- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Apple MacBook
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
Bubee82
őstag
válasz
Kassadin
üzenetére
Örülök h bejött. Persze, vannak még taktikák.
Megnéztem az edzésterved. Van pár észrevétel. Nagyjából jó, de lehet redukálni rajta. Először annyit mondanék, h ne légy kötve számokhoz. Ez sokaknál hiba. Neked az edzés alatt két dolgot kell elérned: maximális vérbőség és a lehető legnagyobb terhelés az adott izomnak. Ezt a kettőt kell összekötni. Ha ez 8 ismétlés alatt összejön, akkor annyi. Ha 12, akkor annyi. Összességében azért van egy határ ami felé azért nem érdemes menni. Ez valahol az említett 12 és 15 körül lehet. Persze ez is sok mindentől függ.
Ami észrevételem van, h például bicepsz és tricepsz esetén túl sok a gyakorlat. Kis izmoknál két fő gyakorlat kell - ami a lehető legnagyobb terhelést megadja - és a végére akár a második fő gyakorlattal szuperszettben összekötve egy kiegészítőt, amivel eléred a maximális vérbőséget, ami elérhető. Szabad súlyos gyakorlat legyen a két fő gyakszi, ami után jöhet egy gépes.
Hát: Ne a felhúzás legyen az első. Legyen az utolsó. Amúgy korrekt.
Bicepsznél én csinálnék pl. 1. kétkezes hajlítás 2. ferdepadon két egykezessel hajlítás (ez borzasztóan szétcsapja az izmot, nagyon kemény gyakorlat) és a végére mondjuk rakhatsz egy gyakorlatot csigán. Mondjuk egykezes hajlítást. Sokféle variáció lehet.
Tricepsz: Lórúgást eleve nem tenném első gyakorlatnak, mert a könyököt erősen igénybe veszi, tehát nem árt ha már jól bemelegített izület / izomra alkalmazod. Amúgy jó izolációs gyakorlat HA jól csinálják. Itt annyi eltérés van, h nem szabad súllyal kezdenék, hanem csigás letolással, majd után egy kemény szabad súlyos gyakszi (koponyatörő két vagy egykezes változat) és még utána valamit. Akár lórúgást + megpumpálni egy szűk fekvőtámasszal.
Váll: Na ez nem jó. Az első és legfontosabb h NAGYON jól melegítsd be és mozgasd át. Én az oldalsó rész edzésével indítanék, oldalemeléssel. Itt tudnék jó tippeket adni intenzitásnövelésre, de egyelőre még nem kell foglalkozni ilyennel. Csináld jól a gyakorlatot, tanuld meg rendesen, aztán utána lehet variálni. Eztán jöhet az elülső rész megdolgoztatása. Vagy nyomás egykezessel vagy előreemelés (kalapács fogással). És ami itt rohadt fontos: hol a hátsó rész? Kurvára sokat dob a vállon, ha a hátsó rész fejlett. Ide viszont fejleszteni kell majd az agy-izom kapcsolatot, mert nem egyszerű ráérezni, h rendesen meg legyen dolgozva.
Egy gyakorlatot ajánlok nagyon: ha van olyan pekdek gép aminek meg lehet változtatni a "karok" állását - bár amiről én beszélek az inkább tárogató gép -, akkor ott tudod gyakorolni, kis súllyal. Az összehúzódás maximumán megtartod a súlyt és lassan vissza. Ha nincs ilyen gép, akkor marad az egykezes súlyzós megoldás. A döntött törzsű oldalemelés, csak egy kézzel. Így jobban tudsz koncentrálni az összehúzódásra.
Részemről kb. ennyi.
-
-
Bubee82
őstag
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Nem sértődtem meg
csak nem esett jól.Mellesleg én is hasonlóképpen gondolkodom ám mint te. Amellett h megmarad a szigor és a keménység egy diéta során, próbálok kilépni a dogmákból és próbálkozni - gyakorlatban. Lásd legutóbbi diétám alkalmával, amikor bepróbáltam a tejtermékek fogyasztását folyamatosan. Számított? Igen, mert élvezetesebb volt a diéta, több energiám volt (zsír). Mégis talán ez sikerült a legjobban. Ehhez két tényező járul még hozzá: edzésmódszer és kemény fizikai munka. És véleményem szerint, aki egy kemény diéta és súlyzós edzés mellett kemény fizikai melót csinál, annak KELL ez a többlet.
Ez egy tapasztalat, ami megmutatta, h ha bizonyos dolgok bekerülnek az egyenletbe, akkor másokat kiszedhetünk, anélkül h az eredmény változna

Ez sehol nincs leírva

-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Elolvastam és kösz h leírtad. Mondjuk akkor sem volt szép az a bizonyos mondat, amit védekezésként írtál. Akartam is rá reagálni, mert azt nem akartam annyiban hagyni, de aztán mégse tettem. És nem is fogom. Mindenkinek megvan a saját baja, így nekem is.
Tudom, h milyen a felfogásod, így tudom h te meg akarsz maradni a szélsőséges felfogások között, a középúton. Éppen ezért nem értettem azt a kettősséget, amit mostanában felmutattál itt. De főleg a tegnapi volt egy kicsit bicskanyitogató, azok után h lassan mindent - elméletben - kizárnál a táplálkozásodból. Mégis az ellenkezőjét csinálod - gyakorlatban.
Még annyit, h én már régebben kiábrándultam abból, h a táplálkozástudományi irományokat bújjam, pedig annyira érdekelt h kész lettem volna ezzel komolyabban is foglalkozni. De ez már régen volt. A gyakorlat megmutatja h milyen utat kell járni.
Asszem részemről ennyit a témáról. Kár ezen tovább ugrálni, zárjuk le szvsz. Én nem fogok tovább okoskodni, ígérem.
-
Bubee82
őstag
válasz
Tipo16V
üzenetére
Izé. Akkor kicsit világosabban:
Sztárch = általam alkotott védjegyes szleng elnevezés a dizájner (?) szénhidrátokra vagy szuperszénhidrátokra, vagy amit akarsz: vitargo, waxy maize, amilopektin.
Szerinted a rizs nem jó? Szerintem igen. A keményítő mindig az egyik legjobb forrás. Én legalábbis előnyben részesíteném a szőlőcukor és malto előtt. De ez (is) csak az én hülyeségem.
Kogsz = ebben a közösségben alkotott szleng, ami vonatkozik pl. kreatin monohidrátra és egyéb, nem esszenciális tápanyagokhoz sorolt dolgokra.

-
Bubee82
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Inkább költsd azt a pénzt normális kajára. Vegyél belőle sajtot, túrót - csak vigyázz, mert megölhet

Amúgy - h Woodosan fogalmazzak - tök mindegy mit veszel, mert az kb. semmit sem befolyásol, csak a pénzedet, de azt nagyon.
-
Bubee82
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Egyébként megkérdezhetem h neked mi a bajod manapság? Nem voltál te mindig ilyen.
Vagy linkelgeted be a knb. PhD tanulmányokat arra vonatkozóan, h mit nem szabad enni, amivel általában egyet is értesz, csak burkoltan fejezed ki magad, vagy pedig - mint most is -, kb. a leszarom kategóriájú módon nyilatkozol, h te mindent eszel, meg minek normálisan diétázni, amikor 1 éven át is lehet tökre hagyományos étkezéssel.
Gyorsan leszögezem, tudom h arra utalsz, h nem kell mindenkinek mindjárt kemény diétát meg whatever-t ajánlani, mert lehet ezt lájtosan is csinálni úgy h ne fájjon (
). Csak nem értem ezt a kettősséget, amit mostanában mutatsz.És no offense, csak észrevétel.
-
Bubee82
őstag
válasz
zalika
üzenetére
Tudok ajánlani két jó módszert:
1. A húst pácold be előre só nélkül ízlés szerint. A pácolás eltelte után a mell darabokat egyben csomagold be alufóliába jól záródóan és úgy h ne tudjon kifolyni belőle semmi.
Serpenyő felforrósít, bele némi víz és ezeket a csomagokat rakd bele. Párold / süsd amíg kész nem lesz. A vizet pótolni kell majd közben, és jó ha lefeded.
Az eredmény: a hús megőriz így sok vizet, tehát öröm lesz enni, szinte magától csúszik.
2. Hirtelen sütés, 3-4 perc / oldal. Az eredmény ugyanaz.
-
Bubee82
őstag
válasz
mocsanisi
üzenetére
A pekdek gépet ki is vehetnéd a programodból, mint fő gyakorlat.
Helyette tegyél be egykezes fekvenyomást, amit összekötsz kiegészítő gyakorlatként a pekdek géppel, rádurrantás / szétégetés jelleggel. Ez azt jelenti h egy erőltetett nyomás után azonnal mész a gépre és húzol bele mondjuk 12-15-öt.
A pekdek gép - szvsz - nem arra való h 8 ismétléses főgyakorlatként funkcionáljon. Sokkal többet ér kiegészítőként, a maximális vérbőség eléréséhez.
Arról nem is beszélve, h a végén hagyod h hátrafeszüljenek a karjaid kinyújtva (mielőtt kiszállsz a gépből), ezzel faszán nyújtva a mellizmokat. Na akkor garantálom h földöntúli vérbőség lesz.
-
Bubee82
őstag
válasz
Marlie
üzenetére
Nézd, ez olyan dolog, h már majdnem mindenről tudjuk h hülyeség fogyasztani, mert így vagy úgy mérgező és a többi. Mindenki azt mond amit akar. Tej témában én olyan embereknek hiszek, akik erre tették fel az életüket, ebben a témában a legszélesebb tudás birtokában vannak. Volt szerencsém élőben is megismerni egy-kettőt. Ha nem haragszik meg a világ, akkor én inkább nekik hiszek, mint mondvacsinált hősöknek gyúróskörökből meg innen-onnan.
Ez csak az én hülyeségem.
-
Bubee82
őstag
válasz
Bubee82
üzenetére
A tejzsír emészthetősége megmutatja, hogy az elfogyasztott zsírmennyiség hány százaléka képes a testbe beépülni. Sok kísérleti adat bizonyítja, hogy a különböző élelmezési célú zsírok és olajok között a tejzsír tekinthető a legjobban emészthető zsírnak. Egy patkánykísérletben a természetes eredetű növényi és állati zsiradékok emészthetőségét és a bevitt zsírmennyiség felének megemésztéséhez szükséges időt vizsgálva megállapították, hogy a tejzsír emészthetősége a legjobb, jobb a kukorica-, a szója-, a napraforgó-, az olíva- és a heringolajnál is. A patkánykísérletben megállapították, hogy a takarmány zsírjának emészthetősége 97,4% volt, amikor az vajat tartalmazott, 94,5%, amikor margarin bázisú hidrogénezett repceolajat, és 91,6%, amikor hidrogénezett repceolajat tartalmazott. Emberekkel végzett kísérletekben szintén bebizonyosodott, hogy a tejzsírt az emberi szervezet jobban emészti, mint a faggyút vagy a különböző növényi olajokat. A nagyobb zsírabszorpció gyorsabb növekedést eredményez, hisz azoknál a patkányoknál, ahol a tejzsír szerepelt lipidkomponensként, a növekedési arány nagyobb volt, a repceolajat fogyasztottakhoz képest. A tejzsír jó emészthetősége egyrészt a kisméretű zsírgolyócskáknak, másrészt a tejzsír kiváló zsírsav-összetételének köszönhető. A tejzsírban lévő zsírsavak olvadáspontja alacsony, ezért a testhőmérsékleten a tejzsír zöme folyékony állapotú, a 45 °C alatti olvadáspontú zsírok emészthetősége pedig legtöbbször jobb mint 95%.
Forrás: [link]
-
Bubee82
őstag
válasz
Zomb€€
üzenetére
Vaj, tojássárgája, lenmag vagy tökmagolaj, halolaj (lazac mondjuk). Növekvő sorrendben.
Vajon főzhetsz, párolhatod a zöldséget. Párolás után meglocsolhatod az említett olajakkal. Párolt lazac mellé mehet köretnek.
Tojássárgáját beviheted rántottával - gondolom eddig is abban etted -, mellé zöldségköret.
De ehetsz jó minőség sajtot (tejfehérje + tejzsír) is, vagy hagyományos túrót netán. Attól függően h mennyi tolerálja a tej alkotóelemeit a szervezeted.
Ja és a kardiónak csapjál oda keményen, a megnövelt zsírbeviteli időszak alatt is és a ch bepattintós alatt is (azalatt pláne).
-
Bubee82
őstag
válasz
Zomb€€
üzenetére
Uh, nem szabad ilyen sokáig tartani bármit is diétában.
Próbáld ki h lenullázod most a ch-t, ami 50 grammot jelent napi szinten, CSAK edzés után vidd ezt be. A zsírt felb@szhatod legalább napi 100-ra, amit ossz el a napi étkezéseid számára. A napi 50 gramm legjobb lenne, ha vitargo vagy valami sztárch (starch
) lenne. Az is jó ha felét edzés közben kortyolgatod el BCAA és egyéb mellett, a másik felét edzés után fehérjével.Zöldség menjen mint az állat.
Tartsd ezt mondjuk 3-5 napig, ha bírod, akkor legyen 5 inkább. Nézd h hogyan reagál a tested a változásra. Ha valami nem stimmel, ne ragaszkodj hozzá.
Ha letelt ez a periódus, vedd el a zsírt szinte teljes mértékben és vidd fel a ch bevitelt tömegelős szintre - ami nálad nem tudom mennyi -, de olyan 500-700 grammra kb. Zöldség marad ofkorz.
Ez maradjon 1-2 napig, majd ezt követően jöhet a csökkentés nagy léptékben. Napi 150-et elvéve mondjuk.
És mondom: figyeld a reakciókat. Ha valami gáz van szólj.
-
Bubee82
őstag
Nem.
Ha a kérdés nem a fejlődésre vonatkozna, akkor azt mondanám, h igen. Mert az emésztésnek nem mindegy. Azt neked kell tudni h mi és mennyire tolerál az emésztőrendszered. Illetve komoly diétában és akkor is csak annak végén van ennek jelentősége.
Kár amiatt aggódnod h egy évben nem 1 kg, hanem 0,9 kg izomgyarapodást fogsz elérni, amennyiben nem kristálytiszta szűz tejsavóval bombázod a tested, hanem valami mással (is).
-
-
Bubee82
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
És gondolod, ha az izmot egész nap éri terhelés, ami érezhető ámbár kismértékű, akkor az izomnövesztő hatást fog gyakorolni?
Hallottál már izom állóképességről?
Az izomnövekedéshez rövid ideig tartó, nagy terhelés kell és az utána lévő regenerációs időszak.
Véleményed szerint egy egész nap terhelésnek kitett izom:
1. Fog -e növekedéssel válaszolni?
2. Tud -e majd regenerálódni elégségesen?Nézd meg az állóképességi sportokat űző embereket, milyen típusú izomzattal rendelkeznek. Ezekben a sportokban tipikusan sokáig edzenek, nyúzzák magukat. Vajon miért?
-
Bubee82
őstag
Itt van a felvétel. Én mindig így csináltam. Tehát az ülőpóz maradjon végig meg, aztán amikor felér a súlyzó, akkor leteszed a lábat.
Visszafelé ugyanígy. Fel a combot, hozzá a súlyzót és együtt le ülőpózban.
-
Bubee82
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Igen

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
...
Boxi
Sztem már most is pislogás van

-
Bubee82
őstag
válasz
Kassadin
üzenetére
Nyugi, tudom. 3 hónap után, a legeslegutolsó pillanatban - persze mikor máskor, amikor eldöntöttem h irány Anglia -, kapom a telefont h menjek beszélgetni. Vagyis nagy nehezen kellettem valahova. Erre csütörtökön küldtem el a jelentkezést, pénteken már hívott. A múlt hét volt az utolsó, amire azt mondtam h még megpróbálom. Ha nem, akkor tovább állok. Erre tessék. Ide is úgy küldtem el h esélytelenek nyugalma, köszönhetően az addigi tapasztalatoknak.
Még döntenem kell h mi legyen...
-
Bubee82
őstag
Sztem meg sok köze nincs a férfiassághoz. Elmondom neked h egy izmos test milliószor férfiasabb, mint egy kib@szott szőrös, de legalább kurta satnya

Ezért írtam h nézőpont.
Amúgy jó étvágyat hozzá, én kösz kihagyom
A látványt is, meg a kajolást is 
Végülis valahol érthető h csumakkák csumakkákat vonzanak

(#36594)
Mi a baj husi?
-
Bubee82
őstag
Nézőpont és izomzat kérdése.
Csokibarnán, fehér feszülős trikóban, rövid és feszülős gatyában flangálni nyáron, szőrtelen testtel. Mindez közel ilyen futóművel és ilyen felsőtesttel kezdésnek kb. felbecsülhetetlen
Legalábbis nekem valami ilyesmi lebeg a szemeim előtt 
Amúgy nekem például igényességet jelent. Ha valaki jól néz ki, sokat dob, ha el van távolítva. Ahogy Maci írta. Illetve nem is kell annyira jól kinézni.
Ha egyszer ledobod, magad is rájössz h mennyit számít.
-
Bubee82
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Csonthártya gyulladás.
A túlzott terheléstől van. Időszakosan szokott előjönni. Azt hiszem God tud rá valami kencét.
Bodry123
Előző nick?
-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
Bubee82
őstag
válasz
Nightmare
üzenetére
Ha súlycentrikus vagy és hagyományos módon edzel, akkor jobb ha kezdő gyakorlat, mivel ez adja a legnagyobb terhelést a mellizomnak és egyben ez a egyik legkomplexebb felsőtestre végzett gyaksi is.
A tárogatást meg jó volna, ha a végére tennéd a sérülésveszély miatt - amennyiben első gyakorlatként szerepel. Csak a már jól bemelegedett izom esetén alkalmaznám.
-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nagyot toltál? Finom volt?
-
Bubee82
őstag
Nincs is jobb annál, mint amikor k@rva kemény edzés után, hótdöglötten és jóllakottan bevágódsz az ágyba regenerálódni. Főleg egy szétcincálós lábazás után isteni finom az ágyban dögleni és érezni h kész, ennyi, szét lettek cseszve és jöhet a reparáció valamint az azzal járó növekedés

Asszem edzeni akarok már, vagymi

-
Bubee82
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Holnap olyat tolok.
Pffuuj b+, inkább tartsd magadba, sztem itt senki nem kíváncsi rá

Manyi
Háát peeerszee h az

Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- BMW topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- LEGO klub
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Crimson Desert
- Apple MacBook
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De az írás tartalma, terjedelme és stílusa 100%-ig megegyezik szvsz

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) lenne. Az is jó ha felét edzés közben kortyolgatod el BCAA és egyéb mellett, a másik felét edzés után fehérjével.