal értek egyet, hogy inkább gyűjtsön az ember és úgy vegyen egy komolyabb dolgot, minthogy egyből lecsapjon a legolcsóbb, legkedvezőbb ajánlatra.
-
devil-k
nagyúr
válasz
MasterMark #117369 üzenetére
Én sem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #117363 üzenetére
Mi a különbség egy Trabant, egy Skoda és mondjuk egy BMW között? Végül is mind a kettő gurul, de a minőség nem mindegy, hogy hogyan, illetve, hogy miből áll össze az egész.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #117356 üzenetére
Igen igen, nem is kritikának vettem/vettük. Valóban van 1-2 tanács ami furcsa, viszont ha átgondolja és kipróbálja az ember, akkor könnyen a homlokára csaphat, hogy eddig ezt miért nem próbáltam? Igen, vannak szélsőséges tanácsok is, pl. fűrészeld ketté az asztalt és társai.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Jegesmaci81 #117347 üzenetére
Ez olyan, mintha egy autóversenyzős topikba írnál, hogy hihetetlen, hogy milyen gyorsan mennek ezek a sofőrök.
Itt sokaknál a nappali nem azt jelenti, mint az "átlag" embernél.
Vannak jó tanácsok, vannak rossz tanácsok, szelektálni kell. Vannak tények és vannak hiedelmek, dogmatikák is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #117224 üzenetére
Nem volt nehéz kitalálni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #117173 üzenetére
Sokan azért sírnának egy ilyen sz%rért.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #117010 üzenetére
Minden sajna ott sincs, viszont nagyon jó ez az akció.
10 méter HDMI Cinnamon 66.000 Ft, máshol 97.500 Ft. Marhára nem mindegy.
-
devil-k
nagyúr
Aki AQ terméket venne jó árasítva + ingyenes házhoszállítással:
Kuponkód: F9E24Q
A kedvezmény nem csak a raktáron lévő termékekre érvényes
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116804 üzenetére
A saját tapasztalataidból fogsz a legtöbbet tanulni majd. Kell-e szőnyeg? Ha igen, mekkora? Márványlap, gránit vagy egyik sem? Milyen kép a falra? Könyvek, függöny? Stb. Nem 1 hónap lesz ez.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #116663 üzenetére
Hmm... érdekes.
Contact? 1997-es? Annak olyan jó a keverése?
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #116636 üzenetére
Ennél idén mérföldekkel rosszabbakat hallottam, nem gáz kategória, hogy "skippelje" az ember. Bár azt hittem, hogy durvább mélyek lesznek benne, de ilyen téren nem volt a legjobb, ez való igaz.
Viszont ami múltkor kellemes meglepetés volt, az a "A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt" c. film. Egy-két helyen robbantgatnak a filmben, ott aztán nagyon el lett találva a dolog, pedig nem is ilyen jellegű az egész alkotás. A San Andreast még nem láttam, a NAS-on csücsül. Tavaly jobb filmek volt "hangilag".
-
devil-k
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #116630 üzenetére
Szar a hangja? Miért szar? Szerintem nagyon jó hangkeverést kapott.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #116557 üzenetére
Ó, a 90-es évek sem most voltak. Nem vágysz Te túl sokra?
És mennyi a keret kolléga?(#116567) xtremetuning
Nem láttam. Sorry. -
devil-k
nagyúr
válasz
fehér_ember #116547 üzenetére
A kényelem nagy úr.
Mézga kolléga még nem tudja, hogy mitől döglik a légy. Nincs is jobb, mint a szubot négykézláb állítgatni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #116544 üzenetére
Szerinted nálam hogy van?
Erősítő- erősítőben szabályozás + poti a szubon
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #116542 üzenetére
Távirányítós?
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116355 üzenetére
Azt hittem, hogy leesik az irónia.
-
devil-k
nagyúr
válasz
rayoliviero #116347 üzenetére
A pofátlan alkudozásnak is van ám határa.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #116231 üzenetére
Lealkudunk. Be nem szoktunk, csak be*szni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #115858 üzenetére
Ha a mobilodon van Spotify, akkor azzal tudod irányítani az erősítődön "futó" alkalmazást.
-
devil-k
nagyúr
válasz
eumano #115829 üzenetére
Kötelező a tüske használat! Én a Soundcare SuperSpikes tüskét használom. Meg vagyok vele elégedve.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Gabesz26 #115630 üzenetére
Persze, hogy nem fedi le az Edigital a teljes kínálatot, hisz nem ez a fő profiljuk. Én már azon is döbbenve lepődtem meg, hogy van egyáltalán bármilyen AQ termékük.
(#115632) Patice
Úgy emlékszem, hogy tavaly sem voltak kint, hanem helyette akcióztak.
Egyébként az akció se akció náluk olykor. Van amikor inkorrekt módon megemelik az árat, aztán abból adnak 20%-ot és akkor teljesen ott vagy, mint akció előtt."Cipőt a cipőboltból, kábelt, a kábelboltból."
Jó áron lévő kábelt pedig onnan, ahol adják. -
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #115624 üzenetére
"EDigitálról hogy ha valamire azt mondják hogy nincs raktáron, megrendelés esetébe beszerzik, akkor az jó eséllyel soha nem kapod meg
"
Az én saját tapasztalatom, hogy ez nem így van.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #115621 üzenetére
Itt most nem is erről van szó. De ha most vennék ilyen kábelt, akkor gondolkozás nélkül az Edigitaltól venném meg. 17.000 Ft különbözet nem kevés pénz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #115617 üzenetére
Miért vernék?
"A termék jelenleg nincs raktárunkban, megrendelés esetén beszerezzük!"
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #115613 üzenetére
"Nem mellesleg AQ árakban messze a Kácsa a legolcsóbb európában."
Vagy az Extrém Digital...
Kácsa Cinnamon HDMI 10 méter- 97.430 Ft
Edigital Cinnamon HDMI 10 méter- 80.090 Ft -
devil-k
nagyúr
Valaki átküldené SIN-es Gábornak az e-mail címét? Akár privátban is! Köszönöm!
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
mettek #114890 üzenetére
Az én PC-m 250.000 Ft volt, de teljesen más szerepet tölt be, mint a direkt errr a célra épírett HTPC-m és NAS-om. Vétek lenne összekeverni ezeket. Ahogy regger kolléga is írta, minden alkatrésznek a gondos kiválasztásával kezdődik az egész. Pl. direkt erre a célra tervezett alaplapok... stb.
-
devil-k
nagyúr
válasz
mettek #114646 üzenetére
Tessék csak tessék! AQ CAT6 & CAT7
Egyébként nem csak az netkábel számít, szóval az édes kevés bármilyen "hangzásjavításhoz". Szvsz. Ráadásul audiofül is megírta, hogy van az a rendszer ahova ildomos, sőt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
luckyman #113692 üzenetére
Ha te mondod. Ha ilyen cikik és röhejesek vagyunk, akkor mi a frászt keresel itt?
Mint ahogy írtam, sokunknak nincs optikai meghajtója a házimozinál. Az mit csinál?
Egyébként nem felesleges a filmeket idekeverni. Sokan vennének eredeti BD-t, hogyha nem horror áron lennének. Ja és az akciós lemezeket felejtsük el, mert egy új filmet nem 6 hónap múlva akarok megnézni, amikor lenyomják az árát.
-
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #113417 üzenetére
Legalább nem alszol el a film alatt.
-
devil-k
nagyúr
válasz
spiky03 #113158 üzenetére
Ez nagyon tré. Mármint nem a plafon, hanem maga az egész. Van tér, van lehetőség, de ész az nincs. Hátul az az üvegvitrin tele pezsgőspoharakkal pedig.... Ekkora szobába pedig 1 ilyen mini vászon... Gondolom a popcorn gép az a Volt-os zacskó fontosabb volt.
Más:
Ez az új Mad Max egy hatalmas csalódás volt..... CGI mérgezést kaptam. -
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #112950 üzenetére
Persze.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #112854 üzenetére
Nem alaptalanul, de én a saját tapasztalataimból kiindulva, padlószőnyegnél nem volt semmi szükség rájuk. Se a frontok, se a mélyláda alá.
"Jó persze lehet jobb lesz a hang"
HA- feltételes mód
Szerintem nincs erre egzakt recept, hogy ettől feltétlen jobb lesz a hang. Sőt.Bocsi a késő reflektálásért.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #112847 üzenetére
Padlószőnyegnél nem kell márványlap. Csak ront a helyzeten. Ez az én tapasztalatom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #112629 üzenetére
Ez csak szándékos kötözködés a részedről vagy értetlenkedés. (minden negatívum nélkül írom)
Egyértelműen meg lehet mondani, hogy pl. vetítőből melyik az, amivel 2015-ben érdemes nekifogni a vetítésnek (belépő szint). Ennek az ára kb. 220.000 Ft.Ugyanez vonatkozik a fix, motoros vásznakra is, bár ez nehezebb kérdés. Pl.: a 153"-as méretű rolós vásznat 20.000 Ft-ért (!!!) nem tartom minőségnek. [link]
A falra vetítés kb. egyenlő a bögreszettek minőségével.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #112623 üzenetére
" Ilyen alapon xt rendszere alatt ne is kezdjen senki vetítésbe, mert mindig van jobb."
Ez nem volt jó példa. Eléggé szélsőséges és extrém.
Lapozz bele még jobban a vetítős topikba. Én mindig azt hangsúlyoztam, hogyha nincs pénz, akkor ne vetítsünk. Dehogy vetítünk is, meg nem is, annak nem sok értelme van. A belépő szintű/középszintű gép képéből még rosszabb lesz a falfestéses megoldással. Nekem amíg nem jött össze a gépre/vászonra való, addig nem vetítettem, mert tudtam, hogy csak egy önámítás lenne, semmi más. Hiába nagy(obb) a kép, az még csak egy dolog.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #112621 üzenetére
No-no, már aki!
Bár abszolút egyetértek ezzel a felvetéssel. Ameddig falfestésre buzdítják a népet, addig ne beszéljünk minőségről.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #112606 üzenetére
Akár egy jobb féle HTPC, Oppo... stb,
-
devil-k
nagyúr
"Referencia" kép. Főleg a centerről.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #112293 üzenetére
Ezek nagyon jól néznek ki. Végül is milyen funkciót töltenek be a a dekoráción kívül? Érdekelne a tapasztalatod.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #111941 üzenetére
Van aki erre az "anakondára" teszi fel az életét!
Sőt, azt is megmerem kockáztatni, hogy a 2.000 Ft-os IKEÁS szőnyeg nem hoz annyit a hangban, mint a 200.000 Ft-os "házimozi" szőnyeg.
Más:
Arrietty - Elvitte a manó c. japán rajzfilm kiváló tesztmozi hang és kép terén is. -
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #111804 üzenetére
Ezt már nem tudom.
Bár, Sanci nagy valószínűséggel Sándor!
-
devil-k
nagyúr
válasz
z123456789 #111802 üzenetére
Sanci
Mézga Aladár2 különböző PH tag aki imádja a Mézga Családot.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Alx.Mercer #111543 üzenetére
Öreg hiba.
Én a 83"-as vásznat nézem 3 méterről.
-
devil-k
nagyúr
Félelmetes, hogy mi megy itt mostanság. Na, mindegy.
Látott valaki mostanság valami jó filmet amivel érdemes tesztelni? (hang-kép) Szívesen fogadok mindenféle saját tapasztalatot.
A nyaralás résszel én is egyetértek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
FlasH-BacK #110835 üzenetére
"-Legyen megbízható, ne haljon le a hdmi rövid időn belül"
Ez általában azért fordul elő, mert nem megfelelően bánnak vele, vagyis bekapcsolt állapotban húzgálják ki-be a HDMI kábelt. Tilos.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #110533 üzenetére
Pont azon gondolkoztam, hogy mit választanék ilyen esetben? Dinamikus mód és ezáltal kissé kiherélt mozizás vagy nem filmeznék és megvárnám a lehetőséget amíg ki tudom használni maximálisan az "élvezetetet".
-
devil-k
nagyúr
válasz
Janaboy #110518 üzenetére
Ez nálad van ez a jelenség?
".lehet ez természetes, de emiatt én pl sokszor változtatom menet közben a hangerőt.."
Ez nem természetes. Nálam pl. abszolút nincs ilyen, hogy változtatni kellene menet közben a hangerőt. Akkor valami nagyon nem okés. Minden filmnél vagy csak egy bizonyos filmnél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest