Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolli

addikt

válasz Speedhs #16937 üzenetére

Itt látni, hogy a támadás hány %-ára csökken, illetve a védelem hány %-ára nő az eredetihez képest, attól függően, hogy a meccs hányadik percében kapod a visszahúzódást.

Az 52. percben kapott visszahúzódásom e szerint ~10%-nyi támadás-csökkenést eredményezett.

Íme:

Zs

• zsolli

addikt

válasz Speedhs #16937 üzenetére

Várj, ezt nem így kell, hanem csak én csinálom így :DDD

Tehát nem biztos, hogy tényleg ez a jó.

Más példa:

Ellenfél jobb oldali védelme: 7
    Ellenfél bal oldali védelme: 11

Mi tudunk csinálni egy 10-es és 8-as szélső támadást, vagy mondjuk egy 11-es 7-est.

Meg lehetne csinálni, hogy a 10-es támadást bal oldalra tesszük, hogy az ellenfél jobb oldali 7-es védelmére menjen. Ebben az esetben a 8-as, jobb oldali támadásunk menne a 11-es bal oldali védelemre.

Így ha nem számolunk olaffal, és a "sokból talán beakad egy"-gyel, akkor ez tulajdonképpen majdhogynem 1 széles támadásnak minősülne, ami igencsak lutri. Ilyenkor szokott előfordulni az, hogy magabiztos birtoklással sok helyzetet szerzel, de érdekesmód mindet a másik, gyengébb széledre "sorsolja" a gép. Én, ha megoldható, nem támogatom az 1 széles támadást, de persze sokszor sajna elkerülhetetlen.

Tehát én vinném a 10-es támadást a 11-es védelemre, a 8-ast meg a 7-es védelemre. Esetleg beállítanék egy olyan eredménytől függő felállás módosítást a félidőre, hogy 11-es legyen a támadásunk a 11-es védelmen, és 7-es a 7-es védelmen.

Így tulajdonképpen mindkét szélen nagyobb eséllyel indulunk a meccsmotor következő kockagurításánál, hogy bemegy-e vagy sem. Ebben az esetben mindkét szélen közelebb vagyunk a védelmekhez, mint ha vesszük az első verziót, amikor 11-es védelemre megyünk 8-as támadással.

Persze ezekhez azért szükséges a birtoklás is, hogy azért jellemzően mi kapjuk a több helyzetet.

Aztán persze erre sincs garancia, hogy a nagyobb birtoklás ténylegesen több helyzetet ad.

Nézd meg ezt a meccset: 383878185

Itt több mint 60%-ban birtokoltam (idegenben). A meccs elején a balos támadásom erősebb volt, mert egy átadásos kp-m támadó szélső hátvéd volt. Később lett berakva támadó középhátvédnek, amikor már nem a támadást, hanem a kp-t erősítette inkább. Látszik is, hogy míg első félidőben 63, addig a másodikban már 69%-os birtoklásom volt. PIC-eltem persze, és nem raktam be taktikát, mert számítottam rá, hogy mindhárom oldalon átmegyek a támadásaimmal, nem csak széleken.
    Nem beszélve arról, hogy 5-3-nál megkaptam a visszahúzódást (tehát még ennél is erősebb támadásom volt eredetileg). Nézd meg, kapott az ellenfelem 4 db kiírt helyzetet (SE-ről ne beszéljünk).

És most jön a poén. Rá egy hétre, ugyanevvel a csapattal a visszavágó, immár az én stadionomban: 383878190.

Birtoklási arányom majdnem annyi, mint előtte egy héttel, mert saját pályámon tőle is kevesebbre számoltam, és ugyanúgy PIC-el mentem, de már a 2 db belső kp-m is szélre volt irányítva, és nézd meg. Sokkal brutálabb szélső támadásokat vonultattam fel, ráadásul itt is kaptam visszahúzódást az 52. percben (tehát még ennél is erősebb volt).
    Amint látod, az első 4 helyzetem kimaradt. Pedig több szintnyi különbség volt a meccs elején a támadás-védekezés között, mint amit a végén látsz (visszahúzódás miatt). Ekkor úgy voltam, kikapok. És mi lett? Kaptam még további 5 helyzetet, amiből 4 bement. Tehát összesen 9 kiírt helyzetet kaptam, az ellenfél 1-et sem (már ami ki volt írva, SE-t szintén nem számoljuk).

Itt már ment a széleken támadás, mert gondoltam széleken tuti átviszem, illetve isteni taktika-szintnél csak szélre kapom már a helyzetek zömét ;)

És tovább vesézve a dolgot. Bal oldalra kaptam 4 db helyzetet, egyik sem ment be. Jobb oldalra kaptam 2-t, be is ment mind. Középre kaptam 3-at (isteni taktika szint :DDD), abból 2 bement.

Tehát semmi sem biztos, csak az esélyeket tudod növelni, aztán vagy bejön, vagy sem.

Uhh, bocsi, kicsit hosszúra sikeredett :U

Új hozzászólás Aktív témák