Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mettek

addikt

válasz Mauzes #62946 üzenetére

Igen ezek nem olcsók de ha ugy állsz hozzá hogy van egy bizonyos igényed amit elvársz hangban és valóban kihasználod a rendszert akkor úgyis az lesz hogy most veszel egy 200ezres avr-t aztán 1-2 hónap múlva elkezdesz nézelődni mire tudnád cserélnj mert kevésnek érzed.

Szinte mind túl vagyunk ezen az úton sajnos. Én rengeteg pénzt égettem el így mert keresgéltem a jó hangot. Most ezzel az arcammal megtaláltam.
    Hozzáteszem ez után nekem a Marantz 70es szériája tetszett még azok közül ami nekem volt. Az is egy jó választás de abban gyengébb a bemérő rendszer és kicsit fényesebb a magas tartománya.

Az arcam kiegyenlítettebben szól. Sztem ott minden a helyén van de ehhez jó hangfalak is kellenek.
    Nálam a legkisebb 390 szól ami most akciós és hiába a legkisebb a sorban, elég dinamikája van hogy rendesen beszóljon 20 négyzetmétert.

• -KP-

addikt

válasz Mauzes #62946 üzenetére

Én korábban évekig használtam anthem mrx500-ast. Előtte pioneer 2022-m volt, az tényleg nem volt egy nagy szám sztereón, de még mindig hallgatható volt. Több sztereó kopott ki az Anthem mellől, mert egyszerűen nem érte meg megtartani mellette. Volt köztük 100 ezres, de 2-300 ezres motyó is(újonnan). Nem azt mondom, hogy ezek között nem volt ami jobb, de nem volt meg az egyértelmű "húha" ez egyértelműen és tényleg jobban szól érzés. Szerintem ami igazán jó, az sztereóban sem olcsó. Persze vannak kivételek. De ezek általában régebbi elektronikák, amik főleg koruk miatt olcsóbbak, és kb. vadászni kell őket. Pl. valamilyen régebbi Ion Obelisk, Cyrus, Linn Majik elcsíphető volt 80-100e körül. Ami azért még mindig nagyságrendileg több, mint 50 ezer. De elképzelhető, hogy manapság drágábbak, mert több éve nem nagyon figyelem a sztereó használt piacot. Most van egy Linn Majik DS-I-m is úgy kb. 2 éve a mozi mellett. Használtan 400k körül megvehető, streamer és erősítő egyben. Na erre mondom azt, hogy jobban szól sztereón, mint a mozis elektronikák. De újonnan milliós ára volt ennek a készüléknek. De itt történik az, hogy ha bekapcsolom, akkor egyből és határozottan jön a "na igen" ez egyértelműen jobban szól mint egy AVR. De ha csak 200 ezer forintom lenne, akkor biztos nem apróznám ketté ezt az összeget, külön sztereóra meg mozira. Főleg nem akkor, ha egyébként filmeket nézek többet. De ez csak én vagyok. Nyilván mindenki eldönti maga, mire költi a saját pénzét.

Én első körben vennék egy Anthemet, vagy Arcamot. Kipróbálnám, hogy beválik-e. Ha pedig nem, akkor könnyen túl lehet adni mindkettőn.

Új hozzászólás Aktív témák