- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
Calogero #39816 üzenetére
Van a házamban mindkettő, 1-1 a tápban és a procin, 1 meg a VGA-n.
A P kicsit mélyebben ad hangot, inkább motorhang, az F meg kicsit magasabban, inkább szélzaj.
50% körül egyiket sem hallani (nappal) és elmennek ilyen 500-600 rpm-mel. Itt már fülelni kell erősen, hogy meghalld őket (éjjel is).
Én nem tudnék választani, szerintem vegyél 1-1-et mindkettőből, annyira nem nagy összeg, hiszen lehet, hogy te máshogy fogod hallani őket.Amúgy annyira zsúfolt a ház, hogy hűteni kell őket? Nekem laptop HDD van a gépben, szintén a hang miatt, ez egyáltalán nincs hűtve. Az M2-es SSD-t kell hűtenem, de szerintem a simát nem kell.
-
Henk
veterán
válasz
Calogero #3600 üzenetére
Nem tudom, hogy kötötted össze mert ezen az átalakítón több szál is van és ezen a képen nem igazodok el rajt. Ha elér a venti a panelig akkor kihagyhatod a vezetékét, már ha ott is olyan méretű a csati és a venti rámegy direkt-be. Aztán amivel megoldható még, de már macerás, hogy veszel ilyen anya csatikat és lecseréled a venti végén lévőket rá. A 4. szál kimarad, leszigeteled. Ezzel már rátudod dugni a szabályzóra és nme kell vágni semmit. Csak a vezetékek helyes sorrendjére figyelj.
Laci4: attól, hogy a 4. szál nincs rádugva még van fordulat ellenőrzés, csak a pwm funkció hiányzik.
babicsbalu: az első képes a pwm vezérlésre és 800-1700rpm között szabályozható. A 2. az fix 1200rpm-es. -
válasz
Calogero #3600 üzenetére
Helló All!
Szóval!
Elösször is, mert az is lehet félreértés van! 4 pin alatt, a PWM-es venti csatit érti-ted, vagy a "molex" 4 tűst?!Ahogy elnézem a te szabályzódhoz is olyan vezetékek vannak, mint az enyémhez.
Ha a PWM-es csatid van, akkor gány megoldás, a ventiszabályzó apa részének az oldalát ki kell vágni. Ahogy Henk is írta. Így a legszélső lába a ventinek a "levegőben" lesz, de nem érdekes, mert az a PWM szabályzás. (a fenti képen asszem a kék) de lehet más ventin, más a szinezése.)
Ezen a képen pl. látsz egy ilyen megoldást nálam. Az alaplapi tálca mögött, felső rész, ahol van egy kis szellőző nyílás. attól balra.(képet nézve). Kék csati, benne egy harisnyázott csatlakozó.. látszik,hogy kicsit ki is lóg "balra". Esetleg nagyíts a képre, úgy jobban látszik.
Ha molex 4 tűs cuccról van szó, akkor meg kell egy molex-> 3pin átalakító. (illetve ahány ventihez kell)
hmm.. az mégse jó.. hinnye... ez esetben már érdekesebb a dolog.
Pl. ez esetben ha a ventiből nem jön ki egy 3.vezeték, akkor a fordulatszám érzékelés nuku.
Jiha.. nah megvan! Szal ez esetben egy ilyen átalakító kell neked!
4pin -> 3pin Adapter kábel
Computermode
Ez esetben a 3 tűs menne a zalmi szabályzóra, a 4es molex meg a ventire.És végül a fordulatszám érzékelés.
A második esetben negativ, mivel a ventiből nem jön ki a jel, ergó nincs mit mérni.Az első esetben nincs gáz. A plus-os zalminál nem tudom mennyi a gyárilag mért kábel, de azoknál adott.
Amin viszont nincs az alaplap felé menő csati, nagyon egyszerűen meg lehet oldani.
Igaz, házibarkács.
Plusz a kövi képet is nézd meg.
A lényeg, hogy a fordulatszám szálat megcsapolja az ember, és elviszi az alaplapra.. aztán csóóóóókolom..szerk: most látom az utsó elötti mondatod.
esetleg ha elér a venti vezetékei akkor rádughatom az első 3 szállat, ha 4. száll lemarad az nem baj?
Gondolom a szabályzóra gondolod. Ezek szerint valszeg pwm-es csatis ventik vannak.
szvsz nem gond, mert az a negyedik a pwm szabályzás lenne..
De ez esetben nincs fordulatszám visszajelzésed.. de mint írtad, az nem érdekel...Itt ennyi.. még nem tom hova, de írok még. mert csináltam ezt azt.
Nah ha már ennyit rizsáztam, asszem itt .... -
boogie84
veterán
válasz
Calogero #3594 üzenetére
A zalman vezérlő adatai között ez olvasható.
2db C1 Cable - aktív RPM érzékelés
4db C2 Cable - nincs RPM érzékelés
Ez azt jelenti, hogy a 2db rpm-es tuti h 4 pines, mert csak a 4. vezetéken tudja érzékelni a fordulatot.
A másik 4 csati egyszerű fesz-szabályzós, amin nincs visszajelző.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen routert?
- Motoros topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Gyári tuningot kínál az Intel az egyes Core Ultra 200S CPU-khoz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lexus, Toyota topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával