Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- N€T0X|N: CPU-im eddig
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali mindenkinek! Nem tudtam eldönteni, hogy pontosan hova nyissam, mert procihoz és alaplaphoz egyaránt kapcsolódik a téma, de mivel tuningról van szó talán inkább ide kategorizáltam.
Tehát arról lenne szó, hogy van egy EVGA 790i SLI FTW Digital PWM alaplapom.
Ebben a lapban szeretnék eredményesen processzort húzni. A konfigon az ami a leírásomban is van E8400, ez a lap meg 4 GB RAM.A feszültségeknél sok mindenre lehet osztani az alaplapomnál amikkel nem vagyok teljesen tisztában. (kézikönyv se szolgált sok infóval, meglepő....
)Szal a "Voltage Control" -nál vannak ilyen beállítások, hogy:
- Core Voltage
- FSB Voltage
- Memory voltage
- nforce SPP
- nforce MCPValamint
GTLVREF lane0
GTLVREF lane1
GTLVREF lane2
GTLVREF lane3Ezekre mind lehet plusz vagy akár mínusz voltokat (\millivoltokat) osztogatni. A legjobban a GTLVREF az amit nem tudok hova tenni, bár az nForce SSP -t és az MCP-t se igazán tudom megkülönböztetni, a régi lapomon ilyen beállítási lehetőségek nem voltak. Próbáltam ráguglizni, és találtam ilyen érdekel kalkulátorokat, amikkel ki lehet számolni mennyire kéne beállítani a GTLVREF értékeit, de nem értettem őket mi alapján működnek. Az angolom nem annyira rossz, de a szakszöveget nem annyira értem azért már.
Ráadásul 2 és 4 magos processzoroknál is valószínűleg eltérően kell beállítani, illetve minden procinál eltérően kell. Akinek 790i Chipsetes lapja van vagy hasonló lap amiben ilyen beállítások vannak és érti hogy működik főleg a GTLVREF, azt kérném tisztelettel, hogy segítsen! (De az nForce SSP és MCP-ről is jöhetnek a segítségek
) Minden hozzászólást szívesen fogadok! Talán ha sikerült megfejteni a dolgok nyitját, akkor mások számára is hasznos lehet még a totyik!Üdv! L.D.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Le Mans Ultimate
- Vigneau interaktív lokálblogja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Suzuki topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Automobilista 2
- Xbox Series X|S
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)
Ráadásul 2 és 4 magos processzoroknál is valószínűleg eltérően kell beállítani, illetve minden procinál eltérően kell. Akinek 790i Chipsetes lapja van vagy hasonló lap amiben ilyen beállítások vannak és érti hogy működik főleg a GTLVREF, azt kérném tisztelettel, hogy segítsen! (De az nForce SSP és MCP-ről is jöhetnek a segítségek
) Minden hozzászólást szívesen fogadok! Talán ha sikerült megfejteni a dolgok nyitját, akkor mások számára is hasznos lehet még a totyik!