Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Gyakori Kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
Azért ennek illene többrétü figyelmeztetésnek lennie!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Kiflikoch
üzenetére
A pár hónap, és telefonszám jelenthet olyan kombót, amivel még bejuthatsz... nekem egy januári lejáratú számot majusi ūgyintézés-kezdéssel sikerült augusztusra újra családban tudni. Pár éve. Nagyon utánajárósan Telekom.
Google oldalról bemondásra nem fognak semmit sem csinálni. ha volt megadva bármi más 2fa valaha, akkor valamiféle account recovery, vagy belépõoldali, vagy súgóoldali kezdésü megoldás lehet, hogy megoldja - csatolt teló, belépett chrome...
Az monjuk zavaró a storyban hogy a két címbõl az egyik majd egyik van említve és nem az egyik és másik, vagy egyik és
maradóan
"az"... -
ledgeri
nagyúr
válasz
Csápájev
üzenetére
Külön-külön fiókokat nézve béla és tamás külön külön entitás?
Ha most hozzáadsz valakit a telón, akkor azt melyikbe menti? Abban minden a helyén?
Bár lehet, hogy nem csak a névjegyzéket, hanem a telót kéne resetelni... (nem mondom, hogy csináld, ha csinálod is legyen mentés! -csak gondolkozom!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csápájev
üzenetére
Nekem az lenne a logikus, hogy mindből kilépsz, külső helyen check-olod, hogy minden ott, és csak ott van ahol kell, az adott névjegyzéket reseteled, hogy ne legyen benne az extra sem, majd azzal belépsz amivel kell...
Hogy a minden egy account, egy account mindenhol- OS-en ez mennyire könnyen véghezvihető, ezt passzolom...
Most ezt írvva jutott eszembe, hogy mint naptárnál van olyan, hogy innen-onna, emilyen-amolyan naptár jelenjen-e meg, vagy nem, lehet, hogy névjegyzéknél is van olyan hogy ezé vagy azé jelenjen meg, vagy sem.... Ezzel kezdeném (névjegyzékben minden menü felkeresése), aztán a fenti.... óvatosan!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
homeless09
üzenetére
A hivatalos megoldás az a google visszaálítója volt.
Ha azt mondják, hogy törlik de valahogy mégsem, abból bajuk lenne, helyette 2-3 lépésben kérdik, hogy boztos-e törlésben a törlő, de utána végleg törlik!
Ha van is valami beragadt API, akkor én nem tudok róla (passzívan nem jött szembe, aktívan nem forgattam fel a netet érte), viszont a keresős találatok sajnos nagyon veszélyesek lehetnek, mert a kétségbeesett ember nem gondolkodik!!Ha valami valahogy kell, akkor azt az csinálja meg akinek kell, mert akkor az meg lesz csinálva, ne bízzon másban! Ha ez a valami a "biztonságban való tudás, és jövő béli elérhetőség, esetleges szükségesnél többek hozzáférése mellett", akkor menteni kell mindenre, amire menthető! Ha más nem, akkor ez a tanulsága ennek!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
PitLee
üzenetére
Oké ebből a kérdésemre adandó Ő válasza nem ferül ki...
De viszont van duplikátum kezelés is! De a tiedből indulva meg használható import formátum is (minden elemének külön elmagyarázásával, meg példa fájllal), szóval megint ott járunk, hogy nagy aeséllyel user error. Remélhetőleg vannak fázis mentések is! (nem mintha azegyszeri "meglett másnapra" ne lenne megismételhető...) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Csápájev
üzenetére
Előtte inkább próbálkozz a fájlal (aminek ugye elraktad az érintetlen másolatát), ha kibírtad eddig, így a lehető legtovább marad biztos az alap forrás, hába van mentésed.
Ha a jó alat az átnézettre, már szűrtre gondoltál, akkor meg passz! Ha abban minden rendben, akkor igen, egyszer kell majd törölni az összes névjegyzéket, de hogy most mit hol, és az belekavar-e a pl email-kapcsolatok tartalmadba, vagy esetleg vissza normalizál mindent utána, meg ilyesmik, én passzolom.
Esetleg, ha a telefonkönyv a csv-t nem enné akkor meg a valamivel VCF-be kéne konvertálni.(nem jutottam el oda még, hogy ilyesmivel foglalkozzak, inkább a névjegyleszűréshez akartam szólni ebben a szálban)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csápájev
üzenetére
Bármely CSV kezelő okés, amiben lehet globálisan, de egyedi oszlop alapon sorrendbe állítani a sorokat. A 25 Takács Klára összes mezejét egy pillanat alatt átlátod, és kitörlöd a 24 feleslegest. (és ekkor nem feltételeztem, hogy képesek pl libreoffice féle dolgok duplikátum mentesíteni! jóval kevesebb kattból)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Csápájev
üzenetére
Szerintem a CSV-s a legjobb, mert instant biztonsági mentés is van, és nagyobb monitoron átláthatóbb. (google take-out-ra gondolsz?)
Egyébként meg a dublikátort is ki kéne szűrni, meg a fő szinkronizációt előtte úgy leállítani, hogy ne az legyen, hogy 1000 kellő névjegy visszaállítása után lemegy a sync, és már 27k névjegyzéked van.

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Siriusb
üzenetére
Csak abból indultam ki, hogy kategorikusan más dolog egy mobilos értesítés és a rá állítható hangok, egy windowsos PC értesítés és a rá állítható hangok, vagy egy böngésző béli, de weboldal alapú értesítés.
Most jutott eszembe, hogy azért talán chromium, de biztosan chrome alapon van az a féle értesítősdi, ami legtöbbszor a vírusírtós topikban jön, hogy szól a gép, hogy vírus van, jaj mit tegyek", de ez is úgy kezdődik, hogy egy weboldal kihasználja a chrome beépített, autos-startos/háttérben futós dolgát. Szóval nem állítom, hogy nincs a kérdésedre mód, csak hogy szerintem elterjedtebb lenne az infó róla, ha lenne... Tévedhetek... sosem kerstem nagyon erre rá! -
ledgeri
nagyúr
válasz
JozsBiker
üzenetére
Ha step by step kell, lehet, hogy a freemailes topikot követi valaki aki leírná, hogy ha másképp is lehet, mint a fenti...
Nekem mondjuk 2015-ig bírta a kettő a kapcsolatuk, utána 40%-os freemail, és 30%-os gmail telítettség mellett azzal az üzenettel várt a gmail, hogy a tárhely betelt. Monjuk visszatekintve nem is bánom, hogy ott akkor megszakdt.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
A kép mindegyik opciója valami korábbi beállítást vagy aktiválást feltételez. Ha régebbi a fiók, és pl régebben volt belépve, akkor ezek jó része akkor még nem is volt.
Én is "rátaláltam" (egy regisztrálós email megtalálása alapján rákerestem a formátumra) egyik régi-régi fiókomra, amit kb fél óráig használtam akkor (elfelejtettem a jelszavát, de nem gondoltam a jelszóemlékeztetőre), és mikor beleléptem, láttam, hogy valaki 2010-től 2019-ig használta, de úgy, hogy nem állított el rajta semmit. Annál sem volt beállítva semmi extra biztonsági funkció ami azóta terjedt el.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
AssAssynn
üzenetére
1500 forintba kerül egy vodafone-os sim-kártya, aminek beregisztrálása után csak annyi költsége van, hogy 360-365 naponta adategyeztetsz vele, 10-15 percen át.
-Ha azért kerülnéd el a szám megadát, hogy ne legyen szám megadva, akkor az patt helyzet.
-Ha azért, hogy ne legyen a te számod megadva, akkor a fenti vagy kövi.
-Ha azért, hogy ne legyen ehhez is, arra az 5 percre, míg beregelsz valami egyéb 2fa-t , addig egy ismerős-é is megfelel. Utána meg kivezethető a kapcsolat. (az hogy megtartódik-e a szám, valami mélyebb helyen simán kinézném, míg ha "töröljük amint lehet" is a közölt felhasználási idő.)A fentitől függetlenül azért nem elítélendő gondolat, hogy legyen egy publikus számod (mindenki ezen hív), meg egy kvázi technikai (minden arra van regelve ami a fentihez hasonlóan, de állandóra kér számot), így legalább a "bank hív" csalások egy picit szűrhetőbbek.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Gmailes környezetben nem lehet hatékonyan ( világból gyűjtött emailcímek összevetésével kiszürhető módon) aliasozni (ingyen), mert gmailnél csak állandórész+változó@gmail.com- os címeket lehet csinálni. Nem nehéz ebből kiszürni mi az állandó rész. A google csak +-os megoldása nem rejt el sok olyan szem elöl, ami elől a teljesértékűen más aliasosózdi igen.
Outlooknál (és másoknál, más számokkal) lehet évente 10 új címet (összesen egyszerre 10-et kezelve) létrehozni, így takacsgabi@outlook.com mellé létrejöhet seawarrior78@outlook.com. Ha ezek egy adatbáziba kerülnek nem jelenti egyik a másikat. De a kettő csak egy fiókot jelent a felhasználójának... ingyen max 10 címmel.
Külsős megoldás pl a simplelogin. Ott annyi van, hogy az nem tárhely, hanem átjátszó. Ha egy simplelogines címre címzetten érkezik egy levelem, akkor a simplelogin rendszere továbbitja a simpleloginfiókban megadott címemre, így én egy fiókban látom, kezelem. Az email, és simplelogin fiókom közt is emailként halad, de egy "belsős" emailcímmel, szóval ha én kapom, akkor feladó alapján is tudom szelektálni, ha küldöm, akkor arra kell, és akkor visszafordítódik/címeződik/küldődik.
Amit te vázoltál elsőnek (sok gmail fiók sok gmail cím), az szerintem ToS/ASZF-be is ütközhet, nem ajánlott, bonyolult, és külön belépegetni macera alapból is ha csak karbantartás végett. (kiemelném, hogy kifejezetten "sok"-ról beszélek... nekem is van pl 5 így úgy pl...)
A másodikkal kiegészítve.... hát nem tudom, hogy egyáltalán van-e rá mód.A simpleloginnek meg már tapasztaltam azt az előnyét még, hogy miután átálltam 200+ fiókkal 200+ címeire, és egy új, előbbinél jobbnak tűnő emailfiókról szereztem tudomást, akkor csak egy címet kellett átírni a simpleloginben, és a 200+ helyről az összes email oda érkezett... (sajnos pont ennyire egyszerűen kellett elváltanom onnan mert eladták magukat
(skiff>notion)
).
Ami viszont releváns az eredeti kérdésedben a simpelogin-hez:
Ha vagy annyira merész, akkor megteheted, hogy a nem-csak-email-konfirmációval-nyitható-ra beállított gmail/google fiókodhoz egy nem-csak email-konfirmációval nyitható simplelogin fiókot regelsz, aminek egy címére adod meg a google email konfirmációját.
A gmail megnyugszik, hogy van email hozzárendelve, viszont ha olyan szitu van, hogy a gmail csak email-konfirmációval nyílna, akkor neked csak a "független platform, független szerveres" simplelogin email-kiküldését kell csak átállítani valami másra (korábbi fiókba nem küld megerősítót, belépés után csak az újba), csak akkor(ra), szóval van kiút is, és nem kell egy másik gmailes fiókot kezelgetni, ha google baj van, nem kell egy másik email-fiókot nézegetni, hogy nehogy lemaradj valami oda küldött fontosról -
ledgeri
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
Szerintem alapból szól... Ha nem akkor fiókon belüli értesítések!
, a másik kikaapcsolása (push, számos küldős) esetén már kritikus a totp appod kezelése! Legyen róla backup... (nem olyan mint az ügyfélkapu, hogy... na jó akkor bemegyek a google-hez!)#13111 Ha nem tudod ki lépett be, és a kukában landolt, akkor az igencsak necces (aki belépett oda rakhatta...). Kisérd figyelemmel, meg a bejelentkezett dolgokat is nézegesd, figyelgesd.
[hacsak nem azzal léptél be bluestacks-be vagy egyéb android emulátorba...]A push nem blokkolható irány szerint "jaj, ha firefoxon lépnének be, akkor ne küld"-szinten. Viszont ha több készülék be van lépve, lehet, hogy nem küldi az összesre. Ebben nem vagyok biztos.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
Nem nincs meg: A freeipad4you4free.com (ha létezik-is) nem ad ingyen Ipad-et, és nem is az apple oldala... miért gondolod, hogy a TOTP.org/com/eu/akármi oldal nem egy technológia nevét használja?
Nem összekapcsolásról van szó, hanem belementett ellenörző kód kezelésről.
A fenti "Push üzenetes" (újfent technológia név) az inkább összekapcsolt dolog, mert élő hálózatot igényel, és a szerver a régi eszközre (amin be vagy lépve, amiről tudja, hogy a tided, amit ez esetben tényleg összekapcsoltál, mert ott is beléptél, mélyebben) küldi ki az azonosítót minden egyes alkallommal, mikor valaki új eszközön próbélkozik
A TOTP (technológia), meg egyszeri internetet nem igénylő, beolvasott, vagy beírt kód, és az adott idő alapján generál helyben egy kódot. Ha a beírt kód megeggyezik akkor adott időben a kód ugyanaz. A szolgáltatás (pl google) nem tud arról, hogy hány eszközön van a titkos kód, és nem kell internet kapcsolat, így nem igazán lehet mondani, hogy az appot kapcsolod össze a fiókkal.A fentiektől eltekintve, ha a google profilodban felkeresed a másodlagos faktorok részt, akkor igen bekapcsolható az alkalmazás alapú TOTP.... és ha már az ügyfélaput említetted, igen ez ugyanaz, és ugyanúgy használható!
Ha be is kapcsolod a másik meghagyása mellett, lehet, hogy a push lesz az alapértelmezett többször... így az általában ott lévő " próbálja másképp" gombot kellhet használni.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Andris...
üzenetére
Megpróbálhatod, hogy TOTP-is, vagy csak azt használsz. Nem net függő, így -szerintem - jobb mint a Push.
#13100 [CS]Blade2 Ha kilistázod az összes olyan címkés levelet, akkor lehet egyben az összesnek a pipázottságát állítani, ha jól tudom, oldaltetei kijelölésnél választva.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Atomgeszi
üzenetére
A "bejövő üzenetek" egy külön tag, zászló, jelölés, alapból minden üzenet a "minden üzenet", vagy "összes üzenet" mappában van, emellett meg csak a spam ami különálló tényleges mappa (talán a kuka sem külön mappa).
Ami "archiválódik" az csak elveszíti a "bejövő üzenetek" jelölését, de az "összes" mappában megtalálható, benne levő keresésre fellelhető! -
ledgeri
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ok, ha az email belső kezeléssel elvagy az rendben. Ha nem kapsz spam-et, meg tudod kezelni ha mégis kapnál az rendben. Helyes.
A jelszókezelősdi (vs 2fa nélküli, párjelszvas, de több fiókos lét) az már kb elvárás kérdése. Ha vezetsz sem azért leszel nagyobb biztonságban, mert eddig nem ment beléd senki, hanem mert használsz övet, van légzsák, esetleg felező szalagkorlát, ABS, kanyar stabilizátor, nem átrozsdásodott kaszni. Előbbi nem jelent semmit ha épp egy Cobra11 jelenet készül lepörögni előtted.
Szép és jó a felnövetelkori kolégás bizalmi állapot, de azóta még a Hold is távolodott a Földtől, nem hogy a millió lehetőség nem jött volna létre, ami miatt a mindíg online, mindig elérhető bejáratú dolgaid támadhatósága ne lenne állandóan növekedő fázisban.Nem kell használnod ezeket, nem kell mindet használnod, de ne mondj le róluk csak azért mert nem érted a miértjüket. Ha utánuk nézel (amit mint minimum ajánlok), azt megérted, és akkor mondod, hogy "átgondoltam: nem kell" teljesen más minthogyha azért mondasz le róluk mert "nem is tudom minek kellhet".

-
ledgeri
nagyúr
válasz
tordaitibi
üzenetére
Lehet, hogy csak nem elég a 2fa mennyisége, egy TOTP appos reg is jól jöhet (egyébként is).
Az emailcímek mennyiségéről meg csak annyit, hogy jó opció hogy ha szeparálni tudsz, ha az beválna. Sajnos a google rendszere nem engedi meg hogy több, különféle emailcímed legyen egy fiókhoz, de az outlook jó példa, mert ott lehet több címed is, ezen felül meg egy cím lehet kizárólagos belépős jogú.
Szóval míg itt a bank, és Rozi néni, meg az esetleges nyereményjátékos reg, meg kukutyim hírlevél ugyanazt az emailcímet tudja, outlooknál (de van más is) lehet, az, hogy
-egy senki által, csak te álalad ismert emailcím a belépős emailcím, a többi nem az, így egy faktor már az, amiről aki fel akar törni nem tud,
-egy "fontos" emailcím az, amiről a bank, meg bármi fontos hivatalos dolog tud
-egy ami mondjuk közösségi felületeken elérhetőség, megkereshetőség
-egy ami nyereményjátékos értesítős...
és még van 3-4 lehetőséged, ha valamire kategorikusan kéne.Ha valahol 1 kikerül (pl feltörik a nyereményjáték szerverét) akkor nem fogják tudni az összes helyen megadott eailcímedet is egyből, és nem fognak tudni próbálkozni belépni a fő fiókodba.
Sajnos ez nem opció google-nél.nem akarok mégegyet, úgyis elfelejtem a név-jelszót
Ma már illene jelszókezelőt használni! A fenti részlegesen fedi, hogy miért:
Egyszerűbb ennek a védelméről gonoskodni, ez lehetővé teszi a minden más magasabb védelmét, mint minden másról magas szinten gondoskodni.
Példám-régi én: egy emailcím, egy jelszó. Ha kukutyim fórumot feltörik mindent tudnak ami több dolgot véd, ha onnan csak spammelni elkezdenek, a fő elérhetőségemet zaklatják.
Mai én: Mindennek külön emailcím (nem emailfiók, ami lényeg), mindennek külön, "erősebb mint megjegyezni tudnám" jelszó, mindehol legmagasabb szintű 2fa, amit az oldal támogat:
Ha egy oldal bukik, semmi más nem bukik. Ha egy cím kikerül, akkor az a cím izolálható, és nem kell mindent leváltani, csak hogy az az egy ne tudjon olyanról ami aktuális. (van kb 200 címem, ami egy fiókba torkollik)Nagy meló átállni, van előnye átállni. Az ez egésznek való utánanézést ajánlom!
Ha más nem, akkor minimum legyen 2fa bekapcsolva, és csak az emailfióknak jelentősen más jelszava mint a többinek!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
OK, így már értem a feliratkozósdit.
A facebookot, mint "sokszor problémás, elérhetetlen, support nélküli gigacég hülye megoldásaival, amik valahogy működnek"-hasonlóságra említettem.
Nem feltételeztem hogy a google miatt "telepítenéd újra", de ha most meg "gép csere van" akkor megint valahogy úgy kérdezel, hogy igazából más van a háttérben (nem engem zavar, csak a válasz nem feltétlenül az ami neked megfelelő).Szóval, bármilyen más gépről, eszközről, máshonnan próbálj belépni legalább egyszer!
Ha "gép újratelepítés lesz" akkor egyetlen mentsvár a lemezkép mindenestül azon kívül ami nem kell ehhez.
Ha "gép csere" lesz, szóval használható két gépről beszélünk, és egymás mellett létezhetnek, akkor meg az első bármilyen értelmezés szerinti szétszedése nélkül az újjon rá lehet próbálni a belépkedésre, thunderbird átmentésre.Az első kizárja, hogy esetleg IP vagy egyéb fingerprint alapján lennél blokkolva.
A második elérhetőnek tartja ha az működhet.
A harmadik meg választ ad arra, hogy megoldhaó-e a továbbvitel.A sütimentéssel, vagy egyéb thunderbird dolgoknak utánanéznék a helyedben, nagyon, mert lehet, hogy csak annyi, hogy egy mappát kell átmásolni (firefox alapján), hogy az aktuális működés fennmaradjon. A google elérhetőségre, meg hát a más helyes, más gépes adhat választ.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
elkezdtem kiküldeni az új címet a meglévő kontaktokra, de kb 25-30 feliratkozásom van, ahol a kontkatot direktben nem érem el, szóval lehet így újra telepíteni a gépet, vagy a baj amit írtam valós
Ha feliratkozás, akkor a második "kontakt" értelmezhetetlen. Mire gondolsz feliratkozásos kontakt alatt?
A google elérhetetlenséged nem fog változni attól, hogy újratelepíted a géped, viszont a bejelentkezésed nem fog javulni sem, szóval nagy esélyel akkor veszíted el a hozzáférésed. Más hálózaton más eszközről próbáltad? Facebooknál beválik.Ha tényleg fontos, és csak azon az egy thunderbirdön keresztül éred csak el, én azt a gépet nem bántanám. Ha nagyon nagyon fontos az újratelepítés is akkor meg mindent ami nem kell egyesével törölnék, és ami menthetetlen (thunderbird minimum) azt rendszerestül menteném lemezképbe. Esetleg azzal a képpel utólag elérhető marad, de kell neki majd egy normális környezet.
Backupnak meg ha van, akkor thunderbird-sütiket mentegetnék, ha léteznek. Ezügyben annak a topikjába is bekérdeznék! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Ha bekapcsoltad az SMS-t a többi is megnyílik, majd az SMS törölhető! (bár lehet, hogy csak a reg-gel keverem!)
Ha nagyobb probléma a telefon nem megléte mint zavaró tényező, hogy a gépeden legyen a másodfaktorod is, akkor van jópár progi ami futhat PC-n, és tudja a TOTP-t.
kepassXC, ente, 2fas. Ha a telefonodból kiolvasható a seed, alapkód, könnyen, akkor nem nagy cucc... Ha nem akkor újra kell kezdeni a TOTP-zést, és először abba a progiba kell menteni, amiből majd utána át tudod írni, fotózni a telósba, mert jobb ha két eszközön van!A legkomplettebb lezárás két fizikai kulcsot igényel, és már TOTP sem használható mellé, nem hogy email vagy SMS, vagy push...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
Ha van alkalmazás véve vele, akkor az vész. Ha van youtube csatorna (akár csak feliratkozós), akkor az pár lépésben átvihető! Jelszókezelős jelszavak, ha volt chrome-os könyvjelzők ilyesmik...
Az is jó, hogy ha csinálsz egy full google take-outot, és csak úgy elrakod, hátha valami kimaradt..
Nem kell az sem, hogy gmailes maradj, nem gmailes-es emailcimmel is lehet regelni google fiókot, persze akkor más a mailcím, de pl a google-nél rosz, hogy nincs alias rendszer (jó féle... mert a+-os nem a legjobb). Sőt tovább megyek: nem feltétlenül kell, hogy google-es legyen az a telefon. Android létezik google fiók, és mindenféle integrációja nélkül is!
-
ledgeri
nagyúr
A csillagozódi jelenthet bármit, mert így még nehezebb egy rosszakarónak a dolga. Ez a csillagok célja!
Oultookban, mint webmailben igen, de mint asztali alkalmazásban nem.#12992 Borisz76 A gyerek fiók felügyelt fiók, ha a felügyelet megszűnik, akkor a fiók is kb.
Viszont ha találsz supportot, a te fiókod jó kapocs, és kiindulási pont, szóval esetleg vissza tudod állíttatni, mert az még megvan! Az esélyeid 0.1%-ról, tippemre 33%-ra ugrottak! Ha rákeresel, hogy google support google family, akkor lehet, hogy az oldal alján egy két kattból olyan helyre jutsz ahova írhatsz! Már merek drukkolni!
(minden fiókok közi kapocs számít! Az hogy közös family-ben voltatok eléggé jelentős információ!) -
ledgeri
nagyúr
Nem, a fiók tartalmát a fiókkal eggyütt törlik, a cím meg belekerül a "már használták ki nem adhatjuk" adatbázisba. Nem lesz aktív, mert nincs mellette fiók, de ki sem adhatják, mert nem lehet tudni ,hogy az hogyan élne vissza vele... mit kapna a régi tulajról az új...
Minden jobb emailszolgáltató ezt csinálja!Nem volt másodlagos emailcím meg ilyesmi kmegadva?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Másodlagos emailcím sem vol? Nagy hiba! De akkor tippre ennyi.
Telefonszám nincs, ahhoz túl giga cég. Support jegyet lehet indítani (Help segítség gombok.) Nagy eséllyel ha sikerül is, a tartalom veszhet. Egy próbát megér!(nem csak az emalcím, az email fiók, hanem az egész google fiók veszett! Youtube volt? Alkalmazásvétel volt? Ha utóbbiról van bizonylat, akkor az segíthet.)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956
üzenetére
... az nem app, hanem weboldal. PC-re van a google earth... ami el megy az "PC-n az app" definíciójának inkább!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
PitLee
üzenetére
Nem, nem arra próbáltam utalni, hogy mi az oldal linkje, hanem arra, hogy a linkekben a kérdőjel utáni részek azok trackerek (nagyon nagyon nagy többségében, bár technikailag [link]).
A különbség csak annyi, hogy a te értelmezésed lokális, adott gmail-es be nem lépni tudás problémához szól. Az enyém globális, az összes linkről beszél, mert ez a formátum csatolódik minden valaha facebookot megjáró linktől kezdve a kattintás-ellenőrző, emailben küldött linkekig.
Ha valaki ilyet oszt meg, magát is bajba sodorhatja, ha olyan (valakinek pl az emailcíme volt az azonosítója és egy ilyen tracker rész lehet jópár ph-hsz-soros...), szóval jobb kikeresni az első kérdőjelet, és kitörölni publikus megosztás előtt alapból (bár lásd link feljebb)... vagy csak illendő, ha az ember tudja, hogy hogyan is működik a világ.
Egyhe segítség a relevanciájáról a mondandómnak, hogy off-topik.
A fenti mellett meg meta infó, hogy mi már üzeneteztünk jópárat, és merem remélni, hogy érti a megjegyzésem lényegét.Ettől függetlenül megmagyarázni más szavait tiszteletlen mind az író fél irányába (ő tudja mit akart közölni), és a címzett irányába is [további kérdése nélkül] (biztosra feltételezni, hogy nem érti ami előtte van picit meh).
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
Google-nál nincs olyan, hogy "csak" emailfiók, vagy "csak" youtube fiók. Te használhatod csak erre, csak arra, vagy kezdhetted úgy, de ma már egy-egy google fiók kezeli mindet, amibe esetleg másképp is bejuthatsz, mint a gmail.com-ot felkeresve, mint "csak" emailfiókként használó.
Értem, hogy nem állítottál be semmit, de attól még másképp, vagy máshol bejuthatsz, így működhet.
Nem sokminden egyszerűbb dolog van, ami állandónak tűnik a google számára annyira, mint egy emulátoros "telefon", amin el tudod érni az egész google fiókod, de nem kell hozzá haradver, és nem böngészős belépés.#12958 Tails111 A kérdőjel utáni mind tracker... és abból facebookos is.

-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
Facebooknál működő megkerülése a hasonló kizáródásnak, hogy egy teljesen más helyről/IP-ről/eszközről (mindhárom egyszerre) próbálsz meg belépni. Annyira szét van követve az összes gép, hogy ha egyszer "szerintünk nem jó" gépen próbálsz belépni ott, akkor nem fog engedni, míg egy másik nem tisztáz... Legalább is facebooknál.
Esetleg megpróbálhatsz gépre feltenni egy Bluestacks-et van bármi Google szolgáltatásos android emulátort, és azon belépni (mint eszközös-fiók belépés), hátha csak a netes felület szigorúbb.
#12954 Dluinet Cím, Fiók, Alias. Nem egyenértékű fogalmak!
Sajnos a google féle alapcím+változó@gmail.com nem igazán meríti ki az alias fogalmát. Sok hely nem fogadja el a +-os címeket, sok az alapra fog küldeni üzenetet, ha meg kikerül, könnyű script támadni az alapot!#12955 pontyos Ha automatikus rendszerek küldenek rá üzit, akkor azokat nem lehet átállíttatni, míg beléjük tudsz lépni (pl míg az emailes jelszóhelyreállító, meg emailes 2fa ki nem esik végleg)? Ilyen szituációban még a próbálkozások is véglegesen kizárhatnak!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Oldman2
üzenetére
Az Authy>Authy online sync az megy. Azzal nincs funkcionális probléma, csak az EULA-ban/ToS-ban/ ÁSZF-ben is az van (nyáron néztem át legutoljára) , hogy ha költöznél máshova, akkor légyszi kapcsold ki a 2fa-dat, majd kapcsold vissza azzal az appal, mert másképp nem megy... és mindenképpen kell net és fiók az átvitelhez, és telefonszám -mint backup- a fiókhoz.
Fentitől függetlenül ha én appot váltanék (bármiről bármire) akkor -idővel- biztos, hogy lecserélném az állomány kritikus tartalmát idővel, így is úgy is, különösen, ha online-sync-es, mert nekem az a nyugodalom, hogy tudom, hogy az aktuális legfrissebb csak ott van, amit használok is,
de ha valakinek csak 1 TOTP-seed-et kell átadni, akkor már megakasztó macera az authy, egy hálózatelérés-független fotó elkészítési ideje helyett! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Igen, ezért is írtam le így hosszasan... bár az is igaz, hogy vannak oldalak, talán a program-host sourceforge, ahol lehet többféle TOTP-t is hozzáadni egy ottani fiókhoz, de passz, hogy mi lenne az előnye annak... mert ha 2fa-val jutnak be, 2fa-val jutnak be... onnantól meg törlik a meglévőt, ha 1, ha 5... talán több felhasználóra gondolnak... de az első után őgy is csak azzal lehet belépni megcsinálni a következőt.... bár extra 40 karakter tárolása nem nagy falat...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Oldman2
üzenetére
Ha "nem tudod értelmezni", hogyan tudod hogy teljesen más? Na mindegy:
Mit tapasztaltál? És ha lehet lépésről lépésre, mert általában az egyszavas "azt hogy működött" szintű dolgokból nem derülnek ki a legfontosabb részletek amiken áll vagy bukik egy állítás!
Ha ebből kiszeded, hogy mi a TOTP seed, csak és kizárólag authy-t használva, akkor javult a helyzet! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
A TOTP az úgy működik, hogy egyszer a szerver küld egy kódot, azt egyszer te visszaigazolod (qr-kódos beolvasás, vagy seed-kód másolás, majd az első 6 karakter visszaírása). Onnantól -ha az időd jól van beállítva- az alapján a seed alaján egy adott kód lesz évényes egy adott 30 másodpercben. Mivel csak a seed-en múlik (ugyanabban az időben), más eszköz is elő tudja azt a kódot állítani (mert szabány)... másképpen: a seed-et kell tudnod; másképpen: Ha átmásolod a seed-et, tudod a kódot!
Az adott authenticator alkalmazáson múlik, hogy milyennyire egyszerű kiszedni belőle a seed-et. Az authy ilyen szempontból pont a legrosszabb, mert ott csak online sync-van, de a seed-et nem tudod meglátni (még recovery-ként is az a módjuk, hogy "kapcsold ki a 2fa-d, majd kapcsold vissza a másikkal", szóval nem csak hogy kötelezően online kell légy sync-hez, még "ki is kerül a kezedből a cucc", bármennyire is kódoltan...
Ha az említett authenticator a google-é, akkor megoldható, hogy két authenticator app egymás közt átküldje az infót, offline. Csak valahol van benne opció, hogy token küldése, bejegyzés küldése, vagy ezzel eggyenértékű, és ekkor -sajnos nem szabvány- qr-kódot fog megjeleníteni az egyik készülék, amit a másikkal, futó appal be tudsz olvastani, és át is ment. (más appok is tudják már olvasni, de nem az a szavány)
A harmadik, nyitott, szabványos megoldás, mikor az app (például az AEGIS, vagy az asztali kepassXC) vagy a szabványos, elsőnek is beolvasott qr-kód formátumban képes megjeleníteni az információt, vagy direktben, ember által olvasható formátumban a seed-et magát.Én is, pl twitchnél (mert az authy-ipari rendszerét használja, amihez még mobilt is köteleő csatolni) csak qr-kódot láthattam, azt telefonnal aktiváltam, viszont a seed-et kiírtam gépes jelszókezelőbe, mint backup. Ezt pl google authentikátorral nem tudom, hogy megcsinálhattam volna, authy-val meg -csak optikailag- biztos, hogy nem.
Opcióid vannak!

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
A google-nél többféle "kód" is van, szóval csak a tisztázás végett:
SMS, Email, beállított push, auth-app-os.
A harmadik az olyan, hogy a csatolt telefonnak, vagy esetleg chrome böngészőnek online-nak kell lennie, és (most passz, hogy a belépni akaro, vagy már belépett) kap egy négyzetet, amibe a másikon kiírt számokat kell beírni, így tudja a rendszer, hogy egy kézben van a már megbízott, és a megbízandó készülék.
Az auth appos, meg a szokásos TOTP: egyszeri online reg után fél percenként 6 új kód Seed alapján.A legszabadabb a legoffline-abb, szóval a TOTP-s, amre ajánlott olyan appot használni, ami nem állandóan online, és könnyen biztonsági menthető (és emiatt mentendő is!!!)
Az SMS, email, push, mind net-elérés függő, az utóbbi kettő (ha a fenti kereszt csatolt állapot lehetőségéből indulok ki) még fiók-elérés függő is lehet...
A google fiókodon belül a fiókbiztonág környékén keresd.Van még egyébként még egy szint: a biztonsági kulcsok. Tipustól függően használhatod jelszókiváltásra (passkey), vagy 2fa-ként, vagy havan kettő akkor beállítható az, hogy csak fizikai kulccsal lehessen nyitni egy google fiókot.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Attól függ, hogy ha azt nézzük, hogy 1 emalcímhez való hozzáférés elvesztése milyen körülmények közt jön létre, vagy 2 emailcímhez való hozzáférés milyen körülmények közt jöhet létre, vagy hogy egy szolgáltatóhoz való hozzáférés milyen körülmények között válhat problémássá, meg hogy a két cím két fiókja mennyire egyértelműen egy felhasználós a szolgáltató szempontjából!
Első esetben kb mindegy, hogy milyen a második, ha behal az első, ott a másodk.
Ha napi szinten vannak használva, és az adott eszköz fertőződik, és az okoz galibát, bármilyen lehet a kettő akkor baj van. Ha pl havi egyszer belépős a külső, akkor az már sokkal kisebb eséllyel kerül bajba, ilyesmi miatt.
Ha egy szolgáltatós, és azzal van baj, akkor mind a kettő veszhet: nekem is volt freemail>gmail>gmail>sms láncom, amikor félre lett mentve a freemailes jelszó, sebaj ott az első gmail, próbálok belépni >igazolja magát emaillel, megyek második gmailhez> igazolja magát SMS-sel... az meg két hétig nem jött meg bármit próbáltam.
Utolsó kombó: Ha valamit benyel a gmail-, vagy google-bot, és kizár, és nagyon tudja, hogy a másik emailcím/és google fiók is a tied, lehet hogy abból is kizár, mert "megkerülöd a rendszert".... tök mindegy, hogy mi az indok az elsőnél, a második is kizáródhat az első miatt.Amit én mai szememmel és tapasztalattal csinálnék ilyen helyzetben: regelnék mellé egy simplelogin.io fiókot, és abban lévő címre állítanám be mind a kettőt. Egy vagy két címre, midegy, de az a lényeg, hogy az egyik így hurkos önmagába (az fogadja a simpleloginos emaileket), a másik meg az egyikbe, viszont ha tényleg olyan SOS ez a hurok, és vonal átirányítható egy másik emailcímre/-fiókba úgy, hogy nem kell megerősíteni a régiben.
Első problémás esetben, ha a hzrkos bukott, akkor ott a másik, ha a másik, akkor ott a hurkos.
Második esetben mind a kettő egy váltással átirányítható valahova máshová. Viszont ha feltörés van akkor is kis esélyesnek vélem, hogy valaki, aki feltör egy google fiókot, simplelogin kisajátítással is kínlódna, + még egy 2fa-t is kell törnie ahhoz.
Harmadik esetben független vagy a szolgáltatótól.
Negyedik esetben meg úgy is mindegy, de legalább egy bejáratott contact-emailed már van, így kb megbízhatóbban vagy te, ha probléma van, mint egy friss címmel.
ÉS a LEGFONTOSABB:
A simpleloginnek -eddig legalábbis- nem volt "inaktivitás miatti megszűntetés" szabálya, míg a gmailnek, outlooknak, protonnak, tutának mind-mind van (6-12-24 hónap), ha arra gondolok, hogy egy új emailcím kéne csak a fentire, emellett azért egy féléves emlékeztető naptárba, vagy jelszókezelőbe nem árt azért!Jogos az érzésed, csak a realitását kell átgondolnod, és a lehetőségeket figyelembe venni!

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nincsenek mappák, pont ez a lényeg... Még szerintem a kuka sem mappa, csak egy címke, amire külön szabályok vonatkoznak! Próbáld ki, hogy ha keresel valamit, akkor mi lesz a keresősávban auto-kitölve attól függően, hogy hol írod be a keresendő szót.
Ha *bármi*: keresőszó lesz kitölve, csak keresőszót beírva, akkor az a levél technikailag ugyanott van, mint a többi, csak címke-limitált a keresés.#12912 Fire/SOUL/CD Voltam skiff-es, míg el nem adták, és volt neki "feature request" oldala na ott valaki a "Törölt levél kukába kerül, kuka beállítható, hogy 30 nap után véglegesen töröljön" meglévő rendszer mellé kérte azt, hogy ne az legyen hanem a kuka 365 nap után törlődjön, mert van mikor kell a régi levél...
Páraknak nehéz az elszakadás, vagy a végleges döntések meghozalata! -
ledgeri
nagyúr
válasz
gyulaszu
üzenetére
Az arhivált lényege az "El a szem elől".
Engem is zavar hogy így van az egész, meg a kuka is: van amit biztos törölnék, de a mostani rendszerben ha 28. napon kéne valami akkor megint nézhetek át minden szemetet... hisz kuka.Most átolvasva egyébként simán kinézném a google-ből, hogy arra van optimalizálva az "arhiválás", hogy minnél több levél maradjon a fiókban a fiókot átnéző, és így neked reklámot kategorizáló bot számára... Hiába már nem működik a bot maga, a rendszert nem módosították.
Szerintem is inkább arra lenne jó az archválás, hogy a fontos, elrakós dolgokat megtaláljam 1 kattintással. Ehelyett még kereső is másképee keres inboxban, összesben és kukában
-
ledgeri
nagyúr
válasz
yodee_
üzenetére
Nem tudom pontosan, talán nem is google-nél volt, de ilyenkor- mivel nem rendeltetés szerű működés- én tényleg átnéznék minden menüt, minden beállítást.
Azért sem tudom, mert nekem is van 8-9 fiókom, melyik itt, melyik ott, meg pár angol nyelven, pár magyarul... és régebben láttam hasonlót. Aztán már összemosódik. De valami dereng arról, hogy ilyesmi volt a google-nél is.
Ha másért nem, "lehetséges kihagyott funkciók" miatt megéri átnézi a dolgokat, hátha ráakadtok (Te is nézz rá az opciókra a magadén, ha van). (és ez nekem nagyon kapcsolható funkciósnak érződik pl "vírus" ellenében). -
ledgeri
nagyúr
Nem mindegy, hogy állandó 2fa-ként kérte, vagy egyszeri regisztrálós, újraaktiválós, valósszemély ellenőrzősként! Ez nem derül ki!
Emellett, ha megadsz valami másféle 2fa-t az SMS (ami egyébként a leggyengébbnek ítért 2fa) sem kell már, és mivel van erősebb ki is vehető!
Az "én tudom, de csak akkor írom ha valaki kéri" hozzáállás meg.. hát...

-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Most csak azért hogy te belásd, hogy ha jól van megcsinálva akkor (legalább 3 féleképpen) megoldható , azért nem fogom zargatni a dolgaim.
AKérdések azért lényegesek, mert nem mindegy, hogy melyik megoldást használjuk melyik felhasználási módszerre, de erre csak te tudsz választ adni (bár ez már kétsége vonható
)
Aza kétféle gmail külön-külön gépen legyen
már a fent leírtaknak megfelelően értelmetlen, mivel a gmail nincs a gépen, az elérhető appokon és böngészőkön keresztül. Nem egy thunderbird, amire ez fogalmilag igaz lehetne.De hát akkor szia, remélem nem nagy adatvesztéssel megoldod!
#12871 pn4hvq Azon gondolkodtam egész délután, hogy írjam-e le már vagy még ne

-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
.... szóval ha leírod, hogy
Dehát elmagyaráztam már neked. Nem akarom, hogy A-gmail a már nem frissülő androidos telómon rajta legyen. Mert ha feltörik a telómat, mindent meg tudnak csinálni az gmail címem és a hozzá tartozó jelszó ismeretében.
Akkor ez mára vonatkozik?
Csak mert a válaszom az az itt idézettre vonatkozik!Az A-t a B-ben kérdésre: csak olvasni akarod az emaileket, vagy válaszolni is B-ből úgy, hogy A-ban vagy belépve?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Te nem tudod, hogy mit minek kell nevezni, és emiatt érthetetlen, vagy nehezen érthető amit írsz, annak aki nem tudja, hogy te mit szeretnél elérni... de akkor tisztázzuk a fogalmakat.
Google fiók. Ez a fiók ami minden google dolgot kezel. Ez független attól hogy min éred el: bármely eszköz bármilyen bongészője, app, stb. Egy telefonon, mint fő fiók, csak egy lehet bejelentkezve, viszont egy fiókkal több telefonon is lehet bejelentkezve lenni. A chrome-ok is csak ebbe vannak belépve. A jelszavak is ezen keresztül szinkronizálódnak.
Chrome Csak egy böngésző. Ha "belépsz rajta" akkor a google fiókodba lépsz.
Gmail. Csak és kizárólag google fiók alatt lézezhet. A google fiól bejelentkezési adataival lehet belelépni. Ha van egy gmail-es címed, akkor van google fiókod, de ha van google fiókod nem biztos, hogy van gmail-es címed. Csak az emaileket érinti.
Gmail-es cím. Ha alap felhasználó vagy, és van pl. egy alfa@gmail.com-os címed, meg van egy bravo@gmail.com- os címed akkor az két teljesen különálló gmail fiók, így két különálló google fiók is!
Email-es regisztrációk Ha pl a bankod alfa@gmail.com-os címed ismeri, akkor nem tudsz mi mást cinálni ha a bravo@gmail.com-os címedet használnád vele, csak, hogy megmondod nekik, hogy mostantól azt használják... Ezt gmail-en belül nem tudod elintézni, viszont mindennel külön el kell intézni a törölnéd alfa-t.Mivel nem volt tiszta a fogalom-használatod, így kélek válaszolj a kérdésekre (miután átolvastad őket):
Van két Google fiókod? Ha igen, akarod mind a kettőt használni, vagy nem? Ha van kettő, van-e mind a kettőn kritikus dolog (pl google play vásárlás, vagy youtube csatorna) vagy csak az egyiken se?
Van két Gmail fiókod? Ha igen, mind a kettőt akarod használni, vagy elég egy? Van mind a kettőre bevezetve valami külső kritikus dolog (pl bank), vagy csak az egyiken se?
Hány eszközöd van, amin mit akarnál elérni? Hány eszköz az ami ebből kivonandó?
Hanyas verzióju androidos telefon az ami kérdéses?Ha tényleg csak annyi a szituáció, hogy lett egy új telefonod, amire egy friss google fiókkal léptél be (ami még lényegében üres), nem a régivel, és a régi telón használt régi google fiók dolgait, régi gmail-t, és mindent régi cuccodat szeretnéd rajta elérni, akkor az új telón csak ki kell lépni az új fiókbólból, és belépni a régi fiókkal. (persze előtte legyen átnézve az újon minden). Majd -miután minden leszinkronizált, és ellenőrizted mind a két telón- kilépsz a fiókból a régi telón, majd "gyári visszaállítod":
Ha szeretnél mindennel költözni az új fiókra, akkor mindent (funkció szerint egyesével) át kell másolni vagy irányítani, vagy állítani az új fiókra.
Ha tényleg csak az email új telón való kezelése számít, akkor meg csak a gmail-en keresztül, annak beállításain belül kell körbenézned! -
ledgeri
nagyúr
válasz
sumi4623
üzenetére
Nekem Google-lal bár volt hogy nem jött meg semmilyen SMS tőlük 2 hétig, de annak öt éve. Várnék pár napot azért, úgy, hogy nem próbálkozom semmivel időközben.
#12837 énis Lehet A fiókból B fiókba átküldetni a levelet, de lehet B fiókkal A fiókból leszivatni a leveleket. Melyiket próbáltad?
Egyébként ha címzett szerint csinálszegy szabályt egy külön mappába, a B fiókban, akkor láthatod külön, összeszedve. Nem inbox, de legalább nem "minden levél".
(esetleg a szabály szólhat arról hogy kerüljön az inboxba...
) -
ledgeri
nagyúr
telefon> egy egyéb hálózaton is való függés, és egyéb támadhatóság.
Volt, hogy nem tudtam belépni 1-2 hétig, mert valamiért nem érkezett meg csak a google-től sms. 2017 tájékán (azóta meg steammel/blizzarddal is megesett egy éve).
TOTP, HW kulcs nem igényli ezeket, vagy ennyi közbenjárást ahhoz, hogy az authentikáció megtörténhessen. -
ledgeri
nagyúr
Ha a belépés a lányeg, a régit tudod még használni?
Ha a szám korrektsége a lányeg: valahonnan rémlik, hogy "akár egy hét is lehet, mire csak az új jelenik meg"-féle értesítést olvastam ilyesmi helyzetekre... csak én amint kész a fiók egyből kiveszem a telószámot, mint 2fa, mert van jobbam, és thuderbird-et sem használok, így hozzászólni nem tudok. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
Pont ez az ami miatt, ha riziós és érthetetlen, akkor a legjobb, ha elkezdesz átállni mindennel -ami ehez kötődik- másra. Ha ez megtörtént így, akkor simán lehet, hogy ha elkezdesz póbálkozni azt mondják, hogy "köszi, gyanús, ennyi volt", és full kizárnak. Én nem vállalnám ezt be, csak arra alapozva hogy "lehet, hogy megoldódik így", miközben ott a "lehet rosszabb is".
Facebookos topkban pont előjött egy olya, hogy full más gép, hely, IP kellett ahhoz hogy egy menüpont a helyreállítási opció előjöjjön az adott oldalon. Lehet, hogy van ilyesmi itt is, bár full más cég... de megint: ha errefel kizár a rendszer az nagyobb szívás, mint áltállni másra.
Ha szeretnéd a fiókot megtartani, de egy biztonsági elemet is beiktatnál, akkor megcsinálhatod azt, hogy -mivel még küld emailt neked ki a rendszer- beregelsz ezzel az emailcímmel simpleloginre, mindennel ami erre a címre jön átállsz simpleloginre, majd megpróbálod helyreállítani a fiókot:
-ha sikerül, akkor végeredményben minden változatlan, mert a simplelogines emailek is az adott fiókon keresztül a kliensedbe fognak érni, de
-ha valami miatt kizáródsz, teljesebben, akkor csak be kell népni a SL-be, 2 helyen átírni a SL belépési, és SL kiküldési címet egy új címre (csak ott leokézni az átállást), és minden oda érkezik.Nagyon furi, hogy küld a rendszer ki emailt, de belépni nem enged. Tos szerint van még másfél éved, amíg ez a rendszer állhat (mert nem törlik a fiókod belépés hiányában), viszont ha kinézed a google-ből, hogy ez valami gagyiság miatt történt, és lehet rosszabb, akkor fontold meg az átállást!
Az még mindig jobb, hogy ha csak a google-es dolgok vesznek, minthogyha a google-es dolgok, és minden ami rajta van is, vagy 2-3 kör support elmagyarázni, hogy miért is kell utólag emailcserét kérned.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
Ha nem kell máshoz is (pl google play, vagy youtube csati [hacsak feliratkozások miatt is]) én elkezdenék szépen átállogatni valami másra (nem google-re, mert ha valamiért tiltottak akkor ez "ban kerülés")... és hagynám.... amíg lehet.
Viszont ha kell, és már a személy azonosítása lépésnél tartunk akkor nem hiszem hogy megkerülhető lenne. -
ledgeri
nagyúr
válasz
DaVE-1
üzenetére
Nem. Ez csak arra játszik, hogy akinek emailje van nagy eséllyel van telószáma is. Ha van TOTP appod, fizikai kulcsod. akkor azok jobbak. Ha van emailcímed (másik), akkor az is jobb egy picivel. Ha egyik sincs, akkor csak Semminél jobb az SMS/hívás képesség, amivel véded a fiókod.
Az elveszítheti, csak statisztika, nem "a legközelebbi ellenőrzésig legyen meg!". Nekem is írja, mikor mással van bevédve.
De ez sem kötelező, mert el lehet lenni csak jelszóval, de ma már nagyon-nagyon nem ajánlott... A jobbak közül a legalapabb jelszókezelő is támogatja a totp-t.
Extra rossz ha "észben tartott, máshol is használt" jelszavad van használva... mert nem annyira bonyolult amennyire lehet, mert meg tudod jegyezni, és máshol is fellelhető, így ha ott szivárog, kb a facebook után a második hely a gmail ahol rápróbálnak! -
ledgeri
nagyúr
válasz
EmberXY
üzenetére
Az ilyes féle letiltás túl bonyolult lenne, kb mintha a posta tudná, hogy adott címről neked nem küldhetnek neked levelet, és fel sem veszik, sőt a bedobós postaláda is kidpbná magától... Az bonyolult. Inkább csak annyi lenne, hogy a postás miközben érkezik hozzád, megnézi a postaládádon lévő tiltólistát, és szépen nem dobja be. Te egyikből sem érzékelsz semmit, de az utóbbi jóval egyszerűbb.
Az meg hogy a spam egy másképp értelmezett blokkolás, mint a full "nem tudom, hogy küldenek üzit" (fentiek szerinti) tiltás és hogy miért is nem az alapértelmezett spam-es? A Spam lehet félreértelemezés (megannyi helyen a jelszóhelyreállítók is mondják, hogy nézzük meg a spam mappát....), félrekatt... ilyesmik. (nem is tudom, hogy van-e lista arról, hogy milyen címek mennek spam-ba) A Spam mappák lényege, hogy van vissza út, belenézhetsz ha akarsz... kitartóknak, meg ott a szabály/szűrő instant törlésre is akár!
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Nem értem biztosan, de ha jól értem, akkor:
...ha nem pont ma van a havi cache törlés?
(vagy nem tudom mire gondolsz)
[ Ha töröltetsz valamit akkor az nem egyből tűnik el. Millió szerver van mindenhol, és minden helyenként akár 2-3 példányban biztonsági mentve is. Ha ráböksz most valamire, akkor az lehet, hogy még egy év múlva sem lesz fölülírva ténylegesen, de elérhetetlenné policy alapján pár hónap alatt válik. Ez az amire a kiírás vonatkozik, ezért írnak akár-t. Egy "lemezműveletniy" infót nem éri meg végigszinkronizáltatni mindenhol ha "törlés". A bejövő üzi elérhetősége a fő szolgáltatás. Csak megjelölik hogy majd tölődjön. Amikor "a szeró" nem csúcs terhelésen van, akkor szépen leszinkronizálja, a többivel egy pakkban, hogy miket kell töröltetni, amik megint ha nem csúcs időszakban vannak majd megnézik és törlik, aztán van a 30-60-90 napos backup amibe meg kb ennyi időnként nyúlnak bele....
Nem mondom, hogy pontosan így van, de nagyon nagy vonalakban hasonlóképpen lehet. Ezért van az, hogy létezhetnek ilyen 30 napok. -
ledgeri
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Gmail-nél csak az van. Van aminél ennyi se. Outlooknál meg pl a kuka szintje alatt van még egy menü, de ha abbl is törlődik, akkor végleg eltűnt.
Minnél többet vártok nnál kisebb az edély!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Zwodkassy
üzenetére
Lehetséges belépni microsoft fiókba bármilyen más emailcímmel is, ha az be lett állítva. (mint ahogy google fiók is létezik gmail-es cím nélkül)
Ajánlom neki, hogy menjen fel az outlook oldalára, és kérjen jelszóhelyreállítást a gmailes címével, Majd lépjen be, nézzen körbe, biztosítsa be, ha nem kell, nézze át, biztosra, majd törölje! -
ledgeri
nagyúr
mert amit nem használok 2 hétig és mindenféle kényszerítés van az a vége, hogy az új jelszó kéréssel húzza az időmet.
Nem, nem ezért van, hanem mert nem jól tárolod, nem emlékszel rá, vagy rosszul írtad be.
A jelszó tárolás meg nem egyenlő a jelszókezelő használattal... továbbra sem kéne több jelszót neked tudnod, de lehetne mind külön, erős, és bonyolult!Ha a google azt mondja, hogy ne használd azt amit eddig használtál, és éeváltottál már róla, akkor okkal teszi!
-
ledgeri
nagyúr
Használj jelszókezelőt, és felejtsd el a potenciális mindehova ugyanazt, potenciális mindehova hasonló formátumút, vagy potenciális mindenhova "embernek erős, gépnek gyenge" jelszavak használatát!
Amíg nem lesz mindenhol "passkey only" lehetőség is, a jelszavak maradnak, minden általános kritériumukkal!
Legyen 2fa is.
Legyen minden efelett említettnek biztonsági mentése! -
ledgeri
nagyúr
válasz
Oldman2
üzenetére
Azért kérdeztem úgy ahogy, mert a google fiók és a gmail az olyan szempontból külön dologok, hogy a google fiók létezhet gmail-es emailcím nélkül is.
Nem a régi fiókból kell forwardolni, egyik (imap vagy pop) sem az, hogy A fiók küldi tovább B fiókba. Hanem az, hogy B fiók leszívja A fiók már meglévő tartalmát. Ezt tudja egy gmail fiók a másik gmail fiókkal, de ha már váltás, akkor szinte bármelyik helyen kreált új fiók is a régivel. Sőt mikor a trunderbird leszívja, akkor is ezt használja.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Oldman2
üzenetére
Ha már ennyire csatolt a kérdés, akkor részletezni kell a választ is:
Ha email-ekre gondoltál üzenetek alatt, akkor igen, attól függően, hogy meg akarod tartani vagy nem az eredeti helyen, IMAP, vagy POP3 kell (nem feltétlenül egyezik meg a sorrend!).
Ha minden üzenetre (SMS. RCS is), akkor passz, azt nem tudom.A take-out az inkább biztonsági mentés, de ha jól tudom emailleket vissza lehet importálni. A legbiztosabb, hogy a friss take-out legyen külön, így max macera, és nem adatvesztés, ha baj van!
Fotók, videók: Lementeni, vissza-felmásolni is lehet, de ha az jobb, akkor az elhagyós drive-on létre kellene hozni egy mappát, abba belemásolni mindent ami kell, azt megosztani a belakós-drive-val, és a belakós drive-ban kimásolni máshova a tartalmát. (Nagyon ajánlom egy plélda .txt fájllal lepróbálni, hogy kimásolás után, ha az elhagyóson törlöd, akkor a belakóson biztos egy független másolat van-e, olvasható, és a tartalma megeggyezik.) A megosztás nem elég, saját példányt kell, saját tárhelyre másolni!
Ha direktben fiókelhagyás a cél akkor megértem, de ha csak email-cím csere, akkor a "mindennel átálás egy darab újra" mellett vannak egyéb lehetőségek is!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
m0rd0k
üzenetére
Technikai részletek nélkül igen ennyi:
Van egy internetes neved, amire küldhetnek emailt. A nevet kezeli az egyik (így az átirányítást is), a címet meg a tárhelyet a másik.
DE
fontos, hogy mivel új emberke leszel a trillió közt nem tudhatják, hogy te ki vagy, valós vagy nem valós, így -amennyire olvastam- fél év, 1 év is lehet, mire minden nagyobb rendszer nyugtázza, hogy valós és nem kártevő címed van (itt a domain-re gondolok, nem az adott emailcímre).Ha jól emlékszem, a "domain warmup", "email warmup" a neve (erre keresnekd jó alap)
Lehet, hogy van jobb topik itt a PH-n ennek, mert ez tényleg olyan, hogy ha a kezdeti 1-2 hónapban be lehet nyelni egy olyan állapotot, hogy nagyon nehéz lesz helyretenni. (pl ha valami nincs jól beállítva, és valaki hozzáfér és kártékonykodik, akkkor az ott kb végleges bukó, még ha vissza is szerzed, mert benyelik a giga cuccok (outlook, google, yahoo) és onnan ki is lőtted magad a netről).
Nem azt mondom, hogy ez lesz, hanem azt, hogy nagyon nézz utána, és ÉRTSD MEG, az a legfontosabb! Ha nem sűrgős ne kapkodd el!
(ha találsz jobb helyet itt a PH-n, engem is érdekelne, és sok sikert kívánok
!)Csak azért tudok ennyit is, mert eléggé távolról majdnem lett nekem is ilyenem, mert volt egy emailszolgáltató, SKIFF, ami ingyen adott lehetőséget domain csatolásra, és egyéb dolgokban is igen jó volt. Aztán behalt mert megvették... De elég volt az ottani marketing, hogy elgondolkozzak a domain-ezésen
-
ledgeri
nagyúr
30 napon belül/múlva kapunk majd egy linket
Most akkor melyik?Azt írod hogy van SMS-is, azzal mi a helyzet?
A 2fa az push-os lenne?Egyébként meg a recovery-t kell csinálni, mert recovery-t kell csinálni.
Ja és ajánlgasd a dedikált jelszókezelő használatát, és annak meg -elérhető formátumu backupját! (a chrome-ba van mentve ilyenkor nem hiszem hogy játszana....
) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Remekelek28
üzenetére
Drive-on keresztül is nézd meg a tárhelyet, és ha be van állítva az automatikus backup akkor az kapcsold ki (és old meg másképp), mert oké, hogy te kitörlöd az adott anyagot, ha a telefonod, vagy ami be van állítva egyből visszatölti azt ami nincs mentve.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
Hát a gmail.hu csak egy jókor megvett domain meglovaglása...
A belső biztonságáról nem tudok mit mondani, az alap dolgok azért érvényesek maradnak, de pl a proxy nem. Ilyenkor ajánlom a ublock origin-t, hard mode-on: sok irányba lefogja a lekérést, még webmailen is!
Emellett bármikor jöhet egy új hullám, amikor elég, hogy csak megjelenjen a mail![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
Ez sokrétű:
-Alapból nem sok mindent lehet csak így, megnyitással benyelni, általában vagy linket kell megnyitni, vagy letölteni a csatolmányt. (Számomra ezért is neccesebb az emailkliens használat [ott a mail már a gépedre kerül]... bár nem próbáltam, de elméletileg is már.)
-Ha olyan, lehet, hogy szólna a gmail is. (nekem pl beállított másik emailacc-ból való átszivatásnál volt email amit megtagadott, mert "ismert vírus" volt benne, mindez történtkb 5 éve, gondolom ma fejlettebb ez a tech...
-Ha sok elemet tölt be, akkor lehet, hogy tracking pixeleket is, amik jeleznék vissza, hogy megnyitottad, így az problémás lehet, de ahogy most észrevettem, hogy a google az proxy-zik, ami azt jelenti, hogy az emailek tartalma, még ha külső oldalas is lenne alapból, hozzád már google szeról érkezik és nem külsős webes szeróról. Pl outlook az nem ilyen, de sok más igen.
- Ha biztos akarsz lenni, akkor töröld a cache-t, meg a sütiket, és nézd át a rendszered valami ellenőrzővel. (Időnként talán még ajánlott, friss adatbázissal friss eredmény, és meg is nyugodsz).
-Ha elég lenne csak a megjelenítés, és nem kellene linkek fájlok megnyitása, jobban zengene attól az internet. Általában kell fogadófél oldaláról valami extra akció! (De bármikor jöhet valami új!#12717 Flowtation

-
ledgeri
nagyúr
válasz
Flowtation
üzenetére
Így passz...
-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Fenti, vagy
A fiókba szabály, hogy B fiókba küldje az összes beérkező levél másolatát.
Telóba félévente ismétlődő emlékeztető, hogy azért A fiókba is legyen direkt belépés, és le van tudva.(A B fiók szívja A fiókot, ha jól tudom életben tartaná az A fiókot... Ha még meg van a múlt év végi "2 éves be nem lépett fiókok" levél tartalma, és linkjei leírják, hogy mi számít belépésnek!)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
üzenetére
Meg lehet csinálni azt, hogy A fiókodból küldöd a B fiókodba a levelet, meg azt is, hogy a B fiókoddal szivatod ki/le az A ból a leveleket.
Az a célod csak, hogy egy címen monitorozd két fiók beáramló leveleit, vagy az, hogy egy belépéssel kezelj teljes értékűen két fiókot?
-
ledgeri
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Battlefield 6
- EA Sports WRC '23
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, a másik kikaapcsolása (push, számos küldős) esetén már kritikus a totp appod kezelése! Legyen róla backup... (nem olyan mint az ügyfélkapu, hogy... na jó akkor bemegyek a google-hez!)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Mindegy, ismerem, tudom a szitut